Duben
ohodnotit

Noc na Karlštejně

Další název:
Night at Karsltejn
Rok:
1973
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1974
„Na dvoře Otce vlasti bylo pěkně rušno... O císaři Karlu IV., hradě Karlštejně a porušení jednoho zákazu.“

Komentáře k filmu Noc na Karlštejně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Roli císařovny Elišky měla   původně hrát i zpívat   Brejchová, potom   Vondráčková, načež   tvůrci včas došli k   závěru, že ta první neumí   zpívat, ta druhá zase hrát,   z čehož vyplynul geniální   kompromis, kdy té první to   ve filmu moc sluší a ta   druhá přišla k jednomu ze   stěžejních hitů své   pěvecké kariéry. A že to   celé není moc historické?   To lze očekávat u   historických či   životopisných filmů,   zatímco tohle je   muzikál/komedie. Leč i tak   si může každý odnést   poznatek, že ze čtyř   manželek Karla IV. byla   Eliška ta, co dokázala   lámat meče. Karel Svoboda   dokázal (na rozdíl od   jiných) vybavit nosnými   melodiemi celý film, byť se   hudební motivy opakují v   různých aranžích. Hudebně   je to hodně stylově barevné   a pak ani neruší to, že   někteří herci mají se   zpěvem problém (zatímco   naopak například Matuška   nemá problém s hraním).   Vyšperkované dialogy se   starobylou češtinou   příjemně kontrastují s   moderní hovorovou mluvou   (Hanzlík: "Hodím se   marod."). A výkvět   českého herectva v   kouzelných exteriérech v   čele se vzácným setkáním   dvou tehdy oblíbených dvojic   Brodský-Brejchová,   Hanzlík-Kolářová. Prostě   za 100%.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2013
Po Světácích   nejúspěšnější film,   který nestor zábavy Zdeněk   Podskalský natočil. Ve filmu   se setkáme s plejádou   populárních herců i   zpěváků. Krásná Jana   Brejchová, mladé kotě   Kolářová, nemocný Jaroslav   Marvan, komička Slávka   Budínová,slavíci ze   zahraničí Matuška a   Kopecký. Brodský, Höger a   Hanzlík, těm je scénář   psán na tělo, tak neměli   pod dobrým vedením co   zkazit. Ani již nepočítám,   kolikrát jsem ten kus viděl   a je stále na co koukat....
green-tea
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Na hradě je ženská!!!
Neokoukatelná česká   klasika, roztomilá komedie se   spoustou zvučných jmen a   hezkých písniček. Pro mě   nejlepší český muzikál -   pokaždé mi zvedne náladu,   potěší a dodá elán.   Myslím,že i pan Vrchlický   by se bavil...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
"Chceš - li na světě býti převesel..."
Vždycky se mi vybaví   začátek písničky, jíž   zpívá odvážná Alena ve   strážnici pořádným   mužským, jak ona sama   říká:-)Já miluji tuto   filmovou klasiku, k níž   nemám jediné   výhrady...Čekala jsem ale se   svým komentářem až na   dobu, kdy uvidím i   zpracování divadelního   muzikálu. Obávala jsem se,   že budu až moc srovnávat,   ale nestalo se tak...humor   filmové klasiky je krásně   zachován i na divadelních   prknech, dokonce některé   drobné doplňky v dialogách,   které jsou nezbytné pro   propojení návaznosti scén,   působí přirozeně a i když   před Vámi stojí jiní   herci, příběh je stejný a   stejně krásný jako z   filmového záznamu. Bezesporu   asi největším fenoménem   celého muzikálu je jeho   úžasná hudba od Karla   Svobody...divadelní Eliška   Kateřina Brožová zpívá   ústřední skladbu Lásko   má, já stůňu stejně   krásně jako Helena   Vondráčková a působí mile   a přirozeně jako Jana   Brejchová. I Petr Štěpánek   v roli Karla IV. může směle   konkurovat svým výkonem   báječnému panu Brodskému z   filmu. Noc na Karlštejně   prostě je a zůstane klasikou   mezi klasikami a je to další   film, jemuž bych s chutí   dala i vyšší hodnocení. Á   propos, ještě malá   zajímavůstka mi vytane na   mysli, když se řekne Noc na   Karlštejně - při úvodních   titulkách   "pokažený" záběr   se dvěma cyklisty v levé   části obrazu, copak asi   dělali v době gotické?:-)))
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Skvělí film velice slušně   obsazen snad všechna naše  
herecká esa tento   film nemá chybu.Na svou dobu   skvělé.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Nejlepší český muzikál
Ač mám rád i jiné české   muzikály, nenapadá mě,   který by se tomuto vyrovnal;   jsou i jiné se skvělým   obsazením, jenže Vlastimil   Brodský, Jana Brejchová,   Daniela Kolářová, Waldemar   Matuška a spousta jiných,   jejichž jména si můžete   přečíst v obsazení, jsou,   ať mám sebelepší vztah k   mladší generaci, z těch   nejlepších herců vůbec a   je přetěžké se jim   vyrovnat.
Proč   netvrdím, jakkoliv jsa   nacionalistou, že je to   nejlepší muzikál vůbec;   no, nebaví mě číst titulky   a kromě Abby a pár dalších   výjimek nerad poslouchám   písničky, jimž nerozomím,   takže na cizí muzikály   koukám výjimečně.
Ale muzikál stojí na   písničkách a zde Noc na   Karlštejně opět vyhrává.   ,,Kam nemůže zajít ďábel,   tam si ženskou dosadí, ať   jsi Kain a nebo Abel, vyhýbej   se podhradí." a další   krásné vtipné a pěkně   podané pasáže můžeme   srovnat s podobně dobrými v   jiných filmech, ale taková   písnička Lásko má, já   stůňu od doby svého zvyku   zlidověla; ano, i výborné   písničky z Rebelů nebo   Šakalích let jsou   nezapomenutelné a svého   času zněly z rádií   přečasto, jenže i   vezmeme-li toto měřítko -   ,,Ač den mám jindy   poklidný, dnes nevím kudy   kam a trápí mě sen ošidný   a trápí mě král   sám..." jsem v mládí   slýchal z rádia celkem rád   a hlavně velmi často; a   připomínám, že jsem se   nenarodil zrovna v   sedmdesátých letech.   Neříkám, že písničky   ostatních muzikálů budou za   30 let zapomenuty, ale   neviděl bych to na takovou   oblibu.
své udělalo i   prostředí Karlštejna; je to   jeden z mála filmů   natáčených právě zde,   protože Karlštejn zkrátka   jenom velký experimentátor   prohlásí za obyčejný hrad   (myšleno z Čechů, jinak už   byla i katedrála sv. Víta v   jednom filmu prohlášena za   ,,nějaký z kostelů v   okolí").
No a   předloha samozřejmě také   přispěla k celkové   kvalitě. Osobně mi nevadí,   že se pověst o ženách na   Karlštejně ukázala   nepravdivou, na kvalitě to   tomuto vtipnému příběhu   nic neubírá. Když se přes   zákaz setkají na hradě tři   ženské, máme ústřední   vtip, za jaký se dobrý   vtipný snímek nemusí   stydět.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2016
Best of na seznamu českých   filmů. Krásné prostředí,   skvělé písničky a dokonce   i humor tu je. Že to není   podle historických   událostí? A kdo vlastně   ví, jak to tenkrát bylo?
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Jeden z mých oblíbených   filmů.A není to jen kvůli   mé lásce k české   historii.Báječný   snímek,skvělé herecké   výkony(především pan   Brodský)Nezapomenutelné   písně Karla Svobody.Je to   film ke kterému se vždy   ráda vracím.
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Nevím zda je to typický   muzikál ? V každém   případě jeho prvého   uvedení v TV vzbudilo spoustu   debat typu: "To je   zesměšnění, nevhodně   zpracovaný Vrchlický" a   pod. Prostě reakce typické   pro dílo, které předběhlo   svou dobu ! Také při tomto   filmu rád vzpomenu na pana   profesora Františka Bonuše,   který na choreografii   historických tanců   spolupracoval a veřejnosti je   dnes znám spíš v   souvislosti s propagací   country tanců v 80. letech   minulého století (taky ste   chocili na kántrybály na   Žofín, ne ?)
Milicent
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2010
víc hvězdiček nejde?
Na tomhle filmu je jediné   špatně - že si pamatuju   premiéru :o) jinak bych po   každém shlédnutí dala víc   a víc hvězdiček. Tenhle   film vážně nestárně,   úžasné písničky, i s   texty, které jsou   bezkonkurenční, skvělá   režie, náááádherné   exteriéry a fantastické   obsazení..kdo si dneska   vzpomene, kdo byl Pavel   Bartoň? A tady vstoupil do   historie a je skvělý!!! Co   postava, to skvost..
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
S chutí se pouštím do komentáře k filmu,
který, tedy dle mého   názoru, dozrál jako víno v   číši pana Brodského. Když   zazněla krásná melodie   Lásko má, já stůňu, paní   Brejchová se svým krásným   profilem, bylo na co koukat. A   to jsem již stará babka.   Sešlo se zde veliké   množství herců, z nichž   převážná většina již   nežije. Pan Matuška se svým   krásným hlasem, atd. atd.   Pan Brodský mne nikdy jako   muž nikterak nezaujal, ale od   shlédnutí tohoto filmu jeho   charisma v mým očích   narůstalo. Jsem moc ráda,   že jsem tento skvělý film   mohla díky TV znovu vidět.   Vřele doporučuji, zvláště   mým vrstevníkům. Generace   mého vnuka by se ale,   bohužel, jen asi   ušklíbla...
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Klenot české kinematografie!   Skvělý film s výborným   hereckým obsazením.   Muzikály nemusím, ale tohle   je výjimka. Písničky jsou   naprosto báječné.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Je to vynikající film,   muzikálová komedie, která   neuvěřitelně baví pořád,   i když ji už asi všichni   notoricky znají. Děj je sice   jednoduchej, ale písničky   mají stále grády. Nejvíce   mě vždycky dostávala   dvojice v podání pánů   Matušky a Kopeckého s jejich   lovením ženských.
iviik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2021
Na hradě, ženská
Film-muzikál, nám neustále   zraje, jako víno. Hudba,   scénář, režie, děj a   herecké obsazení i výkony   herců, to vše skvěle   namixované a k tomu   atmosféra příběhu z doby   Otce vlasti, podtrhuje vše.   Krásné a   romanticko-komediální   pojetí dané tématiky   včetně majestátního   Karlštejna, tak umocňuje   skvělý filmový i hudební   zážitek. Natočí se v   současnosti ještě vůbec   někdy něco podobného?? Mám   obav, že nikoliv, sešla se   zde nejen úžasná herecká a   hudební generace skloubená s   hudebním géniem loci, který   těmito písněmi, dodal dílu   celkové kouzlo a pozvedl   tento filmový klenot na   nejvyšší piedestal české   klasiky a zajistil mu   nesmrtelnost.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Fakt bezvadný muzikál.   Nádherná hudba, zpěv a   herci sů taky dobří :-D Na   toto sa možu dívat pořád,   i když už to znám :-))
jamasen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2018
jamasen
I když jsem ten film už   viděl mnohokrát, vždycky se   na něj rád podívám,   výborní herci skvělá   hudba. Odpočinkový film na   večer ke skleničce vína.
rac31
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Naprosto úžasné herecké   obsazení a hudba geniální.   Tento muzikál nestárne!   Nemám co vytknout... kdo   tento muzikál nezná, tak ho   všem doporučuji.
kopec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Je to opravdu super film. Mezi   mé oblíbené patří již   vélmi dlouho. Od jeho   shlédnutí má můj obraz   Karla IV. naprosto jasné   rysy, jsou to rysy pana   Brodského. Tvůrcům za tento   film, i když hodně   opožděne, tisíceré díky.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Vynikající!
Skvost české kinematografie.   Jak jsem již několikrát   zmiňovala, muzikály či   hudební filmy nejsou má   parketa, ale Noc na   Karlštejně zcela předčila   mé očekávání. Musím   pochválit herecké výkony i   zpěv.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Snad jeden z nej českých   muzikálů o Karlovi IV. a   jeho hradu Karlštejně a   také o jeho žárlivé   královně. Skvělé herecké   obsazení. Tady si zahrál   opravdu výkvět našich   vynikajících herců. A   písničky z tohoto filmu je   zbytečné komentovat.   Doporučuju všem, kdo to snad   ještě neviděli.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Další česká klasika,   kterou jsem opět viděl asi   po osmi letech, což je   nepochybně škoda, protože   zrovna v sedmdesátých letech   se našemu filmu neobyčejně   dařilo. V téhle době se   urodilo velké množství   nezapomenutelných komedií a   Noc na Karlštejně je jedna z   nich. Ale přeci jenom se   trochu odlišuje… Přestože   se vždy zmiňuje, že tenhle   snímek je hlavně muzikál   (či hudební komedie) já   jsem po dnešním shlédnutí   trochu jiného názoru –   samozřejmě, písní je zde   dost a ani humor nechybí,   ale…Na mě to působilo z   největší části jako   romantika (tedy samozřejmě   jí tu až tolik není, ovšem   v mých očích je tenhle film   právě v romantických   pasážích (teď mluvím o   císaři a jeho Elišce) asi   nejsilnější. Přestože se   od komedie notně okořeněné   hudbou nedají čekat   úžasné dialogy, tak v toto   případě to není pravda –   i když to platí jenom o   několika málo v už   zmiňovaných situacích. U   jiného filmu bych řekl   bohužel, zde to ale nejde.   Vždyť hudbu dělal Karel   Svoboda. A je přesně   taková, jako bylo jeho   dobrým zvykem – totiž   výborná. Netřeba asi   zdůrazňovat, o čem   konkrétně píšu, ale   nemůžu si pomoc –   “Lásko má já stůňu”   je mojí oblíbenou písní   už od dětství a v   posledních letech se mi pod   kůži dostala (ještě více   než první jmenovaná) “Do   věží”. Oba tyhle songy   považuju za jedny z   nejkrásnějších   romantických písní, které   jsem kdy slyšel. Ale i zbytek   stojí určitě za poslech. A   teď jenom stručně –   příběh je jednoduchý, ale   jak v té době bylotéměř   pravidlem, zároveň   geniální (v jednoduchosti je   síla!) a dokáže bez   problémů film utáhnout. Za   to asi díky Jaroslavu   Vrchlickému a samozřejmě   také pánům scénáristům a   vlastně všem tvůrcům. O   obsazení asi take nemá moc   smysl diskutovat – krásná   Jana Brejchová a Daniela   Kolářová, nerozhodný   Jaromír Hanzlík, poněkud   nadržení Miloš Kopecký s   Waldemarem Matuškou, zmatený   Jaroslav Marvan či   neobyčejně charismatický a   skutečně majestátně   působící Karel IV….tedy   Vlastimil Brodský vlastně   :-) Ti všichni dodávají   snímku auru výborného filmu   a jednoho z nejhezčích   romantických filmů   (uznávám, že s tímto   nemusí mnozí souhlasit, ale   já nevidím žádnou   romantiku v tom, když se dva   lidi chovají jako pitomci,   nic se tam neděje ale nakonec   jsou spolu - narážím na   včerejší zklamání se   snímkem “Něco jako   láska”).
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Tento filmový muzikál je   starý už 36 let. A stále   znova a znova se na něj moc   ráda podívám. Výborné   herecké obsazení, suprové   zapamatovatelné písničky a   Waldemard Matuška s Milošem   Kopeckým.... no ti dva z toho   udělali nezapomenutelný   zážitek.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2003
Další z klasik
Dnes komentuji třetí nebo   čtvrtej nebo pátej film no   to je jedno a už mám   třetí, který patří snad   mezi ty filmy, které by měl   vidět každý. Je to skvělý   český muzikál a hraje v   něm spousta výborných   herců a samozřejmě v něm   zpívá sposuta skvělých   zpěváků.
blackpoint
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2007
I kdyby císař Karel IV.   stonal láskou, na Karlštejn   žádná žena nesměla!   Přesto se našly hned dvě,   které se rozhodly jeho zákaz   porušit. A navic jeste v   prestrojeni. Co z toho asi   vyplynulo si dovedete jiste   predstavit. Muzikaly moc rad   nemam, hlavne ty nove, ale   tento film je proste jednicka.   Nejenom kvuli vynikajicimu   hereckemu obsazeni, ale i   nametem,myslenkou. Je to   skvela podivana u ktere se   budete dobre bavit. Davam 9.
chipushit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2007
Moc hezký film. Vlastně   poslední, kde jsme mohli   spatřit Jaroslava Marvana.   Velmi se styděl zpívat vedle   Waldemara Matušky, který se   zase styděl vedle něj hrát.  
Krásné písničky,   vynikající herci. Film plný   hlášek, které dodnes žijí   svým vlastním životem.
petrph
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Nádherný český muzikál s   hvězdným obsazením na   historické téma. Moudrý   český král a císař Karel   IV. vydal pošetilé   rozhodnutí - hrad Karlštej   má sloužit pouze   diplomatickým jednáním a   zbožnému rozjímání, a   proto do něj mají zakázan   přístup ženy. Naštěstí   pro něj i pro příští   generace se našly dvě   odvážné, pro které láska   byla víc než strach z jeho   zákazu. Líbivý úsměvný   děj plný krásný melodií   již dlouho patří do   zlatého fondu naším   kinematografie.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2021
Z mého pohledu jednoznačně   hodně povedený filmový   muzikál natočený podle   notoricky známé literární   předlohy. Spousta výborných   herců a ještě víc   známých zpěváků v   krásném prostředí naší   národní památky dokáže   dobře pobavit i téměř půl   století po svém vzniku!!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2019
Notoricky známý muzikál s   nadhernou hudbou a   písničkami a výborným   obsazením. Vtipné, spoustu   herců/zpěváků, které   jinde nebylo vidno. Přesto   chyběla třešinka na dortu a   já jsem si teprve nedávno   uvědomila, že mi prostě   nesedí role Vlastimila   Brodského, tady získal   klišoidní a pradůstojnou   roli, která sice měla smysl,   ale mě neseděla. Moc dobrý   komentář Matematicka.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Na Karlštejn mají zakázán   přístup ženy. Jedné noci   tam kromě královny Elišky   přichází i milá   královského šenka Peška   Alena. Asi nejlepší   zpracování hry   J.Vrchlického s množstvím   předních herců (V.Brodský,   J.Brejchová, K.Höger,   W.Matuška, M.Kopecký,   J.Marvan, J.Hanzlík a   další). Opravdu   nezapomenutelné písničky -   srovnatelné s Kdyby tisíc   klarinetů.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Docela svěží muzikálek, i   když zní divadelně a tedy   prkenně.Královna Eliška   Jany Brejchové je nádherná   a pořádně ostrá. A císař   Karel IV. Vlastimila   Brodského je majestátní,   ale trochu neživej.   Nejlepší scény jsou s   podádkou hradu a jejich   pijatikama, pak   rozkvétající vztah Buška a   Aleny. V neposlední řadě   hudba je vynikající,   škoda,že to všechno   nezpívají herci.Já se ale   na tento film vždy rád   podívám.
Kopfrkingl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Příjemný komediální   muzikál s vynikajícím   hereckým obsazením. Velkou   popularitu mezi diváky si   získal především skvěle   napsanou hudbou Karla Svobody.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Pravidelne reprizovana ceska   klasika, ktera ale bohuzel   neni tak dobra jak mohla byt.   Herci dobri, pisne taky, ale v   celkovem souctu jsem se ani   moc nebavil.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Kam čert nemôže...
Zaujímavý film, teda skôr   muzikál. Úplne ma zasa   nevzal, ale pozrieť sa to   určite dalo. Trošku   idealizované vládnutie, ale   prečo nie. Dobre obsadenie,   kráľ veľmi dobrý. Trocha   veselia, trocha humoru.   Zhodnotil by som to ako   lepší priemer, aj keď moc   muzikály nemusím. Tá   ústredná pieseň však je   veľmi pekná
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2014
Jeden z nejúspěšnějších   Českých filmových   muzikálů i když tento   filmový žánr moc nemusím   nechalo se na to koukat,byli   tam i docela dobré vtipné   scény a pěkné písně v   podání W.Matušky.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.10.2011
Zajímavá zápletka   příběhu, ale hlavně s   dějem související a dál ho   posouvající písničky, z   něj činí film, na který se   jednou za čas, ale rozhodně   ne při každé repríze, dá   dívat. Na mnohé jiné ani to   ne.
Matematicka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2012
Předloha je mnohem lepší!
Souhlasím spíš s těmi, kdo   jsou v hodnocení   zdrženlivější, i když   chápu, že ve své době mohl   mít film svá pozitiva,   která už dnes neoceníme.   Pro mě byla větším   zážitkem četba literární   předlohy Jaroslava   Vrchlického, která je   oslavou věrné (!) lásky   mezi mužem a ženou (zde   Karlem a Eliškou a Peškem a   Alenou) i kněžského   pochopení pro lidskou duši a   její slabosti (v osobě   arcibiskupa). Z ní v tomto   filmovém zpracování zbyly   nanejvýš ty tolik ceněné   "pěkné dialogy".   Jinak se z toho udělala   "lidová zábava",   zřejmě v rámci hesla   "chléb a hry",   jejíž pro mě   nejpříjemnější složkou   je především opravdu   pěkná hudba a dobří herci   (schází někteří, kteří   už měli hraní zakázáno).   Ale císař Karel IV.   pletoucí po nocích košíky,   z jehož vyznání lásky k   Elišce zde zbyla jen   karikatura, a bez problémů   rušící své slovo, mě   jaksi neoslovil. Vůbec se mi   nelíbil ani herecký výkon   V. Brodského, kterého mám   jinak jako herce ráda. A   zástupy žen dovážené na   Karlštejn ve vozech ihned po   zrušení zákazu? To je snad   urážka ženské   individuality a důstojnosti!   Tento film je snad až   příliš   "oddechový" na to,   aby si zasloužil   pojmenování předlohou J.   Vrchlického.
Zajímavé komentáře:   SvoKar, JVSoolen, Rene1,   Llewelyn, redeemed12
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Standardní, dobře natočená   komedie. Jedna z těch, které   využívají hereckou dvojici   Brodský-Brejchová, kteří   byli skvělými herci a   zároveň partnery i v   osobním životě.
Llewelyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Kdybych tenhle film viděl   někdy tak před deseti lety   tak by se mi moc líbil..Je   fakt, že jsem dnes zvyklý na   jiné filmy, ale líbí se mi   spousta starých filmů, i   starších a tento mě moc   neoslovil. Nešlo o písně   nebo dobu, prostě mi přišel   ten děj utahaný a nic moc   nevyjadřující. opravdu tak   vysoké hodnocení jako u   ostatních členů bych   nedal...
redeemed12
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2009
pěkná oddychovka
pohladí to duši v dnešním   bezcitném krutém akčním   světě. Skvělá Svobodova   hudba. Nevím, co bych   přidal, proč vyžadují min   100 znaků?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4571minih4571Brankář bydlí v naší ulici (1957) 
Brankář bydlí v naší ulici n
minih33282minih33282Vivat Beňovský! (1975) [TV minisérie] 
Vivát, Benyovszky! n
minih29171minih29171Zelený led (1981) 
Green Ice n
minih52768minih52768Mein Kampf (2009) 
Mein Kampf n
minih139795minih139795Řachanda (2015) 
Řachanda n
minih43570minih43570O život (2008) 
O život n
minih20322minih20322Šťastnou cestu (1943) 
Šťastnou cestu n
minih9549minih9549Její pomsta (1968) 
The Venegance of She n
minih71013minih71013Fantomas kontra Fantomas (1949) 
Fantômas contre Fantômas n
minih39630minih39630Dítě z Marsu (2007) 
The Martial Child n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190501
Osobností: 697758
Fotografií: 763836
Plakátů: 376408
Obsahů a biografií: 178217

Poslední komentáře

Svatba jako řemen (1967)

Svatba jako řemen
S hrůzou jsem zjistil, že   jsem tuto čs. filmovou   klasiku ještě neviděl a   hned to napravil:-) Možná i   proto mě to celkem bavilo.   více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10