Duben
ohodnotit

O princi, který měl o kolečko víc [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
67 minut
„Pohádková komedie o království, ve kterém vládne hloupost a strach.“
Popis / Obsah / Info k filmu O princi, který měl o kolečko víc
POZOR SPOILER

Princ Ludvík jede na koni a vidí svého bratra Rupíka se zastřelenou holubicí. Což se mu nelíbí. A také se mu nelíbí to, když mu jeho sestra Nelinka chce mrtvolku před pohřbením sebrat.
Ta jej pak pomlouvá u otce a ten rozhoduje o tom, že je třeba se Ludvíka zbavit. Ale tentokrát chce tvrdý kriminál. Jenže podlézavý rádce vymyslí jinou věc. Musí se vyhlásit, že má Ludvík o kolečko víc.
Rádcové pak dostávají úkol konečně provdat Nelinku.
Ti skutečně někoho seženou, jenže Ludvík tuší podvod. Proto končí později v báni. Předseda dvorské rady pak dává uvěznit i samotného krále a své dva kolegy, kteří mu pomáhali.
Jenže chůva Ludvíka pustí a začíná tóčo.
Předseda dvorské rady dostává úkol přivézt zpět Rupíka a Nelinku.
On je najde u jejího muže i s jejími dětmi, dvojčaty. Všichni jedou zpět, ale její manžel s Rupíkem proto aby se zmocnili království. Bude boj?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O princi, který měl o kolečko víc
Jedna z dlouhé řady krásných pohádek dlouholeté dramaturgyně Československé televize Jarmily Turonovské (nar. 11.8.1930 - zemř. 1.3.2010). Pohádková komedie vypráví o podivném nepořádku v jednom království, kde nepohodlného prince dvořané, kterým vadí jeho spravedlost a chytrost , obviní z toho, že má "o kolečko víc". Princ je zavržen, ale právě to kolečko navíc je vhodné k tomu, aby zavedl v království a v královské rodině znovu pořádek, a zbavil všechny despotismu, hlouposti a strachu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu O princi, který měl o kolečko víc
Pohádková komedie vypráví o podivném nepořádku v jednom království, o nepohodlném následníku trůnu a jeho úspěšné revoltě proti despotismu, hlouposti a strachu, který tu panuje. Ono "kolečko navíc", které princi Ludvíkovi přisoudili všichni, jimž jeho bystrý rozum nepříjemně překážel, se ukázalo jako jedinečný způsob, jak udělat pořádek v zemi i v královské rodině. Titulní roli prince Ludvíka ztělesnil Vladimír Dlouhý.


Popis / Obsah / Info k filmu O princi, který měl o kolečko víc
Vladimír Dlouhý, Vladimír Brabec, Tereza Brodská,
Pohádková komedie o království, v němž nepohodlný princ Ludvík byl prohlášen za blázna a uvězněn. A tak začal opravdu bláznit.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376393
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10