Duben
ohodnotit

Ostrov hrdlořezů

Cutthroat Island

Další název:
Ostrov hrdlorezov (SK)
Rok:
1995
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
18.4.1996
„Temperamentní velitelka pirátské lodi bojuje o největší poklad Nového světa!“

Komentáře k filmu Ostrov hrdlořezů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
anetaaneta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Tenhle film jsem poprvé   viděla někdy v 8 letech, od   té doby je pro mě klasikou,   na kterou se vždy ráda   podívám. Snímek beru   spíše jako akční pohádku.   Geene Davis role   neuvěřitelně   sedí...Prostě super
barunka1234
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
bezva film,mám ho ráda už   od dětství ;o)je   dobrodružný a zase něco o   pirátech,takže je to   zajímavé,zase něco na   moři,histroické...opravdu s   emi líbí,mohli jsme ho   shlédnout již v televizi,ale   raději si ho půjčím a budu   s ena něj dívat několikrát   za týden,takže   doporučuji...
moramp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Opravdu skvělý film,je   vidět že Harlin umí hezké   a propracované filmy.Film má   děj a je nabytý akcemi a to   Harlin dovede skvěle..
latrys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2007
Dost dobry
At si kažký říká co chce   ,podle mého je to moc pěkný   film.Ve srovnání s piráty z   kar... je to naprosto   rovnoceny film ale z menčí   reklamou kolem néj a tím   pádem tak nějak zapadl do   propadliště dějin filmu.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2007
Kritikou naprosto strhaný   film. Já si ale nemůžu   pomoct, mně se celkem líbil.   Nevím, z čeho pramení to   velmi negativní hodnocení,   ale já rovněž jsem tento   film v dětství zbožňovala   a ani teď po letech mě   nezklamal. Žádný kdoví   jaký zázrak to není, jenže   totéž se nedá říct ani o   opěvovaných Pirátech z   Karibiku.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Výpravná, překombinovaná   záležitost, která   zlikvidovala kariéru a   manželství dvou hlavních   zainteresovaných osob   (herečky a režiséra). V   podstatě to nechápu, když o   pár let později Piráti z   Karibiku naopak měli   úspěch, hlavně kasovní a   je to stejná blbina. Možná   je to tím, že se Ostrov   hrdlořezů bere moc vážně   a to Piráti nikoli.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2013

Možná nesmrtelná hlavní   hrdinka G. Davisová snižuje   trochu hodnocení   nenáročného dobrodružného   filmu o pirátech, velkém   pokladu, nepostrádajícím   scény plné klasických   soubojů. Nemohu se ztotožnit   s odsuzujícím hodnocením   filmu. Na film se dívám   hlavně proto, abych se   pobavil a to tomuhle filmu   rozhodně nechybí.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2009
I když kritika Ostrov   hrdlořezů docela ztrhala,   tak beru tenhle film na   milost. Podle mne je to   zručně odvedený pirátský   příběh se spoustou akce a   nebýt nemastného a   neslaného Matthewa Modina,   neměl bych větších   výhrad. Na druhé straně,   když to srovnám s velice   podobným snímkem ze 70. let   Neohrožený bukanýr s   Robertem Shawem, vychází z   toho Ostrov hrdlořezů zcela   jistě poražen.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Zaplaťpánbůh, že to mám   ještě s původním dabingem!   Nic proti M.   Menšíkové...
Film   sám o sobě je jakás takás   snaha o dobrodružnou   romantickou komedii, která se   občas vymyká z rukou.   Většina humoru vyznívá   "divně", skoro   každá věta nebo dialog se   dá považovat za   "hlášku", často i   neúmyslnou. Někdy mám   pocit, že natočit kvalitní   vážný dobrodružný film   ani nelze. Mnohé vyznívají   (někdy i nechtěně) spíš   komicky, občas jako parodie   sebe sama. Na druhou stranu,   film, který sám sebe bere   až moc vážně, často   vychází naprázdno.
Přesto... v porovnání s   přetrikovanými Piráty z   Karibiku mi film připadá   sice přízemnější, ale   taky mnohem   "reálnější" a   "normálnější" a   rozhodně ho hodnotím výš.   Jako celek se sice pohybuje   jen kolem průměru, ale v   rámci žánru pirátských   filmů patří v mých očích   k nejlepším (respektive v   něm nic opravdu extra   natočeno nebylo).
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2017
Renny Harlin
začal béčkama. První   šanci v hollywoodské lize   mistrů dostal s čtvrtým   dílem Noční můry z Elm   Street. Pak natočil slušné   druhé pokračování Die   Hard, pak výtečného   Cliffhangera a bylo to.   Konečně byl hvězda a mohl   si další projekty vybírat.   V téže době se zamiloval do   jakési Geeny Davis a rozhodl   se z ní udělat stejnou   hvězdu, jako ze sebe. Obsadil   jí hned do dvou hlavních   rolí. V Dlouhém polibku na   dobrou noc hrála jakéhosi   Jasona Bourna v sukni a   konečně v Ostrově   hrdlořezů hrála jakéhosi   Jacka Sparowa s natáčkami na   hlavě. Těžko říci čím   to je, ale oba filmy u   diváků propadli. Ostrov   hrdlořezů byl do slova a do   písmene megaprůser.
Přitom to není špatný   film, ale možná prostě jen   nevyšlo to obsazení. Geena   Davis je sympaťanda a   výborná herečka, ale   drsnost jí prostě   nevěříte. A když herci   jeho roli nevěříte, je to   vždycky špatně. A špatně   to nakonec skončilo i s   naší zamilovanou dvojicí   režisér-herčka. Geena Davis   si ještě zahrála milou   adoptivní maminku myšáka   Sturta Littla a s herectvím v   podstatě praštila, Renny   Harlin ještě natočil   slušnou i když zbytečnou   Formuli se Sylvestrem   Stallonem a od té doby se   víceméně věnuje   seriálové tvorbě.   Neúspěch se v Hollywoodské   továrně na peníze   neodpouští.
Ale na   Ostrov hrdlořezů se dá   koukat...
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Geena Davis v Polibku na   dobrou noc byla lepší.Tady   hraje   Morgan,dobrodruhku,toužíci   po pokladu.Není to špatný,a   především konec,který je   výbuchmi jenom nasákli.Film   se na první pohled zdá jako   film,který hodne vydelal.Ve   skutečnosti je jen   propadákem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Snímek bohužel s   nelichotivou pověstí o   pohřbení pirátských   dobrodružných snímků, což   po mnoha letech rozbourali   až ´Piráti z Karibiku´. Ve   vínku má vlastně problémy   dva. Filmové prokletí,   které u nás zná i Vít   Olmer a to je obsazení   manželky režiséra. Těžko   říct proč, ale takové   filmy se povětšinou   úspěchu prostě nedočkají.   A druhá věc je holý fakt,   že hlavní postavou   příběhu je žena. Nikoliv   kapitán, ale kapitánka, což   v 90. letech diváci a   fanoušci pirátských   dobrodružných filmů prostě   nepřijali. Bylo by hodně   zajímavé, jak by si to vedlo   dnes, tedy v době genderové   rovnoprávnosti, kdy ženy   hrdinky jsou doslova   vyhledávány. Jak ale   ukázala například ženská   verze ´Krotitelé duchů´,   na růžích ustláno tento   fakt stále ještě nemá, ale   feministky se ve svých   aktivitách i nadále snaží.   Avšak pryč od politiky a   zpět k filmu. Pirátský   příběh tedy kromě změny   pohlaví hlavní postavy jinak   v podstatě nepřináší nic   nového. Opět tu máme mapu   tajemného ostrova s ukrytým   pokladem a snahu spojenou se   soupeřením o jeho   získání. Mapa v podobě   skalpu otce kapitánky, od   kterého to získala. Tak to   je docela silná káva. Ryze   popkornový film, kde nechybí   akce se skvělými   kaskadérskými výkony.   Námořní bitvy se dobře   využitou pyrotechnikou a   souboje jsou skvělou   podívanou. V těchto místech   je tedy dobrodružný   zážitek dokonalý. Skřípat   to však začíná v ryze   dějové části, kde   chybějí ucelené nápady a   nějaký ten humor. Ono to   vypadá, jakoby se to náhle   začalo brát vážně, ale   pocitu vážnosti ne a ne   dosáhnout. Správný   literární pirátský   kapitán má buď papouška a   nebo malou opičku. Kapitánka   Morgan Adams má opičku.   Jistá snaha sice místy   vidět je, ale přeci jen tu s   ní, tedy s tou opičkou,   chybí více úsměvných   scének. A tak se stalo, že   je snímek jako celek poněkud   chaotický, místy až   zbytečně moc zběsilý a   jinde naopak moc pomalý a i   přes značnou jednoduchost   příběhu nesrozumitelný.   Nudit film nemůže, ale jako   správný pirátský film v   jádru své věci prostě   selhává. Absolutní   komerční propadák, který s   piráckým žánrem skutečně   na hodně dlouhou dobu   zamával.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Celkem příjemná pirátská   dobrodružná podívaná,   výborný Frank Langella,   báječná hudba, ale jeden   veliký problém...naprosto   neprůstřelná a   nezranitelná Gena Davis. To   byl zkrátka vážně   problém. Připadal jsem si   jak když jsem čuměl na   Komando s Arnoldem, kde je Big   Arnie svou neprůstřelností   známý široko daleko. Tenhle   fakt, že kapitánka pirátů   Morgan Adams vše přežije   bez sebemenší úhony a vše   jde jak na drátkách, docela   kazí celej film. No zlatej   střed-5 bodů, to je tak   akorát.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2020
Přestože filmy R. Harlina   mám docela rád tady toho   příliš mnoho skřípe.   Základní problém tohoto   filmu je už v obsazení.   Geena Davis sice v polovině   90.let byla asi na vrcholu   slávy ale jako jako ženská   verze Sandokana byla krajně   nepřesvědčivá (napadá mě   minimálně tucet hereček co   by se na tuto roli hodily   lépe). Ani M.Modine jako Will   Shaw zrovna neexceluje a   chudák Frank Langella na   všechno sám nestačil. Za   pěknou výpravu a kostýmy a   také za povedenou hudbu se   dá připsat pár bodů ale i   tak je to sotva průměrná   podívaná.
Angelika2808
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Slabý odvar pirátského   dobrodružství mě nijak   neoslovil, děj jsem vnímala   jen jako kulisu, ale naprosto   příšerný a katastrofální   byl dabing hlavní hrdinky   Morgan-Geeny Davis. Tento   "dabing" byl   brutálním přehmatem vcelku   slušně namluveného filmu-   copak tu uširvoucí hrůzu   nikdo kompetentní   nezaznamenal? Jinak vyšší   hodnocení nelze dát, plytký   příběh, nenávistné   rodinné vazby, nepůstřelná   kapitánka pirátů...
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Renny Harlin se snažil   oživit pirátské téma ale   moc se mu to nepovedlo. Jsou   tu nějaké zajímavé akční   scény ale jinak šeď a nuda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32741minih32741Chyť mě, když to dokážeš (2002) 
Catch Me If You Can n
minih51138minih51138Souboj Titánů (2010) 
Clash of the Titans n
minih69451minih69451The Ward (2010) 
The Ward n
minih13407minih13407Na východ od ráje (1955) 
East of Eden n
minih66702minih66702Dilema (2011) 
The Dilemma n
minih59472minih59472Nekonečný víkend (2008) 
Long Weekend n
minih35819minih35819Texaský masakr motorovou pilou (2003) 
The Texas Chainsaw Massacre n
minih47378minih47378Funny Games USA (2007) 
Funny Games U.S. n
minih43065minih43065Krev jako čokoláda (2006) 
Blood and Chocolate n
minih39333minih39333Zlo mezi námi (2003) 
Ondskan n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10