Duben
ohodnotit

Pátek třináctého 2

Friday the 13th Part 2

Další název:
Friday the 13th Part II
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
87 minut

Komentáře k filmu Pátek třináctého 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Na scénu přichází samotný   Jason a hned začně s odvetou   a ani nevadí,že má na   hlavě jen pytel.Druhé   pokračování vynikajícího   slasheru přináší znovu   masakr teenagerovských   vedoucích.I když pro mě je   o chlup lepší předchozí   díl...
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Tak Jason dospěl, je trochu   nejistý, ale on se určitě   ještě zdokonalí. Musí   přece vraždit pro svojí   matku, jejíž useknutou hlavu   uctívá na oltáři ve svém   skromném příbytku. Pomsta   je tak sladká a to je teprve   začátek.
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Perfektní díl!
Druhý díl je hned o dost   lepší. Maska Jasona nic moc.   V tomto díle je zrzavý a v   dalších zcela bez vlasů,   ale já to beru tak, že to   jsou prostě Jasonovi   začátky. :) Film je   slušný. Pouštěla jsem si   ho snad už poněkolikáté a   nedávno jsem se večer nudila   a tak jsem si dala opáčko.   No a pak jsem se bála. to už   se mi dlouho nestalo!
thomsonivp1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Druhý díl bezprostředně   navazuje na první. Situace se   prakticky opakuje. Na letní   tábor k jezeru Crystal Lake   přijíždí parta mladých   táborníků. Následuje   krátká idylka a zanedlouho   na scénu poprvé (i když je   to druhý díl) nastupuje   jeden z nejznámějších   sériových vrahů americké   kinematografie Jason Vorhees.   Sice ještě nemá na hlavě   svou oblíbenou hokejovou   masku ale s mačetou už   zacházet umí.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Načal jsem další hororovou   sérii. Luxusní film, tohle   je klasika, jak má být.   jasných pět* a tohlavně   kvůli Jasonovi, který celou   sérii táhne. Vraždil   mistrovsky, s pytlem přes   hlavu sice ještě vypadá   komicky, ale bez masky má   fakt děsivou podobu.   Atmosféra, která se dala   krájet, se sem přistěhovala   z jedničky a filmu dost   pomohla. Jinak teenageři byly   docela v pohodě a hlavně   holky... Já jsem se bavil   naprosto výborně, nic mi tam   nechybělo. Takhle má vypadat   slasher. A aspoň tady moc   neotravovala matka   Voorhesová, která mi v   jednice celkem vadila. Prostě   geniální nářez a la Jason,   těším se na další díly.   100%.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Slasherová paráda   osmdesátých let. Povedená.   Děj tu fakticky není skoro   žádný, ale k čemu by taky   byl. Takhle má film možnost   předvést skvělou atmosféru   a funguje to. Výborný   vraždy, výborná hudba,   výbornej film. Jason mi   přijde sympatičtější než   jeho matka, takže se mi to   líbí víc jak jednička, i   když je to vlastně skoro to   samé. Navíc opět ta   konečná snaha šokovat a   překvapit - je to   předvídatelné, ale funguje   to! (SPOILER) A konečně jsem   viděl odmaskovaného Jasona.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2018
Pouhý rok po uvedení   prvního snímku se objevilo   volné pokračování, které   ve svém smyslu jen opakuje   již vyřčené. Opět je tu   parta mladých táborových   vedoucích snažící se   zprovoznit letní tábor, ale   pravda, nyní krapet vedle od   toho děsivého. A další   novinkou už je samotný   Jason, jehož vzhled se   snažili tvůrci ještě   stále utajit a byť se to   zdá primitivní, papírový   pytel přes hlavu s jednou   dírkou pro oko, bylo to   nejjednodušší co mohli   vymyslet a kupodivu k místu   dění je to i trefné. Děj   je tedy přirozeně   předpokládaný a divák jen   čeká, kdy Jason udeří a   jak. Scénář však opět   lecjakou peckou není. Vývoj   se drží zkratkovité   plynulosti stejně jako   předešlý film, avšak se   už tentokrát tvůrci   vyvarovali závěrečné   hrátky kočky s myší. O   stupínek tedy lepší, ale   jinak slasherový standard.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Legenda Jason Voorhees   dostává konkrétnější   rozměry a konečně likviduje   partu mladých, kteří se   usadili poblíž jeho tábora   u Crystal Lake. Na rok 1981   solidní filmek.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Jason se vrátil
Dvojka je slabší díl než   jednička ale poprvý se tu   ukazuje Jason. A finále bylo   vcelku povedený. Jinak se to   nese v podobném duchu jako   jednička.
Dexterman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Tak zase dobré ale original   byl lepší tento druhej díl   není tak výborný ale celý   film byl dobrý hlavně i   proto že se tu objevil Jason.
setler
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Druhé díl dnes již   kultovní série Pátek 13. i   přes to, že mi to uteklo   rychle, tak je výrazně   slabší než jeho   předchůdce. Rozhodně nemá   tak dobrou atmosféru. Ale i   tak je slušný a vzhledem k   tomu, že je to již starý   film pro které mám slabost,   dávám 7/10. Uvidím jak   přehodnotím názor až se v   budoucnu podívám znova. A   těším se až si najdu čas   na shlédnutí třetího   pokračování.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Dnes už klasika. Kdysi   hororové béčko. Druhé   pokračování chápu jako   jedno z nejslabších. Opět   se různé nástroje, které   mají kovové konce, či   prostředky, získávají   vražednou úlohu. Kladívko   na vytahování hřebíků se   krásně dá zabodnout do   šerifovi hlavy, vidlema   můžete nejen přehazovat   kompost (i když je   zajímavé, kde se uprostřed   lesa vzaly vidle), mačet a   nožů je zde nepočítaně.  
Tenhle díl nemá moc   promyšlený děj. Ale díky   němu ubyla část nadějné   budoucnosti Ameriky.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2011
Druhý díl o hodně horší   než jednička. Nejsou tam tak   dobře propracovaný a   vymyšlený vraždy. Co mi ale   přišlo dobré bylo to, že   už tam vraždil můj   oblíbenec Jason na kterého   jsem se těšila v prvním   dílu
Helled
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/AkčníThiller
Tenhle film strácel naději   ale musel vzniknout jinak by   nevznikli další skvělá   pokračování jako jsou   čtverka pětka sedmička   devítka atmosféra ušla i   brutalita a styl vražd   nástoje pro použití vraždy   to bylo uplně v poho ale   teenageři 40 min. kecali a   pak začala akce
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Zhruba stejná úroveň jako   první film. Málo gore.   Dějově je to stejné. Nebo   přinejmenším hodně   podobné.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Friday the 13th Part 2
Úvodních 5 minut se   skládalo z konce dílu   předchozího, takže pokud   jste neviděli předchozí   díl, druhý díl Vám to dost   jasně objasní, což já   osobně považuji za   prvotřídní kravinu.   Partička mladých lidí   (opět), jak to tak vypadá   nikdo lepší na zabíjení   není. Otázky typu, co to   je? (ležící strom na   cestě) nebo tohle místo je   divný (pronesla slečna)   nevím co je přesně na   cestě obklopené lesem   divného, ale návštěva   Crystal Lake už jí tak   divná nepřišla, hledat v   tom logiku asi vážně nemá   cenu. Druhý díl je tak   trochu zbytečný Jason   pohánění pomstou s pytlem   na hlavě, to mi přišlo   trochu komické ale budiž.   Vraždění nic moc extra,   jinak z tohohle filmu se dali   pochytit různé rady do   života, třeba když na Vás   jde chlap s nožem plazící   se rychlostí šneka, stůjte   na místě a nechte se   rozpárat. Dokonce mě napadla   i soutěžní otázka,   počůráte se strachy z   masového vraha a nebo s   krysy, jestli jste   odpověděli krysa, tak   vítězíte!
Pátek   třináctého 2 byla naprosto   zbytečná záležitost a   musím souhlasit, že tahle   parta si o zabití skutečně   říkala.
MARi0
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.9.2010
Pátek třináctého 2
Vím že je to legenda a podle   toho bych se na ní měl i   dívat, ale bohužel jsem na   Pátku třináctého neshledal   nic pozitivního. První díl   jsem neviděl, pouze jeho   remake, a i když byl   příšerný, stejnak   předčil tuto původní   dvojku.
Kam se proboha   ztratil děj? Za celou hodinu   a půl mi vůbec nedošlo, o   co vlastně jde. Co se to tam   děje? A proč všichni mluví   a jednají tak divně? Aspoň   že jedno jsem se naučil.   Jsme-li sami doma a slyšíme   něco jako kočka, jdeme se   podívat a ona to je kočka,   rychle utíkejme, protože to   kočka není:)
2013 by   měl vyjít remake druhé   části Pátku třináctého,   pokud dopadne tak strašně   jako první, potěž Bůh.   Nemohu si prostě pomoct, ale   mě zde chybí nějaká   hlubší pointa, něco co nám   dodá trochu rozměru. Zabít   co nejstupidněji partu lidí,   kteří si o smrt navíc   ještě přímo říkají, to   není zábava (aspoň pro mě   teda ne). Ale abych jenom   nekritizoval, zkusím najít i   nějaké pozitivum. Je tu   docela dost lekaček (i když   vcelku předvídatelných),   takže tam kde nic není něco   vždy bafne...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40113minih40113Dům voskových figurín (2005) 
House Of Wax n
minih26536minih26536Tajemství loňského léta: Rok poté (1998) 
I Still Know What You Did Last Summer n
minih43479minih43479Vládce prokletých přání (1997) 
Wishmaster n
minih62574minih62574Premutos - Der gefallene Engel (1997) 
Premutos - Der gefallene Engel n
minih8179minih8179Hellraiser 2: Svázaný s peklem (1988) 
Hellbound: Hellraiser II n
minih39223minih39223Znamení hada (2004) 
Snakehead Terror n
minih36082minih36082Horem Pádem (2004) 
Horem Pádem n
minih55666minih55666Puppet Master: Axis of Evil (2010) [Video] 
Puppet Master: Axis of Evil n
minih43480minih43480Kukuřičné děti 5: Pole teroru (1998) [Video] 
Children of the Corn V: Fields of Terror n
minih43788minih43788Zombies (2006) 
Wicked Little Things n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)

 Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Pátek třináctého 4: Poslední kapitola n
Friday the 13th: The Final Chapter
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Zito

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)

 Pátek třináctého 3 (1982)
Pátek třináctého 3 n
Friday the 13th Part 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann