Duben
ohodnotit

Ohnivý oceán

Hidalgo

Další název:
Oceán ohňa
Rok:
2004
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
29.4.2004
„Dobrodruh s indiánskou krví bojuje s arabskou pouští.“

Komentáře k filmu Ohnivý oceán

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Vyborny filmek o pratelstvi   cloveka a kone v jednom z   nejtezsich zavodu na   svete.V.Mortensen to zahral   docela dobre.A ten kun mozna   jeste lip)))
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
to je ten nejlepší film,   jakej sem kdy o koních   viděla.. Viggo mortensen tam   hraje úplně skvělýho   chlapa a jak je vidět pro   toho koně by udělal úplně   všechno.. prostě   nááádhera hotová básen,   ten film se fakt povedl, už   jen proto, že tam hraje   právě Viggo!!
jirina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Velmi dobře zpracovaný film   který vychází ze   skutečného příběhu o koni   a člověku kteří jsou   partneři a né jen pán a   jeho sluha, že dokážou   společně světu ukázat že   mustang není jen nějaká   směska všech koní ale že   to je plemeno které má svou   hrdost, odvahu, odolnost,   díky keré si zaslouží aby   přežily a to se Hidalgovi a   jeho kovbojovi povedlo tím   že vyhrály závod, díky   kterému pak mohli vykoupit   ostatní mustangy a tím je   zachránily před jistou   smrtí. Film nejen pro   milovníky koní.
Vig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Tenhle film jsem už viděla   poněkolikráté (v řádů   desítek) a opět mne   nezklamal. Vždy obdivuju   krásné scenérie, herecký   výkon TJ (Hidalgo)a Vigga, na   pozadí krásnou hudbu a   trochu vtipu a ironie.
Jestli někomu vadí   délka filmu, nebo příběh,   tak to už je to jeho problém   a to už j tomu prostě   patří.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Zabavny, klasicky strizeny   dobrodruzny pribeh, ktery je   dobre obsazeny a zahrany,   pekne natoceny a ve vsech   smerech je prijemnou zabavou.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Zajímavý a napínavý   příběh s velice povedenou   zápletkou. Dobře   ztvárněná výprava.   Slušné herecké obsazení.
Laila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
neco co potesi milovniky   koniku,obcas prehnane scenky   ale to najdete vsude,moc pekny   a dojemny pribeh o vztahu mezi   clovekem a konem,film si me   hodne ziskal
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2020
Hidalgo
Příběh amerického kovboje   Franka Hopkinse a jeho   mustanga Hidalga vychází ze   skutečné události.   Scénárista John Fusco   dlouhých 12 let čerpal z   historických záznamů i z   vyprávění starých   indiánů a bílých   rančerů, aby z nich nakonec   vznikl dobrodružný film s   Viggo Mortensenem a Omarem   Sharifem v hlavních rolích.   Strakatého Hidalga v něm   ztvárnilo pět různých   koní, z nichž každý   vynikal něčím jiným. Film   je jakýmsi westernem z   arabské pouště a jediné,   co mu lze vytknout, je   poněkud delší stopáž a   především nesmyslný   český překlad jeho názvu.
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Dej tohto filmu sa môže   javiť ako rozťahaný, no   obsahovo je podľa mňa na   veľmi dobrej úrovni. Možno,   ak by tam bol trocha   zaujímavejší ľúbostný   románik Franka so šejkovou   dcérou, film by bol viac   zaujímavý. Veľmi dobré   herecké výkonmi   V.Mortensena, O. Sharifa no a   nemožno zabudnúť ani na   toho slávneho mustanga   Hidalga.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Je fakt, že jedinou vadou   tohohle filmu je jeho délka.   Tenhle příběh by se vešel   s přehledem do 90 mimut a byl   by o to lepší, že by měl   akční spád. Film ze   stejného soudku jako Phar   Lap, Seabiscuit nebo Černý   hřebec, prostě přesně to,   co mám rád.
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
pekny dobrodruzny film, byt   dost prehnany. Ale bavil jsem   se u nej dobre a rozhodne jsem   se nenudil.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Na sledovanie trocha zdĺhavý   film, ale inak všetko je v   pohode. Dej je zaujímavý,   pútavý a trocha   nezvyčajný. Po obsahovej   stránke na celkom slušnej   úrovni. Viggo Mortensen svoju   rolu zvládol super.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2019
║Rozpočet   $100miliónov║Tržby USA   $67,303,450║Tržby   Celosvetovo $108,103,450║   Strhujúci dobrodružný film   o boji kovboja s démonmi, kde   máme pekný vizuál, dobrých   hercov. Podarená je súhra   medzi Mustangom a kovbojom,   pobaví ale aj v závere   dojme. /videl v kine: 75%/
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2006
Nádherná krajina a   koně,příběh dle života   legendárního kovboje,film   plný dobrodružství a též   naivity.Jsem rád,že jsem   viděl,ale byl jsem   částečně zklamán dějem   bylo to takové   kostrbaté,Vigo Morgernsten   taky nějak moc nezářil a   hlavně ta dojemná   chvíle,kdy umírající   mustang,nedaleko Damašku, s   pistolí u hlavy ,zázračně   obživne a během pár chvil   ...
Michal1667
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2006
Poušť a "závod"
Film zasazený do   atraktivního prostředí   písečné pouště. Hlavní   hrdina (Viggo) je legendární   jezdec a závodník   dálkových cross coutry   závodů kterých   nepočítaně vyhrál díky   svému mustangovi. Po   přijmutí nabídky na závod   konající se v poušti však   závody ustupují do pozadí a   film je spíše o cti,   morálce, přátelství, touze   a uvědomění si sebe sama.   Nicméně není to vybroušeno   k dokonalosti a občas se film   zadře na nějakém hluchém   místě které je totální   klišé, a bylo by nejlépe   aby ve filmu vůbec nebyla   jelikož znehodnoticují   hodně kvalitní dílo. Snad   by tomu pomohlo kdyby   příliš nemluvilo jako ve   filmu Tenkrát na západě a   občasné natáhnuté   nějakých scén by jistě   zmíněné vyty lépe   zaplnili... škoda příběh   fajn, ale něco tomu chybí,   jinak se na to samozřejmě   mkněte stojí to za to a na   konci si jistě neřeknete že   to byla blbina.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Mám ráda koně, proto jsem   si tento film půjčila a   nečekala nic přeborného.   Ale klobouk dolů, krásné   scenérie, dobrá kamera i   příběh, nehledě na   skvělý výkon Vigga.   Koníček jedna radost,   jediné co bych vytkla je snad   přespříliš citově   napružený konec. Tento film   je pro odpočinek jako   dělaný.
Kalessin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Aj keď je to dosť nereálny   príbeh(mustang by Arabského   koňa
z elitnej línie   nikdy vo vytrvalosti   neporazil),je to pekný   film,myslím že sa oplatí   vidieť. Tým, čo sa   rozumejú koňom odporúčam(   vidieť tu pár slušných   kusov z arabských stajní a   ani ten paint(Hidalgo) nie je   na zahodenie).
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2016
V první řadě mě opět   upoutal překlad...Hidalgo   jakožto jméno koně v názvu   filmu přeložit na Ohnivý   oceán? To mi hlava nebere.   Dále mi hlava nebere, proč   film nebyl prezentován jako   pohádka. Několikrát za   závod kůň i jezdec melou z   posledního a pak dokážou   plnou parou zdrhat před   bandity a jako třešničku si   krvácející kůň střihne   několika kilometrovej sprint   na závěr :-) a těch úletů   bylo ve filmu hned několik.   Viggo Mortensen měl určitě   po úspěších Pána prstenů   nabídek nespočet, ale na   tohle kejvnout nemusel.   Zdánlivě zajímavej   scénář zprasil humpoláckej   režisér. Jinej lodivod by z   toho nejspíš vykřesal víc,   protože potenciál tu byl   ----> 60% za dobrodružnou   stránku filmu a krásný   koně
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Zde Viggo Mortensen v   zajimavé roli Franka   Hopkinse,který pojede   třitisíce mil dlouhý závod   pouští v kterém když   závodník vyhraje závod   získa finanční   odměnu.Mortensen je dost   dobrý,příběh taky není   špatný,boje se dají,jen mě   tenhle dvouhodinový film   někdy i nudí.
sluníčko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Ohnivý oceán
Kovboj Frank T. Hopkins (VIGGO   MORTENSEN) byl kdysi žijící   legendou, ale dny jeho slávy   jsou dávno sečteny – se   svým věrným koněm Hidalgem   se stal vyděděncem ve   vlastní zemi. Když je ale   jako první Američan v   historii pozván k účasti ve   vyčerpávajícím, 3 000 mil   dlouhém závodě napříč   nelítostnou krajinou Arabské   pouště, má znovu šanci   dokázat, co v něm ve   skutečnosti je. Závod,   během kterého se pokusí o   nemožné, se však stane   nejen záležitostí hrdosti a   cti, ale také bojem o   přežití.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2019
Zopár technicky premakaných   akčných scén vyvažuje   zopár odpudivo gíčovitých   poetických scén. A lepšie   časti scenára v ktorých sa   deje niečo zaujímavé,   vyvažujú zbytočné   odbočky, ktoré celý film   iba zbytočne spomaľujú.   Samotný závod nakoniec   pokrýva sotva tretinu filmu.   Mortensen je fajn, ale nie je   skvelý. Ale bol on už niekde   doslova skvelý?! Predošlý   Johnstonov film bol   svižnejší a na nič sa   nehral. Teraz mám výčitky   svedomia, že som mu dal tiež   6*.
Čestmír
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Hidalgo je průměrný   snímek, v němž se Viggo   prohání na koni a občas se   k tomu něco stane. Ačkoliv   ten příběh není nijak   zářivý, to provedení, ty   lokace a celý snímek mají   nějaké vnitřní kouzlo,   které vás upoutá. Není to   nic na nudné večery, ale   obstojná podívaná, pokud   zrovna máte čas.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Hidalgo, což je kůň   hlavního hrdiny, je i název   filmu, který stojí hlavně a   pouze na Viggovi Mortensenovi.   Nebýt jeho, byla by to snad   ještě větší nuda než to   i tak je. Pár míst ujde, ale   jinak kdyby to nebylo tak   zoufale roztahaný, ale o půl   hodiny kratší, byla by to   pecka. Za zmínku ještě   stojí Omar Sharif.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Zajímavý dobrodružný film   o dálkovém závodě Arabskou   pouští. Viggo Mortensen na   hřbetě svého mustanga v   souboji o vítězství, ale i   život svůj a svého koně.   Nepříliš častá   podívaná, která není nijak   mimořádná, ale zároveň   nenudí.
weitinger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.4.2007
Pobaví, neurazí...
Ale jsem pro. I takovéto   filmy jsou zapotřebí.   Čistě pro pobavení. Sice se   vyskytuje několik   historických nepřesností,   ba i bludů - o tohle ve   snímku nejde, ani v mém   hodnocení. Hezké scenérie,   mírně zaprášený Vigo,   málem napínavý děj...Je   pravda, že konec poněkud   prodlužují.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih62557minih62557Za kačku svlíkačku (2010) [TV pořad] 
Za kačku svlíkačku n
minih28481minih28481Zkurvenej pátek (2000) 
Next Friday n
minih33379minih33379Constantine (2005) 
Constantine n
minih4235minih4235Blázni, vodníci a podvodníci (1980) 
Blázni, vodníci a podvodníci n
minih148826minih148826Život (2017) 
Life n
minih39910minih39910Podezření nula (2004) 
Suspect Zero n
minih11777minih11777Mafián (1996) 
Gotti n
minih37480minih37480U nás na farmě (2004) 
Home on the Range n
minih24964minih24964Sběratel polibků (1997) 
Kiss the Girls n
minih42336minih42336Alf (1986) [TV seriál] 
Alf n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

51 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

56 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10