Party Monster (2003)

Party Monster
66.3 %
 
 
    Žánr: psychologický / životopisný
    Země: Spojené státy americké / Nizozemsko
    Premiéra v ČR: 27.5.2004        
    Délka: 99 min.
„Tak trochu jiná Horečka sobotní noci. Macaulay Culkin se vrací jako cynická star šílené taneční scény počátku 90. let.“
Michael Alig přichází do New Yorku jako naivní, ale velmi zvědavý chlapec. Seznámení s extravagantním vrstevníkem Jamesem St. Jamesem mu v městě mrakodrapů otevře nové obzory: píše se totiž začátek 90. let, Andy Warhol teprve nedávno zemřel a mezi mládeží v klubech frčí drogy a disco. Michael se rychle učí a v cynismu a výstřednosti brzy překoná svého nového přítele. Jediným světem, který kamarády zajímá a do kterého investují všechnu svou divokou, nápaditou energii, je svět klubů a bujných párty, při jejichž organizaci mohou ti nejodvážnější uplatnit své nejdivočejší nápady a cynické fantazie. Michael je brzy obklopen okruhem věrných obdivovatelů včetně mladistvého drogového dealera Angela Menendeze. Stává se hvězdou nočního klubu Club Kid, který vede zkušený, chladnokrevně otcovský matador showbyznysu Peter Gatien. Na pódiu při bezproblémově dunící hudbě může Michael v těch nejbizarnějších kostýmech zapomínat, že je ve skutečnosti jen jedním ze ztracených chlapců, kteří rozpouštějí svou osamělost a nejistotu v nekonečném toku všech dostupných umělých dráždidel. Co čeká na konci zdánlivě nekonečné divoké párty na ty, kteří vydrželi tančit až do rána? Abstinenční křeče, osamělost, nekonečné zoufalství… a vražda.

režie:
Randy Barbato, Fenton Bailey
 
 
hraje:
Macaulay Culkin (Michael Alig), Seth Green (James St. James), Natasha Lyonne (Brooke), Marilyn Manson (Christina), Chloë Sevigny (Gitsie), Dylan McDermott (Peter Gatien), Wilson Cruz (Angel Melendez), Diana Scarwid (Elke Aligová), Wilmer Valderrama (DJ Keoki), Dillon Woolley (malý James), Mia Kirshner (Natasha), Elliot Kriss (taxikář), Janis Dardaris (televizní reportér), Manny Pérez (Johnny), Justin Hagan (Freez), Brendan O’Malley (malý Michael), John Summerour (Rodney), Daniel Franzese, John Stamos, Michael Kaycheck, Steven Marcus, Sofia Lamar (NEUVEDENA), Amanda Lepore (NEUVEDENA), Walt Paper (NEUVEDEN)
 
 
námět:
James St. James (kniha Disco Bloodbath (1999, Disko Krvavá lázeň).)
 
 
scénář:
Fenton Bailey, Randy Barbato
 
 
kamera:
Teodoro Maniaci
 
 
hudba:
Jimmy Harry, Howard Paar (supervize)
 
 
kostýmy:
Michael Wilkinson, Kabuki (dodatečné)
 
 
střih:
Jeremy Simmons
 
 
zvuk:
Frank Gaeta (design), Sound for Film (design), Antonio L. Arroyo
 
 
produkce:
Fenton Bailey, Randy Barbato, Bradford Simpson, Christine Vachon
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Scissor Sisters ("It Can't Come Quickly Enough"), Pet Shop Boys
 
 
koordinátor kaskadérů:
Manny Siverio
 
 
masky:
Kabuki, Derek Becker (efekty), Jason P. Hayes (paruky)
 
 
výprava:
Andrea Stanley
 
 
výkonný producent:
John Wells, Edward R. Pressman, John Schmidt, Sofia Sondervan, Wouter Barendrecht, Michael J. Werner, Harry Knapp
 
 
producent:
Jon Marcus
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.