Pat a Mike (1952)

Pat a Mike (Pat and Mike)
77.1 %
 
 

Pat and Mike

    Žánr: komedie / romantický / sportovní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
„Komediální souboj pohlaví ve světě sportu.“
Pat Pembertová (Katharine Hepburn) je nadaná učitelka tělocviku, která se ve svém volném čase ráda účastní tenisových a golfových turnajů. Jejímu úsilí o profesionální kariéru je ovšem velice na překážku její ženich. Ten ji při sportovních soutěžích znervózňuje natolik, že Pat prohrává. Aby tomu v budoucnu zabránila, vybírá si za trenéra obhroublého Mika Conovana (Spencer Tracy), který má zase problémy se svým šampiónem těžké váhy Daviem (Aldo Ray). Pat a Mike se při úzké spolupráci nakonec nevyhnou ani tomu, aby se spolu sblížili i soukromě.

V pořadí sedmý z devíti filmů, ve kterém spolu hráli Katharine Hepburnová a Spencer Tracy. Snímek získal nominaci na Oscara za námět a scénář a dvě nominace na Zlatý globus pro herce Katharine Hepburnovou a Alda Raye.  Autor: Veronika42

režie:
George Cukor
 
 
hraje:
Spencer Tracy (Mike Conovan), Katharine Hepburn (Patricia 'Pat' Pembertonová), Aldo Ray ( Davie Hucko), William Ching (Collier Weld), Sammy White (Barney Grau), George Mathews (Sylvester 'Spec' Cauley), Loring Smith (pan Beminger), Phyllis Povah (paní Bemingerová), Charles Bronson (Henry 'Hank' Tasling), Frank Richards (Sam Garsell), Jim Backus (Charles Barry), Chuck Connors (policejní kapitán), Joseph E. Bernard (Gibby), William Self (Patin nosič holí), Lou Lubin (číšník), Joseph La Cava (číšník)
 
 
scénář:
Ruth Gordon, Garson Kanin
 
 
kamera:
William H. Daniels
 
 
hudba:
David Raksin
 
 
střih:
George Boemler
 
 
výprava:
Cedric Gibbons, Urie McCleary
 
 
producent:
Lawrence Weingarten
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.