Duben
ohodnotit

Pátý element

Le cinquième élément

Další název:
The Fifth Element; 5. element; Piaty element (SK); Das fünfte Element
Žánr:
Země:
Rok:
1997
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
11.9.1997
„Nadpozemská bytost a newyorský taxikář zachraňují svět před absolutním zlem.“

Komentáře k filmu Pátý element

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 77
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Po zhlédnutí tohoto filmu   jsem si myslel, že budu   alergický na Chrise Tuckera;   tam byl tak uvřeštěný a   protivný, že jsem měl dost.   Můj dojem napravil Rush Hour,   kde už se mi celkem líbil.   Celkově jsem měl z filmu   podobně negativní dojem jako   z Ch. T.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Jeden z nejlepších filmů   své kategorie a žánru.   Dokonce mimořádný v tom,   že ukazuje Bruce Willise v   poloze spíše komediální a   sci-fi, ale přece s prvky   jednání lidí XX. století.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Milla a Bruce, to byla trefa   do černého při volbě   hlavních postav! Opravdu mohu   vřele doporučit tento film   ke shlédnutí! Nebudete   litovat.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Supr zelený...
Teď už sci-fi klasika, kde   je dneska Bessonovi, Mille a   Brusíkovi konec-jojo,   všichni stárnem.Plno   hlášek - (To bych rád   věděl, kdo ho naučil   vyjednávat), boj dobra se   zlem, kdy dobro zvítězí,   zajímavá stylizace   budoucnosti, mohu scifistům   doporučit, jen není radno   čekat nějaké filozofické   otázky a odpovědi.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
5 element
Dnes již sci-fi klasika.   Přestože je ve filmu pár   nelogičností, od začátku   do konce zde máme plno akce,   zábavy, napětí, prostě   všeho, co ve správném   akčňáku s Brucem Willisem   má být.
Mimochodem,   víte proč Bruce Willis   nemohl hrát v Titaniku?   Protože by všechny   zachránil (já vím, vtip ze   základní školy, ale v   souvislosti konkrétně s   tímto filmem jsem si na něj   vzpomněl:-D)
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Je tu   všechno:legrace,akce,dobří   a mnou oblíbení   herci.pěkná   hudba,kamera,triky atd.Luc   Besson ve velké formě!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2018
Luc Besson tímto dokázal,   že když se v Evropě chce,   tak to prostě jde. Amerika   má své ´Hvězdné války´,   Evropa tímto ´Pátý   element´. Sice zůstalo u   jednoho filmu, ale vadí to   někomu? Luc dějově použil   v oblasti sci-fi typicky   specifické náměty, které k   sobě spojil a byť z toho   nejvíce ční německá   klasika z roku 1927   ´Metropolis´ (futuristická   vizualita města budoucnosti,   stvoření umělé bytosti   ženského pohlaví) vytvořil   dílo nepopiratelně na   evropský film fenomenální.   Bruce Willis je stále svůj a   charakterově se svou postavou   ničím nijak neodlišuje.   Překvapením je však Milla   Jovovich. Po herecké stránce   předvedla úctyhodný výkon,   čímž dokázala, že talent   v sobě má. A Gary Oldman   coby hlavní padouch? On už   ten kostým ledacos   předznamenává. Gary   slizkost své postavy sice   držel v jistých mezích, ale   přeci jen byla vygradována   do své záporácké   odpudivosti. Snímek je dobře   barevný, zábavný, zkrátka   jako ryze popkornové sci-fi   bessonovsky přitažlivý. Luc   Besson natočil sci-fi   snímek, za který se stydět   rozhodně nemusí.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Super
Opravdu velmi povedene sci   fi.Je tam hodne dobrych   efektu,ma to akci a clovek se   i pobavi.Je to proste super.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2017
Sci-fi akční film jako crazy   komedie utíká ve zběsilém   tempu, aby se na chvíli   zastavila u Plavy Laguny a pak   opět pokračovala do   romantického závěru. Bruce   Willis je stoprocentní   jistota a Mila Jovovich   neustálé překvapení.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Je to fascinujúci akčný   scifi z dielne od   francúzskeho režiséra Luca   Bessona, kde si v hlavnej   úlohe zahral známy americký   herec Bruce Willis. Priaznivci   akčného scifi si isté   užijú, najmä vo filme   akčné scény lietajúcich   aut medzi obrovskými   americkými mrakodrapmi.   ELEMENT je fascinujúci film   od vynikajúceho francúzskeho   režiséra Luca Bessona,   ktorý môžem. Podľa môjho   názoru je to jeden z jeho   najlepších akčných filmov.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2011
PÁTÝ ELEMENT

Sci – fi komedie s   Brucem Willisem mi přinesla   rozporuplný zážitek. Sci-fi   mám ráda, komedie moc ne,   tak v tom mám zmatek. Škoda,   že film nebyl pojat víc   vážněji, mohlo se mi to   líbit víc. Nicméně   B.Willis předvedl, že hrát   fakt umí a umí se prosadit   jak ve vážných rolích, tak   ještě lépe v těch   komediálních. Celkem si to   užíval. Moc se mi líbily   „silnice“ budoucnosti, ale   nevím, kolik by bylo mrtvých   na cestách, když už teď   máme hrozné statistiky. A to   máme mnohem menší provoz.   Ale ten otravný gay-černoch   mi fakt lezl na nervy. Ten mi   pokazil celý dojem z filmu.   Jinak slušná zábava, ale   žádný klenot filmoték to   podle mého názoru není.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Každý komu něco říká   sci-fi si tento film nenechá   ujít. B.Willis zde hraje   tvrdého a vtipného ochránce   5 elementu, který je v   podobě M. Jovovich. Skvěle   natočené sci-fi Lucem   Bessonem.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2013
Velice obdivuji režiséry,   kteří si film nejen   zrežírují, ale i vymyslí   námět a scénář. To je   naprosto geniální. Takových   režisérů, jako Luc Besson   moc není a proto si toho   muže nesmírně vážím.   Film má děj, skvělé herce,   vynikající efekty a sem tam   nějaké ty srandičky.   Snímek se mi velice líbil,   můžu ho vidět znovu a   znovu.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Originální, nápaditá a   hýřící barvami. Taková je   sci-fi Luca Bessona. Rozhodně   to nejsou Hvězdné války po   francouzsku, nejsou zde ani   nějaké převratné triky   nebo skvělé akční scény.   Bruce Willis hraje takřka   stejně jako v jakémkoliv   jiném akčním snímku. Ale i   tak má film co nabídnout.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Nesmírná vesmírná kultovka
Moje oblíbená kultovka od   Luca s Brůcem a Mílou,   která se nedá nevidět...   Hlavní dvojci zdařile   sekundují i další herci,   pro někoho možná otravnej   Chris Tucker, dále pro mě   jeden z nejlepších   záporáku všech dob Gary   Oldman v roli Zorga. Prostě   fakt ztřeštěná sci-fi   komedie, já jen doufám, že   se jednou dožiju   létajících taxíků.   Prostě Pátý element skýtá   hodně žánrů, je TO fakt   koukatelný pro celou rodinu a   jako správné sci-fi nabízí   i možnost zamyšlení se nad   celovesmírným mírem!
satyr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Tehle film s Bruce Willisem v   roli taxikáře se mi   líbí.Je v něm spousta   dobrých triků, nepostrádá   akci.Je vtipný a mě osobně   pobavil.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Bruce Willis, Mila Jovovich,   Chris Tucker a Gary Oldmen v   jednom filme.
Toto   sci-fi bolo výborné.
Najviac som sa pobavil,   keď Mila Jovovich skočila   Willisovi do taxíka.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Vážně dobrá sci-fi komedie   ve který ukazuje Bruce Willis   že mu skutečně seději   hláškující akční   hrdinové. Taky tady nemá   chybu a některejm dialogům,   a to nejen jeho, sem se od   srdce zasmál.Onen Pátej   element v podobě M.Jovovich   je rovněž super(třeba její   „velký bum“:-D).Oldman   opět v roli toátlního   psychouše…no a taky mu to   sedí.Nemůžu eště   nezmínit toho pošahanýho   šílenýho černocha.Ze   začátku mě tam fakt děsně   točil, ovšem potý, co se to   na opeře trošku zvrtne už s   nim byla docela   sranda.Přestože je to   vesměs komedie, maximálně   tak eště akční sci-fi   komedie, tak pár vět co   prohlásila ke konci Leeloo   bysme si možná měli vzít k   srdci:-D
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Tato scifi-komedia sa mi s   kazdym pozretim paci stale   viac. Vyborna hudba, humor aj   efekty. A na to, ze je to v   podstate parodia tak to ma aj   celkom zmysluplny pribeh.

/26.8.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska, studio Budíkov pro   Intersonic 1998 [FS]
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Epický sci-fi
Kultovní sci-fi s Jovovich,   Willisem, a Oldmanem. Vizuál   je hodně barevný a triky i   příběh jsou originální.   Navíc je tu spousta známých   herců a nechybí ani humor -   Rock byl vtipnej a Willis   taky. Oldman je charismatický   záporák. Prostě dokonalej   film a můj oblíbenej hit.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Taková jinaká komediální a   poněkud bizardní sci-fi,   celově kostými a kulisy jsou   nejsilnější stránkou   filmu, protože je díky svým   zvláštnostem film   zajímavý... Jinak obyčejnej   příběh patos s klasickou   gradací a "strhujícím!   závěrem. Celkem se mě   líbila M. Jovovich (tady byla   aspoň roztomilá).
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Naprosto unikátní scifi, kde   se potkává to lepší jak z   evropské tak americké   kinematografie a je z toho   tahle originální pecka   nabitá skvělým humorem,   nečekanými zvraty, nadhernou   vizuální stránkou a v   neposlední ředě skvělými   herci, co to zde opravdu měli   možnost pořádně rozjet.   Willis, Oldman, Milla Jovovich   jsou všichni prostě boží.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Zajímavý sci-fi film se   zajímavými hereckými   výkony a opravdu silným   příběhem. Kvalitně   odvedená práce na vysoké   úrovni, která Vás rozhodně   zaujme i pokud nejste přímo   fanoušci tohoto žánru.   Nechte se zkrátka unést   tímto dynamicky a vizuálně   zdařilým filmem.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2007
Film, který srší vtipem a   originalitou, je nádherně a   do detailu propracovaný,   oplývá vskutku nesourodou   skupinou spíše dobrodruhů   než hrdinů, která kupodivu   dobře funguje (Willis v   tradiční pozici   "hláškujícího"   střelce, "multipas"   Milla Jovovich, pro mne   dokonalý kněz Ian Holm a   krajně extravagantní Chris   Tucker), navíc slizký Gary   Oldman. Velmi zábavné a   velmi nadsazené evropské   sci-fi.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Luc Besson je vynikající   režisér. Navíc když se   spojí s Brucem Willisem a   Milou Jovovich tak to stojí   za to. Smršť vtipů od   začátku do konce. Nutno   vidět.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Děj lehce předvídatelný,   ale geniálně sestříhané   prostřihy, super hlášky,   Bruce Willis ve vrcholné   formě, výborná   hudba...prostě   "superzelený". Až   teda na toho uječenýho   černocha.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Piaty Element
Super scifi.trochu komedie   potom tam daju trochu akcie a   nakoniec tam prihodia   scifi.milla to hrala   uzasne.willis bol dobry.a tiez   gary oldman.ten cernoch ako   reporter bol   zabityyyyy.(smiesnyl)a koniec   ten bol fakt bohovsky. Proste   the bessst
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Nemám co dodat.Klasická   sci-fi s B.Willisem a   M.Jovovich.Luc Besson natočil   film s velkou porcí akce a   srandy.Gary Oldman v roli   zločince je hodne zábavnej   týpek.Líbili se mi i   létací auta v měste.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Krásný film plný   francouzkého pohledu. Herci   se tady asi dost vyřádili   stejně jako režisér. Stojí   za to film zkouknout..
brnvl2105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Podle všech přívlastků   sci-fi dobrý film. Bruce zase   hraje drsňáka a pomáhá   slabší Mille zachránit   svět.Dobré skloubení sci-fi   a akce.Film má každopádně   co nabídnout.
Cllementine
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Tenhle film se mi opravdu   líbil.Velmi originální   sci-fi jak po grafické   stránce,tak i příběh je   tak trochu jiný.Narozdíl od   ostatních sci-fi s většinou   pochmurnou atmosférou,tento   film je natočen s vtipem a   velkým nadledem.Osm dávám   jen proto,že upřímě   nesnáším Milu Jovovich.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Tento film miluji. A zcela   vyjíměčně dávám   přednost dabingu před   originálem -   "Multipas" je   nepřekonatelný.
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2007
10/10
Jedno z mých nejmilejších   scifi a určitě také jeden z   nejlepších filmů tohoto   žánru. Pro milovníky scifi   určitě povinnost vidět (a   mít). Výborné triky,   skvělý Bruce Willis a Mila   Jovovich, perfektní příběh   a asi jeden z nejlepších   filmů Luca Bessona.
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Hodně dobrý sci-fi film.   Bruce je skvělý a Milla   jakbysmet. K tomuto filmu se   člověk vrací, když má   rád tento žánr.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Hm dobrý
Slovy klasika: BYL JSEM TÍMTO   VÝLETEM VYLOŽENĚ   ZKLAMÁN.Ne úplně ale čekal   jsem něco víc. Vždyť ani   ten záporný hrdina ten   největší padouch tam   nevypadá jako strašnej zlej   hajzlík ale jako pitomec   kterého dostal na kolena i   ten mnich. A navic chvílema   je spíš taškařice než   film. Pár dobrejch záběrů   se tam najde ale kromě   hlášky SUPRZELENÝ mi zenhle   film nic suprzelenýho nedal:)
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Docela povedený snímek, ale   že by romantika ? To opravdu   néé. Byl to jeden velký   chaos, ale zřejmě to byl   účel a rozhodně povedený,   pro sci-fi fajnšmekry film   dělaný :)). Milla Jovovich   mně chvílemi zdravě   rozesmávala a to né tak, že   by mi přišla směšná, ale   strašně moc rozkošná.   "MULTIPAS" :)) Konec   ve smyslu ,,všichni žili   šťastně až do   dnes..."
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Po prvním shlédnutí tohoto   snímku jsem se naprosto   maximálně jak jen to je od   diváka možné zamiloval do   Milly Jovovich. Plus se mi   samozřejmě v tomto filmu   libí hnoho dalších věcí.   Dokonce i uvřeštěný Chris   Tucker.
cragel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2010
5. element
Besson timto filmem dokazal,   ze je nejen vyborny reziser   “malych” evropskych filmu,   ale ze se umi prosadit i v   Hollywoodu.Bruce Willis a   Milla Jovovich zahráli   výborně a když někde Gary   Oldman hraje záporáka můžu   se spolehnout, že film za   něco bude stát.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Skvělá sci-fi na záchranu   světa. Herecké výkony   (Oldman, Willis, Jovovich,   ....) jsou dobré, akce   dobrá, scénář dobrý a   hlášky jsou také dobré.   Zachrána světa jde udělat i   vtipně. :-)
sylwikk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.5.2010
Jak tak koukám na ty   komentáře, sem asi jediná,   koho film spíš nudil, než   bavil. Sice tam bylo pár   věcí, který se mi líbili -   skvělý herci, kterýma   Willis, Jovovich i Oldman   bezesporu sou, zajímavě   barevnej svět, šílenej   černoch, minirolička   dredatýho Jamaičana a   "multipas" :D Bavit   mě to začalo až ve chvíli,   kdy Willis vyndal modrý   zrůdě (operní pěvkyni)   šutry z břicha. A to je na   dvouhodinovej film přece jen   trošku málo. Na druhý   straně - ko má rád scifi,   tak ho tenhle film asi bavit   bude.
AlCapone
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2007
Jedno z nej natočených   sci-fi.Bruce Willis a Mila   Jovovich jsou ve filmu   100%.Mohu jen doporučit:)
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2018
Scifi
Vynikajici film s   Willisem,plno akce a   napeti,5.element je   laska,tento scifi film je   kultovni.Willis zde tvarnil   ridice taxiku z fiktivni   budoucnosti.
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Tenhle snímek jsem viděl   snad 50x a stále se k němu   vracím.Je to prostě klasika   Wilisových filmů-spousty   akce a vtipu proložená   vynikajícími hereckýmy   výkony.
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Naprosto vyjímečný film,   řekla bych   "umělecký".   Pořád je na co koukat a je   to vtipné, velice bohatý   děj a ty barvy! Mimo to je   tam spousta skutečně   působivých momentů, např.   ten zpěv nebo modelování z   ruky, jak Lilu vyskočí do   prostoru. Willis i Tucker tu   prostě excelují.
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Už ani nevím, kdy jsem film   viděla prvně. Pamatuji si   pouze to, že táta tenhle   snímek zbožňoval a proto   jsem se na něj také   podívala. Bohužel ani   neřeknu, jestli se mi líbil   napoprvé nebo ne. Opravdu si   nic takové nepamatuji a to   hlavně proto, že jsem prvně   5 element viděla ještě jako   malá holka. Jsem si ale   jistá, že nedlouho potom   jsem na film koukala už dost   často. Společně s Matrixem   a Tomem a Jerrym (ten film s   Tomem a Jerrym) to byl vůbec   můj nejsledovanější   kousek. I v nynější době   se moc ráda na film podívám   a i když znám skoro celý   film na zpaměť, tak se   stejně bavím!
Bruce   Willis není tedy zrovna můj   oblíbený herec, ale tady ho   přímo miluji! Nemohli vybrat   lépe při konkurzu na role! I   Millu Jovovich moc nemusím a   tady byla senzační! A velice   jí to slušelo samozřejmě.   Dále už si s ní vybavuji   jen špatné filmy. S Willisem   si pamatuju i některé   dobré, ale tenhle je pro mě   stejně nejlepší!
Ještě Garyho Oldmana   jsem docela ráda viděla.
Ale stejně byl nejlepší   Chris Tucker! Tomu se směji   pořád! Dokonalá role,   dokonalé hlášky!
Nevím, jestli mohu   tomuhle filmu něco vytknout.   Na svou dobu to je prostě   skvost a pro mě to je stále   jeden z nejoblíbenějších   filmů (jen už si ho   nepouštím tak často).

Snad vždy, když   si film pustím, tak se mi   vybavěj dvě věci:   Fíííhá, hustýý! -   Doufejme, že u nás žádný   auta lítat nebudou.
Díky tomuhle snímku jsem   se vrhla už i do takového   uvažování za jak dlouho by   tu takhle ty auta mohli lítat   (bude to opravdu 23.století,   jak to odhadl Luc Besson nebo   to potrvá déle, či to bude   již za pár let?). Někomu to   může přijít senzační,   ale mě osobně se to moc   nelíbí a když vidím někdy   článek, že už je   vynalezeno lítací auto   (nedávno na seznamu), tak   akorát ztuhnu a snažím se   to rozdýchat. Ale to je jen   tak na okraj.

Když to shrnu, tak   obdivuji herecké výkonu a   vlastně celý film! Luc   Besson je dokonalý! Líbí se   mi od něj mnoho filmů, ale   tenhle mám asi nejraději.   Nemohu hodnotit jinak, než   plným počtem.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2008
Sláva francouzské produkci,   kde se ukazuje, že může   Evropa konkurovat Hollywoodu.   Tomuto sci-fi nechybí nic:   příběh, vtip, triky, kamera   a kvalitní herecké výkony.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Byl jednou jeden Empédokles a   ten stanovil za substance   čtyři živly rozpohybovány   láskou a nenávistí. Pak byl   jeden francouzský režisér,   který by rád všem ukázal,   že má na to vyrovnat se   americké blockbusterské   elitě. A poloplešatý   sympaťák, který si   očividně užívá každé   natáčení, křehká, mladá,   přesto bojovně schopná   (dnes spíš klišé, ale zde   to ještě fungovalo) hrdinka,   plus lehce komický kněz,   těžce komický šoumen,   správně psychopaticky   zkažený záporák, banda   vymaštěných ufounských   vojáků... A když to tihle   všichni dali dohromady, ani   jeden nevyšel naprázdno - a   naprázdno nevyšel tentokrát   ani divák.
Kanystr
Hodnocení:
Přidáno: 3.10.2012
Kult mezi Sci-fi. Jinak to   nazvat nedokážu. Spousta   filmů si prostě zamilujete i   když to nejsou skvosty   kinematografie. Tenhle kus   prostě milujete nebo ho   nepochopíte. Chápu lidi,   kteří jsou schopný ho   zkritizovat ve všech   směrech, ba i dokonce   sprostě, ale mnohem více   chápu lid, co na něj nedaj   dopustit.
Herecký   výkony ač karikaturisticky   zvolený(už při uvůdních   titulcích vás jméno   Jeal-Paul Gaultier nenechá na   pochybáh, že se tady nebude   oblíkat nijak slušně) jso   výborný. Ale nemohu   nezmínit odměnu v podobě   Zorga Garyho Oldmana,   nejlepšího herce-záporáka   všech dob.
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Netradiční sci-fi film.   Dobrý výkon Bruce Willise   byl zastínen výkony Milly   Jovovich a Gary Oldmana.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Sci-fi jak má být,opět   výborně zahraná role Bruce   Willise,a řekl bych že i   originální film,schválně   nechci k němu nic víc   prozradit tenhle film se   prostě musíte vychnutnat.
Otek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Velice dobrá Sci-Fi. Divák   se nenudí od začátku do   konce. Také nefanouška   tohoto žánru film zaujme. Je   to hlavně komedie se   svělými hereckými výkony.
sarf
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Barvy, kulisy, monstra, akce,   poslání ... všeho nejvíc.   Jakoby ten film natočil   pejsek s kočičkou. Přitom   samozřejmě úporná snaha o   originalitu zakopává o celou   řadu prověřených vzorů.  
Bruce Willis   vynikající, snad lepší   než v jiných filmech, ale   jakmile není na plátně on   nebo Mila Jovovich, jde   všechno dolů. A do všeho   nesnesitelný Tuckerův Ruby   Rhod natahující svoje   výstupy jako žvýkačku,   který chvílemi dělá ze   scifi komedii /asi to tak   mělo být/, ale chvílemi z   komedie parodii. Fakt jsem si   moc neužil.
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Co na to Hollywood?
Film je to skvělý. Willis   jako tvrďák (pro mě asi   nejlepší volba), Jovovich   krásné křehké stvoření   (vynikající výkon), ale   postava záporáka   ztvárněná Oldmanem je   prostě exelentní. Je vidět,   že pokud je dostatek   financí, tak i v Evropě   může vzniknout dílo ryze   Hollywoodské.
Drobecek1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Skvělé herecké obsazení,   výborný střih dokonale   provázaný s hudbou (hlaně   pasáž při koncertu a   přepadení lodi), skvělé   hlášky (On je Ona, Multipas,   Suprzelený, Já VIM ,   plamenomet - můj oblíbený,   Vyhrál jste člověče a   mnoho dalších ...).
Tento film si buď   zamilujete, nebo naopak   totálně zatratíte.
U   tohoto filmu opravdu vyniká   skvělý český dabing za   který, jako filmu uděluji   10/10.
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Docela zajímavé sci - fi, i   když na můj vkus už trošku   přeplácané. Bruce, jak   jinak, v roli zachránce   světa nijak nepřekvapil a u   Milly jsem taky jaksi čekala   víc. Ale na ukrácení nudy   dobré.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2006
Tak toto je jeden z mých   vůbec nejoblíbenějších   filmů. Jednak je to žánr,   který mám absolutně   nejradši, a jednak se mi   líbí originální   zpracování, humor, a tak   vůbec, prostě tento film má   vše, co má dobrý film mít   a kdo se u něj nudí, musí   být suchar sucharský :-)))
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Skvělý film, bavila jsem se   u něho, Bruce Willis s Milou   Jovovich byl pěkný pár a   triky byly podařené.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Předtím než mi začnete   nadávat za tak vysoký   hodnocení "obyčejnýho   akčňáku s Brucem   Willisem", tak si   uvědomte, že: Bruce Willis   tu má vážně pár dobrých   hlášek. Záporňáka s   plastovou ofinou hraje Gary   Oldman. Křehká Lealou   proráží pěstí sklo, svým   tělem taxiky a drtí hlavy   slizkejm alienům s moderní   operou v pozadí, kterou   zpívá modrá ženská s   chapadly místo vlasů a   magickejma kamenama ve svým   břiše. Je to skvělý, akce   jde za sebou, samý   originální scény, dobrý   soundtrack, pěkně to šlape,   pořád žasnete nad   množstvím tvarů a barev   (ano, přesně o tom je   sci-fi:)) a ani chvíli se   nenudíte. Tak vysoký   hodnocení za to, že je to   jeden z mála filmů, který   jsem viděla tak 200x a   kdybych ho viděla 500x, tak   by mě to pořád nenudilo.
cira
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Stačí aby ve filmu hrál   Bruce Wilis a mně se to   líbí.Navíc to má pro   lidstvo i nějaké   zdělení.Není to jen hranná   pohádka.
Kubee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Super sci-fi, u kterého jen   težko uvěříte, že   nevznikl v Americe. Je to   dokonalé spojení akce a   komedie s partou skvělých   herců. Nuda nehrozí
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Komentář
Tento film je jeden z   nejlepších sci-fi   příběhem o záchraně   stěta a cestování na jiné   planety,takovýchle filmů je   velmi málo.Exkluzivity tomu   dodalo i herecké obsazení s   čele s Bruce Willisem a   Millou Jovovichovou,která   hrála v Resident evil. a   Ultraviolet.Tento film   doporučuji přínivcům   sci-fi
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Kultovní sci-fi akční mela plná srandy.
Pátý Element vtrhnul do kin   v roce 1997 se silou bouře.   Dobře si pamatuju na   poměrně rozsáhlou mánii,   která tehdy následovala.   Když se na film kouknu dnes,   se střízlivým odstupem   mnoha let a po čerstvém   absolvování   těžko-spočítat-kolikátéh   o-již shlédnutí, poměrně   jasně vidím, proč.
Pátý Element prostě   přišel a skóroval. Právem.   A je k tomu hned několik   důvodů:
V první   řadě jde o výborné sci-fi.   Vize New Yorku 23. století je   prostě skvostná - nádherně   kombinuje realističnost a   předpověď, jak by to taky   mohlo dopadnout s nenucenou   střeštěností a pohádkovou   nadneseností. A v neposlední   řadě je prostě vizuálně   nádherně vypracovaná. Je   radost na to koukat ještě   dnes po tolika letech.
V druhé řadě jde o   bombastickou akci v typicky   Willisovském střihu, která   se snad nikdy neokouká a ve   třetí o skvělou komedii.   Společná chemie chladného   tvrďáka Willise a naprosto   ulítlého pošuka Tuckera je   prostě bombastická - natolik   bombastická, že hned rok na   to vzniká komedie postavená   na velmi podobné   charakterové dvojici -   "Křižovatka Smrti"   - ve které Tucker opět   exceluje. Ale nejde jenom o   hlavní dva aktéry, film je   napěchován humorem od   začátku do konce a snad   každá postava ve filmu   dostane prostor pro   odzbrojující gag.
Ve   čtvrté řadě skvělé   herecké obsazení. Naprosto   typicky namachrovaného   Willise netřeba komentovat,   Tuckera jsem již zmínil, za   zmínku stojí roztomile   zmatená Milla Jovovich, ale   rozhodně je potřeba   vyzdvihnout jednoho z (dle   mého názoru) nejlepších   záporáků všech dob:   legendárního Zorga v   podání Garyho Oldmana.   Postava tak absolutně   černočerně zlá, že   připravuje prostor pro hned   několik vtipných gagů a   Oldman dokazuje, že on   navždy bude jedním z   nejcharismatičtějších   zlounů filmové historie.
A v neposlední řadě je   to film prostě zábavný a   bravurně zpracovaný. Však   také režii si vzal na   starosti v té době již   proslulý Luc Besson, který   vlastně něco takhle   nadneseného a ztřeštěného   dělal prvně. Na pro něj   neprobádaném poli skóroval   ve všech ohledech a zároveň   dokázal nepopřít svůj   rukopis.
Sečteno   podtrženo, Pátý Element je   naprosto vynikající sci-fi   jízda naplněná akcí i   humorem. Jen u málokterého   filmu se divák tak   intenzivně baví i po mnoha a   mnoha zhlédnutí. Těžko   něco vytýkat. Plytký   příběh plný amerického   klišé a prázdného patosu?   Ale no tak, rozhodně to není   tak zlé a z filmu je cítit,   že to byl z velké části   záměr pro umocnění   komediální složky filmu.   Mě osobně napadá snad jenom   poměrně zbytečná   kratičká scéna   pacifistické agitace, kdy   Leeloo objeví v   multimediálním slovníku   slůvko "war".   Těchto několik vteřin   působí prostě hrozně   přebytečně a násilně   naroubovaným dojmem - jako by   Luc Besson chtěl mít za   každou cenu ve filmu nějaké   hluboké poslání, ale   obklopeno vší tou akcí a   srandou něco takového   působí prostě naivně,   přebytečně a otravně.   Díky tomu ale, že je to tak   krátké a schované   uprostřed filmu, nebudu   Pátému Elementu upírat   absolutorium.
Devilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Opravdu skvělá scifárna.   Já se u toho bavila od   začátku do konce, hlášky   jsou skvělé, herci jsou   skvělí. No co víc dodat?
pavelnop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Záchrana světa opět závisí jen na Bruci Willisovi.
Jednou za čas se znovu zrodí   zlo a pouze spojení pěti   elementů (voda, oheň,   vzduch, země a dokonalá   bytost)vytvoří mocnou zbraň   schopnou toto zlo zažehnat na   další cyklus.
Onou   dokonalou bytostí je krásná   žena, která mluví pouze   starobylou řečí. Bruce   Willis (bývalý voják nyní   taxikář) ji tedy musí   dovést ke knězi který již   očekává návrat tohoto   pátého elementu. Zbývá   již jen sehnat čtyři   zbývající elementy   reprezentující čtyři   kameny.
Honba za nimi   může začít.
mimi7
Hodnocení:
Přidáno: 12.6.2007
Pátý element
Snímok je to rozporuplný. Na   jednej strane tu máme celkom   slušný scenár, nemožného   Chrisa Tuckera a parádny   výkon Garyho Oldmana, na   strane druhej však ale nič   extra. The Fifth Element mi   totiž nepripadá ani ako   nadpriemerná komédia, ani   ako nadpriemerná romantika,   možno len ako nadpriemerné   akčné sci-fi. Najviac ma na   filme ale dostal (okrem   Oldmanovho výkonu) moment,   kedy sa podaria otvoriť   kamene. To je ale naozaj   pramálo na vysoké   hodnotenia. 6/10
Ivesan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Pozemsky mimozemská "párty"....
Romantická, scifi, akční,   vtipný.... to je Pátý   element. To vše a jedineční   Bruce Willis i Milla Jovovich   v rolích   "taxikáře":-))   (bývalého vojáka) a   "vesmírné   energie", tzv. pátého   elementu přetvořeného do   člověka. Opravdu dílko u   kterého se jak pobavíte, tak   i užijete pořádně akce a v   neposlední řadě i   lásky.... Vřele   doporučuji...
Zippy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2004
Nejlepší sci-fi film který   jsem ve svém životě viděl.   Akční sci-fi komedie.   Speciální efekty mě   naprosto uchvátily. Historie,   Egypt, mimozemšťani, lodě,   dokonalé New York City a   chlápek bez bodu v   řidičáku.
karel.volny
Hodnocení:
Přidáno: 7.12.2007
Milla a Bruce..takovych filmu   by bylo potreba víc..je to   záživné,akční,komediáln?   ? a ma to príbeh..proste   skvelé..doporučuji
MucBar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Pecka!
Určitě jeden z velmi   povedených filmů! Barvitý,   akční, originální a   hlavně s příběhem! Film se   mi moc líbil a i když jsem   Millu viděla i v Resident   Evilu, tady je lepší. Bruce   je herec, který jako jeden z   mála umí hrát. Efekty a   strhující perfektní hudba   mi dává dojmu, že všechny   scény do filmu zapadají jako   puzzle a nic tu není navíc.   Zkrátka nebudete se nenudit   :)
jan91aaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Jeto jeden z mích   nejoblíbenějších filmů   dávám 10 hvězdiček pro   pátý element, nejlepší   scénka bylo v oranžovém   sále (sál divi) kdy zbila   langařovany. :)
danpayda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Bessona muzu, a tenhle film   proste lovuju. Brúk Vilík   nema chybu. jinak se mi tez   velmi libila hudba.
eto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Není to špatný film ale   občas tam byla strašně   velká nuda,mohlo to býti   více živější ale ve filmu   hrály dobré postavy jako   Bruss Willis nebo Milla   Jovovich
tymo23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Perfektní scifi.Špica   podívaná,triky a akce velice   dobře propracovány.B Willis   je určitě dobrý herec ale   nejraději ho mám když hraje   policajta a ne taxikáře :-))
Stedry
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2007
Skvělej film scifi   žánru.Tomuto snímku   nechybí akce,humor ale i   romantika.Skvělá   hudba.Perfektní herecké   obsazení dodá tomuto snímku   styl.Nebudu zde popysovat   děj,kdy jde o záchranu   světa,raději Vám   doporučím se na něj   podívat.Dnes i po několika   letech patří tento film k   mým oblíbeným.
ellis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
je to jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   ,no možná protože miluji   scifi filmi a hlavně má   velmi dobrou zápletkou   hlavně mezi hlavními   postavami tak také i celým   dějem filmu . je to tak   trošku i ,,romantické'' ale   vůbec to neubírá kvalitě   filmu. Kéž by bylo i   pokračování:(
DzordzoKelias
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2018
Barevná paráda..
Miluju ten film.... supr   zelený! Takhle nějak by   mohla vypadat zeměkoule   budoucnosti... i s tím vším   ok okolo..
monche_haall36
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Pátý element
Záleží na Vašem pohledu na   svět.
Pokud vám   zůstaly ještě nějaké   zbytky víry v lepší svět a   lidi v něm, máte rádi   krásu, radost ze života,   dokážete ocenit různorodost   a barevnost a umíte číst   mezi řádky - bude se vám   film líbit a dokonce si ho   možná i zamilujete!
V opačném případě to   bude pro vás bláznivá   komedie z budoucnosti, s   happyendem, kde hraje Bruce   Willis...

Přála bych vám, abyste   si ho dokázali vychutnat   takový, jaký je...

A myslím si, že   s českým dabingem je   geniální!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9988minih9988Karhanova parta (1950) 
Karhanova parta n
minih40987minih40987Pohádka o ebenovém koni (1978) [TV inscenace] 
Pohádka o ebenovém koni n
minih9724minih9724Johanka z Arku (1948) 
Joan of Arc n
minih43248minih43248Proč bychom se netopili (2008) [TV seriál] 
n
minih13205minih13205Muž z prvního století (1961) 
Muž z prvního století n
minih34952minih34952Pátek čtrnáctého (2003) [TV film] 
Pátek čtrnáctého n
minih32742minih32742Jádro (2002) 
The Core n
minih14899minih14899Okno do dvora (1954) 
Rear Window n
minih15092minih15092Osobní strážce (1992) 
The Bodyguard n
minih49102minih49102Únos vlaku 123 (2009) 
The Taking of Pelham 123 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

32 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

42 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

42 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376544
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10