Duben
ohodnotit

Noční let

Red Eye

Další název:
Nočný let
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
17.10.2005
„Touhle linkou letí strach.“

Komentáře k filmu Noční let

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Dobře uděláno, dobře   zpracováno, dobře natočeno.   Takže když všechno dobře,   tak všechno dobře, tedy i   hodnocení. Mimo děj mne   zaujala i představitelka Lisy   Rachel McAdams a ve vedlejší   roli Jack Scalia.   181120117340/8143
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2008
i přesto, že nemůžu najít   nějaké větší formální   nedostatky, se mi ten film   prostě nelíbil - asi bych ho   shrnula jako Béčkový.   Hlavní myšlenka filmu je   dobrá, ta promyšlenost toho   plánu by mohla až děsit,   vydírání v letadle by mohlo   být nervydrásající,   honička po domě by pak mohla   být plná napětí...problém   je, že nic takového zde   není, pouze náznak, který   mě prostě jako diváka   neoslovil, nevtáhl naplno do   děje...a tím pádem nic moc!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Red Eye
Noční let jsem si nemohla   nechat ujít nejen díky   hereckému obsazení, ale   kvůli hereckému esu Wesu   Cravenovi. Klasické americké   béčko o tom není pochyb,   máme tady palubu letadla a   dvojici která řešá to   svoje, na chytrost tenhle film   moc nehraje, Cillian Murphy   žádá svoje a nepřijde mu   blbé o tom mluvit nahlas, i   když před nimi i za nimi   sedí spousta lidí, nevím,   ale já když letím v letadle   tak kolikrát slyším o čem   se lidé zamnou či přede   mnou baví a to je nemusím   jinak odposlouchávat, ale tak   jako budiž jedná se o film   ne o žádnou intelektuální   studii. Rachem McAdams tu já   můžu, nejen že se na ní   hezky kouká, ale je taky   skvělá herečka i když jak   se ukázalo hodí se spíše   do romantických filmů.   Přiznám se, že moje první   setkání s Murphym bylo   právě tady a svými modrými   kukadly si mě podmanil, on je   takový hodně zvláštní   typ, a navíc je vynikající   herec. Moje další první   setkání bylo s několika   minutovou recepční, kterou   dnes znám jako slečnu   Pillsburyová, tady a všude   jinde je trochu taková   vystrašená myška.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Noční let
Pro mě sice klasické   béčko, ale proč by i tento   druh filmu nemohl být dobrý?   Máme zde jasného klaďase   bez chyby a naskrz prohnilého   záporáka. Navíc letadlo, ve   kterém cestuje malá   holčička, postarší paní,   partička puberťáků...   Prostě celkově vzato   vděčné téma pro   každého.
Jen nechápu   český název Noční let -   vždyť s Exupéryho dílem to   nemá nic společného...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Wes Craven, tvůrce   'Vřiskotu' si střihl pro   změnu thriller   odehrávající se   převážně na palubě   letadla a opět se mu vedlo.   Po počátečním postupném   seznámení s hlavními   postavami se rozjede   napínavé drama, hodně   připomínající klasické   katastrofické snímky ze 70.   let. Sympatická Rachel   McAdams ztvárnila ženu,   která je pod hrozbou   neznámého muže přinucena   podílet se na atentátu   úspěšného businessmana.   Byť je děj relativně   jednoduchý, promyšlen je do   sebemenšího detailu.   Dokonalá atmosféra a   svižné tempo dodává na   atraktivnosti snímku. Po   přistání letadla se tempo   relativně zrychlí. Divák je   v této chvíli svědkem   zoufalého boje o přežití   nejen hlavní hrdinky, ale i   ostatních lidí mající s   tím co do činění.   Závěrečný souboj je již   vyobrazení toho, co už od   Cravena moc dobře známe.   Byť se jedná o jiný   příběh, vliv Vřískotu   je znát, a to hlavně již   zmíněným závěrečným   soubojem. Ničemu to však   nevadí. Naopak to dodává   větší grády.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Tento film je pomerne dosť   napínavý od samotného   začiatku, je sa tu načo   dívať, mne sa filmy   takéhoto žánru páčia.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Můj nejoblíbenější film v   žánru thriller, protože si   ho do rukou vzal dobrý   režisér Wes Craven, který   už stvořil legendární fil   Vřískot a který má na   filmy opravdu talen. Noční   let je mu důkazem, protože   mu dal spoustu napínavých   scén a především krásný   a zajímavý příběh. Wes   Craven má zlaté ruce,   protože se mu tento ilm   opravdu povedl. Zkoukněte ho   ať se na tomto názoru   můžeme shodnout a jestli se   neshodnete napište proč
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2021
Dvě třetiny slabší,až   když má letadlo přistát a   zapíchne Ráchel únosci   tužku do krku začne to   nabírat obrátky,honička na   letišti ,bomba v hoelu,pak   bitka doma a konec protivníka   a hláška na   konci,průměrná poddívaná.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2018
║Rozpočet   $26miliónov║Tržby USA   $57,891,803║Tržby   Celosvetovo $95,577,774║   /videl v kine: 80%/_______
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2010
Výborné B
Wes Craven se pochlapil a   přinesl na stopáž chudý   ale dějově velmi zajímavý   film. Jeho hlavním tahákem   je hlavně napínavá hra o   život v letadle.Skvěle role   záporného hrdiny sedla   C.Murphymu který zahrál   dokonale dvě tváře, a to   příjemného mladíka a   nepředvídatelného   zloducha.Celý film pak trochu   kazí závěrečná klišé   scéna již na zemi, která   film posunula v mých očích   o stupínek níže.Přesto   velmi dobré.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Nemůžu si pomoct, ale Wes   Craven natočil fakt   exkluzivní thriller, ve   kterym neni vůbec žádná   omáčka okolo, ale celej děj   se točí jen a pouze kolem   centra dění a nenechá   diváka ani na vteřinu   odpočinout. Stopáž 80 minut   tak uteče fakt megarychle a   výsledek je dle mého názoru   výbornej!!!!
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2011
extra krátký film na své   poměry a obsazení, extra   pomatený... nádherná Rachel   v držení Cillianem   Murphym... v tom letadle jsem   si začínala myslet, že   Cillian bude opravdový   profesionál s jeho   hlavičkou, plánem,   koumáctvím, ale na konci   toho všeho byl malý pán   ležící pod jednou velkou   dominou :)... Rachel tam dost   riskovala a byla pěkně   vyčůraná, v okamžiku, kdy   mu bodla prupisku do krku se   mi film zhnusil, protože   Cillian byl paralyzovaný,   téměř nefunkční,   nemluvící, spožděný. Do   té doby působil dominantně   on a já čekala při jejich   stále elektrizujících   pohledech, kdy na ní někde   kromě toho záchodu ještě   skočí. V tomhle okamžiku   však bylo jasné, že se tak   nestane, že naopak začínám   cítit zášť vůči němu   pro jeho lehkou přemoc.   Vlastně ani nevím, která   scéna byla průlomová a   Rachel se dozvěděla, že je   to zlobivec, protože jsem   film už tak vnímala na   jedno oko a celý ten akt byl   bez předchozích důvodů...   na konci filmu se z Rachel   stala Xena, vychytrale (jakoby   byla sama špionka) se dostala   z letiště, přejela jednoho   vraha a v závěru dorazila   Cilliana. Recepční patřila   do romantické komedie, ne do   pomalu teroristického   filmu... no znám lepší   filmy z paluby letadla, ale za   hlavní herce jsem moc ráda.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Dobře natočený thriller.   Sice kratší stopáž, ale   má to napětí, atmosféru a   spád. Vše co se od takového   žánru očekává.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Krátké, svižné,   napínavé. Hlavně část   odehrávající se na palubě   letadla se moc povedla,   všechno do sebe skvěle   zapadalo. Rachel McAdams byla   sexy, Cillian Murphy velmi   přesvědčivý, na toho si   budu dávat pozor. V závěru   sice přibylo klišovitých   fíglů, ale ty nedokázaly   smazat celkově příznivý   dojem. Wes Craven je ve svém   oboru mistrem.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2010
Ze začátku trochu   roztříštěné ale pak se   vše srovná a vyklube se z   tohohle snímku výborný   thriller s gradujícím   dějem, který se řítí do   drtivého finále. Krátké a   svižné, zábava jak má   být.
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Další (co se atmosféry   týče) brilantní thriller,   který využívá jako hlavní   motiv neustálou komunikaci   mezi vrahem a obětí   (podobně jako třeba   Collateral a Telefonní   budka). Především první   hodinka napíná až k   prasknutí a je obdivuhodné,   že někdo jako Craven (tedy   autor, který ve svých   filmech neustále střídá   prostředí) dokáže tak   schopně rozehrát drama   prakticky jen na dvou   sedadlech. Po opuštění   letadla sice upadá kvalita o   stupínek dolů, ale to není   vina Cravena (který se naopak   s přechodem vyrovnal   srdnatě), nýbrž   scénáristů, kteří ve   finále využívají   podstatně lacinějších   berliček. Nicméně, i tak mi   finále nevadí (naopak mi to   přijde jako roztomilý odkaz   na úspěšnou vřískající   trilogii) a neshazuje mi   celkový dojem z Nočního   letu. Akorát není výsledek   natolik precizní, aby byl   film podobně   nezapomenutelný, jako třeba   právě Telefonní budka. A   Cillian Murphy je ďábel, ze   začátku hraje slaďouška   přesně podle gusta   dámského publika, aby   následně tohle klišé   hezkých herců zadupal do   země, je to prostě frajer!
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Pokud se na vás někdo culí   víc než je obvyklé, snadno   upoutává vaši pozornost a   pokud k tomu ještě   „všechny náhody“ jsou na   jeho straně, tak pozor! Mohlo   by se jednat o člověka,   který si vydělává   „odklízením nepohodlných   osob“. Logické návaznosti   sice občas drhnou, ale jinak   docela solidní drama   odehrávající na dvou   sedadlech v letadle. Mimo   letadlo je to ovšem poněkud   slabší.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2015
Šmejd na palubě
Thriller na slušné úrovni.   Bez herců jako Cillian Murphy   či Rachel McAdams by ale byl   poloviční. Oni jsou Ti, kdo   táhne film, pro jehož   jednoduchý děj tak akorát   stačí velmi krátká   minutáž. Režie je   standartní, Craven mě niky   nijak neoslovil, zde alespoň   celkem slušně zabavil. 7/10
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Ne, nebudete si napětím   hryzat nehty (ale Cillian   Murphy spolu s hudbou občas   dokážou slušně pocuchat   Vaše nervy), ani Vás   nepohltí intenzivní   atmosféra, ani si neprojdete   krvavou lázní. Zato se u   tohoto netradičního,   odlehčeného thrilleru budete   možná jako já skvěle   bavit. Wes Craven to natočil   s neuvěřitelným nadhledem a   neskutečně mate tělem. Do   každé dramatické situace   přihodil několik   scénáristických fíglů a   vtípků (hodně zábavná   byla samostatná holčička,   která poprvé letí sama),   přitom těm důležitým   momentům nic neubral na   působivosti. Ze začátku asi   budete zaskočeni naivitou   vztahové roviny a pomalým   rozjezdem, ale to, co se zprvu   zdá evidentní, se posléze   vyvine trochu jinak, než by   člověk očekával. Chvíli   fandíte padouchovi, kterého   se bravurně ujal z mé strany   doposud trochu přehlížený   a nedoceněný, zde však   téměř démonický   „charismáč“ Cillian   Murphy, později už ale   přejete pouze elegantní   krásce s tváří Rachel   McAdams, která je na konci   naprosto skvělá. Závěr   snímku, odehrávající se v   domě, je celkově hodně   delikátní záležitostí,   neboť již sklouzává do   sebeparodické roviny, je   jednak opravdu dramatický,   jednak humorně odkazuje na   předchozí dění ve filmu a   jednak se s ničím nemaže a   jde krutě na věc   (obzvlášť to finální   „na moji holčičku nikdo   sahat nebude“, které jde   taktéž v duchu předchozího   „jsi určitě v   pohodě?“).
Každopádně film nebude   sedět každému, jak jsem   již napsal, není to typický   „vyděračský“ thriller.   Scénář není komplikovaný   a chybí mu překvapivý zvrat   v druhé půli a pointa. Film   v první řadě sází na   nápad, charisma postav (u   kterých nevadí, že jejich   psychologie je víceméně   povrchní), drobná   scénáristická překvapení   (nečekaně hrdinné   počínání hlavní postavy)   a dobírá si diváka s   humorem sobě typickým,   který není prvoplánový.   Ani logických děr jsem si   napoprvé nevšimnul, což je   fajn, protože to znamená,   že tam určitě nějaké   byly, ale přede mnou zůstaly   zamaskovány. Pro mne osobně   příjemné překvapení.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Slušný thriller s Ciliamem   Murphym a Rachel   Mcadams.Touhle linkou letí   strach.Film je i celkem   napínavý,hlavne poprvé.Pak   už víte jak to dopadne.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2006
Skvělý a nervydrásající   thriller. Craven vsadil na   neprofláknuté herce a   povedlo se; McAdams je   krásná a neuvěřitelně   sympatická, Murphy je   nejlepší padouch posledních   let - jeho světle modré oči   jsou nádherně odporné a   jeho přerod z klaďase na   záporáka je moc dobře   zahraný. Co se povedlo   nejvíce, je minimalistická   scéna dvou sadaček letadla.   K vyššímu počtu bodů   nesahám jen kvůli logickým   kiksům.
ZuzikD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Na stoprocentní hodnocení si   to film zkasil závěrečnýma   15 minutama. Jinak to mělo   solidní rozjezd, hodně mě   to upoutalo a čekala jsem co   se bude dít, od poloviny to   bylo předvídatelné ale   dobré a konec jak jsem již   uvedla byl hodně nepovedený,   ale i tak to mělo něco do   sebe. Cillian Murphy a Rachel   McAdams byly kvalitními   protihráči.
Pauleta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Z tohohle se dalo vytřískat   daleko víc než jen hodina   nudy a pak průměrná   závěrečná honička až   trapně kladné hlavní   hrdinky s prevítem
notime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2006
Nejlepší thriller co jsem v   poslední době viděl. Oba   hlavní hrdinové jsou   úžasní. Wes Craven je   prostě machr. Ukázal, že   umí natočit nejen hororovou   vyyražďovačku, ale taky   pořádný thriller. Ještě   jednou musím vyzdvihnout oba   herce, lepší snad nemohli   vybrat.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2006
Wes Craven, tvůrce   kultovních hororových   sérií Vřískot a Noční   můra v Elm Street,   přichází do kin s   thrillerem Noční let.   Ačkoliv se jedná o mnohem   subtilnější žánr, než na   jaký jsme od něj byli   doposud zvyklí, napětí a   strachu neubylo. Spíš   naopak.Lisa Reisert (Rachel   McAdams) k smrti nerada   létá, ale hrůza, která se   jí zmocní během nočního   letu do Miami, nemá se   strachem z létání nic   společného. Ve chvíli, kdy   se letadlo zvedne do vzduchu,   prozradí Lise na první   pohled sympatický   spolucestující Jackson   (Cillian Murphy) pravý důvod   svého pobytu na palubě:   Připravil plán na   zavraždění mocného   byznysmena… a Lisa má být   jeho klíčem k úspěchu.   Pokud odmítne spolupracovat,   jejího otce zastřelí   nájemný vrah, který čeká   na Jacksonův telefonát.   Uvězněna v obřím letadle a   10.000 metrů nad zemí nemá   Lisa kam utéct a koho volat o   pomoc, aniž by přitom   ohrozila život svůj, otcův   nebo ostatních lidí na   palubě. Miami se blíží a   Lise zoufale ubíhá čas k   nalezení řešení, kterým   zpacifikuje zločince na   vedlejším sedadle a   zabrání tak vraždě.“Bylo   příjemné opustit oblíbený   žánr a vyzkoušet si něco   zbrusu nového. Není tu   žádný maniak, který by   honil lidi s řeznickým   nožem v ruce, a nikdo tu   nenosí strašidelné masky   – tedy kromě člověka,   jehož “maska” pozorného   spolucestujícího je velmi   civilní a o to možná   nebezpečnější a   reálnější. Nikdy   nemůžete vědět, kdo si k   vám přisedne,” říká   režisér Craven.Když se   scénář o klaustrofobní   hře kočky s myší   úspěšného televizního   scenáristy Carla Ellswortha   dostal Cravenovi do rukou,   byla z toho prý láska na   první pohled. “Ve   srovnání s tím, jak ho Wes   obohatil během příprav na   natáčení a pak přímo na   place, to byl ale nedodělek.   Wes je opravdový mistr   hrůzy,” sebekriticky   hodnotí   Ellsworth.Klíčových rolí   únosce a jeho oběti se   skvěle zhostili   charismatický Cillian Murphy   (Batman začíná, Návrat do   Cold Mountain), který   přesvědčivě zvládl obě   polohy domnělého klaďase i   charismatického zločince, a   vycházející hvězdička   Rachel Mc Adams (Nesvatbovi,   Protivný sprostý holky) jako   sebevědomá Lisa, jež se   odmítá nechat vmanipulovat   do role bezbranné rukojmí.   Ze země pak oba jistí   zkušený Brian Cox (X-Men 2,   Bourneův mýtus) v roli   ohroženého Lisina otce.
entei
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Zajímavý nápad, ale   nedotažený do konce. Tento   snímek vůbec nebyl špatný,   ale nedotažený do konce.   Zajímavé nápady a dobré   herecké obsazení film sice   má, ale od dobrého trileru   bych asi očekával něco   víc...
cernoska123
Hodnocení:
Přidáno: 29.10.2007
Film se mi celkem líbil i   obsazení,ale uvítala bych   kdyby tam bylo i více o tom   koho chtěli zabít a z   jakého důvodu.
Herodyl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Nejlepší "letadlový" thriller
Myslím že k tomuto filmu   není moc co dodat...skvělé   výkony obou herců, napětí   z tohoto filmu přímo   vyzařuje a tak to má u   správného thrilleru   být..85minutová stopáž   bohatě stačí...Myslím že   si všichni odneseme hluboký   zážitek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24814minih24814Všichni musí být v pyžamu (1985) 
Všichni musí být v pyžamu n
minih43627minih43627Hvězdný prach (2007) 
Stardust n
minih6183minih6183Děvčátko, neříkej ne! (1932) 
Děvčátko, neříkej ne! n
minih79030minih79030The Living and the Dead (2006) 
The Living and the Dead n
minih43183minih43183Dr. House (2004) [TV seriál] 
House M.D. n
minih118468minih118468Láska, soudruhu! (2013) [2k digital] 
Mieletön elokuu n
minih57993minih57993Třeboňská pohádka (1982) [TV inscenace] 
Třeboňská pohádka n
minih72671minih72671Ferdinande, vrať se! (1984) [TV inscenace] 
Ferdinande, vrať se! n
minih33401minih33401Pavučina snů (2002) 
Dreamcatcher n
minih157075minih157075Ghostland (2018) 
Ghostland n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10