Od kolébky do hrobu (2003)

Od kolébky do hrobu (Cradle 2 the Grave)
71.7 %
 
 

Cradle 2 the Grave

Další název: Kolíska do hrobu; Born 2 Die

    Žánr: akční / krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 12.6.2003        
    Délka: 101 min.
„Nebezpečné přátelství dvou nepřátel na život a na smrt.“
Černoši Tony Fait a Miles tvoří s půvabnou Dariou gang špičkových zlodějů, pracující pro bosse Christopha. Poslední zakázkou je loupež v trezoru diamantové burzy, kde mají pro neznámého zákazníka získat neobvyklé černé drahokamy a zbytek si podle dohody mohou nechat. Tony zjistí, že nejde o obvyklou rutinní akci, až když mu hlas v telefonu prozradí, že je Christophe zradil a že policie je na cestě. Trojici se podaří uniknout, přepadne je však tajemný Číňan a o část lupu je připraví. Jmenuje se Su a je tchajwanský agent, který sleduje tajemné černé diamanty. Ty však zůstaly v rukou Tonyho, jenž je předal překupníkovi Archiemu, aby zjistil jejich cenu. Tony se s láskou postará o svou osmiletou dceru Vanessu a pak se vydá za Christophem. Ten je však mrtvý a Tony se tu opět setká se Suem. Vzápětí zavolá Číňan Ling a oznámí Tonymu, že unesl jeho dceru a vymění ji pouze za černé diamanty. O ty však Archie právě přišel při přepadení. Su a Tony jsou sice nepřátelé, ale rychle se dohodnou. Su potřebuje diamanty, Tony chce zpátky dceru. Společně se pustí do pátrání, při němž se Tony dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity pro nebezpečné jaderné bomby. Cesta je nakonec přivede na letiště, kde je vězněna Vanessa a Ling se tu právě chystá nebezpečné kameny prodat. Do probíhající dražby rázně zasáhnou nejen Su s Tonym a kolegy, ale také Archie s komplicem Tommym. Na letišti se rozpoutá boj na život a na smrt.

Zdroj: Nova

režie:
Andrzej Bartkowiak
 
 
hraje:
Jet Li (Su Duncan), DMX (Tony Fait), Anthony Anderson (Tommy), Kelly Hu (Sona), Tom Arnold (Archie), Mark Dacascos (Ling), Gabrielle Union (Daria), Michael Jace (Odion), Paige Hurd (Vanessa), Paolo Seganti (Christophe), Chi McBride (Chambers), Roxana Brusso (Vanessina chůva), Tom McCleister (fanoušek zápasu), Randy Couture, Drag-On (Miles), Richard Trapp (Douglas), Martin Klebba (hlasatel)
 
 
námět:
John O'Brien
 
 
scénář:
John O'Brien, Channing Gibson
 
 
kamera:
Daryn Okada
 
 
hudba:
John Frizzell, Damon Grease Blackman, Tina Davis (supervize), Randy Acker (supervize), Jess Margera (soundtrack: "What's It All For?"), Chad Ginsburg (soundtrack: "What's It All For?"), Deron Miller (soundtrack: "What's It All For?"), Chad Hugo (soundtrack: "N***a Please")
 
 
kostýmy:
Ha Nguyen
 
 
střih:
Derek G. Brechin
 
 
zvuk:
Keith A. Wester, John Fasal (efekty), Steve Kohler, Mark Larry
 
 
produkce:
Joel Silver
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
zpěv:
Amerie Rogers, Lenny Kravitz ("Guns & Roses")
 
 
text písně:
Bob Marlette (skladba "Click Click Boom")
 
 
choreografie:
Corey Yuen (bojových umění)
 
 
zvláštní efekty:
Mike Meinardus (koordinátor), Matt Sweeney (koordinátor), Rich E. Cordobes, Andrew Miller
 
 
II. kamera:
Robert La Bonge, Philip C. Pfeiffer
 
 
II. režie:
Dan Bradley
 
 
koproducent:
Susan Downey, Melina Kevorkian
 
 
koordinátor kaskadérů:
Dan Bradley
 
 
vizuální efekty:
Boyd Shermis (poradce), CIS Hollywood, Digital Dimension, Digital Filmworks, Riot Pictures, Technicolor Creative Services, Pixel Playground Inc., Howard Anderson Company, Pacific Title Digital
 
 
masky:
Kevin Yagher (efekty)
 
 
výprava:
David F. Klassen, Michael John Riva (poradce), Randy Bobbitt
 
 
výkonný producent:
Herbert W. Gians, Ray D. Copeland
 
 
kaskadér:
Ming Qiu (double: Kelly Hu), Monica Staggs, Angela Meryl (double: Gabrielle Union), Nancy Thurston, Janie Liszewski, Darrin Prescott, Stanton Barrett (double: MX Rider), Pee Wee Piemonte, Michael Justus, Johnny Nguyen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.