Duben
ohodnotit

Nikdy neříkej nikdy...

Never Say Never Again

Další název:
Nikdy už neříkej nikdy; James Bond 007: Nikdy neříkej nikdy; James Bond 007 - Sag niemals nie
Rok:
1983
Délka:
134 minut
„Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda.“

Komentáře k filmu Nikdy neříkej nikdy...

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Další z řady bondovek a   nijak to nevybočilo z řady   akorát že se objevil znovu   S.Connery,znovu se objeví   padouch který ukradne   nukleární střely a v roli   Bond girl se ukáže krásná   K.Basinger,trochu netradičně   působí malá role Mr.Beana   spíš než vtipně to   působí trapně.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Nikdy neříkej nikdy přesně   tak skvělí film opět   skvělí Bond a skvělé   zápletky,opět starší ale   pořád skvělí.CONNERY je   nejlepší bond všech dob.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2015
Sean Connery se vrátil ke   své nejslavnější roli a to   mimo oficiální sérii.   Nějak ale nechápu proč. Že   by z trucu? Návrat je pojat   humorně, což je i trochu   přínosné. Connerymu už   nějak nejde výcvik a tak je   nucen se rehabilitovat. To   samozřejmě zvládne na   výbornou, takže tu máme   opět Bonda jak za starých   časů. Překvapením je   postava Blofelda v podání   Max Von Sydowa. Přesně   takhle měl původně vypadat   s tváří Jana Wericha. Co za   tím stálo? Bond girl si   střihla Kim Basinger a ne   zrovna špatně. Až jsem si   řekl, že je škoda, že se   neobjevila už dříve v   oficiální sérii. Dále je   tu Rowan Atkinson v pro něj   typické komické roli. Řekl   bych však že zbytečné.   Přínos v ději to nemá   žádný. Akčních scén v   podobě honosných   přestřelek a honiček tu   pochopitelně moc není.   Zaujme snad jen rvačka v   rehabilitačním středisku   jak ze staré školy   okořeněná humorem. Ne,   rozhodně se nejedná o   špatný film. Bond rapidně   zestárnul, ale no a co?   Normální biologický proces.   Snímek má úplně stejnou   atmosféru jako Conneryho   předešlé bondovky, takže   je to vlastně taková   obyčejná milá vzpomínka.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Bondovka mimo oficiální   řadu, zdařilý remake   Thunderballu. Působí   svižně a vtipně. Bond sice   dostává na budku jako Roger   Moore, ale fórek s močí je   fakt dobrý. Bond girl jsou   klasické. Blbá hodná   roztančená blondýna a   divoká zlá sexy bruneta.   Hodnotím pozitivně.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Mezinárodní teroristé   vedeni Ernestem Blofeldem se   zmocní dvou   termonukleárních raket a   jediným, kdo je může   získat zpět, je agent 007   James Bond (opět S.Connery).   Sice méně akční, ale o to   věrohodnější Bond to   samozřejmě dokáže a   zabrání zneužití   jaderných hlavic ke zničení   světových ropných zásob.
jonny.net
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2012
Povedené rozloučení...
Seana Conneryho s rolí 007.   Píšete tu, že je starý a   že kaskadérské kousky už   mu nevěří, podívejte se na   Chobotničku ze stejného roku   s Rogerem Moorem a pak suďte,   nehledě na to že je   šarmatní asi jako 6 dílů   přesluhující medvěd.   Myslím si že celý tenhle   film je agitkou za to aby se   klasická série Bonda už   někam posunula... k nového   herci, protože Connery má i   po těch létech v roli   šarmatního a neodolatelného   britského agenta více   věrohodnosti než Moore.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Podivný remake
Jsem velkej fanda Bonda i   Coneryho, tohle ale patří k   slabším kouskům. Nějak z   toho cítím to, že Coneryho   prostě "nakonec"   ukecali a on se tedy ještě   jednou uvolil. Příběh   dobrej, ale už prostě jednou   zfilmovanej, hudba nijaká,   hračičky a Q neslaný a   nemastný, chybí klasický   "gunbarell". Pobaví   snad jen přítomnost Rowana   Atkinsona a oko se pokochá   Kim Basinger. No snad už   nikdy nikdo neudělá remake   některé z natočených   Bondovek a vrhne svou energii   raději na nový příběh...   i když nikdy neříkej nikdy.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2022
Třetí z tzv. neoficiálních   bondovek, které sice obsahem   a zpracováním odpovídají   „klasické“ řadě, ale   vznikly v jiném tvůrčím   kolektivu.
Poněkud   jinak zpracovaný námět,   který byl již podkladem pro   film „Thunderball“.   Rovněž jde o krádež   jaderných hlavic, ale děj je   zmodernizován – jde o   rakety s plochou dráhou letu   ukradené z v té době   nejmodernějšího amerického   bombardéru B-1. Nikdy   neříkej nikdy se vztahuje i   k představiteli agenta 007   Seana Conneryho, který se v   tomto příběhu objeví po   určité pauze, ale již   opravdu naposledy.
Zpracování filmu   nevybočuje ze zaběhnutého   řádu, obsazení je skvostné   a příběh se odehrává v   exotickém prostředí. Je   zaplněn řadou postav a akce   je také dost. Role Rowana   Atkinsona však ani snad   nemusela být.
lebowski
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2004
Mě osobně se film vůbec   nelíbil díval jsem se na   něj jen proto že tam hrál   Rowan Atkinson.
jarapara
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2011
poslední Bond
Poslední Conneryho James   Bond. Vždyť mu už bylo 52   let, když to natočil. Ony   už i ty akční scény také   tomu nasvědčují. Myslím,   že už to filmaři měli   nechat někomu mladšímu.
DUFIX78
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2014
jedna ze slabších bondovek,   dějově nic nového, ani   padouchův nápad jak si   podmanit svet není už moc   originální, Sean uz je   trošku dědeček, snad jen   ženy ti zachraňují...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2017
Tak jsem se dočetl, že toto   je neoficiální   "Bondovka" taky jsem   si říkal co tam dělá Sean   Connery? V podstatě lehký   nadprůměr, ale potěšil Mr.   Bean a krásné ženy, hlavně   Kim Basinger je zde luxusní   pusinka WOW!
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2017
Zcela zbytečný film
Minimálně pro fanoušky   agenta 007.
Díky   nevyjasněné vlastnické   struktuře se stalo, že na   příběh, který byl v roce   1965 natočen jako v pořadí   čtvrtá bondovka, měly   natáčecí práva dva   subjekty. Jeden z těchto   vlastníků, společnost EON,   která natáčí všechny   originální filmy o Jamesi   Bondovi svůj film natočila v   polovině šedesátých let,   druhý vlastník, i díky   soudním tahanicím využil   své právo téměř o dvacet   let později.
Začal   tak vznikat film o   neohroženém britském   agentovi, který nemohl   použít tradiční znělku,   logo, hudbu... Prostě   téměř nic až na jména a   kostru příběhu.
Co   však producenti mohli, bylo   zaklepat u původního Jamese   Bonda, Seana Conneryho a   pomocí tučného šeku ho   zviklat, aby to ještě jednou   zkusil. Asi je zbytečné   polemizovat o tom, jak velká   všivárna to od Conneryho   byla, zradit tým, který ho   vyšvihl mezi filmařskou   smetánku, ale stalo se.   Třiapadesátiletý veterán   ještě jednou oblékl   špionské montérky a dal se   do díla. Načež jeho   manželka prohlásila   "Nikdy neříkej   nikdy". Všem se tento   název moc líbil a tak dlouho   se tomu všichni smáli a   plácali se po zádech, až si   tento název ta vychytralá   ženština dala zaregistrovat   a do domku Conneryových   putoval další šek.
Jak už bylo řečeno,   producentům pravých bondovek   se špinavá konkurence vůbec   nelíbila. Obzvlášť proto,   že Never say never again   mělo naplánovanou premiéru   na téměř totožný čas s   řadovou bondovkou   Chobotnička (Octopussy). A   tak byly připraveny šiky   právníků, kteří by   začali jednat okamžitě, jak   by jen něco nebylo úplně   košer.
Nedá se   říci, že by tvůrci   "Nikdy neříkej   nikdy" chtěli něco   odfláknout. Do titulní role   přesvědčili osvědčenou   personu, ale i další role   převzali výborní herci.   Bondgirl se zhostila krásná   a tehdy ještě mladičká Kim   Basinger,dva hlavní padouchy   Blofelda a Larga vystřihly   mezinárodní hvězdy Max von   Sydow a Klaus Maria Brandauer   a o humor se měl starat tehdy   začínající Rowan Atkinson   alias Mr.Bean.
Režisérské taktovky se   chopil zkušený Irwin   Kershner, který už měl za   sebou například pátou   epizodu slavných Star   Wars.
A teď k snímku.   Ten vcelku věrně kopíruje   děj filmu Thunderball, až na   to, že vše je tu o nějaký   ten pátek modernější,   včetně filmařských   postupů. Všichni se snaží,   film, který nakonec vznikl   není zas až tak špatný,   ale přesto se celou dobu   nezbavíte dojmu, že se   jedná o parazita, který   žije ze slávy, kterou v potu   tváře vydobyl někdo   jiný.
Třebas už to,   jak se chová šéf   rozvědky"M" ke   svému podřízenému, nebo v   jakém stavu se tato   organizace nachází , svádí   k dojmu, že
  tvůrci shazují něco, čemu   by naopak měli být   vděční.
Jak už jsem   řekl. Nikdy neříkej nikdy   není špatný film. To bych   opravdu lhal, kdybych řekl,   že ano. Je tam pár   výborných scén, i jak už   bývalo v bondovkách   tradicí, jedna hnusná. To   když si Sean Connery vezme   Kim Basinger k sobě na koně   a seskakují z vysokého   útesu do moře. Náš známý   filmař Karel Zeman (Cesta do   pravěku) by to zvládl lépe.  
Přes to všechno,   považuji tento film za zcela   zbytečný.
A jak si   tenkrát vedly obě bondovky u   diváků ? Ta pravá, i ta   fejková ?
Už tenkrát   byl takový hlad po   agentských filmech, že   zabodovaly obě.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2019
Přemýšlím v čem je tohle   vlastně bondovka. Bez hudby,   bez pořádného protivníka a   Bond již příliš starý. I   přesto, že Conneryho   považuju za Bonda   nejlepšího, tak čas   člověk nezastaví. Nudné,   nezábavné, neakční, bez   napětí. Nejvetší akční   scénou je defakto na úvod   filmu bitka v sanatoriu a v   té době velmi elastická Kim   Basinger, to taky zachránit   nemohla. Pro mě velké   zklámání a comeback   Conneryho v roli Bonda se   nepovedl. 50% za jeho   charisma, které nezmizelo a   krásnou Basinger. Filmařsky   těžkej podprůměr
Pauleta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Přijde mi to spíš jako   parodie na Bonda, než jako   vážně míněný film.   Přece jenom čas se zastavit   nedá a obstarožní Connery   už ve své nejslavnější   roli působí poněkud   směšně.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.11.2010
Na Seanovi je dost vidět   věk, takže mnohé   kaskadérské kousky mu už   divák ani neuvěří.   Bondgirl K. Basinger trochu   zastíněná slizákem K. M.   Brandauerem, který si svou   roli určitě   "vychutnal"...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih195210minih195210Vocasy na tripu (2023) 
Strays n
minih148916minih148916Detour (2016) 
Detour n
minih28360minih28360John Q (2002) 
John Q n
minih111944minih111944Divergence (2014) [2k digital] 
Divergent n
minih72897minih72897Nula (2009/1) 
Zero n
minih43185minih43185Nevěřte mužům (2005) 
Trust the Man n
minih64019minih64019Divnej týpek (2009) 
Gentlemen Broncos n
minih109599minih109599Smrtící sestup (2013) [TV film] 
Deadly Descent n
minih159654minih159654Calibre (2018) 
Calibre n
minih27787minih27787Human Traffic (1999) 
Human Traffic n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Jeden svět nestačí (1999)

 Jeden svět nestačí (1999)
Jeden svět nestačí n
The World Is Not Enough
Žánr: komedie / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Zítřek nikdy neumírá (1997)

 Zítřek nikdy neumírá (1997)
Zítřek nikdy neumírá n
Tomorrow Never Dies
Žánr: komedie
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Roger Spottiswoode

(pokračování)

Zlaté oko (1995)

 Zlaté oko (1995)
Zlaté oko n
GoldenEye
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Povolení zabíjet (1989)

 Povolení zabíjet (1989)
Povolení zabíjet n
Licence To Kill
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: John Glen

(pokračování)

Dech života (1987)

 Dech života (1987)
Dech života n
The Living Daylights
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Vyhlídka na vraždu (1985)

 Vyhlídka na vraždu (1985)
Vyhlídka na vraždu n
A View to a Kill
Žánr: špionážní / akční / dobrodružný
Země: Velká Británie


(pokračování)

Chobotnička (1983)

 Chobotnička (1983)
Chobotnička n
Octopussy
Žánr: akční
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Jen pro tvé oči (1981)

 Jen pro tvé oči (1981)
Jen pro tvé oči n
For Your Eyes Only
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: John Glen

(pokračování)

Moonraker (1979)

 Moonraker (1979)
Moonraker n
 
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie / Francie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Agent, který mne miloval (1977)

 Agent, který mne miloval (1977)
Agent, který mne miloval n
The Spy Who Loved Me
Žánr: akční / dobrodružný / špionážní
Země: Velká Británie
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Muž se zlatou zbraní (1974)

 Muž se zlatou zbraní (1974)
Muž se zlatou zbraní n
The Man With The Golden Gun
Žánr: špionážní / akční
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Žít a nechat zemřít (1973)

 Žít a nechat zemřít (1973)
Žít a nechat zemřít n
Live and Let Die
Žánr: špionážní / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Diamanty jsou věčné (1971)

 Diamanty jsou věčné (1971)
Diamanty jsou věčné n
Diamonds Are Forever
Žánr: špionážní
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)

 Ve službách Jejího Veličenstva (1969)
Ve službách Jejího Veličenstva n
On Her Majesty's Secret Service
Žánr: dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Peter R. Hunt

(pokračování)

Žiješ jenom dvakrát (1967)

 Žiješ jenom dvakrát (1967)
Žiješ jenom dvakrát n
You Only Live Twice
Žánr: drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lewis Gilbert

(pokračování)

Thunderball (1965)

 Thunderball (1965)
Thunderball n
 
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Goldfinger (1964)

 Goldfinger (1964)
Goldfinger n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie
Režie: Guy Hamilton

(pokračování)

Srdečné pozdravy z Ruska (1963)

 Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
Srdečné pozdravy z Ruska n
From Russia With Love
Žánr: dobrodružný / akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

Dr. No (1962)

 Dr. No (1962)
Dr. No n
 
Žánr: akční
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Terence Young

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

2 minut již uběhlo
148 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

27 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10