Nová noční můra (1994)

Nová noční můra (Wes Craven's New Nightmare)
68.1 %
 
 

Wes Craven's New Nightmare

Další název: A Nightmare on Elm Street Part 7: Freddy's Finale , New Nightmare

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 112 min.
„Tentokrát ti nepomůže ani když zůstaneš vzhůru.“
Herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle série Noční můry v Elm Street hlavní roli dívky Nancy, dostane nabídku na roli v novém dílu, ke kterému píše scénář Wes Craven. Heather odmítne, ale pak se dozví, že její manžel na filmu už pracuje. Znepokojena mu telefonuje a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase však cestou domů usne za volantem, havaruje a přitom ho náhodou zabije Freddyho rukavice, kterou připravoval pro natáčení. Během pohřbu se Heather zdá, že se rakev otevřela a místo manžela v ní leží Freddy. Také její syn Dylan se chová víc než podivně. Nechce spát, protože se bojí "zlého pána", jeho plyšový dinosaurus, který ho prý chrání, je celý pořezaný jako od nožů. Po několika děsivých snech a znepokojivých událostech, které se nějakým způsobem týkají filmového přízraku, jede Heather za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na jeho scénář. Tvůrce dosud neví, jak příběh dopadne. Vypráví jí o Zlu, které chce zničit nevinnost, a pokud prý někdo napíše dobrý příběh, podaří se mu toto zlo na čas uvěznit. Nyní se však zlo dere ven a znovu uvěznit ho může jen natočení nového filmu...

Zdroj: Nova

režie:
Wes Craven
 
 
hraje:
Robert Englund (Freddy Krueger), Heather Langenkamp (sebe / Nancy Thompson), Miko Hughes (Dylan Porter), John Saxon (sebe / Lt. Donald Thompson), Wes Craven (sebe), David Newsom (Chase Porter), Tracy Middendorf (Julie), Fran Bennett (Dr. Christine Heffner), Matt Winston (Charles 'Chuck' Wilson), Rob LaBelle (Terrance 'Terry' Feinstein), Marianne Maddalena (sebe), Sam Rubin (Sam Rubin), Robert Shaye (sebe), Jsu Garcia (sebe), Michael Hagiwara (Coroner), Sara Risher (sebe)
 
 
námět:
Wes Craven
 
 
scénář:
Wes Craven
 
 
kamera:
Mark Irwin
 
 
hudba:
J. Peter Robinson
 
 
výprava-architekt:
Cynthia Charett
 
 
kostýmy:
Mary Jane Fort
 
 
střih:
Patrick Lussier
 
 
zvuk:
Paul B. Clay (design), Jim Steube, Robert Fernandez, Chris Rabideau
 
 
vedoucí produkce:
Robert Shaye, Wes Craven
 
 
produkce:
Marianne Maddalena
 
 
titulky-česká verze:
Ivo Tomeček
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tony Cecere
 
 
vizuální efekty:
William Mesa (supervize), Flash Film Works
 
 
masky:
Gregory Nicotero, Erin Haggerty (zvláštní efekty), Kurtzman, Nicotero & Berger EFX Group (zvláštní maskérské efekty), David Miller Creations (Freddy)
 
 
asistent režie:
Gary Marcus
 
 
kaskadér:
Trisha Lane
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.