Ošklivá slečna (1959)

Ošklivá slečna
70.9 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 12.6.1959        
    Délka: 73 min.
POZOR, SPOILER

Slečna Hana Kalvodová je účetní revizorka. Jednoho dne je požádána o revizi v malém pohraničním městě. Má tam být nějaká menší zpronevěra. Ona přijímá.

Ihned po příjezdu na ni čeká pan Jiří Štefl, hlavní redaktor nakladatelství Záře, kde má Hana provádět revizi. Hned se jí začne dvořit, kupuje kytičku a vůbec kolem ní běhá jako kolem zlatého telete. Hana se pak ubytuje v hotelu.

Jiří kolem ní neustále krouží, doprovází ji a dokonce si spolu vyjedou lanovkou. Protože poslední spoj směrem dolů zmeškají, musí nahoře přespat. Tentokrát ještě každý sám. Ale hodně se nahoře sblížili. Pak spolu jedou jinam, ale to už spí spolu.

Hanu vyhledá matka muže, který s penězi utekl do zahraničí, paní Čírkovská. Alespoň se to všeobecně říká. Sdělí Haně synovu dlužnou sumu a nese část zaplatit. Jenže tato suma je zcela jiná, než bylo oficiálně sděleno. Hana začíná pátrat na vlastní pěst a zjistí, že do věci je zapleten právě Jiří. Hana je hodně zklamaná, ale vše Jiřímu řekne. Ten jí vysvětlí, co a jak se stalo. Byl to on, kdo na podvod přišel, ale neudal to. Bylo to pouhých pět tisíc. Takže Jiří s Čírkem udělal dohodu a zapojil do toho i ředitele Hronka. Jenže ten pak začal krást také. Karel však stále nic neudal. Raději začal pít.

Hana to vyslechne - a nakonec od něj odchází. Jiří na ni volá, protože chce, aby se vrátila. Hanu čeká těžké rozhodnutí...  Autor: Pitryx

režie:
Miroslav Hubáček, Anna Lackovičová (asistent režiséra)
 
 
hraje:
Dana Medřická (Hana Kalvodová, účetní revizorka), Karel Höger (Jiří Štefl, hlavní redaktor nakladatelství Záře), Otakar Brousek (Boleslav Hronek, ředitel nakladatelství), Světla Amortová (Čírkovská, matka defraudanta Karla), František Holar (vrchní Pepíček), Valentina Thielová (úřednice Eva), Vladimír Menšík (recepční v hotelu), Václav Lohniský (vedoucí Štolfa), Nelly Gaierová (barmanka Božena), Jaroslav Heyduk (Karlíček), Jan Maška (vrátný), Eva Očenášová (servírka), Irena Juřičková (dívka v kavárně), Jana Hrdličková (Evina přítelkyně), Antonín Kubový (portýr Grigevič), Jiří Jirmal (kytarista), Karel Krautgartner (klarinetista), Orchestr Karla Krautgartnera (orchestr ve vinárně)
 
 
námět:
Oldřich Daněk
 
 
scénář:
Oldřich Daněk
 
 
kamera:
Rudolf Stahl
 
 
hudba:
Jan F. Fischer
 
 
výprava-architekt:
Bohuslav Kulič (stavby)
 
 
kostýmy:
Pavla Stahlová, Milena Záhorská
 
 
střih:
Jan Chaloupek
 
 
zvuk:
Adolf Böhm, Bohumír Brunclík (zvukové efekty)
 
 
masky:
Vladimír Černý, Marie Nývltová (asistentka maskéra)
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Antonín Kubový
 
 
asistent režie:
Miroslav Kubišta
 
 
asistent kamery:
Eduard Kadeřábek, Bohumil Vodička
 
 
pomocná režie:
Oldřich Daněk (pomocný režisér)
 
 
fotograf:
Jaroslav Chlasták
 
 
asistent architekta:
Věra Líznerová
 
 
výprava:
Vladimír Mácha, Vladimír Mácha
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
vedoucí výroby:
Antonín Bedřich
 
 
vrchní osvětlovač:
Ota Pšenička
 
 
asistent střihu:
Marie Tillerová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.