Duben
ohodnotit

Obsah filmu The Pacific

 
Desetidílná série stanice HBO z období 2. světové války je produkována stejným tvůrčím týmem stojícím za veleúspěšným Bratrstvem neohrožených (producenti Tom Hanks, Steven Spielberg, Gary Goetzman).

Děj této válečné minisérie se však tentokrát zaměří na boje v Pacifiku a bude se odehrávat podle knižních předloh "With the Old Breed" Eugena Sledge a "Helmet for My Pillow" Roberta Leckieho.

Tři američtí mariňáci Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) a John Basilone (Jon Seda) projdou těžkými boji v celém Pacifiku - od prvního střetnutí s Japonci v džunglích Guadalcanalu přes Cape Gloucester, Peleliu, Iwo Jimu až...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
HBO Films, Netflix
 
 
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu The Pacific >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2022
BoB z Pacifiku...
Po 9. rokoch od geniálnych BoB /Band of Brothers/   prišiel Pacifik od rovnakého produkčného   tímu.Už to je zárukou kvality a samotná   miniséria nezostala svojmu predchodcovi nič   dlžná.Príbeh o pekle v Pacifiku je autentický   a vychádzajúci zo skutočných   udalostí.Atmosféra a bojové scény jednoducho   skvelé.Jediné, čo som postrádal boli   charizmatickí herci.Tých z BoB si pamätám   dodnes, v tomto prípade som sa trochu   strácal.Ale jeden z nich Joseph Mazzello podal   famózny výkon.Ten prerod z chlapca na veterána   bol špičkový.
Sériu som "bingol" za   jeden deň a jednoznačne doporučujem.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
The Pacific
Veľmi kvalitný vojnový seriál,ktorý ma   dokázal udržať od prvého až po posledný   diel.Seriál začína kvalitne a to celkom   drsnými a naozaj strhujúcimi prvými dvoma   dielmi.Dalšie diely pokračujú pomalšie ale   zato príbeh je omnoho viacej precítený a   prepracovaný(Viacej sa stotožníte s   jednotlivými charaktermi).Finále seriálu je   veľmi smutne a dá sa povedať aj veľmi   kvalitné(Páčilo sa mi,že sme sa dozvedeli čo   sa stalo s ostatnými charaktermi).Avšak niekomu   by mohla vadiť menšia podobnosť s Bratstvom   Neohrozených ale tá podobnosť je naozaj je len   menšia a ja som si aj tak seriál užil.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2013
Maximálně realistický seriál. Do posledního   detailu propracované záběry. Látající kusy   lidských těl. Reálně vypadající zranění,   morálka a psychika vojáků, ...
A ještě k   již zmiňované podobnosti s Bratrstvem - Pacific   mi přijde lepší.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2012
Keď sa zakopeš ešte viac,budú ťa súdiť za dezerciu
Nemožno sa ubrániť porovnávaniu s Bratstvom   neohrozených, aj keď treba uznať, že fakt ide   o trocha iný seriál. Tu sledujeme osudy   amerických mariňákov na ceste za víťastvom   nad Japonskom naprieč Pacifikom. Prvé dve časti   nič moc, taký priemer. Boje väčšinou v noci a   dosť krátke. Viac sa začalo odpočívať a   filozofovať, ja viem, snaha o umenie, ale v   podobne ladených vojnových drámach to chce   predsa len rýchlejší spád. Potom nasleduje   tretia časť, ktorá je dosť slabá. Fakt, že   diely sú nevyrovnané. V tejto časti myšlienka   možno nebola zlá, čiže odpočinok v   Austrálii, ale jej realizovanie dopadlo myslím   nie veľmi dobre. Vojaci ako z reťaze, chápem,   potrebovali si vyhodiť z kopýtka, ale   pochybujem, že by im prešlo hádzanie krígľov   po vojenskej polícii a aj niekoľkodňové   behanie za babami. Ak sa tento odpočinkový diel   blížil k skutočnosti, tak by sa mal mať asi   každý vnuk/pravnuk v Austrálii teraz báť, či   ma skutočného deda/pradeda. Táto epizóda bola   fakt nudná a plná naťahovania. Zato štvrté   pokračovanie sa mi pozdávalo, pobyt na   psychiatrii, výborne zahraný lekár, stretnutie   spolubojovníka. Ďalšie diely gradovali a   kvalitatívne sa rozhodne lepšili. Osmy diel je   zasa trocha iný, avšak nechápem prečo si bral   tú vojačku za ženu a potom išiel do tuhých   bojov, keď vedel, že môže padnúť. Nemohol   počkať? Deviaty diel je zasa dosť masaker,   priam krvavé jatky. No a desiaty považujem za   najlepší. Začína koncom vojny a pokračuje   návratom domov. Bilancovanie a vyrovnávanie sa s   návratom do bežného života. Tu tiež nechýba   vrcholná scéna, keď sa Eugene prihlasuje na   štúdium (či do práce?) a rozpráva s tou   mladou zapisovateľkou (máte nejaké znalostí? -   nie - zručnosti? - nie - technické vedomosti? -   nie - a to vás v tom námorníctve nič   nenaučili? - naučili ma zabíjať Japoncov a   išlo mi to veľmi dobre) A ešte zopár   poznámok, skvelé intro a prenádherná hudba.   Čakal som viac bojov, ktoré boli akési akoby   lokálne. Na druhej strane chvíľami výpravné   scény ako plavba bojových lodí Tichomorím, či   prelety lietadiel. Pôsobilo to monumentálne.   Problém som mal dosť rozlíšiť zo začiatku   (ale i neskôr ak prišli noví) kto je kto. Ako   výborný seriál, ale čakal som (po   skúsenosťou s Bratstvom neohrozených, predsa   len to natáčali rovnakí producenti) asi viac
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Seriál na který jsem se hrozně těšil, ale k   ničemu mi to nebylo.
Efekty jsou válečné a   dobré, za což mínus nedávám. Herecké   obsazení je už trochu jinačí, jedinej na   kterého si nestěžuji je známý William Sadler.   Líbí se mi produkce Stevena Spielberga, ale   seděl by mi víc u režisérského křesla.   Koukal jsem asi jen na tři díly, dál už mě to   tolik nechytá.
Čekal jsem o hodně víc akce,   napětí, války, bitev, atd, atd. To ho je však   v seriálu míň, než jsem čekal. Nejvíce jsem   se těšil na vylodění na Iwo Jimě, na které   jsem kousek koukal v díle 8. Také mě to   zklamalo, už i proto, že filmové vylodění se   odehrává už na ostrově, a ne ve člunech, jako   je to ve "Vlajky našich otců".
V   ději je spoustu bitev v pacifiku, ale ani jedna z   těch co jsem viděl není dokonalá, jak by měla   být. Stevene, vrať se zpátky kam patříš,   režisére!
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2012
The Pacific skutečně nejde nesrovnávat s   Bratrstvem... ( viz. i ostatní komentáře   ).Každý kdo viděl Bratrstvo... byl zvědavý,   co nám přinese stejná produkce Hanks -   Spielberg, patřím k nim taky :-).
Opět se jim   podařilo velmi věrohodné dílo, které nadchne   milovníky válečných filmů a nejen je.Hlavně   ty realistické záběry stojí za to.Lidi od   efektů a triků ale také kaskadéři se opravdu   vytáhli.
Ještě k tomu srovnání : víc se mi   líbilo Bratrstvo, přesto The Pacific u mně   tutově nebude zapomenut.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2011
HBO seriály mají ty co znám vždy úroveň,tak   jako tento válečný seriál ve kterém projdem   od prvních bitev Amíků s Japonci aš po ty   poslední.Je zde vidět,že na to byly peníze a   že to dělal tým na úrovni.Skvělé a drsné   bitevní scény,sympatičtí herci,dobrá   kamera.Možná maličko se nepovedl díl,který je   celý o odpočinku a balení slečen po bitvě na   Guadalcanalu které se pro změnu mohly tvůrci   věnovat déle.
jenda14
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2011
po zhlédnutí prvních tří dílů jsem byl   celkem zklamán,ale od toho čtvrtého už se to   konečně začalo rozjíždět,ale na bratrstvo to   nemá v žádném případě
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Další brilantní natutalistické zobrazení   války takové jaká opravdu je. Tentokráte boje   v Pacifiku, které se v mnohém lišily od těch   evropských bojišť. Ale je úplně jedno, kde se   ty hrůzy odehrávají, pořád je to něco, co si   dnes normální divák nedovede představit. Co   vše museli ti hoši snášet je   nepředstavitelné. V tomto seriálu se nám to   tvůrci snaží vykreslit bez zbytečných   příkras. A zanechá to v každém hluboký dojem   a úctu k těm, co měli tu odvahu do toho pekla   jít a měli to štěstí že ho přežili.
jirry
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Právě jsem shlídl poslední díl a opravuju   hodnocení z 9/10 na 10/10. Není to Bratrstvo,   ale to ani nemělo být. Popsat pacifické   válečné dění je daleko náročnější,   tichomořská část 2.sv války nejde srovnávat   s evropskou západní frontou. A to jak   podmínkami, tak způsobem boje. Kdo o tom neví   alespoň základní informace, může se cítit   podveden, ale pouze sám sebou a svou neznalostí   :-). Tvůrcům se povedl další výborný kousek   ukazující nesmyslnost válčení a strašlivé   oběti, které musí každý kdo se dostane na   frontu přinést.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23816minih23816Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 
Zítra to roztočíme, drahoušku...! n
minih45043minih45043Dynastie (1981) [TV seriál] 
Dynasty n
minih12180minih12180Maximální riziko (1996) 
Maximum Risk n
minih43741minih43741Mrtví jako já (2003) [TV seriál] 
Dead Like Me n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n
minih80117minih80117Oddělen (2011) 
Detachment n
minih8788minih8788Hříšný tanec (1987) 
Dirty Dancing n
minih20208minih20208Šimon a Matouš (1976) 
Il Vangelo secondo Simone e Matteo n
minih12897minih12897Most (1959) 
Die Brücke n
minih155926minih155926Revolta (2017) 
Revolt n


Hodnocení:n12345678910
The Pacific (2010) [TV minisérie]The Pacific (2010) [TV minisérie]The Pacific (2010) [TV minisérie]The Pacific (2010) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697820
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10