Duben
ohodnotit

Playgirls

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
2.3.1995
„O třech dívkách, které se rozhodnou založit exkluzivní erotický salón pro bohatou klientelu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Playgirls
Na počátku příběhu se vrací do Prahy z nezdařeného výletu do USA třicátnice Eva Joštová, aby zjistila, že její milenec Patrick Škoda ji vystěhoval ze svého bytu, kde nyní žije se svou třiadvacetiletou sekretářkou Štěpánkou Vranskou. Advokát Ota Lambet nabídne bezradné ženě místo masérky v erotickém salónu. Ta však odmítne. Z psychiatrické léčebny je propuštěna nesmělá katolička Klárka Jágrová, která se nedokázala vyrovnat s rozvodem. Společně se svou kamarádkou Ájou Machovou, majitelkou zprostředkovatelské kanceláře, se Eva s Klárkou rozhodnou otevřít luxusní erotický salón nazvaný Playgirls. Aby získaly pro svůj výnosný podnik další peníze, začnou spřádat intriky kolem prodeje činžovního domu bratrů Patricka a Ludvíka Škodových. Jenže ve hře je také záludná Štěpánka, která má zcela jiné plány a jako Patrickova sekretářka a milenka má v ruce všechny trumfy.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Playgirls
Erotickým filmům se v Čechách nikdy nedařilo a nezachránila je ani předloha od slavného spisovatele, v tomto případě Vladimíra Párala. Kolísání mezi pornografickou dráždivostí, kriminální zápletkou a ztopornělou studií mravů poznamenává tento příběh o luxusním podniku, který svým hostům nabízí snad cokoli, nač si vzpomenou, více, než je zdrávo.
První část erotické komedie o třech dívkách, které se rozhodnou založit exkluzivní erotický salón pro bohatou klientelu, a pak se pustí do složitých intrik, jejichž výsledek je však zcela nečekaný. Na počátku příběhu se vrací do Prahy z nezdařeného výletu do USA třicátnice Eva Joštová, aby zjistila, že její milenec Patrick Škoda ji vystěhoval ze svého bytu, kde nyní žije se svou třiadvacetiletou sekretářkou Štěpánkou Vranskou. Advokát Ota Lambet nabídne bezradné ženě místo masérky v erotickém salónu. Ta však odmítne. Z psychiatrické léčebny je propuštěna nesmělá katolička Klárka Jágrová, která se nedokázala vyrovnat s rozvodem. Společně se svou kamarádkou Ájou Machovou, majitelkou zprostředkovatelské kanceláře se Eva s Klárkou rozhodnou otevřít luxusní erotický salón nazvaný Playgirls. Aby získaly pro svůj výnosný podnik další peníze, začnou spřádat intriky kolem prodeje činžovního domu bratrů Patricka a Ludvíka Škodových. Jenže ve hře je také záludná Štěpánka, která má zcela jiné plány a jako Patrickova sekretářka a milenka má v ruce všechny trumfy.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Playgirls
Dvoudílný film Víta Olmera Playgirls a Playgirls 2. Byl natočen podle románu Vladimíra Párala, vydaného v roce 1994 ve dvou svazcích. Páralova literární předloha obsahuje především řadu rozmanitých erotických příhod několika postav, více či méně spjatých s exkluzivním erotickým salonem pro klienty z "vyšších" vrstev pražské společnosti; lze v ní však vysledovat autorské zaměření na nicotnost stereotypního způsobu života, z něhož se hrdinové marně snaží vyvázat (podobně jako v jiných spisovatelových knihách, viz např. Milenci a vrazy z roku 1969). - Filmová adaptace podlehla nutnému zjednodušení; líčí příběh tří přítelkyň, které pro svůj - již dosti výnosný - podnik chtějí získat více financí a proto spřádají intriky kolem zprostředkování prodeje jedné nemovitosti. V rozporu s proklamovaným žánrem je tak samotná erotika - alespoň v prvním díle - odsunuta do pozadí, a je obsažena hlavně v siláckých a hrubozrnných dialozích. - Rutinně natočený snímek se vyznačuje popisem složitých vztahů mezi jednotlivými aktéry, problematickým pojetím postav (nejasná figura hejska Toma Rodra, jednorozměrný introvert a nešika Daniel, kontradiktorická postava katoličky a zároveň spolumajitelky bordelu Klárky) a nepřesvědčivými hereckými výkony. Snaha předvést divácky atraktivní děj a prostředí vedla (podobně jako ve snímcích Vekslák aneb Staré zlaté časy, Nahota na prodej či Kamarád do deště) ke ztrátě "etického zázemí" díla: hrdinové nejsou ve svém konání motivováni pozitivními cíli či osudovou nutností, ale chabě zdůvodněnou touhou po pomstě a po "trošce kaviáru a šampaňského" - Kromě Rudolfa Mose se na produkci obou dílů Playgirls podílela i televize Nova; výtvarnicí kostýmů a představitelkou jedné z hlavních rolí je režisérova manželka Simona Chytrová.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Playgirls 2 (1995)

 Playgirls 2 (1995)
Playgirls 2 n
 
Žánr: komedie / erotický
Země: Česká republika
Režie: Vít Olmer

(---)

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

52 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

7 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

2 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10