Zari
ohodnotit

Od Praotce k Unii

Další název:
From Forefather to Union
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
10 minut

Obsah filmu Od Praotce k Unii

 
Nejen děti se mohou podívat na animovaný film Pavla Koutského s názvem „Od Praotce k Unii“ rekapitulující zábavnou formou české dějiny až do předsednictví České republiky v Radě Evropské unie v roce 2009.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Pavel Koutský je mým nejoblíbenějším   animátorem a je tedy očekávatelné, že když   vytvoří nedlouhý spot k příležitosti našeho   předsednictví Evropské unii, nemohu být   zklamán, zvláště uvážíme-li příšernou,   ponurou, trochu urážlivou a zcela   nepochopitelnou reklamu vytvořenou jako první k   propagaci předsednictví.
Koutský se ve   filmečku Od Praotce k Unii drží svých   klasických stylů, nejen v animaci ale i   jednoduchostí, již jsme mohli pozorovat už   kdysi u jeho No commentů. Stejně jako   večerníčky i teto film namluvil Jiří   Lábus.

Film Od Praotce k Unii ukazuje   nejznámější data naší historie s již   zmíněnou nadsázkou, jediné spornější místo   je u bitvy na Bílé hoře a začátku   třicetileté války; ale co, z celoevropského   pohledu je nějaká válka česká celkem   nezajímavá a zpracovaný je to krásně.

Film   nepopírá, že je vytvořen především pro   české publikum, ale tak to vlastně mělo být;   nicméně si jsem jist, že i obyvatelé jiných   zemí EU se u Koutského spotu mohou pobavit a   může jim být náležitě vysvětlen, což se o   již zmíněné reklamě říct nedá. Vlastně   všechno důležité tu je popsáno v rámci   možností pětiminutového filmečku; máme tu   pojmenované nejvýznamnější české vládce,   zároveň je naznačeno, jak se Češi kdysi   snažili sjednotit evropské státy, díky čemuž   se k na náš trůn dostal Vladislav Jagellonský.   Ke konci je zajímavě zpracované dvacáté   století; potom, co obrozenci vykopou ze země   češtinu přichází samá válka, samá válka a   když ty války skončí, překvapí nás rudá   hvězda; zpracování roku 1968 mě dostalo snad   víc než ,,Přemysl Oráč, to byla   kariéra..." a ,,nové stavební   metody". No a závěr se také povedl; musím   zde uvážit, že zadáním byla proevropská   agitace, v tom případě se Koutskému krásně   povedlo neshodit, ale pobavit lehkým   snížením.
Ačkoliv film působí jako   přístupný dětskému divákovi, neměl by jej   tento zhlížet bez náležitého vysvětlení   někým znalejším, protože zmíněná   zjednodušení by mohla znamenat drobnou   mystifikaci.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daredevil

Daredevil
Daredevil

Bohoušův syn

Bohoušův syn
Bohoušův syn

Naposled navštívené:
Daredevil

Daredevil
Daredevil

Bohoušův syn

Bohoušův syn
Bohoušův syn