Duben
ohodnotit

Písnička za groš

Žánr:
Rok:
1952
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
17.7.1953

Komentáře k filmu Písnička za groš

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.4.2017
Nu název mne měl varovat.   Už úvodní jekot mi lezl na   nervy. A že nebyl krátký.   Ale pak se to naštěstí   zlomí v poměrně hezkou   agitku s hezkou písničkou.   No, co no, že hodnotím   výše, viděl jsem i větší   kraviny. A to jsem si moc   dobře všiml v závěru   obří fotky masového vraha   za zpěváky. A nevisel tam   sám.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Tendenční film ze života   dvou mladých umělců. Jeden   se živí jako skladatel a   druhý píše dramatické   texty. Hrdinou je spíše ten,   který k sobě notičky   skládá. A aby to nebylo   příliš vážné, tak se   rozhodne skládat něco pro   lidi. Spíše je k tomu   uprošen. Film je takové   poměrně neškodné dílko   znázorňující radosti své   doby. Lidé pracovali a   chtělo se jim do zpěvu. Byla   to doba, kdy se děti v   pionýrských krojích   pohybovaly i doma.
Do   života hrdinů vstupují   mladé ženy a je tu i nutná   láska. Film Písnička za   groš patří k filmům   řádících se k agitkám.   Toto dílo je prosto   jakéhokoli padoucha či   záškodníka a nebo dokonce   špiona. Je poměrně   neškodný. Dnešní divák   však jeho obsahu ani trochu   neuvěří.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Už jen skuteční pamětníci   si dokážou připomenout   krásnou melodickou písničku   pocházející z tohoto   snímku pod názvem ´U nás   jaro nekončí´, která   patří ke směti   budovatelských písní k   dobré náladě a pracovní   ušlechtilosti. Takový je   samozřejmě i tento   veseloherní snímek o   hledání nové nejlepší   písničky československým   rozhlasem. Námět již dnes   není ojedinělý, což   znamená, že takováto   dějová šablona se   používala hodně často.   Autor krásných písniček se   skutečně najde, jenomže se   kvůli obavám z neúspěchu a   následné ostudy prezentuje   pod pseudonymem a tak nikdo   neví, kdo to vlastně je.   Začne po něm urputné   pátrání a jen divák po   chvíli zjistí, že je   blíže, než si kdo myslí.   Jak to celé dopadne už musí   být každému jasné.   Moralizační aspekt   příběhu je totožný s tzv.   výrobními agitačními   snímky, což je - věřit si.   To, že si někdo myslí, že   něco nedokáže ještě   neznamená, že tomu tak i   skutečně je. Důležité je   to alespoň zkusit, což   znají i mnozí dnešní   autoři či zpěváci   vystupující v různých   televizních soutěžích.   Veselohra je skutečně   veselá, plná života a   úsměvů a co se týče té   politiky, zase až tak hrozné   to není, i když prezentace   společné práce tu   samozřejmě nechybí.   Obyvatelé domu začnou   společně s plnou vervou,   energií a samozřejmě s   patřičným úsměvem   vyklízet dvorek, aby si tam   udělali záhonky. Snímek z   počátku padesátých let je   svou agitační atmosférou na   dnešní dobu značně   kontraproduktivní, ale na   druhou stranu zcela   neškodný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty víry (2005) [TV cyklus]

05:00 - 05:25

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

33 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10