Zari
ohodnotit

Otec a otec

Les compères

Další název:
Otec & otec
Žánr:
Země:
Rok:
1983
Délka:
92 minut
„Mnoho povyku kolem dvou "otců" ztraceného syna.“
Popis / Obsah / Info k filmu Otec a otec
POZOR!!! Následující text obsahuje SPOILERY!!!!

Kristýně, bývalé prostitutce, se ztratil syn Tristan, proto pozve bývalého milence Jean Lucase, aby jej našel. Ovšem pro jistotu osloví i dalšího milence, Francoise Pignona. Oběma nalže, že Tristan je jejich syn a chce, aby jej našli. Ví, že je v Nice se svou holkou. Proto je třeba vyslechnout jejího otce, což oba udělají, ovšem každý svým způsobem. A poté se setkají. Spolu vyslechnou matku dívky, se kterou má Tristan být a přitom zjistí, že hledají oba stejného člověka. Navštíví klub, kde se Tristan nalézá a přinesou jej do hotelu. Tristanovi se to však pranic nelíbí a utíká. Otcové se pro něj vrací a zastihnou jej u rvačky. Začnou se prát také, ale mezi sebou. Když si takto polaškují, ocitají se znovu v hotelu. Odtud Pignon odchází za svým známým, kterého nalézá postřeleného. Dostane obálku, kterou na příkaz Jeana hodí do popelnice. Tuto pak oba otcové a syn hledají a Tristan ji nalézá. Jde o věc boje mezi politiky. Proto se všichni chtějí ukrýt na venkově, ale cestou jsou přepadeni gangstery, které na ně ohrožený politik poslal. Nastane nelítostný boj…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Otec a otec
OTEC A OTEC
je název francouzské komedie, v níž všechny události uvede do čilého pohybu jedna poněkud lehkomyslná mladá žena, jíž z domova utekl syn. Protože policie selže, obrátí se na své někdejší nápadníky. Přesvědčí je, samozřejmě každého zvlášť, že právě on je pravým otcem utečence, a požádá je o pomoc.
Film Otec a otec je zpracován na velmi solidní úrovni a je nepochybně příkladem toho, co mohou divákům toužícím se pobavit nabídnout autoři ovládající dokonale své řemeslo. Scenárista a režisér Francis Veber má dokonalý smysl pro jemnou komiku i pro bláznivé situace, ztřeštěnost a osudové omyly. Hlavní postavy ztělesnili Pierre Richard a Gérard Depardieu, kteří se výborně — navzdory své individuální hvězdné slávě, a tudíž i přirozené herecké rivalitě — doplňují a s chutí využívají vděčné situace, které jim film na bídl. A není jich málo, jsou tu zastoupeny nejrůznější prvky, komickými a situačními počínaje a sentimentálními konče. Cítíme tu leckdy i jemnou ironii, naznačený motiv lidské osamělosti, ale i okamžiky parodie sebe samého.
Film byl natočen v roce 1983 a v premiéře jsme ho na našich obrazovkách mohli vidět v červnu loňského roku. V české verzi (dialogy a režie Z. Klimentová) namluvil part G. Depardieua M. Moravec, za P. Richarda mluví P. Oliva.
Televize 1991/26/18,

Autor/Zdroj: /Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

08:30 - 09:25

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:55 - 10:15

12 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
František Fuka

Fuka František

Naposled navštívené:
František Fuka

Fuka František