Duben
ohodnotit

Nový svět

The New World

Rok:
2005
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2008
„Jejich láska byla silnější než vůle mocných. Pro pocit Pocahontas ale neměl nikdo pochopení.“

Komentáře k filmu Nový svět

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Bylo to utrpení to vydržet,   doslova mě tam některý   nepochopitelný zvraty sraly!!   A přes dobré obsazení se   tohle dle mého nepovedlo!
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Já si nemůžu pomoct,ale mě   tento film vůbec neoslovil   ani přes docela dobré   herecké obsazení a ještě   navíc mi připadal strašně   moc zdlouhavý.Ale tak je to   jenom můj názor.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Píše se rok 1607 a ke   břehům Virginie připlouvá   Anglická
lod po   přistání kapitán propustí   vůdce vzpoury.Film byl
také nominován na   Oskary.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.4.2012
KRAVINA - doslova a do   písmene. Obsadit 14ti letou   holku do role dospělé   domorodky, která bude žít s   dospělým chlapem je trapné   a hloupé. Snímek je   prakticky o nudě, ničím   vás nenadchne, jenom leda tak   ukáže pravdu, která se   skrávala v letech budování   koloniích a vyhlazování   Indiánů v Americe.
Terence Malick není   dobrý režisér - už jste   četli jak se film natáčel?   Nechtějte vědět. Dímto   filmem se u mě ten blb   odepsal, protože takto   spatlat zajímavý historický   fakt je ostuda!
Dále   musím hodně sprznit kamery.   Střihy jsou strašný, nejen   režisér, ale i kameraman by   si měli rvát ze zadku ho*no.   Ostuda! Ostuda!
Nedivím se, že Farrell a   Plummer Malicka opravdu   nemuseli. Takovýto režisér   je odpornej.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Tak tenhle film mě fakt   dostal. Hlavně kamera a   minimalistické herectví   dodává filmu dokonalou   atmosféru. Snad jen poslední   půlhodina byla trochu   pomalejší. Ale Kilcher je   dokonalá a všechny hluchá   místa zachraňuje. Dokonce i   přehrává všechny herce (a   to jí v době natačení bylo   nějakých 14 let). Krásný   film.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Je to taková jemná lyrika
Zvláštně natočený snímek   o indiánské krásné   princezně Pocahontas. Musím   se přiznat, že u prvního   dívání se na tento film   jsem byla tak trochu na   vážkách, zda mám přepnout   na jiný program či rovnout   televizi vypnout. Ale protože   ráda dávám filmům šanci,   zvítězila u mě moje   příslovečná trpělivost a   hlavně zvědavost, jak se   děj bude dále vyvíjet   /navíc filmy s indiánskou   tématikou prostě miluju/.   Velmi mě zaujal herecký   výkon tehdy teprve 15-leté   Q'Orianky Kilcher a nedivím   se, že byla za tuto roli   oceňována. Dívčina hrála   velmi citlivě, s takovou tou   příslovečnou naivitou   mladé dívky, která se   poprvé zamiluje jak už to   bývá do nesprávného muže,   líbila se mi proměna z   naivní láskou   "opité" dívky do   rezignované a zklamané   mladé dámy až do ženy, u   které nakonec zvítězí   rozum, i když si svou citovou   stránku povahy dokázala ve   svém nitru uchovat. Dilema   mezi dvěma odlišnými muži   nakonec vyřešila, i když   chudák brzy poté stejně   zemřela. Výkony všech   herců byli velmi dobré,   příroda krásná,   vypravěčství příběhu mi   připomínalo zamilovanou   báseň. Q'Orianka jako   Pocahontas měla za tou   skutečnou co se týče   vzhledu asi hodně daleko   /herečka je to sympatická,   nicméně má hlavu tak trochu   jako kůň, což bylo trochu   rušivé/, přesto této   historické postavě dokázala   vdechnout opět život, aspoň   v tomto velmi zvláštně   poklidně natočeném   lyrickém příběhu.   Hodnotím 10/10.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Pocahontas tentokrát ve   hrané podobě a ve vážně   míněném příběhu. A   upřímně nechápu vysoké   hodnocení filmu, neboť já   se nudil jak už dlouho ne,   pro mě osobně byl problém   film vůbec dokoukat.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Tohle je úplně jiný film   než jsem čekal a musím   říct, že mnohem lepší   než jsem čekal. Historická   fakta tu nejsou ta   nejdůležitější, hlavní   je poetika celého filmu a tu   režísér Terrence Malick ve   své legendě princezny   Pocahontas odvyprávěl   naprosto skvěle.
whack
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Angličania, aby si   zabezpečili mier dovtedy,   kým si vybudujú v Jamestowne   usadlosť, vymenovali   miestneho náčelníka   (Wahunsenacawh) za   powhatanského kráľa a   prehovorili ho, aby pripriahol   svoj ľud do práce a   zabezpečil belošským   usadlíkom zásobovanie   potravinami. Jeho dcéra   (Pocahontas) bola unesená a   predaná angličanom, kde bola   prekonvertovaná na   kresťanstvo, vydaná za   dobyvateľa (John Rolfe),   ktorému splodila syna.   Zomrela ako 21 ročná. Od   roku 1607, kedy angličania   vtrhli do Virgínie, boli v   najbližších desaťročiach   powhatanovia (a iné kmene)   takmer vyhubení (z 20.000   powhatanov zostalo niekoľko   sto). Tento teror je ovšem   premenený do konečnej   sladkej romantickej sračky.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2019
Romantická óda na pomalu   plynoucí život v nádherné   divočině. Od filmu jsem   hodně očekával a dostal   jsem skvělou kameru a   pomaličku plynoucí   příběh. Takhle jsem si   Nový svět nepředstavoval.
Cash89
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tenhle film sem ani nedokoukal   hrůza je slabý   slovo,nechápu jak mohl   Premiere dát 5 hvězd tak   divnymu filmu cekal sem od   toho daleko víc takhle   zklamán sem byl naposled u   Štěstí.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Obrazova basen, ktera i pres   svoje tempo a delku dokaze   zaujmout a podava asi   nejrealistictejsi obraz   osidlovani ameriky, jaky jsme   mohli dosud spatrit.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2015
Pocahontas trochu jinak
Film je po vizuální stránce   dobře řemeslně odveden.   Místy moc pěkná kamera, ale   jinak dost slušná nuda. Film   je poměrně dlouhý a děje   je tam opravdu málo. Pokud to   měla být "Lyrika"   tak tam nepatřily některé   scény. Na to kolik je tam   slušných herců, je to pro   mě zklamání. Počátky   kolonizace Ameriky na   filmovém plátně bych si   představoval jinak ale to by   musel točit zřejmě jiný   režisér, Snad se někdy   dočkám ...
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Mimořádně citlivý a   audiovizuálně vybroušený   snímek.
Terrence   Malick umí vyprávět obrazem   jako nikdo jiný a v Novém   světě se rozjíždí naplno.   Děj je doprovázen   množstvím monologů, které   vůbec nejsou vtíravé a jen   přidávají celkovému   poetickému vyznění   snímku.
Zaujala mě   hudba Jamese Hornera, která   mi sice v některých   momentech připomněla jeho   doprovod k Dokonalé bouři,   ale vůbec to není na škodu,   protože je stejně intimní a   citlivá jako film samotný.   Moc se mi líbily i melodie od   Richarda Wagnera a zvláště   ta Mozartova, která skvěle   koresponduje s některými   scénami.
Skvěle je   zde vykreslen kontrast mezi   indiány a kolonizátory. Ti   první jsou jakýmsi   zobrazením čistoty se svou   schopností splynout s   přírodou a naslouchat jí.   Ti druzí se rozhodli   přizpůsobit si okolí k   obrazu svému a potýkají se   s okamžiky zmaru a   beznaděje. A divák, stejně   jako jeden z hrdinů Smith,   sympatizuje spíše s indiány   a nachází v jejich   blízkosti určité   vysvobození ze svazujících   okovů tzv. vyspělé   společnosti. Je však již   předem jasné, že indiáni   si svoji půdu neudrží a tak   divák jen sleduje, jak se   snaží přizpůsobit   "evropskému"   způsobu života.
Za   zmínku stojí vynikající   herecké výkony pánů   Farrella a Balea, kteří jsou   oba sympatičtí a váhání   hlavní hrdinky, kterého z   nich si vybrat je   pochopitelné a snadno   uvěřitelné. Q ' orianka   Kilcher oplývá přirozenou   krásou a její výkon je   nezapomenutelný. Zaujalo mě   i obsazení vedlejších rolí   (David Thewlis ve skvělé   formě, Christopher Plummer je   prostě Christopher   Plummer).
Snažil jsem   se najít nějaký nedostatek,   který bych filmu vytknul, ale   nejde to. Někoho by možná   mohlo odradit pomalé tempo a   zdánlivá nědějovost. To   už je otázka vkusu. U tohoto   filmu nemusíte přemýšlet,   to on přemýšlí za vás.   Ná vás je jen pocit, který   si ze sledování odnesete.   Já seděl ještě při   závěrečných titulcích s   pusou dokořán a jen se   modlil, aby si Malick nedal   další dvacetiletou pauzu   než natočí další film.  
Dokonalá katarze.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Velmi pěkný film, který mě   zaujal jak hereckými výkony   ( Colin Farrell a další )   ale i atmosférou celého   filmu. Mocc povedený film !!
weitinger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2011
***
Pěkný film s klidným stylem   vyprávění, připomínalo mi   to pěkné ruské baladické   filmy. Jak to koresponduje s   šíleným tempem většiny   dnešních kasovních   trháků. Příběh krásné   princezny se povedl, nedivím   se nominacím. Bravo!
Kralovna.Zbojniku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Tento film jsem dostala od   jednoho známého. Velice si   ho chválil. V některých   věcech mu dávám za pravdu,   a to že ukazuje ameriku ve   své kráse, ještě před   tím než začala být   osidlována a původní   obyvatelé začli být   vytlačováni a zabíjeni v   nerovných bojích. Temný   stín v podobě drancování,   utlačování indiánů, bude   navždy vryt do pamětí   tohoto kontinentu.
Duster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Obrazově a atmosféricky   nádherný film, kterému   kraluje sympatická Q´Orianka   Kilcher. Colin Farrell,   představovaný jako hlavní   hvězda filmu, je postupně   poněkud upozaděn, což se   nakonec ukáže spíše ke   prospěchu věci. Film se   začne vyvíjet trošičku   jinak, než jak by se dalo   zpočátku očekávat. Tenká   červená linie mě vcelku   zklamala, Nový svět Terrence   Malika je naopak příjemným   překvapením. I tak je místy   poněkud nezáživný, takže   za *******.
SPECNAS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Film zkoumá jen ty   nejniternější pocity.   Historické reálie a   souvislosti si většinou   musíte z náznaků domyslet   sami.Jak na tento film   zareaguje průměrný   konzument z půjčovny,   dychtící po krvi a   šermování, radši nechci   vidět (stačí si tu vyhledat   hodnocení se dvěma   hvězdičkami a horší).Ale,   své kouzlo film má a je   škoda ho nevidět.
jirunka4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2010
nuda...
cely den jsem se na tento film   tesila...nakonec velke   sklamani. doslova jsem u   tohoto filmu usinala..skoro   zadna akce ...myslim ze to   byla akorat strata casu
Jeannej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Obrazové i zvukové   pohlazení po duši. Kdo   čeká historickou akčí   řežbu o dobytí Ameriky, ať   se na Nový svět nekouká,   kdo má rád krásné obrazy,   nabaží se dosyta.
Saluki57
Hodnocení:
Přidáno: 2.11.2006
NOVÝ SVĚT
Legendární režisér   Terrence Malick vás zve na   objevnou, dobrodružnou
a romantickou výpravu ve   svém kritiky vysoce   oceněném, na Oscara,   nomonovaném
vyprávění o prvních   dnech nové Ameriky.

Příběh   natočený podle skutečných   události zachycuje vztah   impulzivní indiánky   Pocahontas (Q´rianka Kilcher)   a anglického kapitána Johna   Smithe (Colin Farrell),
který rozpoutá válku   dvou světů o nový národ. V   dalších rolích hrají
Christopher Plummer a   Christiane Bale.
Tento   nezapomenutelný film je   "skutečný epos" .

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih65226minih65226Stolen (2009) 
Stolen n
minih48641minih48641Fresh Prince (1990) [TV seriál] 
The Fresh Prince of Bel-Air n
minih106230minih106230Crazy Joe (2013) 
Redemption n
minih16313minih16313Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (1985) 
Police Academy 2: Their First Assignment n
minih6564minih6564Dobrodružství Poseidonu (1972) 
The Poseidon Adventure n
minih171673minih171673Útěk z Pretorie (2020) 
Escape from Pretoria n
minih11485minih11485Likvidátor (1996) 
Eraser n
minih23528minih23528Zakázané ovoce (1998) 
Out of Sight n
minih19812minih19812Střelec (1995) 
Shooter n
minih72589minih72589Ohnivé srdce (2008) 
Feuerherz n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10