Osudová láska (1992) [TV film]

Osudová láska (Something to Live for: The Alison Gertz Story)

Something to Live for: The Alison Gertz Story

Další název: Fatal Love; Ali Gertz Story

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Drama o jediném okamžiku, který navždy změnil život mladé dívky.“
Dvaadvacetiletá Alison Gertzová žije v New Yorku na Manhattanu a pracuje v oblasti užitého umění. Je z nóbl společnosti, je hezká, inteligentní, energická, má plno plánů a málo trpělivosti. Když trvá její chřipka déle, než by měla, rozhodne se jít k lékaři. Výsledek běžného krevního testu však dívkou, jejími rodiči a přítelem Markem otřese. Alison má AIDS. Následná vyšetření prokázala, že je to následek její první sexuální zkušenosti, kdy strávila jednu noc s nesprávným mužem.

Televizní film byl natočen na základě pravdivého životního příběhu Alison L. Gertzové, která zemřela v 26 letech na AIDS. Bylo to v roce 1992, v době, kdy tato nemoc byla ještě velkou neznámou. Film ukazuje, jak Allie překonává svůj strach, jak se snaží za pomoci druhých s nemocí vyrovnat. Stala se aktivistkou v otázce AIDS, vystupovala v televizi, přednášela na vysokých školách a mluvila s teenagery na téma bezpečného sexu. Po smrti Alison založila její matka osvětovou nadaci pro AIDS Love Heals, kterou využívají prostřednictvím různých programů miliony mladých lidí.  Autor: Veronika42

režie:
Tom McLoughlin
 
 
hraje:
Molly Ringwald (Alison Gertzová), Lee Grant (Carol Gertzová), Perry King (Mark), Roxana Zal (Tracy), George Coe (doktor Feldman), Christopher Meloni (David), Kim Myers (Lindy), Peter Spears (Peter), Robert Bauer (Ben), Nancy McLoughlin, Victor Brandt (doktor Bernie Siegel), Janet MacLachlan (paní Barrettová), Martin Landau (Jerry Gertz), Garn Stephens (Gwen), Peter Gregory (Michael), Orly Sitowitz (ošetrovatelka), Neil Vipond (správce), Michole White (studentka)
 
 
scénář:
Deborah Joy LeVine
 
 
kamera:
Shelly Johnson
 
 
hudba:
David Shire
 
 
kostýmy:
Sandy Davidson
 
 
střih:
Charles Bornstein, Sidney Wolinsky
 
 
zvuk:
Ingeborg Larson
 
 
výkonný producent:
Joan Barnett, Jack Grossbart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.