Duben
ohodnotit

Nuda v Brně

Rok:
2003
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
22.4.2002
„O první sexuální zkušenosti a nečekaném průběhu jedné noci.“

Komentáře k filmu Nuda v Brně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Málokdy se mi stane, abych   šel víckrát do kina na   jeden film. A není to o tom,   že jsem z Brna, protože s   Brnem tenhle film až tak   nesouvisí; ostatně některé   exteriéry se točily v Hradci   Králové, kde Morávek   působí jako divadelní   režisér. Asi je to mojí   osobní slabostí pro starší   české filmy, kterým se Nuda   v Brně podobá, přitom je   dnešní. Morávek dal   příležitost   "svým" divadelním   hercům a je dobře, že   osobnosti jako Budař,   Holánová či Tomicová   obohatily galerii českých   filmových herců. Některé   scény jsou tak absurdní, že   na ně nemůžete zapomenout.   Ať je to drobnost typu, kdy   mezi jednohubkami leží   mobil, jedna z přítomných   dam ho vypne, aby konečně   přestal zvonit a vrátí ho   zpět mezi jednohubky. A teď   můj osobní problém - byl   jsem na Nudě v Brně a druhý   den jsem šel na Pupendo. A   přišlo mi to tak moc   barevné a hvězdné, že jsem   musel jít znovu na Nudu v   Brně. Tolik můj subjektivní   dojem.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Genialita
Ať si říká kdo chce co   chce, pro mě je toto dílo   geniální jak po filmové tak   po obecné stránce. Ocenění   jsou naprosto zasloužená a   styl humoru zcela   originální. Nemám výhrad,   nevycházím z úžasu nad   dialogy.
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2008
Bydlím v Brně a Nudu v Brně   miluju! Proč? Pro nevinnost a   naivitu obou hlavních   hrdinů. Pro lehkost filmu a   jeho poetičnost!!!
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2020
Dlouho jsem se filmu   vyhýbala. Ačkoliv jsem Brnem   vychovaná, nějak se mi   nechtělo koukat na   černobílý film o nudě...   Dnes jsem k ránu nemohla   spát, tak jsem jej pustila z   Datoidu... a po krátkém   skeptickém sledování jsem   se začala usmívat. Mám   ráda děj poskládaný z   jednotlivých linek, které se   na závěr různě protínají   a spojují. Potěšila mě   důvěrně známá místa,   pobavily jednotlivé   sexuální akty. Jo, toto je   film, ke kterému se ráda   vrátím.
mmaat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2007
Film ve mně evokuje   atmosféru raných filmů   Miloše Formana, nicméně   chápu, že ne všichni tento   styl dokáží ocenit:-)
Aravis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Nuda není nuda
Ačkoli někdo označuje film   za nudný, mě se tenhle   černobílý film líbil. O   čem to je? O tom, co všechno   se za jednu noc stalo v jednom   brněnském domě. A že je   toho hodně. Obzvlášť   chválím výkony dvou   hlavních hrdinů. Nedá se to   moc popsat, to se zkrátka   musí vidět!
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Nuda v Brně není nudou na   plátně a rozhodně musím   konstatovat,že jsem se   opravdu dobře bavil a film   viděl víckrát.Rozhodně   tohle se povedlo.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2017
Originální komedie o   různém sexu - prvním,   posledním, očekávaném,   nudném, ulítlém a   nenaplněném. Plus krásný   příklad toho, že když   herci mají co hrát, dovedou   zazářit.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Já teda rozhodně na   natočení černobílého   filmu v moderní době   nevidím nic trapného. Ale   každýho názor. Mě film   naopak velmi zaujal a rovněž   to není jen tím, že su taky   z Brna:-) Černobílá kamera   naopak jen podpořila jeho   mnohoznačnou působivost. Co   všechno se může odehrát za   jednu noc, v jednom domě...   Ani jsem nečekala, že   vyznění snímku bude nakonec   docela smutné, ale k jeho   velkým kladům patří   bezesporu humor na úrovni,   který se točí kolem erotiky   a sexu a má daleko k typické   estrádní pokleslosti.   Noblesní byly každopádně i   herecké výkony – a to   nejen ústřední dvojice, ale   i ostatní.
Milý,   smutný, vtipný i   roztomilý...
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2008
Hned ze začátku bych si   dovolila tvrdit,že účelem   tohoto filmu rozhodně není   zesměšňovat pomalejší   lidi.Je to jen milá komedie o   tom, co se může stát jedné   noci v jenom nepříliš   nudném městě...jan budař   je ve své roli opravdu   roztomilý (kdyby šlo o   zesměšňování,působil by   trapně, a to rozhodně není   ten případ) a i ostatní   herecké obsazení dělá   filmu čest.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Nuda....Nuda v Brně se   rozhodně nekonala, zajimavě   natočený filmík mě mile   překvapil a hlavně pobavil.   /Bojíš se?.... Já se   nebojim. / Promiň. Já se   omlouvám. Promiň. / Tak tyto   a další hlášky mě   dostávali na kolena.
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Film, který z větší   části zůstal nedoceněn,   což je škoda. Černobílá   stylizace, typické chování   hlavních hrdinů a absurdní   situace, u kterých se budete   smát jen do doby, než si   uvědomíte, že se něco   podobného stalo i vám.   Některé hlášky z filmu   mají šanci přetrvat,   zajímavý konec a   především fakt, že tento   film nebudou mít rádi lidé,   kteří za a) neradi myslí,   za b)jsou stejně   "trapní" jako   hlavní protagonisté   příběhu a za c) jejichž   život je skutečná nuda...o   třídu lepší film než   Děvčátko - pro lidi z Brna   naprostá povinnost.
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2007
pro cesky filmy mam   slabost..sice mozna nejsou tak   darhy a tak monstrozni jako ty   ze zbyleho sveta ale sou nase   a to je slechti..nuda v brne   je obzvlast poucna jen diky ni   vim ze kdyz si strcim do pusy   zarovku tak uz ji jen tezko   vytahnu...no pro me proste   osmicka jak vysita:)
alus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Pro mě Nuda v Brně rozhodně   nebyla nuda, ale zajímavě   "střihlý" film o   svérázných lidičkách,   kteří si řeší své   sexuální vztahy. Budař a   Holánová hráli výborně,   ale to nakonec vlastně i   všichni ostatní. Standa a   Olinka ovšem byli ve své   prostotě a čistotě   obzvlášť dojemní a   pravdiví. Tenhle film je ale   jen pro naladěné na   specifický druh humoru a   jestli to jste právě vy -ti   "naladěnci"-   poznáte až po shlédnutí.
pizzzaro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2004
žádná nuda
Opět jeden vtipný pohodový   film o obyčejných lidech a   jejich obyčejných životech   ... rozhodně jsem se nenudil.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Jan Budař je v tomto filmu   opravdu výborný v roli   Standy a role Olinky mě   hodně bavila . Příběh o   dvou mladých co chtějí   prožít svůj první   milostný večer je plný   překvapení jelikož jsem   také z Brna viděl jsem film   také v kině a rozhodně zde   není nuda ač je film   natočený černobílé má   své kouzlo . Hláška to je   na hovno skoč pro trubku od   vysavače mě vždy odrovná.   Skvělí je ve filmu i   Donutil a Liška .
Out-Of-Way
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Vůbec nic jsem neočekával,   ale nuda se nekonala.   Zajímavý a příjemný film,   a i když Donutila nemusím,   tak tady se mi moc líbil. A   že je to ČB mi vůbec   nevadí, právě naopak.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Jeden z mála podařených   filmů - a dobré herecké   obsazení - tenhle film má   náboj jednoduchosti - paráda
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Dost netypická česká   komedie uznávaného   divadelního režiséra   Vladimíra Morávka. Film,   který se zabývá sexem, ale   nesklouzává k povrchnosti   teenagerských komedií. Herci   jsou vesměs skvělí, hlavně   ústřední dvojice. Krajčo   jako vypravěč je taky   výbornej. Prostě velmi   příjemné překvapení po   všech stránkách.“
lebowski
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2005
Hodně divný film, ale   vtipný.
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2005
Tak tohle rozhodně nuda   nebyla. Docela jsem se bavila,   jenom někdy mi přišlo líto   Olinky a Standy. Podle mě to   není pěkný si dělat srandu   z takových lidí. Ale musí   se to brát s rezervou.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2004
Lva si zaslouzil
Film s vystižnými   dialogy,obratně po sobě   jdoucími scénami. Usměvné   životní situace jsou vedeny   celým filmem. Vykreslena   atmosféra domu je sice lehce   odbytá, ale ještě stále   pusobivá. Povedený film.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Název tohoto filmu je opravdu   výstižný.Je to skutečně   nuda.Děj filmu je   nemastný-neslaný,sem tam se   sice objeví malinký záblesk   humoru a člověk si   myslí,že by se to už mohlo   konečně trochu rozjet, ale   nakonec vše vyšumí do   ztracena.Přeceňovaný   český film.
EwiczkaH
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2005
Zas taková nuda to nebyla,   ale buďto sem to nepochopila,   nebo nevím... Pro mě to   nebyly zas tak moc zajímavé   příběhy, spíš zajímavá   barva :-). Vzhledem k tomu lvu   - asi nechápu ani rozdíl   mezi uměním a komercí,   protože tohle mi přišlo   jako rádoby hlubokomyslné   komerční umění. Možná je   chyba ve mně... Asi jo,   beeee...
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2019
Vzpomínka na českou novou   vlnu šedesátých let. I   když to chápu, herecké   obsazení je skvělé a herci   hrají výborně, mě osobně   to neoslovilo.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Skutečně nuda.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Nuda v kině
Tak to nazval můj bratr, a   cena vstupenky jsou opravu   peníze vyhozené oknem. Barva   filmu, nevtipné hlášky a   dialogy, i scény, co je na   tom komického? Za co ten film   ty ceny získal?
Leroy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Tento druh filmu delajici   srandu z   "pomalejsich" lidi   nemam rad a jinak to byla   skutecne nuda
Jean_Jacques
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.6.2004
Temno, temno, ni tucha   jitřního světla. Film se   jmenuje správně. Je to   zkrátka nuda. A nuda není   umělecké vyjádření   skutečnosti. Není v něm   hloubka, je to jen povrchní   vršení situací, které jsou   snad občas vtipné,   ale...jako kdyby už je   člověk někde viděl (scénu   s žárovkou například ve   filmu Děvčátko). Velký   rozdíl mezi tímhle filmem,   který je   "umělecký" a   filmem Kameňák není. I   když jeden přece jenom ano:   Nuda v Brně je černobílá.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Kdysi jsem film viděl do   čtvrtiny a kousal si nehty   nudou. Nyní jsem jej tedy   nahrál a zhlédl celý s   tím, že jsem byl tehdy   nevyzrálý a nepochopil jsem   jej. Asi mi to zůstalo,   protože hodinu a půl   nudy.... to je moc. U komedie   se chci smát, zde však   nebylo čemu. Jediné co za   něco stálo byly herecké   výkony, ale zase to srazilo   podivné modrobílé   zabarvení filmu. Takže Nuda   v Brně je skutečně nuda i u   TV.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Ano, dělá to čest svému názvu.
Nuda v Brně je pořádná   nuda...nebo Nuda? To je fuk,   ani jsem to v televizi   nedokoukala, jak jsem byla   otrávená, ač jsem   nečekala zázraky. A Jan   Budař, ať se na mě   nezlobí, ale je spousta   lepších herců nežli on. Co   mi ještě nedošlo, proč se   v současné době točí   černobílé filmy...asi   nějaký módní výstřelek.   Jenže to, co má u starých   dobrých klasik před 70ti   lety své kouzlo, je v   současné moderní době   barevného filmu dost trapné   a zbytečně na sebe   upozorňující.
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Nuda
Ale nikoliv v Brně. Nevím, o   co se autor snažil, ale pokus   o černobílou kameru měl   snad imitovat art?
Hellish_Satanica
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2006
No .. nuda to je :-)
Uáá... zív. Prostě ten   film je divný a nudný. Joo,   kdyby byl jen divný, tak to   beru, protože i já jsem   divná, takže proti divným   filmům nic nemám :-)) Jenže   na tenhle film se opravdu   dívat nedá. Ničím mě   nezaujal, buď jsem ho   nepochopila (tak jako mnohé   porevoluční české filmy) a   nebo je opravdu špatný,   soudě podle toho, že nejsem   sama :-)
Kromě toho, v   Brně rozhodně není nuda   (leda kdybych náhodou šla do   kina na tento film, ale kvůli   němu bych se do Brna jet   neobtěžovala, ostatně bych   za to nedala ani zlámanou   grešli :-))
Martička
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.3.2004
V životě jsem neviděla   horší film. Na tomto snímku   jsme byli se školou a je mi   teda strašně moc líto, že   jsem za to ty peníze dala..   asi bych se radši učila..   NUDA, NUDA, NUDA..přesně jak   stojí v názvu.. vůbec mi   nevadí vulgární výrazy ve   filmu, ovšem pokud tam mají   co dělat a ne když jsou   vyslovovány jen proto, že   scénárista neměl co   psát..jsem velice zklamaná,   že tento film dokonce vyhrál   Lva..protože to umění, za   které byl údajně oceněn   jsem tam fakt neviděla..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42660minih42660Stříbrná pila (1978) [TV minisérie] 
Stříbrná pila n
minih52980minih52980Antikrist (2009) 
Antichrist n
minih32633minih32633Věznice (2000) 
Animal Factory n
minih66969minih66969Na nože (2010) [TV pořad] 
n
minih56717minih56717Habermannův mlýn (2010) 
Habermannův mlýn n
minih33073minih33073S Rozárkou (1970) [TV film] 
S Rozárkou n
minih28221minih28221Divoké včely (2001) 
n
minih58074minih58074Svobodárna (1987) [TV inscenace] 
Svobodárna n
minih35406minih35406Dálnice 60 (2002) 
Interstate 60 n
minih163739minih163739Černé vdovy (2019) [TV seriál] 
Černé vdovy n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Počasí

16:57 - 17:00

2 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani