Panic je nanic (2005)

Panic je nanic
40.1 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 26.1.2006        
    Délka: 99 min.
„aneb návod, jak si konečně dosyta užít...“
„Panic je nanic“ je motem hlavních hrdinů, tří šestnáctiletých kamarádů z Prahy. Ničím se neliší od svých vrstevníků, problémy jim dělají jak předpotopní rodiče a většina dospělých, tak hlavně věk. Nejsou totiž ještě opravdovými muži, ale samozřejmě dětství už mají dávno za sebou.
Chtějí strávit prázdniny společně, jenže Vašek dostane k narozeninám od babičky poukaz na zájezd k Balatonu. Honza s Jirkou se proto vypraví na vandr bez něj. Vašek si ale nenechá prázdniny zkazit, uteče z autobusu plného důchodců a vydá se za kamarády. Setká se s nimi v hospůdce v zapadlé vesnici, kde se zrodí úžasný plán.
Seznámí se s místní kráskou, která by moc ráda strávila alespoň část prázdnin v Praze. Jirkovi rodiče jsou služebně v Paříži, a tak s ní kluci na pár týdnů vymění jejich luxusní vilu za zchátralý statek. Prožijí báječné dny, zažijí spoustu neuvěřitelných a ztřeštěných příhod se „starousedlíky“, navážou nová přátelství a s pomocí místních dívek se z nich možná konečně stanou chlapi…

Panic je nanic je hřejivá komedie plná lechtivého humoru, překvapivých situací a vtipných hlášek. Hlavní role si zahráli začínající herci David Vobořil, Michal Hruška a Tomáš Žatečka. Hlavní dívčí role byla svěřena loňské finalistce Česko hledá Superstar Šárce Vaňkové.
Rolí dospělých se ujali Květa Fialová, Milena Dvorská, Zdeňka Volencová - Žádníková, Vladimír Javorský a další. V epizodních rolích se objeví moderátor Libor Bouček, modelka Andrea Verešová a herečka, moderátorka a modelka Eva Aichmajerová.

režie:
Ivo Macharáček
 
 
hraje:
David Vobořil (Honza Šolar), Michal Hruška (Jirka Nohejl), Tomáš Žatečka (Vašek Beznoska), Šárka Vaňková (Lenka), Ida Sovová (Soňa), Irena Máchová (Lucka), Ivana Korolová (Zuzana), Roman Štabrňák (Dušín), Naďa Konvalinková (Baumruková), Otmar Brancuzský (hostinský), Květa Fialová (Vaškova babička), Zdeňka Žádníková-Volencová (Vaškova maminka), Vladimír Javorský (Vaškův tatínek), Milena Dvorská (prodavačka), Ladislav Trojan (Vaškův dědeček), Kateřina Odarčenková (Petra), Kristýna Jetenská (Klára), Miroslav Masopust (děda s viržinkem), Ivo Macharáček (Dušínův kumpán), Alexandr Minajev (bezdomovec), Libor Bouček (sebe), Andrea Verešová, Eva Decastelo, Miroslav Buberle (starosta obce Lečice), Filip Červinka, Tomáš Zempliner, skupina UDG
 
 
scénář:
Miroslav Buberle, Ivo Macharáček (spolupráce), Tomáš Zempliner (dialogy)
 
 
kamera:
Tomáš Kresta
 
 
hudba:
František Soukup
 
 
kostýmy:
Alice Klouzková
 
 
střih:
Zdeněk Marek
 
 
zvuk:
Jarda Jehlička
 
 
produkce:
Filip Červinka
 
 
mluví:
Zuzana Vojtíšková (hlasy), Emil Linka (hlasy)
 
 
masky:
Kristýna Jurečková
 
 
pomocná režie:
Irena Bočková, Klára Malá
 
 
výprava:
Petr Fořt
 
 
počítačová animace:
Radek Doskočil (režie), Markéta Kubátová, David Lisý, Tobogang
 
 
výkonný producent:
David Rauch, Monika Šplíchalová
 
 
producent:
Filip Červinka
 
 
vedoucí výroby:
Tomáš Rotnágl
 
 
vedoucí výpravy:
Petr Zůza
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.