Duben
ohodnotit

Podezření

Under Suspicion

Další název:
Podozrenie (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2001
„Každý má své tajemství, někdo skrývá zločin.“

Obsah filmu Podezření

 
Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil.
Bohatý právník Henry Hearst se chystá, se svoji o mnoho let mladší ženou Chantal, na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stephen HopkinsStephen Hopkins  
hraje:
Morgan FreemanMorgan Freeman.....kapitán Victor Benezet [61]   
Gene HackmanGene Hackman.....Henry Hears [68]   
Thomas JaneThomas Jane.....detektiv Felix Owens [30]   
Monica BellucciMonica Bellucci.....Chantal Hearstová [34]   
Nydia CaroNydia Caro.....Isabella   
Miguel Angel SuárezMiguel Angel Suárez.....superintendant [59]   
Pablo CunquieroPablo Cunquiero.....detektiv Castillo   
Isabel AlgazeIsabel Algaze.....Camille   
Jackeline DupreyJackeline Duprey.....Maria Rodriguezová   
Luis CaballeroLuis Caballero.....Paco Rodriguez   
Patricia BeatoPatricia Beato.....Darlita   
Sahyly YamileSahyly Yamile.....Reina   
Hector TraviesoHector Travieso.....Peter   
Marisol CaleroMarisol Calero.....seržantka Ariasová [35]   
Vanessa ShenkVanessa Shenk.....Sue Ellen Huddyová   
Gelian CottoGelian Cotto.....Paulina Valerová   
scénář:
Tom ProvostTom Provost  
W. Peter IliffW. Peter Iliff  
námět:
Claude MillerClaude Miller.....film Svědek (1981) [57]   
Jean HermanJean Herman.....film Svědek (1981) [65]   
Michel AudiardMichel Audiard.....film Svědek (1981)   
hudba:
 BT BT  
George AcognyGeorge Acogny.....Karnevalová hudba   
kamera:
Peter LevyPeter Levy  
střih:
John SmithJohn Smith  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Podezření >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.6.2021
PROCESOR!
No abych to shrnul. I když nepřijdu s něčím   novým. Ústřední dvojka jsou vynikající herci   o tom žádná. Zdárně jim sekunduje Monika   Kozatá, která je tady jen na ozdobu, takže   nemůže nic zkazit. Nevadí mi komorní a pomalý   tempo. Jenomže, jak to říct abych moc   nespoireloval, prostě když se celý film ukazuje   na někoho prstem, že je to tutovka, tak   „šokující závěr“ musí být…Potom ten   závěr je prostě hloupý a sráží dosavadní   snažení. Hlavně právnické eso by se takto   nezachoval. Takže k mému začátku i když   vezmete 2x famózní herce co mají špatný   scénář, tak z toho nadstandartní snímek nikdy   nenatočíte i kdybyste do toho nalili efekty za   miliardu.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2021
Když jsem před několika lety viděla, netušila   jsem, že se jedná o remake. A moc se mi to   líbilo. Nemohu se rozhodnout, jestli je lepší   originál nebo tato verze. Každé je jiné, ale   oba filmy si udržují to tragické a smutné   vyznění.
Stojí za pozornost.
fandaaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Všechny filmy se nemusí odehrávat jen v   dechberoucím tempu. Někdy je nálada i na něco   komornějšího a postačí vám jen dechberoucí   pointa. Takže pokud budete naladěni právě tak,   vřele vám film doporučuji.
Film je postaven   hlavně na hereckém mistrovství dvojice Freeman   - Hackman, kteří jsou zárukou dobrého   herectví.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Jména M.Freeman a G.Hackman byla hlavním   důvodem, proč jsem si to pustil.M.Belluci měla   být už jenom třešničkou na dortu.Výše   dvěma jmenovaným pánům se zřejmě hodně   líbil scénář k filmu, protože na něm   spoupracovali i více než jenom herci.
Řeknu na   rovinu, že kdyby tady nehráli ti dva, tak jsem   to nevydržel asi ani do půlky.Jejich účast   tady to ale změnila, na ně je vždycky radost   pohledět.
No ať už je to jak chce, osobně   bych tento film nazval "Detektivka jedné   noci" :-).Vrah byl od začátku jasný,   ovšem konec to úplně změnil - to jsem teda   nečekal.

P.S.:A zřejmě jsem měl nějakou   špatnou verzi.Dabing Morgana Freemana byl totiž   hrozný.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Skvělí herci dokážou utáhnout lecjaký film.   Obávám se, že Podezření by bez nich bylo   poloviční. Freeman a hlavně Hackman však   podávají standardně velmi vysoký výkon a   chvála bohu zato. Námětově to vůbec není   špatné (i když jsem se dočetl, že je to jenom   ne úplně povedená napodobenina Svědka s Lino   Venturou), ale co pokulhává je vlastní   realizace. Vůbec mi nevadí jistá omezenost   filmového světa, kdy se většina ústředního   děje odehrává v kanceláři za účasti tří,   maximálně čtyř osob – vždyť Lumetův   majstrštyk Dvanáct rozhněvaných mužů   považuji za jeden z nejlepších snímků, s   nimiž jsem měl kdy tu čest. Jenže tam je to   dokonale promyšlené. Tady jsem měl dojem, že   zůstalo jenom u toho „tyvole, tohle téma   všechny posadí na zadek.“ Jak jsem popisoval,   páni herci se snaží, seč jim síly stačí (a   že jich mají na rozdávání!), ale ani oni   nedokážou zakrýt skutečnost, že jako vysoce   kvalitní filmový zážitek to neobstojí.   Scénář má hned několik hluchých i vyloženě   blbých míst. Tu zdaleka nejdementnější   skutečnost si ale nechali na samotný závěr.   Mám rád šokující pointy, když se celé   dosavadní dění ukáže v úplně novém   světle. Ale musí mít nějaké opodstatnění!   Nějakou přímou návaznost na předchozí děj,   no ne? Podle Hopkinse na tom asi vůbec   nezáleží a k rychle gradujícímu finále   zkrátka přilepil absolutně nicneříkající   pointu a diváci – čumte, jak jsem vás   vyšplouchl! Mít ho v tu chvíli nablízku, asi   mu dám pěstí. Nehledě na to, že pokud moje   dedukční schopnosti nejsou úplně marné,   vůbec nemá první Hackmanovo „usvědčeně“   lhané svědectví jakékoliv opodstatnění z   hlediska jeho postavy. Do té doby mi nijak   zvlášť nevadil fakt, že film postrádá i   přes zajímavost tématu jakékoliv napětí, že   tvůrci zapomněli, že k dobrému   thrilleru/kriminálce no vlastně k jakémukoliv   dobrému filmu patří atmosféra. Nijak zvlášť   bych nenadával ani na vizuální ztvárnění   Hackmanovy výpovědi s přicmrndávajícím   Freemanem v nich. Je to pro někoho možná   svěží nápad, ale mě bavil snad jenom u první   takové scény a pak už to byla nuda. Jo za   neexistenci právě takových scén jsem   blahořečil Lumetovo dílo. Tohle je o pár   desítek let novější a přítomnost těchto   obrazů filmu kupodivu vůbec nepomáhá, spíše   naopak – je rušivá. Posledním kladem je potom   asi nejlepší, nebo určitě jedna z nejlepších   MILFek současnosti – Monica Belucci. Je tu   samozřejmě spíše na ozdobu, ale tuto roli si   plní na jedničku (pochopitelně, s jejím   obličejem a božským tělem to nelze zkazit :-).   Takže když to shrnu – myslím, že bez   přítomnosti starých hereckých bardů Hackmana   s Freemanem by se jednalo o podprůměrný film,   takhle se jedná o film průměrný, s docela   reálnou šancí, že ho ještě někdy uvidím   (kvůli tý „kulervoucí“ pointě, nebýt tam,   můj komentář by se nesl ve značně   pozitivnějším duchu, ale paradoxně bych se k   snímku dost možná už nikdy více nevrátil).
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Na veľmi tenkom ľade
Komornejší príbeh, nečakaný výsluch sa   preťahuje na celú noc. Je vážený občan   skutočne vrahom mladých dievčat? Samozrejme   troška "nečakaný" koniec. Nebolo to   najhoršie a dalo sa to pozrieť. A chvíľami   dáva dosť znepokojivé otázky
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Podezření
Nebudu říkat, že jsem čekala více hlavně   díky hereckému obsazení, ale ano čekala jsem   více a bohužel jsem se nedočkala. Film od   začátku do konce je hrozně předvídatelný a   nezachrání to vynikající Morgan Freeman nebo   Gene Hackman ani překrásná Monica Bellucci.   Chtělo to lepší zápletku, hlavně ne nějakou,   kterou by divák prokoukl, protože jak je vidět   jednoduchému ději nepomůžou ani hollywoodská   esa, celkem škoda.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2011
S takovým obsazením a v režii Stephena   Hopkinse(Lovci lvů) jsem čekal špičkovou   krimi, ale ...... vyšla z toho jen lehce   nadprůměrná záležitost.
satyr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2010
Krimi-film s takovýmto obsazením není třeba   komentovat!   Podívejte se a dáte mi za pravdu.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedená kriminálka je tu i skvělé   obsazení
které zaručilo pěknou   podívanou proto můžu doporučit
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79987minih79987Bez místa (2008) 
Kein Ort n
minih55390minih55390Horko (1984) 
Canicule n
minih29650minih29650Přísaha (2001) 
The Pledge n
minih4312minih4312Blbý a blbější (1994) 
Dumb and Dumber n
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n
minih39294minih39294Fantom Opery (2004) 
The Phantom of the Opera n
minih53707minih53707Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010) 
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I n
minih9657minih9657JFK (1991) 
JFK n
minih28226minih28226Vyhnání z ráje (2001) 
n
minih49224minih49224Prokletý ostrov (2010) 
Shutter Island n


Hodnocení:n12345678910
Podezření (1999)Podezření (1999)Podezření (1999)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10