Duben
ohodnotit

Obchodník se smrtí

Lord of War

Další název:
Obchodník so smrťou
Rok:
2005
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2006
„Kde je zbraň, tam je chuť zabíjet.“

Komentáře k filmu Obchodník se smrtí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 56
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Tak za prvni me docela zaujalo   to,ze je to podle skutecne   udalosti.Uz to je hodne   zajimave.A pak me hned chytil   ten zacatek,jak se tam vyrabi   ten naboj a jede do   sveta.....no to je proste   uchvatne a koho toto   napadlo....to je fakt   borec.Jinak je to film,ktery   radim mezi sve NEJ,protoze me   strhl od zacatku az dokonce.A   na toto tema snad jeste nikdo   nic nenatocil.Herecke obsazeni   je tady opravdu   luxusni.Castingu bych dal   oscara.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Ten film nemůže míti snad   ani jednu chybu je to   mistrovské dílo jak režie   tak hereckej koncert pana   herce Nicolas Cage vcelku   pravdivě nás zavadí do   černého obchodu ze zbraněmi   sic občas posvěcen   vládou.je opravdu skvělé   natočené je snad i škoda   že v aha v krátké době   vyšel v jejich edici.Jsem   rád že konečně jsou levná   dvd na trhu vždit podle nás   už jede skoro celá   Evropa.Opravdu tento film mám   moc rád a takho doporučuju.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2007
Ano, toto si nechám líbit a   klidně i vícekrát. Nicolas   Cage sice může točit bludy   jako Ghost Rider nebo Rituál,   ale pokud se objeví v   takovém prvoligovém snímku,   všechny hříchy jsou   odpuštěny. Neboť opět   ukazuje, jak výtečným   hercem je, jak bravurním   způsobem dokáže   odvyprávět tak ožehavé a   bolavé téma, s jakým   nadhledem a ironií! A pokud   mu sekundují „snílek“   Jared Leto, Ian Holm a čistý   scénář bez chyb… No   vidíte sami.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Výbornej filmek hned se   dvěma mýma oblíbenýma   hercema (Nicolas Cage a Jared   Leto). Jinak Ethan Hawke je   taky zajímavej týpek. Film   je vážně skvělej,   originální, napínavej,   nečekanej konec... Hlavně   ten mě dostal, že Yuri   příde o všechno a stejně v   tom jede dál... No mazec!   Hodně dobrá scénka byla,   jak rozdal Afričanům zbraně   a oni si pak ještě rozebrali   letadlo :D Fakt super film,   můžu jedině doporučit. Tim   spíš, že je to podle   skutečný události, což je   dost drsný.
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...nevim, proc jsem se   zhlednuti tohoto filmu   neustale vyhybala.je to   opravdu dobry film.libil se mi   Jared Leto,na ktery opet   skvele zahral roli fetaka...
dustur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Podla mna toto je jeden z   najlepsich filmov podla   skutocnych udalosti!!!!!!Ved   zbrane,bomby,vojnove   helikoptery a.t.d!!!!Tento   film je podla mna jeden z   najzaujimavejsich a dost dobre   nakruteny!!!!A mozme dakovat   ze tam obsadili aj Nicolasa   Cagea ako obchodnika,Ethena   Hawka ako agenta FBI,Jareda   Leta ako spolupomocnik v   obchode zo zbranami!!!!
yakub
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Film podle skutecne udalosti,   kdy pribeh vypravi Yuri Orlov   (Nicolas Cage) puvodem   ukrajinsky prodejce zbrani   prestehujici se do ameriky.   Vypravi jak se k obchodu se   zbranemi dostal, jak si   vybudoval karieru, jaky finty   mel proti interpolu, jakou mel   moc, s kym a s cim obchodoval   atd atd..

Dost   drsny film (ikdyz tu neni   zadna krev, vybuchy,   vrazdy...mno..trochu vseho)   drsny spis z pohledu kdyz si   clovek uvedomi, ze je to podle   skutecne udalosti. Jinak mi to   pripominalo takove ty klasicke   strilecky, kdy zpetne nejaky   gauner, vrah, pistolnik nebo   kdo ja vim kdo jeste vypravi   svuj pribeh a seznamuje ho s   divakem. Takova zpoved.

Neodpustim si   monolog z filmu, kterym to   zacina :
Na světě je   v oběhu více než 550   miliónu zbraní...
Na   každých 12 lidí na světě   tedy pripadá jedna zbraň...  
Jedinou otázkou je...  
Jak vyzbrojit   zbývajících 11..
kokoskas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2006
Výborný herecký výkon   Nicolase Cage a Ethana   Hawkeho. Už od úvodní   scény s náboji mi přišlo,   že ten film bude za něco   stát a taky že JO!A člověk   ani nemůže pominout,že je   film natočený podle   skutečných událostí.   Krásná hudba. Pro mě (na   americké poměry)   překapující konec.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2017
Obchodník se smrtí
Nedávno jsem se rozhodl, že   už mě nebaví pracovat a že   bych se chtěl stát   milionářem. Maximálně do   deseti let už být   rentiérem, a tak pořád   přemýšlím, jak toho   dosáhnout. Legálně je to   hodně těžké, o   nelegálním byznysu toho moc   nevím. A tak se nechávám   inspirovat.
Obchodník   se smrtí pojednává o tom,   jaké by to bylo, kdybych   začal pašovat a prodávat   zbraně. Co by se se mnou   muselo stát. Takže zaprvé   musím začít být bez   emocí, chladný, nedávat na   sobě nic najevo a hlavně,   všechno mi to musí být   jedno. To zde zahrál Nicolac   Cage bravurně. Ostatně, já   už předem věděl, že   herecký výkon bude   excelentní, protože tohohle   týpka mám fakt rád. Nevím   co proti němu lidé mají,   vždyť hraje na jedničku. A   přidejme k němu ještě   feťáka Jareda Leto a máme   tu jednu z nejlepších   hereckých dvojic   současnosti. Aspoň co se   mého vkusu týče.
Trošku se chci zažrat do   hloubky tohoto příběhu a   zjistit si, na kolik se   scénáristé inspirovali   skutečností, a kolik si toho   v rámci kšeftu a umění   domysleli. Ale i kdyby,   doporučuji...
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
... „Na každých dvanáct   lidí na světě připadá   jedna střelná zbraň. Jde o   to, jak vyzbrojit těch   jedenáct zbývajících “.   Cesta jednoho náboje z   výrobního pásu... ke svému   cíli. Cesta jednoho muže od   první prodané zbraně k   arzenálu zbraní Rudé   armády... „Konec studené   války byl začátek rozkvětu   obchodu se zbraněmi“.   Konfrontace legálního   obchodu, kde se prodávají   zbraně oběma válčícím   stranám. ... „Nenapadlo   vás, že jsem chtěl, aby   obě strany prohrály?“ a   toho nelegálního ...„   Muslimům jsem prodával   zbraně vyrobené Izraelci a   náboje vyrobené komunisty   zase fašistům“ ...   „Proč to děláš? – Jsem   v tom dobrý“. Bravurně   natočený film o věcech,   které se nás netýkají nebo   nechceme aby s námi měly   cokoliv společného,   vynikající Nicolas Cage.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2007
Už od samotného začátku,   kdy putuje náboj z továrny   do hlavy afrického dítěte,   dává 'Obchodník se smrtí'   najevo, že nepůjde o   ledajaký film. Opravdu tomu   tak je a vše působí velice   opravdově až   hrůzostrašně. N. Cage opět   vystřihl roli, která mu   pasuje na tělo -   něvěřícně klidný   obchodník se zbraněni,   který má vše pod kontrolou,   vydělávající hromadu   pěněz a znám každou osobou   na světě, která má co   dočinění se zbraněmi. Ale   všechny klady mají i své   zápory, proto se děj   přiostřuje a zvyšuje svůj   rytmus, což z něj dělá   opravdu hodně dramatickou   podívanou.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Takto natočený flm je   paráda. Cage tady ukázal,   že umí zahrát i záporné   role. I když je film   natočený podle skutečných   námětů, ještě tady hodně   schází, ale to co v tom   filmu schází, se řeklo na   konci... největší   obchodník se zbraněmi je   americký prezident -   bohužel...
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Výborný a silný film, o   kterém budete přemýšlet   ještě dlouho po jeho   zkouknutí. Jak se vlastně   ocitnou zbraně v rukou   afrických dětí? Tohle vám   ten film zodpoví. Zároveň   působí jako kritika   pokrytectví vladařů   nejvyspělejších zemí   světa, kteří si na prodeji   zbraní namastí vlastní   kapsu a zároveň jsou členy   Rady bezpečnosti OSN. Filmu   vévodí skvělá režie   Andrewa Niccola a úžasný,   ale fakt naprosto bombastický   výkon Nicolase Cage. Jeho   cynické hlášky jsou super.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Obchod se zbraněmi určitě   dokáže zaujmout. Nicolas   Cage je v hlavní roli   naprosto skvělý. Všechno   ale nejvíc věříte Jaredu   Letovi, ten hrál ohromně.
pepe15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Výborný film s Nicholasem   Cageem podle skutečné   udalosti.Prodavat zbraně diky   válkám a to ještě na obě   strany tak to je fakt síla.
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Určitě pozoruhodný a   především skvěle   natočený je tenhle   "pravdivý"   příběh. Už úvodní   sekvence - cesta kulky z   podlahy továrny až do hlavy   afrického mladíka - dává   tušit, že nepůjde o   lecjaký film..... Vzestup   Yuriho kariéry byl sice   pojatý až příliš   "skokovitě", ale to   je tak jediné, co mi vadilo.   Protože hereckým výkonům,   vizuální stránce a   především režii nemám, co   bych vytknul. Anrew Niccol   jenom potvrdil, že mezi   režírujícími scénáristy   patří k absolutní špičce.   Jeho výběr témat je sice   pro investory finančně   "bolavý", ale   diváci jdou vždycky radši   na "sen" než na   "pravdu" (zvlášť   když ta pravda bolí) .....   hlavně když ty   "sny" vydělají   tolik peněz, aby se mohly   točit i takovéhle filmy   ..... 90%
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2009
Tak tenhle film se opravdu   vyvedl, a to i když N. Cage   vůbec nemusím. Najdete tu   všechno: originální   zápletku, překvapivý   závěr i odlehčenější   pasáže. A jako bonus se   dozvíte, jak se jmenuje   zbraň, kterou měl Rambo v   prvním dílu:-) A i když   některé scény působí   jaksi přehnaně (s   přihlédnutím k tomu, že   byl natočený podle   skutečných událostí),   výsledný dojem je i tak   velmi dobrý.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Tenhle film je vážně náhul   jako hovado, pro milovníky   zbraní atd je tohle povinnost   jedna z nejlepších   Cageových rolí.
Majda88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Obchodník se mi líbil a   příjemně mě překvapil.   Jen mě trochu mrzí, že tam   nebylo ukázáno, jak s tím   obchodováním začal. To by   mě zrovna zajímalo. Jako   třeba, od koho zbraně   kupoval, jak scháněl kupce a   tak...
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2006
Ještě než sem na film šel,   myslel sem si podle názvu a   podle Cage v hlavní roli, že   to bude určitě nějaký   béčko, jenže když sem   vyšel v depresi z kina myslel   sem si už něco jiného,   tohle je snad jeden z mála   novejch filmů co jdou v   kinech a sou fakt dobrý! Má   to výborně napsanej   scénář, kterej je naprosto   úplně krutej (krutej v   jakymkoliv smyslu).   Nejslabší část jsou asi   ůvodní titulky, které mi   připoměli spíš karlíka a   továrnu na čokoládu, ale   pak už to jede a jste   vtažený do centra dění, do   celé té mašinérie prodeje   zbraní, která je myslím si   dnes celkem aktuelní.   Nechybí ani psychologické   výroky typu: "Já jen   prodávám zbraně, co se s   nima děje není můj   byznys." nebo   "Prodej cigaret je   legální, přitom zabíjej,   já prodávám zbraně, které   dokážou člověka   ochránit!"
V   tomhle filmu se prostě najde   spousta psychologickejch   pochodů, vsugerované   přesvědčení, že práce   kterou dělá je dobrá,   protože je to to jedniný co   umí udělat dobře.
Když si představím, že   tenhle obchod tu je a funguje,   že takhle to prostě dneska   je, všechno je podplacený a   obchodníci si jen namastí   kapsu na tom, že podporujou   vraždění lidí...no tenhle   film je prostě síla, myslim,   že po tomhle filmu budete   mít aspoň mírnou depresi,   přesto se to ale musí   vidět, myslim, že pak bude   mít člověk dlouho o čem   přemýšlet...
9/10   výbornej výsledek, prostě   asi nejlepší film, na kterej   teď můžete do kina   vyrazit...
xCindy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Realita
Trochu krutá realita   natočená jako film. Tohle se   bohužel děje, jen je   překvapivé, že se o tomto   tématu točí už i filmy.   Nemělo by se s tím už   konečně něco dělat, než   se tady všichni nesmyslě   pozabíjíme? Dobrá, to je   trošku hlubší komentář,   když se jedná o film, to   přiznávám, ale máme to   každý den ve zprávách, tak   se to na mě asi podepsalo :-)   Film je skvěle natočený,   Cage předvádí svůj   normální herecký výkon.   Nemám další komentář,   prostě na to mrkněte.
Kapesnick
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Fantastický film se   strhujícím příběhem,   který popisuje život   obchodníka se zbraněmi.   Neuvěřitelný spád dělá z   koukání na tento film   skutečnou lahodu a herecký   výkon Nicolase Cage nelze v   tomto případě hodnotit   jinak něž kladně.
Moody
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2007
Velmi dobry film z velmi   nedavne minulosti a vlastne i   pritomnosti kterej se mi   proste libyl co vic rict
Ksilt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2006
bez chyby
nemam rad N.Cage ale v tomhle   filmu jsem se rad nechal bavit   a provazet pribehem, podal   skvely vykon ve filmu se   skvelym scenarem, hodne surova   zalezitost pro nekoho mozna   nastravitelna, ale pravda je   vzdy kruta, coz v zaveru filmu   vsichni huste pocitime
spojla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Tento snímek krásně zahrál   Nicolas Cage opravdo moc   skvělá práce. Film je podle   skutečnosti, kde v Rusku   padle opona a začalo se   rozprodávat zbraně na   černém trhu.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Nicolasovi Cagovi dokáže   sadnúť rola v hocijakom   filme, potvrdil to aj v tomto   filme. Deju nechýba akčný   nádych a nebezpečné scény.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Cage v rolích kde hraje   zápornější role vypadá   dobře. Tento akční film   podle zkutečné událostí je   plný akčních scén . Prodej   zbraní komukoliv hlavně, že   se vydělají peníze to je   zajímavé téma. A k lepší   podívané se můžeme brzy   těšit na Blu-ray verzi.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Výborný film se skvělým   Nicholasem Cageem. Nejvíce se   mi na filmu líbilo   originální téma obchodů se   zbraněmi.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2007
Velmi silny film vychadzajuci   zo skutocnych udalosti,ked sa   po pade totalitnych rezimov   "stratilo" velke   mnozstvo zbrani,ktore sa   nakoniec ocitli na bojiskach   po celom svete.Film je   postaveny na sokujucich   scenach plnych cynizmu a   surovej pravdy a nuti cloveka   zamysliet sa.Vyborne herecke   vykony:N.Cage,Eamonn   Walker."Logicke"   argumenty Yuri Orlova ,ktorymi   si dokaze odovodnit svoj   biznis cloveka odpudzuju a   pritahuju zaroven.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2008
Dramatický příběh   obchodníka se zbraněmi,   který těží z množství   ozbrojených konfliktů ve   světě. Dobré herecké   obsazení, skvělá režie i   kamera.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Tvrdé, drsné, kruté a   bohužel i opravdové.   Každopádně jeden z   nejlepších filmů roku 2005.   Velmi dobrým nápadem   režiséra Andrewa Niccola   byly odlehčené satirické   komentáře hlavní postavy   jako kontrast ke tvrdé   realitě příběhu. Výkon   Nicolase Cage jako Yurije   Orlova byl bezchybný, ale na   mne ještě větší dojem   udělal Jared Leto v roli jeho   bratra Vitalije. On ty   feťáky zkrátka zahrát   umí.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2006
Pěkný silný film,silné   téma,uběhne tak rychle,až   je vám na konci líto,že je   konec.Rozhodně jsem se   nenudil,ale něco mi tam   chybí,ani nevím co,váhám   mezi 8-9,po dalším   zhlédnutí časem možná   přidám na devět, I   přesto,že Nicolas Cage podal   výborný výkon,dokážu si   představit lepší obsazení   této role,
Ethan Hawke   a Jared Leto nezklamali a dle   mého předčili výraz Cage.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Jako vždy vinikající   herecký výkon Nicolase Cage.   Je to tak trochu černá   komedie o zbraních a   obchodech kolem nich. Docela   jsem se bavil.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Když to veme člověk z   morální stránky a je to   běs co se opravdu dějě.Ale   herecký výkon Nikolase   Cageho tomu dodává něco na   víc .Opravdu dobrý film s   čitelným dějem.
dandysek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Hrozný film! Ne, film ne. Ta   skutečnost je hrozná a   děsivá a ještě dlouho po   zhlédnutí filmu vám běhá   mráz po zádech. Film je   opět "dost dobře   vymakaný". Scéna je od   prvního okamžiku až do   konce čistá, opravdová.   Dali si záležet na   detailech. A Kejdž svou roli   zahrál na výbornou... Nedá   se o tom jen mluvit, musíte   to vidět! Ale raději   nezažít...
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Tak tohle je jeden z těch   lepších filmů!
Osobně jsem snímek   chtěla vidět hlavně kvůli   Cageovi. A tahle role byla   podle mě jedna z těch velice   povedených! Dlouho jsem si   jeho přítomnost ve filmu tak   neužila. Sem se mi moc   hodil.
Když to vezmu   od začátku.. Prvních pár   minut na mě hodně   zapůsobilo. Jednalo se o   poměrně zajímavé   zpracování a velice   působivý úvod k filmu   (aspoň tak to působilo na   mě).
První chvíle,   kdy se něco dělo, tak jsem   zase tak nadšená nebyla.   Spíš jsem si říkala, že   jde o pěknou blbost, ale už   asi po čtvrt hodině jsem jen   napjatě čekala, jak se to   bude dál vyvíjet.
Tohle je film u kterýho   sedíte a jen vyčkáváte, co   se bude dít, pak se něco   stane a to vás překvapí,   rozesměje nebo rozesmutní.   To nikdy nevíte a vždy vás   to překvapí.
Já v   mnoha případech byla také   překvapena, ale několikrát   jsem se i zasmála.
Musím říct (i když to   tu píši již po   několikáté), že tohle je   velice dobrý film a jsem moc   ráda, že jsem ho viděla. Je   to ale taky snímek, který   vám stačí vidět jednou za   pár let. A vždycky se vám   bude líbit. U většiny   komedií si svůj prvý názor   rozmyslíte, ale myslím si,   že zrovna u tohohle filmu   vám vaše hodnocení   zůstane.
Jediné, co   mě moc nevzalo byla role   Jareda Leta. Já tohohle herce   prostě nemám ráda. Je   trochu zvláštní, ale ve   filmu působil poměrně   dobře.
Dále musím   prozradit, že mě asi nejvíc   zaujal konec. Čekáte, kdy   to už skončí a jak, ale..   Takovýhle závěr jsem   nečekala.. Tím jsem byla   vlastně dost šokována. Ale   na kvalitě to neubralo..   Podle mě tomu spíš   přidalo!
Další šok   nastane, když si uvědomíte,   že je to natočeno podle   skutečné události. To jsem   se dozvěděla až po filmu a   trochu mě to nutilo se nad   tím zamyslet. Každý řeší   problematiku alkoholismu nebo   věci ohledně drog, ale o   zbraních se veřejně moc   nemluví (aspoň ne u nás v   republice). Je proto docela   zvláštní dostat se pod   slupku těchto   odstrašujících případů.   Já osobně lidi, které toto   povolání láká nepochopím,   ale jsem si vědoma toho, že   je na světě těchto osob   hodně. A po tomhle filmu už   vůbec netuším, jak v tom   businessu můžou vydržet.
85% za dobrou podívanou a   nově získané vědomosti   ohledně tématu o kterém   jsem toho moc nevěděla.
frenky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Už úvodnítitulky (cesta   kulky ) su natočene moc   zaujímavnie a nasvedčují o   co vlastne pujde. Film   nabízí výtečný pohled pod   pokličku mezinárodního   obchodování se zbraněmi   formou autobiografického   životneho příběhu Yuriho   Orlova (Nicolas Cage).   Hereckým výkonům tria   Cage-Leto-Hawke nemí co   vytknut zvládaji svoje role   fantasticky. Jedním slovem   bravurně natočený film.   Vrelo odporučuji.
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Pro mě vcelku poutavý   snímek se zajímavou   tématikou, který nenudil a   ukazoval skutečnosti jaké ve   světě se zbraněmi   existují.
kajka9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Připadá mi že Yuri byl byl   fakt nezcitný blbec, nebyl   ani schopný pomstít   Vitaliovou smrt a pokračoval   v tom co ho zabilo.Jinak to   byl dobrý film
filmouš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Velice pěkný výkon   Nicholase Cage s nádechem   humoru, neotřelé téma,   avšak neuškodilo by méně   politických poselství.
SPECNAS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Andrew Niccol stepuje mezi   vtipným, odlehčeným   příběhem a vážným   tématem bez nejmenšího   zaškobrtnutí. K tomu   skvělý výběr písní,   bezchybný Nicolas Cage a   děj, který uběhne tak   rychle, že je vám skoro   líto, že tenhle atraktivní   příběh inspirovaný   skutečností nepokračuje   dál.Nad Cageem jsem před   pěti lety už lámal hůl,   ale v poslední době je   jakoby polit živou vodou a   jde z jedné zajímavé role   do druhé.
Aslan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2006
Prodávat zbraně je špatné,   dívat se na to v kině ale   může být docela legrarace.
quintes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2007
nadhera. opat nicolas a jeho   super hra! film stvoreny pre   neho. dej napinavy, putavy. co   viac dodat. treba vidiet.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2012
LORD OF WAR
Slušný film podle   skutečných událostí,   který pěkně ukazuje jak to   v takovém kšeftě chodí a   že to živí vlády spousty   zemí. Všichni o tom ví, ale   moc se s tím asi nedělá.   Herci byli výborní, Nicolas   Cage přesvědčivý. Dobrý   je také začátek filmu, jak   vzniká a vyrábí se   střelivo. Zajímavá a celkem   netradiční podívaná.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Nějak se mi nedaří souznít   s všeobecnou chválou tohohle   snímku. Nejde mu upřít   zajímavé a politicky   nekorektně pojaté téma ani   morální apel. Ten je ale i   přes cynické komentáře   hlavního hrdiny až příliš   zjevný. Celé je to na můj   vkus tak nějak typizované,   plakátovité, schází mi tu   konkrétní příběh,   konkrétní osudy. Takové   doslovnosti jako když sjetý   Yuri potkává v buši hyeny   snad opravdu nebyly   zapotřebí. A Cage je tu   stejně prkenný jako ve   většině svých   rádobycharakterních rolí.   Za snahu a dílčí   nápaditost šest hvězd.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Film s velmi zajímavým   příběhem a víceméně   videoklipovitým formátem   určitě zaujme mnoho lidí. I   tedy mě. Ale bohužel z filmu   je cítit příliš úporná   snaha se divákovi podbízet a   zalíbit se svým tématem. A   že je film podle skutečných   událostí? Kdo z nás ví,   jak to ve skutečnosti chodí   v obchodě se zbraněmi…
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Film rozhodně stojí za   shlédnutí, i když spousta   věcí mohla být udělána   lépe. Na filmu hlavně   oceňuji to, že se   naštěstí nesnaží být   akční.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2006
Slušný film.
Možná budu vypadat jako   barbar , ale mě temhle film   zase až tak nezaujal. Vcelku   jsem se nenudil , ale   připadá mi trochu absurdní   že Jurij Orlov prodává   zbraně bez jakékoli ochranky   , nebo někoho kdo mu kreje   záda , potom mï vcelku   vadilo že není na začátku   vysvětleno jak se vůbec   dostal až na špici prodeje   zbraní a kde získal všechny   ty kontakty atd. Jinak je film   určitě nadprůměrný ,   ovšem už se na něj asi   nepodívám. Moje hodnocení   je 65%.
Becko.O
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Je fakt neuvěřitelný, že   je to natočený podle   skutečnejch událostí. Nevim   jestli Yuriho Orlova alias   Viktora Buta obdivovat nebo   zatracovat. No, o morálních   dilematech už jsem viděl   natočený lepší filmy,   tenhle má svojí kvalitu   někde jinde. Především je   to vynikající   "životopis", kdy se   vám ve střípkách před   očima mihne kariéra jednoho   geniálního obchodníka, a   zároveň je to taky pohled do   historie světa po skončení   studený války. Mám rád,   když se z filmu dozvim něco,   co jsem dřív nevěděl, a to   se tady stalo. Ke všemu mi to   v jedný ze svejch   nejlepších rolích   zprostředkovával fakt   výbornej Nicolas Cage.   Akorát to že je Rus bych mu   uvěřil asi až po pár   pěkně buclatejch   obálkách...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Mám to rád po svojom
"Poslal by som vás do   pekla, ale myslím, že už   tam ste." Samotný film   mi neprišiel nijako extra,   problém bol aj s hlavnou   postavou. Niežeby Nicolas   Cage to nezahral dobre, ale   nejako bol až moc chladný a   uhladený v tomto krvavom   biznise a moc som mu to   viacmenej slušnosť neveril.   Inými slovami, vašimi   zákazníkmi sú napríklad   africkí diktátori a mať tú   česť robiť s nimi biznis,   tak to chce skutočne silný   žalúdok a ostrejšie lakte.   I keď niektoré monológy mal   skutočne dobré. Tu sa   dostávam k dvom pozitívam   snímku a to oskarový výkon   Baptistu seniora, totálneho   magora, ktorý slušne   nastavuje zrkadlo   "mierovým"   západným vládcom a   "mierotvorcovi" OSN   ("Viete, mládež dnes   nemá nijakú disciplínu.   Snažím sa ísť príkladom,   ale je to ťažké. Osobne   viním MTV."). Druhá   silná vec je záverečná   reč Jurija, z ktorej mrazí a   skutočne mi je záhadou, že   film nie je zakázaný a   dovolili to natočiť   ("najväčší obchodník   so zbraňami je váš   šéf", hovorí Jurij   Valentinovi). Tá jeho   záverečná reč bola asi to   najbrutálnejšie vo filme, a   verte, že vecí brutálnych   tam bolo dosť (nie všetky   musia byť však notne   krvavé). Na záver pikoška.   Toho mladého ruského   leteckého opravára hrá Cage   mladší, Weston. Dnes   metalový hudobník, myslím,   že skupina, kde pôsobil je   EYES OF NOCTUM (počul som   nejaké ukážky a nie je to   špatné). A ešte trošku   toho bulváru, keď sme u   black metalu. Jeho mama sa   neskôr rozišla s Nicolasom   Cageom a teraz je vydatá za   Shagratha z nórskych DIMMU   BORGIR, teda, zaujímalo by ma   ako na seba narazili. A   nakoniec musím ešte   pochváliť slovenský dabing,   kde fakt sa šťavnatými   výrazmi, aké len tak v telke   nepočuť, nešetrilo
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Pro mě překvapení, jednak   Nicolas Cage jen nekulil oči   a necenil zubiska jako   obvykle, ale dokazoval, že   má i další obličejové   svaly a umí je   používat.První polovina   působila mírně zmateně a   vyprávění Yuriho budilo   dojem, že nás baví   historkami ze skautského   tábora, což byl nejspíš   záměr, aby se ukázalo, jak   chladným a bezskrupulózním   obchodníkem je - jenže on   jím zůstal i nadále,   člověk jeho ražení   nemívá pocit že prochází   peklem, opustí - li ho žena   a zřeknou - li se ho rodiče,   a tak Valentinovo   konstatování zde pro mě   vyznívá poněkud naprázdno   a pravděpodobně mělo být   jen náplastí na nenaplněnou   světskou spravedlnost.S   blížícím se koncem děj   frčí a přibývá skvělých   scén - nouzové přistání   letadla je mistrovsky   nasnímáno, ovšem takové   klišé, kdy se kolos zastaví   těsně před batoletem si   tvůrce fakt mohl odpustit,   zejména, když pár minut   poté nechá jiné dítě   rozsekat mačetou.Z filmu jako   celku si pak divák odnáší   neveselé připomenutí   našich nicotných existencí   ve světě peněz a moci.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2020
Obchod se smrtí je ukázkou   obchodu se zbraněmi v našem   světě. Jinak je to povedené   drama s výborným Nicolasem   Cagem a dobrým scénářem.   Film má napětí a   neuvěřitelný spád. Andrew   Niccol odvedl hodně dobrou   práci.
Regal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Rozhodně tento film nestojí   za druhé koukání. Nic jsem   od něj nečekal, ale to co   jsem viděl mě spíše   zklamalo. Film je natočen   dost bez šťávy. Je to   točeno jen jako sled   informací, bez napětí.
Pauleta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Velmi průměrný snímek   plný klišé, který si   navíc hraje na něco, co   není. Pro mě jen další   bezvýznamný korálek na   Cageově ubohém hereckém   náhrdelníku
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Bez děje
Nechápu, jak Cage mohl vzít   roli do filmu, který mu   vůbec není podobný. Snímek   snad nemá hlavu ani patu,   prostě člověk co prodává   zbraně a má za to velký   prachy, ale to je tak vše. Po   několika minutách vás   zachvátí nuda a nebudete   chápat průběh celého   filmu, rovněž nebudete   soucítit s postavami,   vlastně se budete divit, jak   to mohlo být natočený. Cage   musel dostat asi hodně   peněz...
Out-Of-Way
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Zajímavé téma zpracované   tak nějak sterilně. V   polovině jsem to musel   vypnout
a dodívat   druhý den. Hodnotím jen za   3, protože jsem se dost   zklamal. Vůbec
nic mne   nezaujalo. A překvapivý   závěr? Pche! Pro mne by byl   překvapivý závěr,
kdyby ho zaživa   rozčtvrtili, nacpali do sudu   a hodili do moře - takhle by   měli
skončit aspoň   scénárista a režisér.   Protože tak zajímavé téma   tak podělat ...
škoda, velká škoda,   mohl to být výborný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6217minih6217Diagnóza smrti (1979) 
Diagnóza smrti n
minih39634minih39634Doom (2005) 
Doom n
minih14531minih14531Nový Karate Kid (1994) 
The Next Karate Kid n
minih42108minih42108Genij vlasti (1998) [TV inscenace] 
Genij vlasti n
minih42140minih42140Denní hlídka (2007) 
Dněvnoj dozor n
minih33332minih33332Pupendo (2003) 
Pupendo n
minih22586minih22586Vítr v kapse (1983) 
Vítr v kapse n
minih2819minih2819Aljaška v plamenech (1994) 
On Deadly Ground n
minih95720minih95720O myšce a medvědovi (2012) 
Ernest et Célestine n
minih39715minih39715Kriminálka New York (2004) [TV seriál] 
CSI: New York n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:15 - 01:50

0 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

01:15 - 02:00

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:45 - 01:45

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697747
Fotografií: 763807
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10