Pátek třináctého 2 (1981)

Pátek třináctého 2 (Friday the 13th Part 2)
68.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Friday the 13th Part 2

Další název: Friday the 13th Part II

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
POZOR SPOILER

Po silnici kráčí dítě, které je voláno matkou domů. Za ním někdo kráčí, není vidět, kdo to je. Blíží se k domu, kde spí Alice Hardyová. Ta má hodně těžké sny. Není se co divit po zážitku u Crystal Lake, kde jako jediná přežila masakr svých kamarádů. Nyní se jí o tom stále zdá. Vylovili ji z jezera, kam ji Jason stáhl, jak ona tvrdí. Ale oni nenašli ve vodě nikoho. A tak se nyní Alice sprchuje, v lednici pak nalézá lidskou hlavu. Vzápětí je zabita.

Mladý pár - Jeff a Sandra, přijíždí do městečka, spěchají k telefonu. Volají Tedovi. Přitom sem přichází místní blázen Ralf a varuje je. Dívka Sandra si všimne, že jim odtahují auto, ale byl to jen Teddyho žert. Všichni tři pak jedou k jezeru. Budou bydlet hned vedle tzv. tábora smrti. Zde se pořádá výcvik táborových vedoucích. Velí tomu Paul Holt. Je zde již hodně mladých lidí, mimo jiné i ti, kteří to již znají, jako například dvě dívky, Terry a Vickie. Jeden mládenec jménem Mark je zde na invalidním vozíku, dále je zde Scott, střílející z praku, a Mark, který se již s šéfem Paulem zná. K již přítomným přijíždí se zpožděním blondýna Ginny. Večer Paul vypráví o utopeném Jasonovi, jehož tělo se nikdy nenašlo. A také hovoří o masakru před pěti lety. Vtom mezi ně vběhne někdo v masce a… a nic. Byl to jen Teddy, který je chtěl vylekat. Kolem se potlouká místní cvok Ralf, a že to není zdraví prospěšné zjistí, jakmile mu někdo hodí na krk ostnatý drát. Sandra konečně přemluvila Jeffa, aby se šli podívat na krvavý tábor. Kromě toho, že najdou nějaké roztrhané zvíře, nevidí nic, protože je tam lapne policista a odvede, odkud přišli. On sám pak cestou zpět někoho pronásleduje, až doběhne k jakési polozbořené chatě, kde je zabit kladívkem. Část mladých se jede bavit do města, ostatní zůstávají. Scotty pozoroval koupající se nahou dívku, při cestě zpět je lapen do lasa. Nyní visí hlavou dolů. A když se k němu vrátí děvče, aby mu pomohlo, najde jej podříznutého. Dívenka Vickie balí Marka. Když odejde je Mark zabit mačetou. Vzápětí to odnesou Jeff se Sandrou, a to najednou. Jsou probodeni. V témže pokoji je pak zabita i Vickie. Paul s Ginny přijíždějí zpět, a nalézají již jen krev. A Jasona. Začíná souboj na život a na smrt, v němž je Ginny nucena na chvíli zahrát i roli Jasonovy matky. Pomůže to k přežití?  Autor: Pitryx

režie:
Steve Miner
 
 
hraje:
Adrienne King (Alice Hardyová), Amy Steel (Ginny Fieldová), Warrington Gillette (Jason Voorhees), Walt Gorney (Crazy Ralph), Betsy Palmer (Pamela Voorheesová), Kirsten Baker (Terri), Stuart Charno (Ted), Marta Kober (Sandra Dierová), Tommy McBride (Mark), Russell Todd (Scott), John Furey (Paul Holt), Bill Randolph (Jeffrey), Lauren-Marie Taylor (Vicky), Cliff Cudney (Maxwell), Jack Marks (Winslow), Jerry Wallace (tulák), David Brand (Extra counselor), China Chen (Extra counselor), Carolyn Louden (Extra counselor), Jaime Perry (Extra counselor), Tom Shea (Extra counselor), Jill Voight (Extra counselor), Rex Everhart (Enos)
 
 
scénář:
Ron Kurz
 
 
kamera:
Peter Stein
 
 
hudba:
Harry Manfredini
 
 
střih:
Susan E. Cunningham
 
 
dabing:
Martina Menšíková (Ginny Field)
 
 
zvláštní efekty:
Steven Kirshoff
 
 
výkonný producent:
Lisa Barsamian, Tom Gruenberg
 
 
producent:
Steve Miner
 
 
asistent produkce:
Frank Mancuso
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.