Pestrý závoj (1934)

Pestrý závoj (The Painted Veil)
90 %
 
 

The Painted Veil

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 85 min.
První filmová adaptace stejnojmenného románu anglického spisovatele Williama Somerseta Maughama, vydaného v roce 1925. Greta Garbo v jedné ze svých prvních mluvených rolí hraje ženu zmítanou mezi dvěma muži.
Katrin se vdala bez lásky. Její manžel, vynikající koloniálního lékař Walter Fane je nucen odejít do vnitrozemí Číny, aby zde potlačil epidemii cholery. Protože ví o milostném románku, který si jeho žena začala s politikem Jackem Townsendem, dá jí na výběr: buď ho bude na cestě do vnitrozemí doprovázet, nebo je oba zničí. Protože se Jack obává skandálu, s Katrin se rozchází. Zklamaná Katrin odcestuje s manželem do ohrožené oblasti a tam mu neúnavně pomáhá. Když je Walter vážně zraněn, pozdě si uvědomuje, že ho miluje...
Zdroj: TV program, allmovie  Autor: Veronika42

režie:
Richard Boleslawski
 
 
hraje:
Greta Garbo (Katrin), Herbert Marshall (Dr. Walter Fane), George Brent (Jack Townsend), Warner Oland (Generál Yu), Jean Hersholt (Herr Koerber), Bodil Rosing (Frau Koerberová), Katharine Alexander (Mrs. Townsendová), Cecilia Parker (Olga), Soo Yong (Amah), Forrester Harvey (Waddington), Robert Adair (hráč pola), Mariska Aldrich (učitelka), Lillian Leighton (učitelka), Keye Luke (Shay Key Fong)
 
 
námět:
W. Somerset Maugham (román (1925))
 
 
scénář:
Salka Viertel, Edith Fitzgerald, John Meehan
 
 
kamera:
William H. Daniels
 
 
hudba:
Herbert Stothart
 
 
výprava-architekt:
Cedric Gibbons
 
 
střih:
Hugh Wynn
 
 
producent:
Hunt Stromberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.