The Rage of Paris (1938)

The Rage of Paris
    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 78 min.
Mladá, hezká Pařížanka Nikola hledá zaměstnání v New Yorku. Má stát jako modelka fotografovi, ale záměnou adres se octne v kanceláři mladého velkoobchodníka Jima Trevora v choulostivé situaci. Ten ji považuje za vyděračku a jeho mínění se ustálí, když se s ní později shledá, s elegantní a domněle zámožnou, jako se snoubenkoui svého nejlepšího přítele. Chce ji "zachránit", což vede k zapleteným situacím, na nichž je založen zábavný a komický účinek veselohry. K jeho nejpěknějším scénám patří ty, kde Douglas Fairbanks ml. jako Trevor a Daniella Darrieuxová v titulní úloze hrají společně.

Tato Francouzka, poprvé ve veseloherní úloze v americkém filmu, jejíž osobní půvab a hra tváře i očí zvlášť vynikají promyšlenými fotografickými záběry, je okouzlující ve svých projevech pohotovosti polo naivní,polo cílené koketerie přirozené i záměrné, gest při přitakání či popírání, pohybové pružnosti a galského temperamentu šarmu. Douglas Fairbanks ml. byl v té době již jeden z nejvyspělejší amerických herců, jak dokázal už i v úlohách dramatických tím spíše pak tady, kdy si uvědomuje, jak to proti malé Francouzce pomalu, ale jistě prohrává. Za režie Henry Kostera a dokonalé souhry ostatních herců byl natočen jeden z nejrozkošnějších filmů poslední doby.  Autor: Asmodej

režie:
Henry Koster
 
 
hraje:
Danielle Darrieux (Nicole de Cortillion), Douglas Fairbanks (Jim Trevor), Mischa Auer (Mike), Louis Hayward (Bill Duncan), Helen Broderick (Gloria Pattersonová), Charles Coleman (Rigley), Samuel S. Hinds (Mr. William Duncan Sr), Nella Walker (Mrs. Duncanová), Harry Davenport (Pop), Mary Forbes (dáma v opeře), Florence Wix (Theresa)
 
 
námět:
Felix Jackson
 
 
scénář:
Bruce Manning, Felix Jackson
 
 
kamera:
Joseph Valentine
 
 
hudba:
Frank Skinner, Hans J. Salter
 
 
střih:
Bernard W. Burton
 
 
producent:
Buddy G. DeSylva
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.