Jeden svět
ohodnotit

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Další název:
Piráti Karibiku: Kliatba čiernej perly (SK); Fluch der Karibik
Rok:
2003
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
21.8.2003
„Pod pirátskou vlajkou vzhůru za dobrodružstvím. Odvážní korzáři, půvabné dámy, spousta rumu a velký poklad Aztéků.“

Komentáře k filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 111
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2020
Vynikajici dobrodruzny   film.Depp je zde hodne dobry a   ostatni herci mu bravurne   sekunduji.Deppa tato role   proslavila ve svete.Je zde   plno piratu,kteri hledaji a   casem najdou poklad.Cerna   perla je jmeno lodi kapitana   Jacka Sparrowa.Davam mu 80   procent.Keira Knightley zde   vypada docela atraktivne a   drzi krok s   piraty...Velkofilm!
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2019
Dobrodružství, které jsem   jako mladý chlapec miloval.   Piráti, koráby, krásná   dívka, šermířské souboje,   lodní souboje a perlička v   podobě Johnnyho Deppa.
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2018
Prokletí Černé perly   jakožto první díl a asi   jediný ze všech dosud   natočených se netočí   hlavně kolem opilého piráta   Jacka Sparrowa, ale kolem   velmi dobrého příběhu ve   kterém je Depp dokonce i   trošku přebytečný a   opravdu by to šlo i bez   něho, ale zase dodává tomu   trochu jiný šmrnc co právě   tvůrci chtěli... Nakonec zde   nad Johnny Deppem vynikají   herci: Orlando Bloom, krásná   Keira Knightley a Geoffrey   Rush... HODNOCENÍ: 92%
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2018
Rutinná kostra príbehu,   ovešaná skvelými fórikmi a   super trikmi. Pôvabná a   zároveň nudná hollywoodska   zábava, ktorú pribŕžďa   prílišná rozťahanosť a v   jednotlivých momentoch naopak   vyzdvihuje výborný Johnny   Depp.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $305,413,918║Tržby   Celosvetovo $654,264,015▐   Tržby za predaj DVD v USA   $235,300,000║ Jack Sparrow v   podaní Johnny Deepa   zachraňuje prevažne nechutne   plytký dej, z minimom   skutočne zábavných scén,   trikovo a hudobne na slušnej   úrovni. /videl v kine: 70%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Dlouho jsem se shlédnutí   tohoto díla vyhýbal. Měl   jsem pocit, že to bude   komerční sra*ka.   Překvapivě nebyla. Vtipný   film se zajímavým nápadem a   dobrými herci. Další díly   už mě tak nebavily. Hlavně   kvůli přílišné   ukecanosti.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2017
První piráti jsou klasickým   případem, že co se nepovede   jednomu režisérovi (Renny   Harlin, Ostrov hrdlořezů,   1995), to se za pár let   může podařit jinému.   Vtipný letní blockbuster,   který se zjevil 2003 pod   taktovkou všehoschopného   producenta Jerryho   Bruckheimera, byl jak   pramínek vtipné vody, který   vykradl kde co včetně   opičky nenechavky z každého   pirátského i nepirátského   filmu. Vtipný Johnny,   krásná Keira, mužný   Orlando, svižná akce,   výprava, exteriéry, hudba,   takhle si představuji   odpočinkový film. Bohužel   později se z pirátů stal   paskvil zahlcený kletbami,   postavami, které neměly čas   se ani ohřát, úmrtností   sympatických hrdinů a   vůbec, snad pětkou všechno   už skončilo, radši zůstanu   u jedničky napořád.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2015
Šílenství kolem celé   pirátské série mě spíš   odrazovalo a tak jsem první   díl viděl až po dlouhých   12 letech. A byl jsem mile   překvapen. Dobrodružný   pirátský film vhodný pro   odrostlé děti, je   dostatečně napínavý i   vtipný. Příběh je dobrý,   triky fajn, ale je třeba   přiznat, že to co dělá   film filmem je v první řadě   Johnny Depp a jeho vykulený   střihoruký projev. Bez něj   by to byla nuda.
Nedostatky hledat nebudu,   mohu jen litovat, že jsem   tuto pirátskou pohádku   neviděl dřív.
geojezek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2015
Nejdriv jsem to nechtel videt
po nahodnem shlednuti prvniho   dilu jsem kouzlu piratu   propadl. Prekvapiva zapletka s   nemrtvymi piraty vytvarela   zajimavy pribeh. Bez   prokleteho zlata by to bylo o   nicem. Moc nechapu predesle   hodnoceni. Ale co, hlavne ze   se to libi me :-)
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2015
johnny depp- legendarny herec,   nema chybu, ako sa tam tvari   :-)... zahral to dokonale, je   z mala hercov, ktory zahra   vsetko a vsade...
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
jedna z top rolí Johnnyho,   která mu je jak ušitá na   míru. Zajímavý děj,   zábavný scénář a   bezprostřední Jack   vytváří slušnou   podívanou.
Federer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2014
První díl veleúspěšné   série může pro někoho být   nejlepší a já to chápu,   pro mě však jednoznačně   nejlepší není.
Johnny Depp je génius, o   tom žádná, ale mě se   nejvíce líbil Geoffrey Rush.   Barbossa je pro mě   nejsympatičtější postava   série.
Orlando Bloom a   Keira Knightley zahráli oba   skvěle a Hanz Zimmer.....
Jeho hudba je   nepopsatelně geniální.
Je to výborný film a pro   mě 3. nejlepší série.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Pirátský snímek se vyjímá   až estrádní zábavou plnou   úžasných efektů,   skotačivých momentů,   ohromnou výpravou a svou   ryzostí. Jonny Depp si svoji   roli užívá a dává do toho   vše. Faktem je, že místy je   to značně přeplácané, ale   na druhou stranu, zábava je   prostě zábava. Fantasy   příběhu nijak neubližuje a   naopak tomu dodává jisté   kouzlo a přesvědčení.   Pirátských filmů do   uvedení tohoto moc nebylo, a   tak se jeho úspěch i mohl   předpokládat, i když to byl   ohromný finanční risk. Ale   vyplatilo se.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Kapitán Jack Sparrow chce   získat loď Černá perla z   rukou prokletého pirátského   kapitána Barbossy, který se   jí zmocnil. Jen čarovná   mince, vlastnící   guvernérovou dcerou Elisabeth   ho může vysvobodit. Situaci   komplikují dva uchazeči o   její ruku - Will Turner a   komodor Norrington,   oficiální uchazeč o   Elisabeth. Opět platí, že   pokračování série   nedosahuje úrovně prvního   dílu série. Nejlepší je   asi J.Deep jako kapitán   Sparrow.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Johnny Depp neuvěřitelným   způsobem oživil tento film,   který by bez jeho účasti   nebyl tím pravým. Snímek   měl svoji klasickou zápletku   a podobu běžného   dobrodružného filmu. Přesto   můžeme zde vidět plno   věcí, které ve filmech jen   tak neuvidíme. Hlavně co mě   zaujalo bylo mnoho   sympatických herců, kteří   podali velice sympatický   výkon včele s Johnnym   Deppem. Velký potlesk   zaslouží maskéři,   kostyméři a celý tým,   který doprovázela   příjemná hudba.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2012
PIRÁTI Z KARIBIKU I
PROKLETÍ ČERNÉ PERLY

Klasický   dobrodružný film, perfektní   hollywoodská zábava, která   si nehraje na nic, čím   skutečně není. Prokletí   Černé perly splňuje   všechny atributy velmi   výpravného, zábavného a   oddechového filmu. Po dlouhé   době je to nové,   neokoukané, skvělé a   vtipné dobrodružství.

Režisér Gore Verbinski   dokázal namíchat koktejl   fantastické zábavy s   poměrně jednoduchým, ale   dostatečně emotivním   příběhem jednoho piráta,   vylepšil jej skvělými   triky, bombastickou výpravou,   nádhernými kostýmy,   mohutnými mořskými   bitevními scenériemi a vše   okořenil skvělými fórky a   celkovým smyslem pro   humor.
Jediné, co mi   trochu vadilo, byla místy   uměle natahovaná délka.   Filmu by určitě prospělo   pár střihů i z důvodů   zachování rozjetého tempa.   Naprostou jedničku si   zaslouží skvostný hudební   doprovod.

Jonhny Depp je v roli   Jacka Sparrowa naprosto   dokonalý, neuvěřitelně   bravurní a jeho vtípky se k   jeho přirozenému   komediantství znamenitě   hodí. Působí tak   ležérním a přitom   přirozeným dojmem a navíc   je skvostný i v některých   přespříliš ukecaných   scénách. Po pravdě nevím,   jestli by stejné vtípky z   úst někoho jiného vyzněly   stejně dobře, když je   nedokáže podpořit stejnou   mimikou jako Jonhny Depp. Ten   se prostě pro tuto roli   opravdu výborně hodí.

Prokletí Černé   perly je kvalitní oddechovka,   která si po celou dobu   dokáže udržet divákovu   pozornost. Je vtipná,   zábavná a jen těžko jí   lze něco vytýkat.
bezmena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Beze slov...
Po propadácích typu Ostrov   hrdlořezů, se režižéru   Gore Verbinskému podařilo   téměř nemožné. Natočil   vynikající a milý   pirátský film. Jemný humor   prostupující celým filmem,   příjemně opilý kapitán   Jack Sparrow a blankytné   moře tvoří komedii, kterou   si (kromě těch starých   francouzských) pouštím   stále dokola.:)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Takže vy ste tu len ležal a chlastal rum? - Hej
Veľkú zásluhu má na   úspechu nesporne   nekonvenčný kapitán Jack   Sparrow, ktorý dáva tomu   jasné tempo a jednoducho   povedané, je to borec.   Totálne namakaná postava a   Depp z nej urobil už asi   kult. Muž opradený   legendami, ktorý chce len   svoju lodičku. Hrdina,   zločinec či solídny   degustátor rumu? Musím   priznať, že tento film sa   rozhodne vydaril
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Dobrodružství, jak má být.   Piráti, hledání pokladu,   namořní bitky. To mám rád   a Gore Verbinski to v tomto   filmu vybrousil k dokonalosti.   A navíc do hlavní rile   obsadil Johnnyho Deppa, který   tím získal životní roli.   Výborný mix akce,   dobrodružství a humoru s   pěkným příběhem a   digitálními triky.   Duchařská zápletka je   úplně nejlepší...
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Nebýt zápletky s   nadpřirozenem, mohl to být   dobrý film. Triky   samozřejmě výborné,   pirátské téma samo o sobě   taky, jen ta   "duchařina" apod.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Jasne nejlepsi dil,netreba   dale predstavovat,dalsi dva   byli zmatene,posledni 4. jsem   jeste nevidel a asi bude trvat   nez ho zkouknu
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Tak takový film o pirátech   jsem ještě neviděl!   Skvělý film, který rozjel   sérii nejlepší o pirátech.   Náramné obsazení Johnyho   Deppa do hlavní role. Nevím   jak to ten chlap dělá, ale   Jackieho hraje prostě   nepředstavitelně! A můžu   podotknout i obsazení do   vedlejších rolí, joko   Geofryho Rashe (Barbosa).
Ty hlavní věcy, které   film musí vyžadovat (efekty,   děj, obsazení) jsou   zvládnuty na jedničku,   zkrátka filmek, který nikdy   nezestárne!
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2011
První dobrodružství   slavného kapitána Jacka   Sparowa vás pobaví dobrým   příběhem plný   dobrodružství se skvělími   herci
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Co dodat.. Popravdě řečeno   patřím k velkým   příznivcům tohoto filmu..   Ne, že bych si lepila Deppa   na dveře a každý ráno ho   pusinkovala, ale prostě se na   snímek velice ráda kdykoliv   podívám, protože mě stále   baví. Svojí   "závislost" na   pirátech jsem si uvědomila   zcela nedávno a od té doby   mi běžej v telce častěji.  
Už je to pořádná   doba, kdy jsem snímek viděla   prvně a prvotní dojmy si   již opravdu nepamatuji,   takže musím hodnotit hlavně   svoje nynější dojmy.
Jako mnozí další jsem   opravdu nadšená z kapitána   Sparrowa. Tak tahle postava se   velice povedla a já musím   říct, že se u jeho hlášek   zasměju skoro pokaždé. Depp   kapitána ztvárnil skvěle a   myslím si, že by si za to   zasloužil snad i potlesk.
Dále se mi líbila   postava Elizabeth. Nejdřív   jsem jí moc nemusela, ale jak   znám teď všechny díly, tak   musím říct, že trochu   sporný charakter této   slečny filmy opravdu   oživuje.
Orlando   Bloom.. To není moje silná   parketa, ale ve filmu mi   nevadil a asi bych za něj   nedokázala dosadit někoho   lepšího.
První díl   celé řady Pirátů je podle   mě také nejlepší. U konce   je to už sice trochu   zdlouhavé, ale oproti   ostatním dílům, to ještě   není tak tragické.
Na   co nesmím zapomenout, je   hudba! Soundtrack k filmu mám   opravdu ráda a vždycky si   melodie písniček pobrukuji,   když snímek dokoukám.
Myslím si, že tu nic   nechybí.. Vtip, dobré   obsazení, zápletka,... Byl   by skoro hřích nedat plný   počet hvězdiček, takže   nemám na výběr a dávám   10.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2011
nejlepší
Podle mne nejlepší díl z   celé série. Poutavý   příběh, skvělé herecké   obsazení, výborná hudba,   vtip i napětí, dobré   efekty. No prostě 10   hvězdiček si to zaslouží   beze sporu.
wenndynnka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Jeden z mých nejnejnej   filmů. Nikdy nezapomenu na to   jak jsem tento film viděla   poprvé, jak kapitán Jack   Sparow připlouval na   potápějící se   loďce.....Prostě nemá chybu
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Ještě si živě pamatuju,   jak mě tenhle film   překvapil, když jsem ho   viděl poprvé. Řekl bych,   že naprosto dokonale splňuje   požadavky filmu na jeden   pohodový večer. Je   perfektně natočený tak, že   od něj člověk v podstatě   nemůže odejít. Svižný   děj vás naprosto pohltí, no   a ty piráti, ty jsou z   obrazovky doslova cítit:-)   Povedený kousek.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Johny Depp jako   Námořník Vrabčák (od teď   už žádný Střihoruký   Edward),Orlando Bloom jako   Vilém Brusič (která pak   role mu dala asi více slávy,   pirát nebo elf?) a Keira   Knightley jako Eliška   Labuťová (teď už si jí   nebudu plést s Emmou Watson z   Harryho Pottera). Už jen to   obsazení stojí za to. A   kdyby ani tohle všechno   nestačilo, je tu mistr   mistrů Hans Zimmer a jeho   He's a pirate (nevím proč,   ale tahle skladba mi přijde   docela podobná s theme ze   snímku   "Gladiátor",   umělcova ruka se prostě   nezapře)!
Musím   říci, že do pirátů jsem   byl blázen už od malička, a   tak když přišel Walt Disney   se svým prvním filmem s   označením PG-13 (některé   materiály mohou být   nevhodné pro děti do 13-ti   let), nešlo odolat. Jacka   Sparrowa si prostě nelze   nezamilovat, k tomu celý ten   napínavě pohádkový   příběh. Z celé trilogie,   za chvíli už tetralogie,   zatím nejlepší díl, a až   se v kinech objeví mnou   dlouho očekávaná čtyřka,   budu první ve frontě na   lístky.
P. S. Pokud   jste si oblíbili pirátí   opici, nevypínejte hned jak   uvidíte titulky, počkejte si   až do úplného konce...
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Nejlepší na tomto filmu   je,že ani na chvíli   neomrzí.Chvilkama si člověk   odpočine,chvilkama je   člověk v napětí a   chvilkama se člověk   zasměje.Děj bez jediné   chybičky a k tomu   nezapomenutelný Jack Sparrow.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Johnny Depp a Orlando Bloom   udělali z tohoto filmu   opravdový hit.Film hýří   bojovými i komickými   scénami a ve své kategorii   je nepřekonatelný.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Výprava, triky, hudba, kterou   jsem vůbec nemohla dostat z   hlavy a hlavně Johny Depp!   Jen kvůli němu bych se na to   dívala pořád znovu,   protože jeho charisma přímo   prská z obrazovky. Už jeho   první scéna je perfektní.   Prostě, film, na jaký se   nezapomíná. Samozřejmě i   další herecké výkony byly   skvělé a všichni herci se   skvěle doplňovali, ale Jack   Sparrow...ten vede!
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Láska na první pohled
Když jsem tento skvělý   dobrodružný pirátský   filmek s dost dobrými   komediálními prvky viděl   poprvé, tak jsem si jej hned   zamiloval a trvá to dodnes.   Výprava v tomto filmu je   báječná. A co se týče   hudby - ta je absolutně   strhující. Melodie hlavní   pirátské znělky je   nazapomenutelná a fakt   výborná. Triky a efekty jsou   hodně vymakané, hlavně   když se nesmrtelní piráti   mění za svitu měsíce v ty   kostlivce - to je   parádní.
Herecké   obsazení je zde také opravdu   luxusní. Johny Depp dokáže   zahrát fakt cokoliv a myslím   si, že role kapitána Jacka   Sparowa jej vynesla ještě   výš na pomyslném   žebříčku slávy.
No   prostě u mě láska na první   pohled k tomutu filmu :-).
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Celkom slušný dobrodružný   film o pirátoch, v novšom a   modernejšom prevedení.   Johnny Depp si tu zahral rolu   neporaziteľného pirátskeho   kapitána Jacka Sparrowa.   Špeciálne a zvukové efekty   sú na výbornej úrovni,   nehovoriac o vizuálnej   stránke. Dej tohto filmu je   napínavý a pútavý. Pri   jeho sledovaní je skvelá   atmosféra, navyše tento film   je doprevádzaný vynikajúcou   hudbou.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2009
Každej mi řikal, jak je   tenhle film úžasnej a musim   uznat, že je to pravda.   Nejlepší je samozřejmě   Johnny Depp v roli Jacka   Sparrowa, pardon, KAPITÁNA   Jacka Sparrowa :D Ten je   vážně dokonalej a   jednaznačně nejlepší z   celýho filmu. Dobrá byla i   Keira Knightley a dokonce i   Orlando Bloom, kterýho   nesnášim. Kromě hereckýho   obsazení je výbornej i děj   a zpracování. Piráti v   měsíčnim světle vážně   nemaj chybu, je to fakt masakr   :) U tohohle napínavýho   filmu se i skvěle zasmějete,   je to prostě taková super   pirátská pohádka :)
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Pirates of the Caribbean I
Na tomto prvním díle jsem   byla v kině, původně jsem   ani nechtěla, ale nakonec   jsem byla přemluvena a musím   přiznat dobře jsem udělala.   Piráti jsou zajímavé téma,   tak není divu, že za filmem   stojí Disney, však znáte   Hooka jediného kapitána,   který kdy naháněl lidem   hrůzu, vlastně po Pirátech   z Karibiku už Hook není   jediný, protože tady máme   úžasného kapitána Barbossu   v podání Jeffreyho Rushe,   není potřeba říkat, že v   podání někoho jiného by   kapitán neměl to kouzlo,   které mu dodal Rush, ostatně   on její jediná   nenahraditelná postava,   protože nemohu zapomenout na   kapitána Jacka Sparrowa s   tváří Johnnyho Deppa.
Příběh je zajímavý a   i když má film dost dlouhou   stopáž ani vám to nepřijde   a všechno tak nějak letí,   že se nestačíte rozkoukat a   běží závěrečné   titulky.
Hudba ve filmu   je skvělá a já mám tenhle   první díl ze všech   nejraději. Gore Verbinksi je   vynikající režisér a tak   asi není takovým   překvapením, že tímhle   snímkem nastolil nejen   pořádnou dávku   dobrodružství, zábavy,   vtipu, ale dokonce rozjel   fenomén.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
bezkonkurenčně nejlepší z   celé trilogie - jak   námětem, tak hereckými   výkony, člověk se sice   nezasměje tolik jako ve   dvojce, ale coby divákovi   bažícím po vyrovnané   linii, dá rozhodně nejvíc
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Piráti skvělé zpracování   nádherná hudba obsazení   jednoznačně fantazie prostě   nádhera mohu jen doporučit
markes13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Film byl asi nejlepší z   celé trilogie.Vtipný jack   zabodoval.
Děj   slušný a zpracování   vynikající a také zvuk byl   jedinečný zážitek.Prostě   nejde k tomu nic dodat super   vtipný film super!!!
zakoba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Piráti
Tenhle film opravdu pobaví.A   největší šmrnc tam dělá   Kapitán Jack (Johnny   Depp).Myslím,že bez něj by   to mohly zabalit.Je hodně   filmů o pirátech ale nikdy   tyto filmy nebylo moc   úspěšné.Ale tenhle film je   vyjímka.Jakmile je na scéně   Johnny člověk se baví od   začátku až do konce.Na jeho   postavě je všechno   skvělé.Řeč,nápady a zjev.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Johnny Depp,Orlando Bloom a   Keira Knightey tvoří   zábavné trio.Múžete si zde   všimnout skvostných scén na   moři.Zábava a akce se tu cpe   a piráti tak napúl živý a   napúl neživý vás určite   nezklamou...jako mne...
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Film se mi strašně líbil,   donedávna jsem měla o Johnny   Deppovi mínění, že je to   strašnej dežot, ale tento   film mi dokázala, jaký   talent v sobě Johnny Depp   má, takže super film! I   Keira Knightley byla skvělá   (i když ji moc ráda nemám)   :-)
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2009
nemám slov...skvělej Johnny   Depp ve svý snad životní   roli.Podle mě měl za tuhle   roli dostat Oscara, je fakt   neuvěřitelný, jak se s   Jackem Sparrowem sžil.I   zbytek filmu stojí za to -   poměrně zajímavej   příběh, pěkný   prostředí, hezká Knightley   a úžasná hudba.Nepřekvapí   že to byl tak obrovskej   komerční úspěch...
Luluvampík
Hodnocení:
Přidáno: 1.2.2009
No jo....Jack Sparrow.....je   neuvěřitelně   nádhernej....Ori taky :o) je   to kláásný   filmík...kláááásná hudba   :o)
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Nečekaně zdařilý   snímek..Musím uznat, že se   americká produkce překonala   a z romantické doby   pirátství dokázala   vycucnout to   nejlepší...Dobrá role pro   J. Deppa, ale jeho převleky v   pokračující kariéře mi   bohužel zprotivily i tuto   roli..americký humor se mi   zdál snesitelný, chvílemi i   dobrý..Orlando přitahoval   sladkou tvářičkou a Keira   svým prázdným dekoltem, kde   jsem se snažil zahlédnout   něco zajímavého...piráti   ve své nemrtvé formě   vypadali dobře a   neotřele...tleskám
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Mocc pěknejj film !!!
Z celé této série (   Pirátů ) jse mi ten to díl   líbil nejvíc. Je tam hodně   humoru, napětí, akce a   všeho jiného. Ostatním   dílám to chybí. Prostě   skvělej film !!
bruccee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Z celej serie jednoznacne   najlepsia vec skvely Johnny   Deep, Orlando ,Bloom a   Geoffrey Rush. No K.Knightley   sklamala a podla mna tam mala   hrat upne ina herecka.
Pavla
Hodnocení:
Přidáno: 6.9.2008
1.díl série Pirátů z   Karibiku s podtitulem Proletí   černé perly, je opravdu   krásná podívaná. Žena,   která jediná ví, že   kovář Will Turner je   doopravdický pirát a nikdy   to nikomu neřekla, aby ho   ochránila. Nakonec se do něj   zamiluje. A hlavním hrdinou   velkého dobrodružství se   stane její zachránce   Kapitán Jack Sparrow.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
kazdy maly kluk chtel byt   urcite aspon jednou piratem.   Ja nejsem vyjimkou a tento   film s nenahraditelnym piratem   Jackem Sparrowem je bajecny.   Stale se neco deje a Johnny   Depp dodava filmu osobite   kouzlo.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
U této pirátské trilogie   platí, že první díl je   nejlepší. Teda aspoň podle   mě. Báječný Johny Depp,   trošku plachý Orlando Bloom   a krásná Keira Knightley.   Zejména kapitána Sparowa   jsem si zamilovala a jeho   rozhovor s papouškem pana   Cottona miluju dodnes.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Skvělá podívaná plná   efektivních honiček,soubojů   a humoru.Film se pyšní   řadou hollywoodských hvězd   v čele se skvělým Johnym   Deppem,který i v tomto filmu   dokazuje,že má neobyčejný   komediální talent.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Efektivní, hlavně a   primárně efektivní a pouze   efektivní podívaná hlavně   pro mladší diváky a   divačky. Mezi elitu se   rozhodně nezařadí, ale na   jedno, maximálně dvě   běžná podívání stačí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Nejlepší je hudba.
Ta je skutečně magická a   dokáže učarovat. Hlavně   díky ní také u filmu   vydržíte, i když je to   chvílemi pěkná nuda. Ale   Johny Depp to naštěstí   svými komickými výstupy   zachaňuje, takže to není   tak hrozné. Takže 7 bodů za   Jacka Sparrowa, nádhernou   výpravu a ještě   nádhernější hudbu. Když   pominu slabší scénář a   příliš dlouhou stopáž,   strhávám body hlavně za   bezduchou loutku Keiru   Knightley, která nezaujala   naprosto ničím a hezká   tvářička bohužel taky   není u herečky všechno.
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2008
První díl pirátské zatím   trilogie představuje hezkou   nenáročnou podívanou,   chvílema trochu moc ukecanou,   ale příjemnou. Co je na   filmu geniální, je   vytvoření zcela nového   prototypu hrdiny, které je   dokonalé počínaje   kostýmem, stylizací,   manýry, přes výběr   hlavního představitele až k   vynikajícímu hereckému   výkonu. Jakoby se Johnny Depp   pirátským flinkem a   nejspíš trochu přiopilým   salámistou přímo narodil.   Film nepostrádá humor,   nadsázku ani kouzelnou   sebeironii hlavního hrdiny.   Takže thumbs up.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2008
super film, nejlepší ze   všech tří, protože má   celkem jasný konec a vtipný   průběh. herci jsou   senzační a příběh   geniální... no, nejlepší   je samozřejmě Jack   Sparrow!!!:-)piráti jsou   prostě kabrňáci:-)
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Slušný film s dobrým,   zajímavým a napínavým   příběhem. Kvalitní herci   předvádí velice dobré   herecké umění. skvělé   efekty a triky.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
První díl Pirátů z   Karibiku se povedl   bravůrně!Bylo to něco   nového a originálního,co v   roce 2003 šlo do   kin.Některé herec Johny Depp   šokoval(v dobrém slova   smyslu svojí   "vizáží"),druhým   se líbil a dalším přišel   nesmírně vtipný.U mě to   bylo od každého trochu a   výsledek stál za to!O   dalších dílech se to už   bohužel říct nedá!Můj   názor.:-)
standa.kasna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Tento film se režiserovi   (Gore Verbinski) velice poved   musim rict ze lepši obsazení   hercu v techto nemohlo byt
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2008
Verbinski dokázal namíchat   koktejl fantastické zábavy a   přesto, že svoje dílko   nezvládl podepřít   dostatečně emotivním nebo   alespoň trochu   komplikovanějším   příběhem, lze mu jen   těžko něco vytýkat. Lví   podíl na tom mají jak herci,   v čele s výborným Deppem,   tak hoši z ILM, kteří   posunuli vizuální stránku   na opravdovou smyslovou   pochutinu, a v neposlední   řadě se k črtání krásné   pirátské atmosféry   přidává i skvostný   hudební doprovod. Potěšil   mě Verbinskiho smysl pro   humor, nádherné kostýmy,   mohutné mořské bitevní   scenerie...zkráta téměř   vše. Jedinou výhradu   směřuji k neúnosně   natahované stopáži - filmu   by určitě prospělo pár   střihů a to i z důvodů   zachování rozjetého tempa,   které je občas některými   přespříliš ukecanými   scénami zcela nesmyslně   brzděno.
thefj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Jack Sparrow celý film táhne   a prosakuje jím, zbytek   trochu pokulhává, efekty na   velmi solidní úrovni a to je   to, oč nám běží
Lusinka1312
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Třpytivé vody Karibiku jsou   pro darebáckého, ale   šarmantního kapitána Jacka   Sparrowa (Johnny Depp)   nevyčerpatelným zdrojem   tajemných a vzrušujících   dobrodružství. Jeho   idylický život se však   razantně změní ve chvíli,   kdy se lstivý kapitán   Barbossa (Geoffrey Rush)   zmocní jeho lodi Černá   perla a napadne město Port   Royal, odkud unese   guvernérovu (Jonathan Pryce)   okouzlující dceru Elizabeth   Swann (Keira Knightley). Její   kamarád z dětství Will   Turner (Orlando Bloom) se   spolu s Jackem vydává na   palubě nejrychlejší lodi   britské flotily na odvážnou   výpravu za záchranou   Elizabeth a ukradené Černé   perly. V patách je jim   Elizabethin snoubenec,   sympatický a ctižádostivý   Commodore Norrington (Jack   Davenport). Will ale netuší,   že je Barbossa i s celou svou   pirátskou posádkou pod   vlivem prokletí, které jej   odsuzuje k věčnému životu   ve světě nemrtvých a   každou noc jej proměňuje v   živého kostlivce. Kletbu   může zlomit pouze vrácení   ukradené části prokletého   pokladu na jeho původní   místo. Posádky obou lodí se   vydávají vstříc   vzrušujícímu střetnutí s   Barbossou na tajemný ostrov   Isla de Muerta. Když pak   pozvednou své meče k souboji   s obávanými piráty   Karibiku, je v sázce Jackova   pomsta, Černá perla,   zapomenutý poklad, zlomení   kletby nad Barbossou a jeho   posádkou, osud britské   námořní flotily a v   neposlední řadě také   životy našich statečných   hrdinů.
petroniuss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Zajímavý způsob jak spojit   trochu historie, víc napětí   a hodně počítačových   efektů. Proč ne, mně se   docela líbil.
Daniela91
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Piráti....
Řekla bych, že Johny Depp v   roli piráta Jacka Sparrowa   obstaral všechnu zábavu a to   bylo tak všechno. Děj jsem   moc nepochopila, protože to   bylo zamotaný..Dávám kvůli   Jackovi sedm.
cynik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Skvělá zábava a filmové   dobrodružství ale nic víc,   ale vlastně proč taky. Ale   další díly, obvzlášť   třetí, ukázaly, že nebýt   Johnnyho Deppa v roli Jacka   Sparrowa, žádná sláva by   se nekonala. Ale i tak nebo   možná jen právě proto se   na to dá pořád koukat.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Film, který nabízí to   pravé dobrodružství,   napětí, spoustu soubojů i   dalších akčních scén. A   po celých (dlouhých) 133   minut si drží svoji velmi   dobrou kvalitu. Příběh je   dost zajímavý ale je až   příliš natahovaný. Dalo by   se říct i komplikovaný, ale   výborné vtípky a dokonalý   Johny Depp tento film   vyzdvihují ještě o něco   výše. Piráti jsou prostě   zatím nejlepší film o   pirátech!!
stepankas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2007
:)
Skvělé herecké obsazení,   skvělá režie, nechybí   smysl pro humor, nedá se to   okoukat, je to skvělý film.   Ne jen pro děti!
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Velkolepá podívaná se   skvělými triky. Konečně   pořádný dobrodružný film.   Režie a scénář ale nejsou   zrovna nejlepší a to nakonec   způsobuje to, že přijde   neskutečná nuda. Nebýt   výtečného Geoffreyho Rushe   a neuvěřitelného Johnnyho   Deppa, byl by z toho jen   další průměrný   blockbuster.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Film Piráti z karibiku mě   opravdu nadchnul. Skvělý   příběh, kostýmy,herci,   prostě bomba. Určitě ho   pořídím do své sbírky
jezecek123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Po prvním shlédnutí jsem   byla nadšená a v některých   místech jsem se hodně   nasmála. Nicméně se tenhle   film rychle okouká. A konec   filmu je trochu moc velká   slaďárna i na mě.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Prvni dil serie pirati z   karibiku je urcite nejlepsi.   Do role pirata se vzil Johnny   Depp a myslim ze by to nikdo   lepe nezahral.Super film.
makiki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Pro mě je tento film jeden z   nejlepších s Johnym Deppem,   nejen proto ,že ho zbožňuju   ,ale i proto že on tu svoji   roli tak suprově zahrál. Ty   jeho pohyby nebo výrazy jsou   super.Johny je pro každej   film velká záruka a   samozdřejmě to platí i o   Orlandovi.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
No, poměrně zklamání.   Čekal jsem akční zábavnou   jízdu a občas mi to přišlo   opravdu zdlouhavý. A myslím,   že i těch triků mohlo být   více. Avšak Johnny Depp tu   předvádí to nejlepší co   jsme od něj kdy viděli.
JVSoolen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Prumerna pohadka, ktera me   bavila, kdyz jsem ji videl   poprve ve svych dvnacti. Letos   jsem ji videl znova a myslel   jsem, ze to ani nedoukam.   Takova to byla hruza.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Komerční film toho   nejtežšího kalibru. Ale   přesto je po čertech   zábavný, nápaditý a   nepostrádá vtip. Depp a jeho   zhulené kreace jsou   originální, a co víc, na   Jacka se prostě hodí. Bloom   prostě jen plní úlohu   ukázkového klaďase, Rush je   v roli zlotřilého   kapitána charizmatický a   Knightley se stačí vypadat   krásně (což u ní není   problém). Takže dávám   velmi slušných devět.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2007
První díl Pirátů byl   určitě pro všechny šokem,   jelikož nečekali, že bude   mít až tak velký úspěch.   Ale opravdu si to tenhle   filmík zasloužil. Už kvůli   šílenému kapitánoví   Jackovi, který hodně   pobaví. Mimo to je skvělý i   soundtrack, který film   dokonale oživí. Filmy o   pirátech mě nikdy moc   nebavily, ale tento má   opravdu zajímavý děj a je i   hodně vtipný, takže to   není jen nuda protáhnutá do   tří hodin.
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Překvapení
Tenhle film byl pro mě   velkým překvapením, nejen   obsazením tří hlavních   rolí, ale hlavně, když se   na scéně objevili zcela   přesvědčiví kostlivci.   Obsazení Deppa do hlavní   role bylo rozhodující pro   úspěch filmu (ale to už   teď víme všichni), ale pro   mě tak, že jsem na něho   šla do kina. Nejvíce jsem   kupodivu fandila Norringtonovi   (Jack Davenport je jednoduše   imponující) a byla jsem   ráda, že ve dvojce pak   dostal mnohem více prostoru.
koudsk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2007
pribeh dobrej,akce   dobra,herecke vykony dobre,ale   ty chyby.
Jako kdyz   prehodil ten provaz se   svazanyma rukama,tak to bych   jeste prekous,ale jak sel po   dne s lodi plnou vzduchu,tak   to uz jsem jako fakt nemohl   :-)Tvurci tohoto filmu asi   zrovna nematurovali z   fyziky.Ale myslim ze   americanum to staci.
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
"Pod pirátskou vlajkou vzhůru za dobrodružstvím."
Jack Sparrow (Johnny Depp) je   sice všemi mastmi mazaný,   ale přesto přijde o svou   loď. Černou perlu mu totiž   ukradne jeho největší   rival, lstivý kapitán   Barbarossa (Geoffrey Rush), a   ihned s ní zaútočí na   město Port Royal.   Nelítostná bitva má jediný   cíl: únos místodržitelovy   krásné dcery Elizabeth   (Keira Knightleyová). Na   její záchranu se ihned   vydává přítel z dětství   Will Turner (Orlando Bloom). I   když jsou jeho úmysly   šlechetné, sám na podobný   úkol nestačí. Proto se   spojí s Jackem, který zase   touží získat zpět svou   loď Černou perlu. Ani jeden   však netuší, že prokletý   poklad změnil Barbarossu a   jeho posádku v nesmrtelná   stvoření...
jozko69
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Sklamanie
Napriek výborným hereckým   výkonom Johnyho Deppa a   ďalších skvelých hercov je   tento film pre mňa   sklamaním. Po solídnom   úvode sa film zvrhol na   rozprávku o   "nadprirodzených   bytostiach" a hoci dej je   veľmi dramatický, čakal som   od tohto produktu niečo iné.
freddy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Velká očekávání, jež   jsem do tohoto filmu vkládal,   se mi splnila. Ale to je tak   vše. I když má   očekávání nebyla malá,   což znamená, že to činí   nezanedbatelnou část mého   hodnocení. Je tu zajímavý   děj, originální postavy,   výborné dobrodružné scény   a především excelentní   Johnny Depp a jeho bravurní   herecký výkon, za který,   pokud se nemýlím, byl   dokonce nominován na Oscara.   Tomuto filmu lze také jako   plus přičíst to, že se   zasloužil o vzkříšení   pirátských filmů, u nichž   nastal útlum po finančním   propadáku Ostrova   hrdlořezů. Každopádně se   mi tento film líbil, a to je   důvod proč volím osm   hvězdiček. Je to takový   oddechový, zajímavý,   napínavý a mnohdy i vtipný   příběh, ve kterém snad nic   nechybí. Tajuplná místa,   ideální scenérie   karibských moří, osamělý   ostrov, piráti, vojáci,   souboje i zajímavé postavy   včetně prokletých pirátů.   Kromě toho je zde zasoupen i   pohledný element ve formě   tehdy vycházející hvězdy   Keiry Knightleyové. A k tomu   všemu smysluplný děj.   Nemohu jinak, nežli udělit   osm hvězdiček. Na deset   hvězdiček ale musí film   ještě trochu zestárnout a   projevit se jeho nadčasovost.   Teprve čas ukáže, jestli   patří k takovým klenotům,   jako je například Forrest   Gump či Armageddon. Prozatím   hodnotím takto s tím, že   časem mohu ty dvě   hvězdičky přidat.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Celkém pěkné oživení   dobrodružného žánru s   chytlavým příběhem,   dobrými efekty a s vlajkovou   lodí ve formě Johhny deppa v   hlavní roli, jeden z mála   mainstramů na který se dá v   dnešní době koukat, díky   své celkem dobré   vyváženosti díky které   neupádá do nesmyslného   patosu...
miken
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Vynikající film, desítku si   schovávám - nevím pro koho.   Johnny Depp je úžasný,   skutečně jeho hraní,   grimasy a hlavně jeho mluva   působí, jakyby požil více   než malé množství   alkoholu. Ostatní kolem něj   zanikají. Ovšem co s tímto   filmem udělal český dabing,   to je neuvěřitelné. Film   ztratil mnoho ze své   výjimečnosti
Orin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2007
piraty z karibyku sem videl   jen 2 ale mislim ze je to   docela dobry film. Líby se mi   sceny z kapitanem Sperouem a   sceny na cerne perle! kdys to   shrnu je to docela dobry film!   scena padu Speroua z utesu   nebo serm z Viliemem take   stoji za to! nevim co vic us   dodat!
Ladyhawke1983
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Po několika propadácích   filmů s pirátskou tematikou   se člověk moc do kina   netešil. Přesto jsem toho   nakonec nelitovala. Film byl   velice solidně zpracován, v   hereckých výkonech   víceméně exeluje Johnny   Depp alias kapitán Jack   Sparrow. S Orlandem Bloomem a   Keirou Knightley už je to   malinko horší. Bloom je   malinko prkený a je vidět,   že se ještě   "bojí" hrát po   boku někoho takového jako je   Depp. Keira pro změnu   většinu filmu proběhá s   vyděšeným výrazem ve   tváři, který ovšem o   jejích hereckých kvalitách   nepřesvědčí. Přesto   spojením těchto tří   hlavních herců (spolu s   hlavním záporákem v   podání Geoffeyho Rushe - na   toho nesmím zapomenout), pod   taktovkou Gora Verbinskiho   vznikl příjemně oddychový   film s napínavou zápletkou,   který se příliš netáhne.   Nechybí ani humorné scény,   které nepůsobí příliš   lacině. Velkým plusem pro   tento film je i hudba, která   film perfektně podtrhuje.
havLord
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
tak nevím nevím, je to sice   jen oddychová záležitost,   je to tak natočené a na nic   víc si to nehraje, ale někdy   jsem si opravdu říkal ´no   co to kurva....´. ano, po   většinu času jsem se bavil   vcelku dobře, vždyť přeci   jen je to pouze blockbuster,   co má vydělat co nejvíc   peněz a přilákat co nejvíc   diváků. a vlastně nic víc   jsem od toho ani neočekával,   některé nápady jsou vskutku   originální a zábavné,   jenže jako jednička se mi to   nelíbilo. a navíc je zde   ještě jeden negativní   faktor- je to první film, co   jsem po velmi dlouhé době   viděl s dabingem a tenhle   zážitek mě jedině utvrdil   v tom, že se budu dál radši   dívat na filmy v   originálním znění....70%
pepamitas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
První
A tak to začalo. Kdo si   myslel, že tento projekt bude   jen výstřelkem, asi bude   zklamán. Akce, rychlost,   hbitost, vtipnost, to vše   dokázal v tomto filmu   strhnout na sebe hlavní   hrdina - kapitán, kterého   sesadili. Bravurní výkon   předvedl Johny Depp, který   propůjčil své postavě   nezaměnitelný charakter. Je   skvělé, že pokračování   na sebe nenechalo dlouho   čekat.
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Je to dobrodřužný film jak   se patří. U tohohle filmu se   prostě nemůžete nudit. O   to se hlavně postará Johnny   Depp, který pokaždé vyvede   něco vtipného. Děj je   dobře napsaný a triky jsou   supr. Tenhle film se prostě   povedl a řekla bych, že   dvojka na něj nemá.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2007
Dobrodružství,šarm,vtip   každým coulem a herecké   obsazení dodává tomuto   velkofilmu ladnost ,krásu a   pohodový prožitek z dobře   vykonané práce,srdce jenom   plesá z takých to děl.Proto   velice doporučuji tento   snímek vidět a prožít si   pirácké dobrodružství na   vlastní kůži a věřím že   vás film natolik nadchne a   nebude chybět ve vaší   zbírce.
weitinger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.4.2007
Nerozumím popularitě tohoto filmu
Naprosto nechápu popularitu   tohoto blábolu, směsky   "napětí, humoru a   hrůzy".
V   Holywoodu s tzv. populárním   obsazením mohou natočit asi   cokoliv. Uhlazený kovář   Orlando, ošuntělý pirát   Depp, akční scénky s lany a   kladkami, útoky mrtvých   duší... snad humor?
Lidi, na tohle do kina   nechoďte!!!
Vojtech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Jack Sparrow (Johnny Depp) je   sice všemi mastmi mazaný,   ale přesto přijde o svou   loď. Černou perlu mu totiž   ukradne jeho největší   rival, lstivý kapitán   Barbarossa (Geoffrey Rush), a   ihned s ní zaútočí na   město Port Royal.   Nelítostná bitva má jediný   cíl: únos místodržitelovy   krásné dcery Elizabeth   (Keira Knightleyová). Na   její záchranu se ihned   vydává přítel z dětství   Will Turner (Orlando Bloom). I   když jsou jeho úmysly   šlechetné, sám na podobný   úkol nestačí. Proto se   spojí s Jackem, který zase   touží získat zpět svou   loď Černou perlu. Ani jeden   však netuší, že prokletý   poklad změnil Barbarossu a   jeho posádku v nesmrtelná   stvoření.
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
pekny dobrodruzny   film/komedie. Doporucuji   koukat rozhodne s original   jazykem +titulky.
Adamec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Mám rád dobrodružné filmy   a tento k nim patří. Je to   skvělý film s piráty a   navíc nabitý efekty. Všem   doporučuji.
KarasFilm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2006
Skvělej snímek - jakkoli   nemám rád historické filmy   - a hlavně J.Depp a   nezkažený závěr.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2006
Poutaví   dobrodružný,tajuplný,romant   ický i komický příběh s   nečekaným zvratem ke konci   příběhu.Jak již bylo   uvedeno vše stojí na   postavě kapitána Jacka   Sparrowa - výborný Johnny   Depp a Willa   Turnera-okouzlující /jako   vždy/ Orlando Bloom,celý   film se odehrává v krásné   přírodě,délka filmu mi až   tak nevadila,spíše mi vadí   občas nelogické   scény,některé až moc   přehnané na efekt.To je   však jen pár mušek na jinak   krásném vyprávění o   pirátech a lidech.
--------
Musím   doplnit svůj komentář,   který jsem psal v minulosti   jednou otázkou...Jak je   možné zkazit Mega Film   uvedením v TV ? odpověď   zní předabováním a   uvedením v TV Nova .Právě   dávají film v TV a já   nevěřil svým uším co   slyším,hlas Johnyho Deppa je   výsměch,Orlando má též   ubohý hlas a i ostatní je   špatné.Máte-li možnost   půjčte si orig verzi na DVD   a porovnejte sami.Ani bych se   nedivil kdyby tento dabing   kazil v budoucnosti hodnocení   a dojmy z filmu.
Koimisto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Skvělý film, skvělá hudba,   ačkoliv nejsem homosexuál   tak musím uznat, že JOHNNY   DEEP je v tomto filmu naprosto   k sežrání.Stálá akce a   humorné scény s JOHNYM   DEEPem ke kterému v celku   bravurně padl ORLANDO BLOOM   zajišťují skvělý   zážitek z filmu.Také vřele   doporučuji bezchybný   SoundTrack.
Sammy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2006
Tenhle film je opravdu   výborný, jak co se týče   obsazení, tak příběh.   Velice kvalitně natočený.   Rozesměje i rozbrečí.
sauura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2005
tuctovy film, unavuje me   "hvezdne obsazeni"   ... at si lide koupi plakat   Deppa a nalepi ho treba do   sveho denicku, ale na mne   tenhle film nezapusobil.   proste prisel, zazaril, a zase   odesel... a to je vsechno.
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2005
Pěkný film z pirátského   prostředí plný mých   oblíbených herců. Hlavně   Johnny Depp alias pirát s   hipísáckým stylem si mě   vážně dostal!
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Moc moc moc pekny!!! Skvele   sceny skvele obsazeni skvely   pribeh. Kto tenhle film videl   jen tak na nej nezapomene. Da   se tady i hodne zasmat. A   tahle role Deppovi proste   sedla.
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Tenhle film drží nad vodou   jedině Johnny Depp, který si   svým charismatem a smyslem   pro humor takříkajíc ukradl   film pro sebe. Jenže ani on   to nedokáže celý utáhnout,   když to má skoro dvě a půl   hodiny. Kdyby to trvalo o   hodinu míň, byl by to   nářez.
scajo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2005
Piráti z Karibiku nejsou   žádný zázrak.. Verbinski   není dobrý režisér   (především bitevní akční   scény dost nudné) a místy   je dost znát i odfláknutá   výprava (vyloženě studiová   pirátská jeskyně). Na druho   stranu, jestli se dá něco   vyloženě pochválit, jsou to   určitě povedené triky a   především pak Johnny Depp v   roli kapitána Sparrowa.   Právě on dotáhl Piráty za   hranice průměrnosti a bez   přehánění doslova celý   film stojí právě na něm.   Nakonec hodnotím za 7 a je to   především proto, že tenhle   žánr miluju a jsem rád, že   ho po dlouhých letech   konečně někdo probudil k   životu.. sice ne úplně tak,   jak bych si představoval, ale   aspoň něco.. :)
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2005
piráti-jednička
film je napínavý, zábavný   i dobrodružný a zároveň   romantický. je to plná   podívaná. a když   připočtete sqělé triky a   johnnyho deppa dostanete velmi   kvalitní podívanou
Leroy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Kvalita
Popravde nemam rad filmy s   piratskou tematikou ale tenhle   me opravdu dostal. Mimo jine   oscarovym vykonem Johnyho   Deppa. Videl sem ho 4x za asi   tri mesice a ani jednou sem se   nenudil
scarface
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Hlasoval jsem za 8, z toho 6   má Depp.
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2004
Dobrý namět, dobrý   scenář, vynikající   herecké výkony a perfektní   hudební doprovod, to nemůže   být nic jiného než skvělý   film, na kterém se chyby   hledají opravdu těžko...
A co je na filmu   nejlepší? Johnny Depp alias   Jack Sparrow...
Už se   nemůžu dočkat,až bude   druhý díl...
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2004
Nejvíce mě uchvátil   okouzlující výkon Johnyho   Deppa, který mi místy   připomínal pořádného   ožralu, jenž ani neví, že   je na place =) - tak byl   dobrý.
I zpracování   bylo hezky provedené, u   historických filmů každý   hledá elektrické vedení a   VW Brouka... Tady se mi ale   nic z toho nepodařilo   najít.
Ještě se   zmíním o kvalitních   filmových tricích - když se   Sparrow natáhne do   měsíčního světla a z   poloviny ruky mu zbyla jen   kost, tak jsem hned věděla,   kolik bodů film dostane...
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2004
Fantastický oddech
Film který si na nic nehraje   a je tím čím je.   Nenáročnou a oddychovou   komedií u které můžete   naprosto vypnout svůj mozek a   relaxovat. Navíc si užijete   vizuální efekty a hlavně,   zasmějete se.
Petík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2004
Super senzační komedie u   které se můžete   smát,obdivovat Johnnyho   Deppa,Orlanda Blooma(mužské   pohlaví Keiru Knightley)smát   a smát a smát.Je to druh   filmu který můžete vidět   každý měsíc a neomrzí   vás.Rozhodně doporučuji.
Martička
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2004
Je to naprosto skvelý film,   ať už jde o jeho herecké   obsazení nebo technické   provedení. Filmové triky   jsou jedinečné-hlavně   přechody mezi smrtelníky a   nadpřirozenými bytostmi. I   herci jsou   jedineční-především   Johnny Depp jakožto Jack   Sparrow. Tento film prostě   musíte vidět!!
Jackal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2004
Johnny byl super
Myslím,že film s pirátskou   tématikou je dobrým   oživením té spousty filmů   které se hrnou z Hollywoodu a   obsazení Johnnyho Deepa   režisérem do role Jacka   Sparrowa,byl nejlepší tah.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2004
Piráti...
Opravdu vynikající filmová   oddychovka. Zastávám názor,   že skvělé filmy nemusí   být vždy jen vážně   myšlené a Piráti se z   Karibiku svou pohádkovou   výpravností, vtipem a   záživností derou na vrchol.   Báječná podívaná, ještě   umocněná tím, že k nám   přišla v létě. Pár   chybiček by se našlo, ale   všechno zastíní   neskutečný Johnny Depp,   hustý oblečení, pohyby a   grimasy, kterými strčil   všechny komiky včetně Jima   Careyho do kapsy. Pobavení,   uvolnění a odhození...
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Krátce
Orlando tam hraje herecký   štěk a film stoupá a padá   s výkonem Johnyho Deppa.   Příběh je to krásnej   ale....Musíte ho vidět aby   jste se rozhodli sami jakej   je.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44500minih44500Ostrov (1980) 
The Island n
minih34027minih34027Blanche - královna zbojníků (2002) 
Blanche n
minih3765minih3765Nebezpečná krása (1998) 
Dangerous Beauty n
minih49563minih49563Nahá kořist (2007) 
Naked Fear n
minih66151minih66151Looper (2012) 
Looper n
minih62310minih62310Wyvern (2009) [TV film] 
Wyvern n
minih27117minih27117Poloviční šance (1998) 
Une chance sur deux n
minih18129minih18129Rudá Sonja (1985) 
Red Sonja n
minih66226minih66226Banánové rybičky (1999) [TV pořad] 
Banánové rybičky n
minih29754minih29754Hlubina (2002) 
Below n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pirates of the Caribbean 6 (2018)

 Pirates of the Caribbean 6 (2018)
Pirates of the Caribbean 6 n
 
Žánr: dobrodružný / akční / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]

 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta n
Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Žánr: dobrodružný / akční / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Joachim Rønning, Espen Sandberg

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna n
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Žánr: historický / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Marshall

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

 Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)
Piráti z Karibiku: Na konci světa n
Pirates of the Caribbean: At World´s End
Žánr: historický / dobrodružný / horor / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže n
Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest
Žánr: dobrodružný / horor / historický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 06:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 06:00

60 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:45 - 05:55

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10