Duben
ohodnotit

Nitti - Neústupný [TV film]

Frank Nitti: The Enforcer

Další název:
Nitti-Vykonavatel / Nitti: The Enforcer
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
91 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Nitti - Neústupný
Autobiografický film o mafiánovi, zástupcovi a následníkovi Al Capona. Frank Nitti bol jeho pravou rukou. Keď bol Al Capone vo väzení, stal jeho nástupcom. Narodil sa v Taliansku a po skončení prvej svetovej vojny emigroval do Ameriky, kde si zmenil si meno na Frank Nitti. Zo začiatku žil v New Yorku, neskôr sa presťahoval do Chicaga. Začal pracovať ako holič, ale hlavným zdrojom jeho príjmov bolo priekupníctvo. Obchodoval s kradnutým tovarom a mal veľa známych z podsvetia ako Al Capone či Johnny Torrio.

Čoskoro si získal dôveru Al Capona, ktorý ho začlenil do svojej organizácie. Na starosť dostal pašovanie alkoholu z Kanady a jeho distribúciu v Chicagu. Aj keď mal prezývku "Frank 'The Enforcer' Nitti" čo znamená – vykonávateľ, špinavú prácu prenechával svojim podriadeným. V roku 1930 ho odsúdili za daňové úniky na 18 mesiacov. V tom čase bol odsúdený Al Capone na 11 rokov väzenia. Po návrate na slobodu sa stal nástupcom svojho šéfa. Chicagskú mafiu, tzv. The Chicago Outfit riadila rada 5. newyorských rodín.

19. decembra 1932 ho v jeho kancelárii postrelili dvaja policajti Harry Lang a Harry Miller, no atentát prežil a strávil niekoľko mesiacov v nemocnici. V roku 1943 sa dostal na súd prípad, v ktorom sa prejednávalo vydieranie filmového priemyslu. Obvinili aj odborárov George Browne a Willie Bioffa zo spolupráce z mafiou. Obaja priznali že za všetkým stojí Nitti a Paul Ricca.

18. marca 1943 sa u Nittiho konala schôdza, kde ho spoločníci obvinili z toho, že zle riadil operáciu a Browne s Bioffom vôbec namali vypovedať. Verdikt znel, že má na súde zobrať vinu za všetkých na seba. S tým Nitti nesúhlasil. Nasledujúci deň sa opil a spáchal samovraždu.


Autor: cicis

Popis / Obsah / Info k filmu Nitti - Neústupný
Byl hlavním mužem Al Capona a v době, kdy byl slavný gangster ve vězení, se stal dokonce jeho nástupcem. Frank Nitti – vykonavatel drsných mafiánských praktik. Narodil se na Sicílii v roce 1888. Po skončení 1. světové války emigroval do Ameriky a změnil si jméno na Frank Nitti. Nejprve žil v New Yorku, později se přestěhoval do Chicaga. Tady ho vzal pod ochranná křídla Al Capone, který mu dal na starost pašování alkoholu a jeho distribuci. Jak Nittiho moc rostla, zvyšovalo se také riziko ohrožení jeho života. Tomuto tlaku mocný Sicilián nakonec podlehl a v roce 1943 ukončil svůj život třemi ranami z revolveru.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

19 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann