Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Noční války
Nesoudný mistr video sranců David A. Prior patřil dlouhá léta mezi stálice programu Festivalu otrlého diváka. Už jsme si říkali, že dáme jeho klukovsky naivním akčňákům, patlalským hororům či fantasmagorickým průnikům obého odpočinout, když tu se sám Prior odebral na věčný odpočinek. Památku trashového Petera Pana, který nás filmy jako Smrtelná kořist přenášel do militaristické variace Země Nezemě, uctíme jednou z nejblouznivějších, ale také nejprogresivnějších „opravdových od Priora“. Noční války představují průnik Čety a Narozen 4. července s Malým Nemem i Noční můrou v Elm Street, přičemž dalece předběhly dobu – povážlivé paralely s Priorovým žánrovým mišmašem vykazuje o dva roky novější psychedelické drama Jakubův žebřík, ale také Počátek Christophera Nolana. Od těchto okatých kopírek se vyprávění o vietnamském veteránovi, který musí ve svých snech vybojovat prohranou bitvu, odlišuje nenapodobitelným priorovským zpracováním. Cynici by o něm možná řekli, že je to prostý projev neumětelské intuitivnosti, nicméně my zde spatřujeme génia, jenž eklekticky vzdává hold velikánům kinematografie – počínaje situováním postav v záběru dle Jasudžiróa Ozua až po koncept absolutního rámu okoukaný od Bustera Keatona.
Aby výlet do říše snů nabral co nejhladší start, připravili jsme pro vás stimulující šláftruňky a vyzýváme vás, abyste na naši kinematografickou slumber party přišli v pyžamu. Role večerníčků převezme genderově nevyvážené duo simultánních dabérů Fostrá-Vokurka, které se do probíhajícího děje ponoří přímo na pódiu před plátnem.
Festival Kino otrlého diváka 2016


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Noční války
Psychologický horror. Americký válečný zajatec ve Vietnamu je prohlášen za mrtvého, ale vrací se ve snech svých bývalých bojových druhů. Skrze své sny jsou vtaženi do světa na pomezí reality a noční můry, v němž jsou oni i jejich bývalý přtel mučeni záhadnými nadpřrozenými silami.
Cinema 1992/3/57

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

67 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

13:05 - 13:50

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10