Pistolník (1997)

Pistolník (The Shooter)
64.5 %
 
 

The Shooter

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Spravedlnost je slepá.“
Michael Atherton je svědkem, jak tři muži mučí prostitutku Wendy. Všechny je zastřelí a Wendy odveze do města. Vince, muž, který nechal Wendy zbičovat, se dozví, že unikla. Zuří a pošle své muže, aby dopadli Wendy i jejího zachránce.

Michael se zatím ve městě v saloonu, kde zapíjí svůj úspěch, dostane do konfliktu s místními. Pomůže mu chlapík jménem Kyle, který městem jen projíždí.

Šerif ho nakonec požádá o pomoc při boji s místním gangem a nabídne mu velkou odměnu. Michael ale odmítá a chystá se k odjezdu.

Vincovi muži ale Michaela najdou a nabízejí mu, že pokud se vzdá a odejde z města, nic se mu nestane. Ten odmítá a nastane divoká přestřelka mezi bandity na jedné straně a Michaelem, šerifem a několika pomocníky na druhé straně. Vincovým mužům se však podaří zajmout Wendy a Michaelovi tak nezbývá, než se vzdát.

Vincovi muži Michaela mučí, ale naštěstí, než ho úplně zničí, ho zachrání Wendy, která utekla. I když je i na její hlavu vypsaná odměna, stará se o něj, dokud není dostatečně silný, aby mohl zlikvidovat Vincovy chladnokrevné zabijáky, kteří městečko terorizují víc a víc. Podaří se mu to i přes to, že místní nově jmenovaný šerif Kyle na něj hodil několik vražd, neboť má na něj zlost, protože ho Michael kdysi málem zabil při útěku z vězení.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Fred Olen Ray
 
 
hraje:
Michael Dudikoff (Michael Atherton), Randy Travis (Kyle), Valerie Wildman (Wendy), Andrew Stevens (Jacob), Robert Donavan (Pete), Hoke Howell (Duncan), Matthew R. Anderson (Deputy Casey), Peter Sherayko (Ed), Robert Quarry (Examiner), Eric Lawson (Paul), Bill Langlois Monroe (Vince), Ryan Latshaw (Darien), Marc Vahanian (Tyler), Neil Delama (Otis), Nikki Pelley
 
 
scénář:
Tony Giglio
 
 
kamera:
Gary Graver
 
 
hudba:
Deeji Mincey, Boris Zelkin
 
 
střih:
Brett Hedlund
 
 
zvuk:
Joseph T. Sabella
 
 
vedoucí produkce:
Alan B. Bursteen
 
 
producent:
Ashok Amritraj, Andrew Stevens
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.