Zari
ohodnotit

Pes, který měl rád vlaky

Pas koji je voleo vozove

Další název:
The Dog Who Loved Trains / Pes, ktorý mal rád vlaky (SK)
Žánr:
Rok:
1977
Délka:
91 minut
„Iluze a naděje ztrácejí se v nedohlednu.“

Obsah filmu Pes, který měl rád vlaky

 
Mika byla odsouzena za pašování, kterým si chtěla přivydělat na cestu do Francie, kde pracuje její bratr. Při cestě vlakem využije zmatku, který způsobí jedna spoluvězeňkyně, a uteče. Chce za každou cenu do Francie. První, koho potká je bývalý filmový kaskadér Rodoljub Aleksič, který se svým "Velkým rodeem" objíždí provinční městečka a vesnice a předvádí výstupy ze slavných westernů. Krajinu projíždí na své motorce i osmnáctiletý Malý, který po návratu z dětského domova hledá psa, kterého kdysi jeho otec naučil skákat a vyskakovat z rozjetého vlaku. Cesty Miky a Malého se zkříží... Příběh je jakýmsi Road Movie.

Ocenění:
Ocenění na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
srbochorvatská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pes, který měl rád vlaky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Pro mě nezapomenutelný film, který poodhaluje   velké množství trápení a bídy. Hlavní   postavou je uprchlá vězenkyně Mika, která ve   své podstatě není špatným člověkem   (alespoň já ji tak nevidím). Bez střechy nad   hlavou se toulá, hledá své místo na slunci a   sní o Paříži, ale zatím zná jen vězení,   nezájem rodičů, krádeže a špínu. Je   podvedená a prodaná, následně i zbitá a   surově znásilněná. Má jenom svůj sen, nic   jiného jakoby jí nezajímalo ani netěšilo.   Divák má mnoho příležitostí přemýšlet o   jejím charakteru, chování i o jejím životě a   situaci.
Druhým případem utrpení je Malý.   Člověk, který je schopen cítit mnoho lásky a   obětovat pro ni vše. Nejprve se vydává   napříč krajinou, aby našel milovaného psa,   který před časem skočil do vlaku a zmizel.   Při svém putování objeví další, novou   lásku – Miku, která mu obrátí život na ruby   a stahuje ho do své bídy až se pro něj stane   osudem, který neznamená nic jiného než   definitivní tragický konec. A kdepak je ona   Paříž a světlé zítřky s ní spojené?   (Slogan k filmu je naprosto přesně výstižný.)


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Pes, který měl rád vlaky (1977)Pes, který měl rád vlaky (1977)Pes, který měl rád vlaky (1977)Pes, který měl rád vlaky (1977)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
James Murphy

Murphy James

Frank Maxwell

Maxwell Frank

Naposled navštívené:
James Murphy

Murphy James

Frank Maxwell

Maxwell Frank