Jeden svět
ohodnotit

Plán 9

Plan 9 from Outer Space

Další název:
Grave Robbers from Outer Space
Žánr:
Rok:
1959
Délka:
79 minut
„Neuvěřitelná hrůza přichází z kosmu a mrtví vstávají z hrobů.“

Komentáře k filmu Plán 9

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Vlnik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.7.2019
Podle některých zdrojů   nejhorší film všech dob. No   neříkám, že je dobrý, ale   horší by se rozhodně   našly. Triky a kulisy jsou   nejspíš obětí malého   rozpočtu, ale nelze jim   upřít jistou kreativitu.   Děj by při lepším   zpracování mohl být i   zajímavý, byť má pár   (možná trošku víc)   logických nedostatků,   kupodivu ale ne tak   očividných, jak bych   očekával. Faktem bohužel   zůstává, že film   nedokáže vytvořit naprosto   žádnou atmosféru ani v   klíčových chvílích,   žádné napětí, naprosto   žádný vztah diváka k   postavám a ani není tak   debilní aby se tím člověk   bavil. Takže celkově nic   moc, no dívat se na to i   díky poměrně malé délce   dá.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.12.2018
║Rozpočet $60,000║   Prvotriedna amatérčina vo   všetkých smeroch, ktorá je   aspoň nechcene zábavná,   plus na prekvapenie sa tam   črtajú miestami zaujímavé   myšlienky ktoré sú tam tak   zamotané až hrôza a z   trojice zombii kde je jedna   fešná pani, jeden   zahalujúci sa v plášti   pripominajúci tak drakulu,   najviac strašidelný príde   tučný detektív, ten fakt   vypadá desivo narozdiel od   komicky vypadajúcich kolegov.   /20%/
POMOthy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.12.2018
Tak zhliadnutie tohto   'niečoho' vyžaduje naozaj   extrémnu dávku trpezlivosti.   Pobavil som sa, to je sice   pravda, ale nie zase až tak,   ako som čakal. Tej nudy bolo   omnoho viacej. Buď je Burton   je prílišný idealista,   alebo som po tom jeho zázraku   čakal až príliš. V každom   prípade, fanúšikom   skrz-naskrz špatných filmov   odporúčam dať prednosť   filmu ROBOT MONSTER (1953).   Vyznie to síce veľmi   neuveriteľne, ale ten je   ešte omnoho naivnejší,   hlúpejší a - a to je   najdôležitejšie - omnoho   zábavnejší!
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2017
Půvabný a roztomilý film.   Splnil naprosto moje   očekávání a velmi mě   pobavil. Byl jsem připraven   od Tima Burtona jeho Ed Woodem   (1994) a tak jsem si užil.   Piloti dopravního letadla   třímají v ruce překližku   nebo vyřezaný polystyrén,   létající talíře   zavěšené na viditelném   vlasci se pohybují podivným   kývavým způsobem, Béla   Lugosi s pláštěm zakrytou   tváří a Vampira s dlouhými   rudě nalakovanými nehty,   všichni herci jak vyřezaní   svatí. Neskutečné hlášky   jsou solí příběhu. Prostě   je to tak špatné, až je to   skvělé.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.10.2016
Nejhorší film všech dob ?
Ale ne. Vím o spoustě filmů   , včetně těch z české   výrobní linky, které by si   tento titul zasloužily víc.  
Faktem je, že z   prvotního propadáku se   časem stalo kultovní dílko.   O jeho propagaci se pak velmi   zasloužil Tim Burton, svým   geniálním filmem Ed Wood,   který pojednával právě o   režisérovi zmíněného   snímku z padesátých let.
Ne, Plan 9 nelze odkoukat   tak, že se chcete podívat na   nějaký film. Plan 9 je   okouzlující právě svým   "neumětelstvím". A   protože toho se mu dostává   měrou vrchovatou, je   zábavný od začátku, až do   konce.
A protože   američtí filmaři jsou   především obchodníci,   můžeme si dnes tento   bonbónek světové   kinematografie, vychutnat v   dodatečně kolorované verzi.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2014
To snad bylo amatérské   divadlo ne? No, alespoň jsem   se pobavil, když už nic   jiného. Zombie ani nebyly   masky, no děs no. Podruhé   už určo ne.   201209227429/7455
jardiv
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2013
Klenotnice Zatracených
Neuvěřitelná hrůza   přichází z kosmu? Možná.   Mě však neuvěřitelná   hrůza jímá při   pomyšlení, co by se stalo,   kdyby tohle byl náhodou   vůbec první sci-fi snímek,   který jsem viděl. Určitě   by zůstal na dlouhá léta,   ne-li navždy, také   posledním. A každý   fanoušek vědecké fantastiky   si jistě dovede představit,   o co bych v takovém   případě přišel!
No, měl jsem tedy   štěstí... Kdyby totiž   existovala světová   pokladnice filmového   neumění, tak „Plán 9“   by byl jedním z jejích   nejcennějších skvostů.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Hmm, tak takto rozporuplné   hodnocení je vzácně k   vidění :-). Vypadá to, že   si Ed Wood svůj nelichotivý   přídomek opravdu zaslouží,   zvlášť, když pomyslím,   že ve stejném roce byl   uveden "Ben Hur" a   "Někdo to rád   horké", přičemž   "Plán 9 z vesmíru"   budí dojem, že osciluje na   pomezí konce němé a   začátku mluvené éry a   prvky sci-fi mu fakt   nepomůžou. Jenže, je tu   jedno jenže - vidět film   Tima Burtona a s úsměvem   nevzpomenout na natáčení   scén s B. Lugosim a na   nezměrnou touhu E. Wooda   točit filmy a věřit v   úspěch a uznání (kterého   se mu paradoxně nakonec   dostalo, i když asi ne   přímo to, v které doufal),   pak odkopnout tento návod   "jak se to opravdu nemá   dělat" do odpadu prostě   nelze, na druhou stranu zase   nejsem až takový fajnšmekr,   abych hodnotila výš.
ender
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Tenhle film opravdu stojí za   to vidět. Jenže proč?   Protože je tak špatný.   Nelogičnosti, otřesné   herecké výkony, špatné   efekty a hlavně hrozná nuda.
Akana
Hodnocení:
Přidáno: 26.2.2012
První film, který se prostě   neodvážím číselně   hodnotit. Buď by to byla 1   nebo 10 hvězdiček, ale   nedokážu se rozhodnout ani   pro jednu alternativu a   průměr to při nejlepší   vůli být nemůže. Plán 9 z   vesmíru je ukázkou   absolutního diletantismu bez   i jen mikroskopického   množství autocenzury.   Snůška nelogičností,   technických kopanců,   otřesných efektů a herecké   topornosti, jaká by byla   směšná i o dvacet let   dřív. Ale přesně tím je   film zároveň i   neodolatelný. Jen nevím, jak   bych se na něj díval bez   znalosti Burtonovy filmové   biografie, která kolem Eda   Wooda pomohla vytvořit auru   roztomile naivního snílka a   geniálního břídila.   Nejúžasnější na celém   tom "veledíle" je   ovšem skutečnost, že to asi   opravdu myslel vážně.
Hakamiah
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Dlouho dlouho jsem   přemýšlel, jaké hodnocení   tomuto filmu dát. Musím   říct, že se mi film   neskonale líbil, mockrát   jsem se u něj zasmál a je   tak ukrutně špatný, až je   výborný. Ale jaké   adekvátnější hodnocení,   jako hold nejkultovnějšímu   béčku filmové historie,   bych měl filmu udělit než   1/10? :)
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Ed Wood. Dnes už kultovní   režisér s přívlastkem   "nejhorší režésér   všech dob". Určitě   filmový nadšenec a stále s   novou vervou e pouštěl do   dalšího díla. Na našem   trhu je k dostání i   zkouknutí film Plán 9. Je to   další z mnoha variací na   invazi na Zemi. Ale to   provedení. Vskutku, jedná   velká hrůza. Herecký tým   připomíná Cimrmanovou   hereckou kočovnou   společnost, scénář a   dialogy jsou více než   bídné a snaha nahnat strach   rozesměje každého. Ten   film, je něco tak blbého,   až je to svým způsobem   krásné. Dávat vyšší   známku by však nebylo fér   vůči jiným dílům.
V tomto příběhu   postrádám jakýkoliv   minimální smysl pro logiku.   Logický časový vývoj v   ději je veškerý žádný.   Tak napřed zemře manželka   "starého pána", tu   pohřbí, mezitím jsou   zavražděni hrobníci,   následně uplyne nějaký ten   den. "Starý pán"   opustí svůj dům a je také   zavražděn a následně   pohřbíván. Během jeho   pohřbu jsou nalezeni   zavraždění hrobníci. To,   že je nikdo mezitím   nepohřešoval je tvůrcům   jedno. No. vůbec, celí je to   hrozná a útrpná blbina. Už   vůbec nemá smysl mluvit o   výpravě. Létací talíře   jsou spíchlé z poklic,   navíc, když létají po   nebesích, jsou vidět i   provázky za které jsou   zavěšeny.
Pokud   budete mít odvahu teto film   sledovat, tak si pamatujte, je   to horor a ne komedie.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Abysem pravdu řekla, tak mě   se tenhle film čímsi líbil.   A to dost. Jasně, můžu tomu   vytknout například   lítající talíře, co   vypadaj jako pukličky od   nádobí a milion dalších   věcí, ale přesto...   podivnym způsobem mě to   zaujalo :) Kamera i   "výkony" herců   teda stojej ale docela za prd   :) Nic podobně   "blbýho" sem eště   neviděla :) Ale můžu teda   říct, že ty mrtvoly -   zvlášť ta odporná ženská   a ten příšernej chlap - ty   teda stojí za to vidět!   Něco takovýho potkat, asi   bysem to nerozdejchala. Asi   tak - vážně je to tak   strašný, až je to dobrý :)   Fakt se mi to líbilo, asi se   na to ještě někdy kouknu.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Tak jako nejhorší kultovní   film to jde sice  
bez nápadu ale dá   to vydržet práce na filmu   pokulhává ale
doba   vzniku je 1959 tak to jde
Knoxville
Hodnocení:
Přidáno: 21.9.2009
Zajímavosti
Film se stal kultovním poté,   kdy byl vyhlášen   "Nejhorším filmem   všech dob". To mu (a   jeho režiséru Edwardu D.   Woodovi Jr.) paradoxně   zvýšilo popularitu.
Při natáčení v kostele   se několik členů štábu   rovnou nechalo pokřtít.
UFo se objevuje nad   budovami televizních stanic   ABC, CBS a NBC.
Bela   Lugosi zemřel ještě před   tím, než se film vůbec   začal natáčet. Vyskytuje se   jen v úvodní scéně, potom   je nahrazen dublérem, který   si neustále zakrývá tvář.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Když jsem viděl Burtonova   "Eda Wooda" bylo   neuvěřitelné sledovat   nadšení titulní postavy   (podle mnohých nejhorší   režisér všech dob) při   natačení svých neskutečně   špatných filmů plných   zombie, mimozemšťanů a   další podobné havěti.   Určitě věřil, že je   dobrý režisér a jeho   nadšení z tohoto filmu   úplně vyzařuje. Létající   talíře zavěšené na   drátkách, neuvěřitelně   prkenní herci, uměle   znějící dialogy a spousty   spousty dalších perliček   ukrývá v sobě tento skvost,   který se bere natolik   vážně, že je výprávěn   jako příběh, který se   skutečně stal. Na takové   borce nemá ani Uwe Boll,   ikdyž se ku*evsky snaží.
řepešínský
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.5.2009
prý je to kultovní film, co   se skrývá pod českým   distribučním názvem plán   9, na fdb.cz uváděným jako   plan 9 from outer space;   možná ano, snad u všech   pamětníků z konce 5o. let   minulého století kdy vznikl,   taky možná u všech   fanoušků scénáristy a   režiséra edwarda d. wooda   juniora, v jehož tvůrčí   dílně film vznikl, ale co   dnes? pro současného diváka   je ve filmu plán 9 všechno   špatně. herci se snaží   seč mohou, ale neví co a jak   hrát, občas se proto perou,   ostatně taky proč ne, když   scénář za moc nestojí;   script jaksi pozbyl své   funkce už při výrobě a tak   se zde většina scén   odehrává v nočním dni nebo   v denní noci, sám nevím; a   kromě toho všeho je ve filmu   spousta dalších a dalších   chyb, kterých by se vyvaroval   snad úplně každý včetně   toho nejspodnějšího   filmového amatéra. mezi ed   woodova přívržence se   nepočítám, ale i tak film   nepovažuji za úplný odpad.   plán 9 může sloužit díky   své nálepce kultovní film   všem zájemcům o   kinematografická díla jako   učebnicový příklad toho,   jak film opravdu točit nelze.   druhých deset procent si   plán 9 si zaslouží díky   režisérově drzosti   stojícího za rozhodnutím,   jít s tak špatným filmem na   trh. být nejhorší je   originální cesta k zápisu   do dějin filmu, ne?
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Tohle jsem prostě musel   vidět, je to prostě   největší béčko jaké jsem   kdy viděl, ale už jenom   díky tomu jak je to špatně   natočené je to skvělé,   samozřejmě musíte to brát   s nadsázkou ale tohle se   prostě musí líbit…Jsou   tam vidět všechny dostupné   chyby, a je vidět že   režisér Ed Wood se s tím   moc nepáral, neměl moc   peněz a taky čas…Plan 9 je   opravdu žumpa, létající   poklice, u kterých vidíte   drátky, na kterých jsou   zavěšené, neustálý   bezproblémový přechod mezi   dnem a nocí z jednoho   záběru na druhý, všude kam   se podíváte jsou kulisy to   je pořád ještě teprve   rozjezd k tomu, co z Planu 9   dělá opravdový klenot…A   tímto "zázrakem"   je především Woodova   režie, scénář a herecké   výkony všech   zúčastněných…Ale stejně   klaním se, a chci vidět   další klenoty Eda…
Faye
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.5.2007
…. „Vydrží tvé srdce   šokující fakta o   vykradačích hrobů z   vnějšího vesmíru ?!“   Odpovídám ano, vydrží. Ale   vzhledem k tomu, že mého   srdce se film netknul vůbec,   nezbývá mi než hodnotit   rozumem a rozum opravdu   zůstával mnohdy stát a   zaseknul se na hodnocení   odpad. Nicméně i tohle   může být cesta, jak se   zařadit mezi nezapomenutelné   filmové tvůrce. Pokud vás   ve filmu „Ed Wood (1994)“   okouzlilo nadšení pro věc   tohoto ehm … nevšedního   umělce, tak se určitě   podívejte na výsledek jeho   práce. A já se rozloučím   stylově a to větičkou z   „Plan 9 from Outer Space“,   která ono „dílo“   vystihuje téměř dokonale.   …. „V životě každého   člověka jsou okamžiky, kdy   nevěří vlastním očím.“
TSZ
Hodnocení:
Přidáno: 30.4.2007
To se opravdu nedá   hodnotit-geniálně špatný   film,kolem kterého už se   toho navyprávělo tolik,že   nemá smysl to tu   opakovat.Určitě se jedná o   záležitost pro opravdové   filmové fajnšmekry (ke   kterým se drze   počítám:-)).EdWood byl   zkrátka nadšenec,který se   dnes jen tak nevidí (snad   jedině Uwe Boll možná brzy   dosáhne stejně kultovního   postavení) a i když se dnes   obecně rodí režiséři   horší a horší,EdWood bude   stále jen jeden
Lampernaqui
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2004
Nejznámější práce Eda Wooda
Existují filmy, které jsou   tak špatné, až jsou   dobré.
Tohle je jeden   z nich a může se chlubit   titulem Nejhorší film všech   dob. Chybí zde dobrá kamera   a režie, ale i dobrý   příběh a herecké výkony.   Herci narážejí do kulis a   létající talíře se   vznáší na natažené niti.   Nejlepším kouskem Eda Wooda   v tomto filmu je ale využití   kousků z neuvedeného filmu s   Belou Lugosim, hrajícím   upíra. Společně se svým   dublérem se honí po   hřbitově, ať už je noc či   den, chlápkovi ve střižně   to bylo asi šumafuk. tento   film doporučuju všem   filmovým fanouškům... jinde   se opravdu tak nepobavíte,   ačkoli to bylo myšleno   vážně. Mimozemšťané se   snaží zachránit Zemi tím,   že straší lidi oživlými   mrtvolami a tím se snaží,   aby lidstvo neobjevilo látku,   která by zničila vesmír.   Dobrej děj, co?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih143318minih143318Město statečných (2015) 
Strings n
minih111691minih111691Žraločí tornádo (2013) [TV film] 
Sharknado n
minih157318minih157318Pepa (2018) [DCP] 
Pepa n
minih12595minih12595Mistr Kickboxu (1992) 
Sidekicks n
minih40500minih40500Kletba bratří Grimmů (2005) 
The Brothers Grimm n
minih47003minih47003Cesta do středu Země (2008/1) 
Journey To The Center Of The Earth 3D n
minih163532minih163532Stíny mezi námi (2018) 
I Still See You n
minih143151minih143151LEGO® Batman film (2017) 
The Lego Batman Movie n
minih36838minih36838Scary Movie 4 (2006) 
Scary Movie 4 n
minih153971minih1539717 životů (2017) 
Seven Sisters n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10