Pekelná ženská (2001)

Pekelná ženská (Saving Silverman / Evil Woman)
66.1 %
 
 

Saving Silverman / Evil Woman

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie
    Premiéra v ČR: 25.4.2002        
    Délka: 97 min.
„Dobří přátelé vás ochrání nejen před peklem, ale i před ženskou!“
Tři kamarádi Darren, Wayne a J. D., kteří nikdy nedospěli, zbožňují Neila Diamonda. Na jednom z jeho koncertů se Darren seznámí s atraktivní a emancipovanou psychoterapeutkou Judith. Ta mu nejprve oznámí, že odmítá předmanželský sex, a vzápětí mu zakáže stýkat se s oběma kamarády. Když se přátelé dozvědí, že Darren musel spálit Diamondovy desky, pochopí, že situace je vážná, a rozhodnou se zakročit. Nejprve zkusí Judith domluvit, ale když jim dívka odmítne Darrena "vrátit", protože se jí líbí jeho poslušnost, pochopí, že to musí zkusit po zlém. Pokusy s podvrženými fotomontážemi nejsou úspěšné, a když jim Darren oznámí, že se bude ženit a oni ani nejsou pozváni na zásnubní večírek, je jasné, že budou muset přitvrdit. Vniknou do Darrenova domu a poněkud nemotorně Judith omámí, unesou a uvězní v garáži Wayneova domu. Zatímco se snaží vymyslet, co dál, Darren se sbližuje se svou první láskou Sandy, která je také fanynkou Neila Diamonda. Když už se zdá, že je vše na nejlepší cestě, podaří se Judith uprchnout. Aby Darrena dostali z moci téhle pekelné ženské, budou muset podniknout ještě nejednu šílenou akci, do níž se zaplete i sám Neil Diamond.

Zdroj: Nova

režie:
Dennis Dugan
 
 
hraje:
Jason Biggs (Darren Silverman), Steve Zahn (Wayne Le Fessier), Jack Black (J.D. McNugent), Amanda Peet (Judith Snodgrass-Fessbegglerová), R. Lee Ermey (trenér), Amanda Detmer (Sandy Perkusová), Neil Diamond (Neil Diamond), Kyle Gass (kámoš z baru), Norman Armour (pastor), Lillian Carlson (matka představená), Colin Foo (starý muž), Chris Logan (Vageet), Esme Lambert, Max Fomitchev, Tony Parsons, Tracy Trueman (Hooker), Lowela Jotie (roztleskávačka), Carly McKillip (dívka), Eliza Norbury (matka), Shaz Bennett (roztleskávačka)
 
 
scénář:
Greg DePaul, Hank Nelken
 
 
kamera:
Arthur Albert
 
 
hudba:
Mike Simpson, Michelle Silverman (supervize), Mary Ramos (supervize), Van Morrison ("Brown Eyed Girl"), Carole Bayer Sager ("Heartlight")
 
 
výprava-architekt:
Michael S. Bolton
 
 
kostýmy:
Melissa Toth
 
 
střih:
Debra Neil-Fisher, Patrick J. Don Vito
 
 
zvuk:
George H. Anderson, Lane Burch
 
 
produkce:
Neal H. Moritz, Warren Carr
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Backstreet Boys ("Show Me The Meaning Of Being Lonely"), Red Hot Chili Peppers ("Butterfly"), Groove Armada ("I See You Baby")
 
 
zvláštní efekty:
Tony Lazarowich (koordinátor)
 
 
II. kamera:
Jeff Upton
 
 
koordinátor kaskadérů:
J. J. Makaro
 
 
vizuální efekty:
Pacific Vision Productions
 
 
masky:
Stacey Butterworth (paruky)
 
 
výkonný producent:
Barry Berman, Bernie Goldmann, Brad Luff, Peter Ziegler
 
 
kaskadér:
Melissa R. Stubbs, Corry Glass, Trish Schill (double: Amanda Detmer)
 
 
casting:
Anne McCarthy, Mary Vernieu
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.