Peníze těch druhých (1978)

Peníze těch druhých (L´ Argent des autres)
67.8 %
 
 

L´ Argent des autres

Další název: Dirty Money, Other People's Money; Das Geld der anderen

    Žánr: krimi / drama / psychologický
    Země: Francie
    Délka: 102 min.
„Jean-Louis Trintignant jako svědek i oběť zločinu hledá cestu z bludiště velkého bankovního podvodu.“
Bankovní úředník Henri Rainier (Jean-Louis Trintignant) je předvolán k řediteli Miremantovi, který mu sděluje, že byl nedůsledný ve vedení účtů jejich klienta Chevaliera d’Avena a je s okamžitou platností propuštěn. Před odchodem z banky si ještě chce ze své kanceláře vyzvednout soukromé věci a poznámky, ale už k nim nemá přístup. V té chvíli Rainier ještě zdaleka netuší, že se stal nechtěným svědkem a vyhlédnutou obětí velkého bankovního podvodu. Posléze se snaží dobrat pravdy, odhalit skutečného viníka a především najít si novou práci a začít opět v klidu žít a pracovat. Neustálé střetávání s neviditelnou hydrou byrokracie a korupce, se systémem, kterému se jedinec může jen těžko postavit, ho ničí stále víc a víc.

Kriminální drama Peníze těch druhých získalo v roce 1978 několik významných francouzských ocenění – dva Césary za nejlepší film a režii a Cenu Louise Delluca.

Zdroj: ČT

režie:
Christian de Chalonge
 
 
hraje:
Jean-Louis Trintignant (Henri Rainier), Catherine Deneuve (Cécile Rainier), Michel Serrault (Miremont), Gérard Séty (De Nully), Claude Brasseur (Claude Chevalier d'Aven), Jean Leuvrais (Helldorf), François Perrot (Vincent), Umberto Orsini (Blue), Michel Berto (Duval), Francis Lemaire (Torrent), Juliet Berto (Arlette Rivière), Michel Delahaye (Bignon), Moune de Rivel (tanečnice), Liza Braconnier (sekretářka), Jean-François Dupas
 
 
scénář:
Christian de Chalonge, Pierre Dumayet
 
 
kamera:
Jean-Louis Picavet
 
 
střih:
Jean Ravel
 
 
výprava:
Eric Simon
 
 
producent:
Michelle de Broca, Adolphe Viezzi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.