Duben
ohodnotit

Po čem ženy touží

What Women Want

Další název:
Po čom ženy túžia (SK)
Rok:
2000
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2001
„Svět je plný estrogenu! Mohou muži vůbec někdy porozumět ženám?“
Popis / Obsah / Info k filmu Po čem ženy touží



Příběh nás zavede do Chicaga dnešních dní. Nick Marshall je milovník a miláček žen, který si dovede užívat života. Je zároveň rozvedeným otcem patnáctileté dcery. Pracuje na čelném místě v zavedené reklamní agentuře, kde samozřejmě počítá s postupem na místo šéfa „kreativců“. Jaké však je jeho překvapení, když místo kreativců nedostane on, nýbrž energická a úspěšná Darcy McGuireová, přicházející od konkurence. Na první schůzce předá všem zúčastněným balíčky s různými výrobky pro ženy a žádá od nich, aby se vcítili do duše spotřebitelek a vhodně tak výrobek prezentovali na trhu. Nick je v pasti a usilovně přemýšlí, jakou taktiku na půvabnou a inteligentní sokyni zvolit. V koupelně se snaží plnit „domácí úkol“ a pohrává si s depilační náplastí a punčocháči. Když posléze při tanci s fénem v koupelně uklouzne, dostane elektrickou ránu a v jeho hlavě se něco zásadního změní… Americká komedie scenáristky a režisérky Nancy Meyersové vychází z oblíbeného tématu střetu mužského a ženského pohledu na svět a s jistou nadsázkou řeší, zda jsou vůbec muži schopni proniknout do ženské mysli. Hlavní role ztvárnili Mel Gibson a Helen Hunt.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Po čem ženy touží



Nick Marshall je chamtivý šovinistický hlupák, zaměstnaný ve velmi dobře prosperující reklamní agentuře v Chicagu, kterou vede Dan Vanamaker. Je rozvedený a má dospívající dceru, která s ním ovšem moc nekomunikuje. Nick. je přesvědčený, že jedině on má nárok na uvolněné místo kreativního ředitele v agentuře a vlastně s tím stoprocentně počítá. Jenže k jeho velkému překvapení, šoku a zklamání dostane „jeho“ místo Darcy Maguireová, ambiciózní kariéristická žena, která, zdá se, je předurčena být s egoistickým Nickem v neustálém konfliktu.

Nick je záhy nato při zkoušení reklamních výrobků doma v koupelně zasažen elektrickým proudem a spadne do vany. Ráno po nehodě se probere a zjistí, že má schopnost slyšet, co si ženy myslí. Tedy to, co je uloženo jen v jejich hlavách. Zpočátku je Nick poměrně zděšený, ale brzy je rozverně vzrušen představou, že zná všechno, co je ukryto v ženském mozku. A to se velmi hodí v přítomnosti nové kolegyně Darcy...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Po čem ženy touží



Nick Marshall /Mel Gibson/ je chamtivý šovinistický hlupák, zaměstnaný ve velmi dobře prosperující reklamní agentuře v Chicagu, kterou vede Dan Vanamaker /Alan Alda/. Ženy jsou pro něj převážně jako tmel v jeho rukou, což podporuje jeho přesvědčení, že je schopen se vmanévrovat do ženské atmosféry. Je přesvědčen, že jedině on má nárok na uvolněné místo kreativního ředitele v agentuře. Ale "jeho" místo, k Nickově velkému překvapení a zklamání, dostává Darcy Maguire /Helen Hunt/, ambiciózní kariéristická žena, která, zdá se, je předurčena být v neustálém konfliktu s egoistickým Nickem. Po nehodě v koupelně /Nick zasažen elektrickým proudem spadne do vany/, ráno objeví, že má schopnost poslouchat, co si ženy myslí. Jeho služebná se nepošklebovala jako obvykle, dokonce ani jeho vrátná mu slovně nelichotí, jaké má krásné pozadí. To je, co si tyto ženy myslí, co je uloženo jen v jejich hlavách. Zpočátku je Nick poměrně zděšen, ale brzy je rozverně vzrušen představou, že zná všechno, co je ukryto v ženském mozku. A to se velmi hodí v přítomnosti kolegyně Darcy. Náhle dva rivalové jsou spojenci.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Po čem ženy touží



Posledný skutočný muž v Amerike Nick Marshall dokáže svojim šarmom okúzliť každú ženu a dostať ju práve tam, kde ju chce mať. Jedného dňa sa mu, ale stane nehoda v kúpeľni, následkom ktorej získa schopnosť počuť, čo si ženy naozaj myslia. S úspechom začne túto novú schopnosť používať v akejkoľvek situácii a to predovšetkým k vlastnému prospechu. Prvým terčom sa stane Darcy McGuire, nová ambiciózna kolegyňa, ktorá dostala jeho vysnívané pracovné miesto. Nick má v pláne čítať jej nápady a potom ich vydávať za vlastné, ale keď začne uskutočňovať svoj plán, vstúpi mu do cesty láska...


Autor: martin140

Popis / Obsah / Info k filmu Po čem ženy touží



Po adaptaci klasické dětské knížky Ericha Kästnera Luisa a Lotka s názvem Past na rodiče je druhý snímek režisérky (a rovněž úspěšné scenáristky) Nancy Meyersové Po čem ženy touží romantickou komedií ve střihu známých děl tohoto žánru z 30. a 40. let. Ačkoliv se příběh odehrává v současném Chicagu, má zčásti „pohádkový" ráz, daný nejen ústředním motivem. Vyhlášený sukničkář a rozvedený otec patnáctileté dcery, Nick Marshall, získá po zásahu elektrickým proudem zvláštní schopnost: slyší, co si žehy v jeho okolí myslí. Jako špičkový pracovník reklamní agentury toho po prvním šoku dokáže patřičně využít. Mimo jiné se chce také pomstít energické nové šéfce Darcy Maguireové, nakonec se však do ní zamiluje právě tak jako octa do něho. Nick sice posléze svou schopnost ztratí, mezitím však změní názor na druhé pohlaví a dokáže několika ženám pomoci. - Tvůrci těží ze zručně rozvedené zápletky a zároveň využívají atraktivní prostředí reklamní firmy i atmosféru životního stylu protagonistů. Inspiraci dřívějšími vzory připomínají kromě jiného i hudební čísla Franka Sinatry v soundtracku. Velmi úspěšný snímek poskytl vděčnou příležitost Melu Gibsonovi v první roli v romantické komedii i jeho stále oceňovanější partnerce Helen Huntové. Dílo však občas ztrácí tempo a nedosahuje charismatu špičkových komedií Ernsta Lubitsche, Franka Capry či Billyho Wildera.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/3/13

Autor/Zdroj: /


Po čem ženy touží
What Women Want
USA - 2000; Centropolis Effects distribuční list č. 11/01 Icon Entertainment International Paramount Pictures, Wind Dancer production premiéra 8. března 2001
Distributor: ABLO F I L M
On ví, co si Ony myslí
Skvělý Mel Gibson v komedii z prostředí reklamního byznisu
Námět: Josh Goldsmith, Cathy Yupsa, Diane Drake Scénář: Josh Goldsmith, Cathy Yupsa
Režie: Nancy Meyers Kamera: Dean Cundey Hudba: Alan Silvestri
Hrají: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Alan Alda, Lauren Holly, Ashley Johnson, Mark Feuerstein a další
Nick Marshall (Mel Gibson) je chamtivý šovinistický hlupák, zaměstnaný ve velmi dobře prosperující reklamní agentuře v Chicagu, kterou vede Dan Vanamaker (Alan Alda). heny jsou pro něj převážně jako tmel v jeho rukou, což podporuje jeho přesvědčení, že je schopen se vmanévrovat do ženské atmosféry. Je přesvědčen, že jedině on má nárok na uvolněné místo kreativního ředitele v agentuře. Ale „jeho" místo, k Nickově velkému překvapení a zklamání, dostává Darcy Maguire (Helen Hunt), ambiciózní kariéristická žena, která, zdá se, je předurčena být v neustálém konfliktu s egoistickým Nickem. Po nehodě v koupelně (Nick zasažen elektrickým proudem spadne do vany), ráno objeví, že má schopnost poslouchat, co si ženy myslí. Jeho služebná se nepošklebovala jako obvykle, dokonce ani jeho vrátná mu slovně nelichotí, jaké má krásné pozadí. To je, co si tyto ženy myslí, co je uloženo jen v jejich hlavách. Zpočátku je Nick poměrně zděšen, ale byry je rozverně vzrušen představou, že zná všechno, co je ukryto v ženském mozku. A to se velmi hodl v přítomnosti kolegyně Darcy. Náhle dva rivalové jsou spojenci.
Mel Gibson i Helen Hunt přinesli do podařené komedie každý svůj vlastní styl humoru a zaručili tak divákovi dvě hodiny dokonalé zábavy. Svým pojetím vcítění se do ženské psýchy lze film „Po čem ženy touží" srovnat s „Tootsie", kde zazářil Dustin Hoffman. Jde o typ filmu „to musíš vidět" nejen proto, že Mel Gibson si svou komediální rolí zasloužil nominaci na Zlatý Glóbus, ale i proto, že Gibson vedl talentované spoluhráče (Helen Hunt, Mark Feuerstein, Marisa Tomei a Alan Alda) a my jsme odměněni tím, že máme možnost vidět tyto herce v akci. Podle oblíbenosti u amerických filmových fanoušků Mel Gibson získal v lednu 2001 „Cenu diváků", kterou ogranizuje Gallupův ůstav. Jak to ten chlap dělá, že je pořád tak pěknej?!
půjčovné 50%
doporučená přístupnost: od 12 let barevný, české titulky, 126 minut DOLBY DIGITAL
BONTONFILM a.s. Aleš Danielis v.r.
Žánr: komedie L 01011
Propagace: A1, B4, rádio Internet: www.Bontonfun.cz
F I L M BONTON ENTERTAINMENT GROUP

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nick Marshall (Mel Gibson) je chamtivý šovinistický hlupák, zaměstnaný ve velmi dobře prosperující reklamní agentuře v Chicagu, kterou vede Dan Vanamaker (Alan Alda). Ženy jsou převážně jako tmel v jeho rukou, což podporuje jeho přesvědčení, že je schopen se vmanévrovat do ženské atmosféry. Je přesvědčen, že jedině on má nárok na místo kreativního ředitele v agentuře. Ale "jeho" místo, k Nickově velkému překvapení a zklamání, dostává Darcy Maquire (Helen Hunt), ambiciózní kariéristická žena, která, zdá se, je předurčena být v neustálém konfliktu s egoistickým Nickem. Po nehodě v koupelně (Nick zasažen elektrickým proudem spadne do vany), ráno objeví, že má schopnost poslouchat, co si ženy myslí. Jeho služebná se nepošklebovala jako obvykle, dokonce ani jeho vrátná mu slovně nelichotí, jaké má krásné pozadí. To je, co si tyto ženy myslí, co je uloženo jen v jejich hlavách. Zpočátku je Nick poměrně zděšen, ale brzy je rozverně vzrušen představou, že zná všechno, co je ukryto v ženském mozku. A to se velmi hodí v přítomnosti kolegyně Darcy. Náhle dva rivalové jsou spojenci.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

70 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

0 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani