Duben
ohodnotit

Ong-bak

Země:
Rok:
2003
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
26.5.2005
„Bojové umění muay thai a plně kontaktní choreografie.“

Komentáře k filmu Ong-bak

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2023
Sympatická budhistická   mlatička z Thajska. Není to   kung-fu mlatička ale kick-box   mlatička. Takže to není z   Číny.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.10.2019
Hodnocení mě hodně   překvapilo. Souboje dobré,   ale jinak mně to připadalo   jak někdy z osmdesátých   let. Podprůměr.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.9.2019
Netuším, co je tak   zajímavého na tom, když se   dva pitomci snaží vykopnout   jeden druhému mozek z hlavy.   Muat Thai se mi nelíbí,   nemá v sobě tu nádheru a   eleganci například aikido,   které předváděl Steven   Seagal. Ale o to nejde, i   když právě box má ve filmu   co dělat. Dějově to bylo   děsně průhledné a hloupé.   Honičky, ač na profi   úrovni, stejně jako souboje,   mne prostě nenadchly. Zde   zase něco chybělo. Nedovedu   popsat co. No, já dávám s   velkou bídou dvacet, a to jen   za aranžmá honiček a   soubojů. Do toho počítám i   kameru. Zkusím se podívat   ještě na druhý film a pokud   bude na stejné úrovni,   trojku vyhodím.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Je to zřejmě můj první   thajský film, který jsem   zhlédl a jsem velmi spokojen.   Snímek byl sice zbytečně   natahován, že některé   triky se už i opakovaly, ale   stále měly šťávu.   Neočekávejte žádné   herecké výkony nebo nějakou   větší myšlenku, jde o   kousky, které Tony Jaa   předvádí. Tony Jaa má   talent, který musí po   herecké stránce rozvíjet.   Jinak se může stát, že by   zakrněl. Je ve věku, který   už hraničí s tím se   prosadit. Je potřeba mít   také štěstí. Ve filmu bych   chtěl také vyzdvihnout   hudbu.
elaphe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.11.2012
1*
za bojové umění +10*
za nesmysly a za   opakované scény při   soubojích -2*
za   slaboduchý scénář -4*
za "herce"   (spíš neherce) -2*
za   dementní poselství od   umírajícího idiota -1*   (pilně se uč a najdi si   slušnou práci)

celkem za 1 bod :)
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Klasický čínský kung fu   film s primitivním   příběhem ale se skvělými   bojovými scénami, s ranami   zeshora loktem do makovice :-)
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Jako psalo několik lidí   předemnou, ohraná písnička   ve staronovém kabátě,   která ale donutí člověka k   pousmání nad příjemností   onoho nového kabátu. Taková   zvláštní smíšenina filmu   s Brucem Lee a bohové musejí   být šílení, promiň to   přirovnání, ale mě to tak   přišlo. Kupodivu výsledkem   je pěkný film, který stojí   za shlédnutí :-)
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2012
K tomuhle mohu napsat jen   ,,Konečně nějaká   změna´´!!A to rozhodně k   lepšímu,protože styl boje a   styl choreografie v tomto   filmu je prostě něco   novýho...žádný profláklý   otočky alá Van Damme ani   profláklý pištění Bruce   Leeho(nic proti nim),ale   prostě jen hrubá síla a   dobře mířené údery,které   soupeře přinutí ležet...o   nějakým příběhu nemůže   být řeč i když podle mě   ten děj nebyl tak   špatnej,ale ty   fighty,skoky,šplhání   prostě nemají chybu a jak   jsem psal na začátku,je to   prostě změna a mě se ta   změna líbila :) 9z10
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2011
I když film v mnoha ohledech   pokulhává, jedná se o   špičkovou mlátičku a u   tohoto žánru se to dá   odpustit. Skvěle provedené   souboje a u honičky ve   městě jsem se docela dobře   bavil. Pro příznivce tohoto   žánru povinnost a i ostatní   určitě nepřijdou zkrátka.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Tony Jaa... Scott Adkins a   Tony Jaa - moji noví   nejoblíbenější akční   herci, du si přenastavit   žebříček...
SvoKar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2010
No, upřímně, příběh nic   moc, herecké výkony slabé,   občas při akci značná   nadsázka, co všechno   (hlavně Ting) vydrží,   někteří při mluvě   dělají zvláštní pomlky   (aspoň dabing zní občas   divně)... Prostě jen pozadí   pro akci -
Ale to, co   Tony Jaa předvádí, všechny   tyhle věci plně vyváží!   Považuju se za fanouška   Jackie Chana, ale po   zhlédnutí Ong-bak i za   Jaova, jehož idolem je mj.   sám Chan. Ani Chan v   nejlepších letech (konec 70.   - počátek 90. let) se ale   podle mě Tonymu nevyrovnal.   Fyzické výkony, na které   trénoval několik let(!),   prostě nemají chybu.   Úžasné souboje, všechna ta   (nejen jeho - strom)   akrobacie, typy úderů,   které skoro odporují   fyzikálním zákonům,   nemůžu hodnotit jinak!
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2010
Ong-bak
Konečně se k nám dostal   nějaký thajský film. A   špičkový. Pokud nám tedy   bude stačit děj   minimalizovaný jen na bojové   scény. A u Ong-baka   přivřeme obě oči a to, že   kromě toho výborného   mlácení, skákání,   kopání, utíkání,   bouchání, zběsilé jízdy   rikšou a podobně se zde nic   neděje, prostě odpustíme.   Vždyť jak často se nám   podaří sledovat někoho tak   charismatického, jaký   bezesporu hlavní hrdina je.   Kamera, a hlavně pak střih,   mě místy přišli dost   zvláštní, ale přiznám se,   že to bude spíš tím, že   jsem zvyklí na americký   způsob. Opakované záběry   mě dost bavili, celkově se   zde neobjevilo místo, které   by nudilo.
No a co   říci k ději. Hlavní hrdina   jde naivně zachránit sošku   boha, přičemž jeho   nicneználkovství dost   připomíná Xi-Xaa z   jihoafrického snímku   "Bohové musejí být   šílení". Také jde   slepě za tím svým, nevidí   souvislosti a tou svojí   nevinností je divákovi   sympatický. Takže začínám   rozhodně shánět   "Ong-bak 2" a budu   doufat, že se mi naskytne   potěšení shlédnout stejnou   fantastickou jízdu, jako   zde...
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2009
ten to film mně dost   překvapil mám i   pokračování ale k tomu jsem   se ještě nedostal je to   ostuda sic mám dost času ale   někdy nevím na co koukat   jeto ostuda ale doporučuju
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Tony Jaa prichadza...
Perfektny film od obrovskeho   talentu na poli bojovych umeni   Tony Jaa.Aj ked scenar filmu   je vyslovene naivny vzhladom k   akcnym scenam je to   nepodstatny fakt a clovek si   moze plne vychutnat akcne   sceny, ktore nie su   degradovane trikmi.Film   jednoznacne doporucujem.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Tak Tonyho Jaa jsem si   oblíbil hodně rychle,je   možná pravda že až na jeho   kousky jen ten film o   ničem,ale co??Tenhle film si   míň jak 10/10 nezaslouží   ani náhodou.
tommaxis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2008
ONG-BAK = Thaiský box ve filmu
ONG-BAK je jediný film v   kterém je v takové míře   použítý Thaiský box stylu   MUAI-THAI. Takže vřele   doporučuji pro veškeré   nadšence bojového umění   Thaiský box, kterým jsem i   já, tudíž nemůžu jinak   než vysoko hodnotit.
I když co se týče   samotného filmu, zápletka   primitivní a pro laika   běžný bojový film. I když   výkony Tonnyho Jaa určitě   nadchnou!!
supertom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Tony Jaa
takové výkony jako předved   tady jsem dosud nikde nevidel   ani Bruce Lee tohle   nepredvadel a to je co říct   jen škoda režie ta ten film   trochu kazila ale kdo má rád   akční řežbi v asiskem   stylu bude spokojen.
mikee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Kdyby nebylo Tonyho Jaa a jeho   perfektního bojového umění   skloubeného s neuvěřitelnou   mrštností neváhal bych s   udělením nejnižšího   hodnocení , protože   příběh je hodně   primitivní , výkony   "herců"   příšerné , dialogy   otřesné a režie je krapet   amaterská. 50%
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2008
Nebýt toho, že se jedná   hlavně o ukázku bojového   stylu, ve filmech nepříliš   často používaný, Muay   Thai, jednalo by se o ničím   zajímavou podívanou „Van   Damovského stylu“,   jednoduchá zápletka, souboje   v aréně, honičky, a   závěrečná bitka s   padouchy, vše odlehčené   jednou rádoby komickou   postavou. Souboje, akce a   honičky jsou založené na   hlavně na gymnastických   výkonech představitele   hlavní role. Milovníci   bojových umění spíše   ocení film o filmu, který je   k vidění v bonusech na DVD.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Nejsem nijak velkým   fanouškem bojových filmů,   ale tohle byla opravdu velmi   slušná řezničina.   Příběh sám o sobě byl   velmi jednoduchý a nijak   originální, ale o to   vlastně ani nešlo. O to   originálnější ale byly   některé bojové scény,   které byly vskutku efektní.   Prvotním záměrem tvůrců   bylo připomenout slavnou éru   bojových filmů z 80.let   minulého století a Tony Jaa   se zde představil opravdu   jako zdatný nástupce Bruce   Lee.
DeWitte
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Tak na tenhle titul jsem se   dlouho tesil..a kdyz konecne   pristal v mych rukach byl jsem   nadsenej..jelikoz jsem thaibox   delal tak jsem se jen   kochal...fakt luxus:-)
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Skvělý akční film s   bojovými scénami, které se   opravdu jen tak nevidí. Sice   chvíli trvá než se film   rozjede ale pak to opravdu   lítá. Skvělé jsou nejen   bojové sekvence ale také   různé kaskaderksé triky   (např. útěk před gangstery   kde hrdina zdolává různé   překážky je vážně pastva   pro oči), které režisér   často ukazuje i z jiných   úhlů. Škoda, že režisér   nezvládá tak dobře jako   bojové sekvence i jiné   akční složky filmu   (motorková honička byla   spíše trapná). Ale určitě   to stojí za vidění. A nejen   jednou.
petr99999
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Toto je podle mě jeden z   nejbrutálnějších akčních   kousků...nad bojovými   scénami jsem jen kroutil   hlavou a litoval jsem   protivníky mladého,   maličkého AI BAK TIMa.Jeho   přesné údery lokty a koleny   do hlav protivníků - bolelo   to i mě u televize :@)
Nemá smysl se zabývat   pointou filmu (je-li   nějaká), prostě se jen   bavte perfektním TONY JAA a   obalte se chrániči :@)
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
souhlasim
Souhlasim, film byl   prospikovan akcnimi scenami a   moc s emi libil. Mozna by   stalo za zminku ze Tony Jaa   natacel vse bez kaskaderu.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2006
AKCE...nic víc než AKCE!!!
Toto je podle mě jeden z   nejbrutálnějších akčních   kousků...nad bojovými   scénami jsem jen kroutil   hlavou a litoval jsem   protivníky mladého,   maličkého AI BAK TIMa.Jeho   přesné údery lokty a koleny   do hlav protivníků - bolelo   to i mě u televize :@)
Nemá smysl se zabývat   pointou filmu (je-li   nějaká), prostě se jen   bavte perfektním TONY JAA a   obalte se chrániči :@)
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Film sám o sebe by bol   totálna volovina,keby nám   neponúkol takú akčnú   nádielku akú sme v tomto   štýle už dávnejšie   nevideli!Fantastické   mlátičky,no to je asi   jediné plus,ostatok do koša!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3155minih3155Anton Špelec, ostrostřelec (1932) 
Anton Špelec, ostrostřelec n
minih4707minih4707Bubny (1964) 
Bubny n
minih25281minih25281Železná maska (1979) 
The Fifth Musketeer n
minih33984minih33984Temná zákoutí (2000) 
The Yards n
minih66176minih66176Gravitace (2013) 
Gravity n
minih6431minih6431Divoké pivo (1993) 
n
minih15514minih15514Pasťák (1968) 
Pasťák n
minih5617minih5617Četník v New Yorku (1965) 
Le Gendarme a New York n
minih168101minih168101For All Mankind (2019) [TV seriál] 
For All Mankind n
minih24538minih24538Půlnoční kolona (1972) 
Půlnoční kolona n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ong Bak 3 (2010)

 Ong Bak 3 (2010)
Ong Bak 3 n
 
Žánr: akční
Země: Thajsko
Režie: Tony Jaa, Panna Rittikrai

(pokračování)

Ong bak 2 (2008)

 Ong bak 2 (2008)
Ong bak 2 n
 
Žánr: akční
Země: Thajsko
Režie: Tony Jaa

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376390
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10