Duben
ohodnotit

Nic nás nerozdělí

The Impossible

Další název:
Lo imposible / Nič nás nerozdelí (SK)
Rok:
2012
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2013
„Naděje nikdy neumírá.“

Komentáře k filmu Nic nás nerozdělí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2013
Silný příběh
Tak takhle silný příběh   jsem opravdu nečekal. Po   dlouhé době opravdu   povedený film, který mě   emočně totálně zasáhl.   Nic se nedá vytknout ani   kameře, střihu a hudba Vás   zasáhne nejvíc. Pro mě   momentálně jeden z   nejlepších snímků roku.
uodevr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Neskutečně působivě,   syrově a zručně natočený   hold vzdaný lidskému duchu,   s překvapivě dobrými   dětskými herci. A jo, i   slzénka po dlouhé době   ukápla. Nejedna. Upřímně   srdcelivný biják se vším   všudy. Přepychově krásný   film.
jiriczech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Neskutečné
Málokdy mě nějaký film   takhle dostane. Tady jsem byl   opravdu na měkko. Herecký   výkon Naomi Watts byl víc   než přesvědčivý. Nejen   smutek, štěstí, ale i   bolest dokázala zahrát tak   úžasně, až mi z toho šel   mráz po zádech. Tento film   opravdu mohu vřele   doporučit.
terezbb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2015
Krásný film. Brečela jsem u   toho více než u titaniku.   Snad každých 10 - 15 minut.   Neuvěřitelně silný   příběh
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2016
Příběh jedné normální   rodiny, které dovolená u   moře obrátí život vzhůru   nohama. Katastrofické   příběhy, které jsou   natočené podle skutečné   události, tak ty já mám   nejraději. Tento příběh je   tak strhující, že diváka   nenechá ani chvíli   vydechnout. Nečekejte na   začátku nějaké hodinové   rozmazávání děje. První   akce přijde dřív, než by   jste jí čekali.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2013
The Impossible
Na toto drama podle skutečné   události jsem byla   upozorněna uživatelem   karlosphopic a jsem mu za to   velmi vděčná. Silný   příběh, který vás vtáhne   do děje jedna báseň, hltala   jsem každou minutu, každou   událost, která se tam děla   v duchu jsem si promítala co   bych sama dělala na podobném   místě. Tvůrci dokázala   vytvořit prvotřídním   dramatickou podívanou u   které tuhne krev v žilách,   zastavuje se srdce a vy jen   doufáte v dobrý konec.
O hercích by nebylo   potřeba se zmiňovat,   protože Naomi Watts je   prvotřídní herečka a v   každém filmu ve kterém jí   vidím, dokazuje co v ní je a   opravdu je se na co koukat.   Ewan McGregor je můj   oblíbenec, stejně jako   Watts, ale tady se moc   nepředvedl, ale upřímně   vůbec mi to nevadí, protože   místo něj dostal šanci Tom   Holland, kterého jsem viděla   poprvé a jeho výkon mi bral   dech.
Vypotřebovala   jsem řadu kapesníků, ale   upřímně nelituji jediné   slzy. Na podobný film   nenarazíte tak často, já   jsem byla nadšená a   věřím, že každý kdo si   film pustí nemůže litovat   ani jedné minuty.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Snad má ještě každý v   paměti katastrofickou   událost z 26. prosince 2004 v   okolí přímořských zemí   Indického oceánu.   Zemětřesení o síle 9   stupňů Richtera zvedlo   mořské dno, což vyvolalo   ohromnou vlnu tsunami, která   za sebou zanechala přes 170   tisíc mrtvých. Vzniklé   lidské osudy byly různé.   Tragické i šťastné.   Španělský režisér J. A.   Bayona vzal do ruky scénář,   který napsal Sergio G.   Sánchez, popisující osud   jedné takové rodiny toto   proživší a rozhodl se to   natočit. Naomi Watts a Ewan   McGregor zahráli manželský   pár, jejichž osud   jistojistě diváky zasáhne.   Za zmínku dnes stojí   hlavně Tom Holland v dětské   roli, pro kterého byl snímek   debutem. Kdo by v době   uvedení řekl, že z něj   jednou v budoucnu bude   Spider-man. Sekundují mu   ještě Samuel Joslin a Oaklee   Pendergas, kteří svým   výkonem rozhodně předčí   očekávání. Příběh se   odehrává v Thajsku a ukazuje   vše patřičné. Neobvykle   krátké představení všech   zásadních postav, nečekané   vtrhnutí obrovské vlny a pak   už jen chaotičnost a   vzájemné se hledání   napříč možných míst.   Jsou tu scény hodně citové,   ale i hodně šokující.   Nejšokující však diváky   čeká ke konci snímku. Umí   si někdo představit, co s   člověkem taková silná vlna   dokáže? Dějově tu máme   hlavně boj o přežití a   vzájemné pátrání, které   je oslňující i citové.   Drama je tedy várazně   emocionální. Tvůrci se   nesnažili o vyloženě   popkornový film, ale o   určitou výpověď prožitků   jedné rodiny, jejichž   skutečnou podobu jako obvykle   na konci snímku máme   možnost spatřit. Výprava je   úžasná a herecké výkony   přesvědčivé. Samotné   zakončení veškerého   dobrodružství už krapet   padá do těžkopádnosti, ale   nějak to zakončené být   muselo. Film zachytil   následky katastrofy tak, jak   se skutečně udály. Dá se   říct, že se všemi, co tuto   katastrofu na vlastní kůži   zažili a měli to štěstí,   že přežili, vyvolává   soucítění a respekt. Tohle   by nechtěl zažít nikdo.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2013
Vlna emocí...
Lidské tragédie, jaké to   vděčné téma filmového   průmyslu, navíc když se   zakládají na skutečných   událostech.
Na The   Impossible jsem se těšil už   dlouho, co jsem poprvé   uviděl trailer bylo mi   jasný, že to bude stát za   to. Film plný lidství a   emocí které z plátna   přímo srší, k tomu ještě   skvělé herecké výkony   Ewana McGregora, ale hlavně   Naomi Watts ta zde byla   naprosto výborná, na její   Mariu dlouho nezapomenu.   Oscarová nominace je   zasloužená, já bych jí ho   dal okamžitě.
Scená   s vlnou pak pusobí opravdu   naturalisticky a při jejím   sledování jsem měl husinu   po celém těle.To se   režisérovi mého   oblíbeného hororu   Sirotčinec opravdu povedlo.   Film na který nezapomenu ,a   jednou se k němu s chutí   vrátím. Za mě 90%
P.S.Nezapomeňte   kapesníky, budou potřeba!
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2017
Tento katastrofický a přitom   pravdivý příběh je tak   dobře natočený, že máte   dojem, jestli to není   dokument.Opravdu mne mile   překvapil i přes drama,   které se mne osobně   dotýkalo, protože znám pár   lidí, kteří neměli   štěstí přežít. Mrazivé   a smutné svědectví o tom,   co dokáže v několika   okamžicích samotná   příroda.
Stejně tak   mne překvapily výborné   herecké výkony, včetně   mladého Toma Hollanda.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2017
Doják
Žádný jiný film mě   nedojal tak, jako tenhle. Při   mnohých scénách mi   naskakovala husí kůže,   například když se vlna   objeví za bungalovy, nebo   shledání bratrů ke konci   filmu. Jen si říkám, kam se   všichni poděli? Po vlně se   vynoří jen matka se synem a   později najdou anglicky   mluvící dítě. Ještě   jedna věc mě dost zklamala,   a to český dabing. Češi   jsou sice mistři v dabingu,   ale tenhle film chci vidět   už jen v originální řeči.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2014
Kdo má rád emoční filmy   tak to je to pravé pro   něj.Lidský příběh kde se   dovolená změní v totální   peklo a boj o přežití.
Myslím si že v tom   chaosu co tam nastal bylo   těch příběhů víc jen ne   asi každý skončil dobře.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Strhujúce, v niektorých   scénach dychberúce (   trebárs scéna   prichádzajúceho tsunami a   následná záplava   vyvolávala   zimomriavky)spracovanie jednej   z najhrôzostrašnejších a   najtradickejších udalostí   za posledné obdobie. Tomuto   spracovaniu by som nič   zásadné nevytkol. Herci sú   nadpriemerný, ale hlavnú   pozornosť si vyslúžila   talentovaná a krásna Naomi   Watts,a veľmi dobrým   hereckým výkonom sa ukázal   aj Tom Holland, doteraz   neznámy detský herec.   Vyzerá to tak, že sa z neho   podobne ako v prípade Ty   Simpkinsa rodí talent. Čo sa   týka spracovania, tak   atmosféra zachytávajúca   chaos, strach, beznádej z   hľadania nezvestných a   pohrešovaných je veľmi   autentická a až mrazivá.   Uvedomujúc si, že sa toto   skutočne stalo, až mi ježia   chlpy na rukách. Tragické a   frustrujúce, ale predsa ku   koncu dojemné a emocionálne   pôsobivé. 4*(85%).
Tom69ass
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2014
nic nas nerozdělí
Filmy dle skutečné události   jsou vždy velmi zajímavé.   Tento příběh úžasně   vystihuje tsunami na počátku   tohoto stoleté. Filmu   nechybí akce ani napětí.   Ač nejsem fanouškem   katastrofických filmu, tak   tento dojemný příběh se mi   velmi líbil. 90%
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2016
Drsný film plný doslova   autentických záběrů   totálního zmaru, lidské   bolesti a strachu o život,   ale i nezlomné naděje,   která pro tuto jednu   konkrétní rodinu nakonec   přece jenom zvítězí.   Ovšem ty cca dvě hodiny   nejistoty, jestli se tak   opravdu stane, jsou pro   diváka skutečně hodně   působivé jak po vizuální,   tak i po emocionální   stránce. Velká poklona panu   režisérovi i hercům   (zvláště pak těm   dětským), zvládli to fakt   skvěle!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2016
Dramatický příběh, který   se s ničím moc nepáře,   realita musela být ještě o   dost horší. První část   více zaměřená na matku a   nejstaršího syna, druhá na   otce a později se propojují.   Pro někoho mohou být   některé scény   "eklhaft", krev je   to nejmenší, s čím se   člověk může potkat. Naomi   s Ewanem standardní, ale Tom   Holland v roli nejstaršího   syna táhne velkou část   příběhu. Výprava   úžasná, samotná scéna   tsunami a poté dílo zkázy   mne fascinovaly.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Určitě je znát, že jde   pouze o zprostředkování   životního zážitku, byť   velmi traumatizujícího a   silného. Aby taky ne, když   se jedná o holý život a   nejen ten vlastní, kdo   disponuje alespoň jedním   potomkem, ví, že podobná   situace se řadí mezi tu   nejhorší z rodičovských   můr. Od prvních vteřin jste   provázeni předzvěstí   katastrofy s pocitem, že vy   víte, oni ne. Akceptujete   úvodní nezbytný předkrm,   kterému se nevěnuje víc   pozornosti, než je nutné   před hlavním chodem, který   je opravdu výživný.   Přiblížením naprostého   šoku, následovaného   totální dezorientací jste   přes kalné vody tsunami   naplaveni k postapokalyptické   kocovině, kde vteřiny   štěstí rázem mizí v   hloubce zoufalství a naopak,   což je sice díky předem   prozrazené zápletce   nepřekvapivé, nicméně   díky kameře a výkonům Toma   Hollanda a Naomi Watts jsem   něco tak silného neviděla   od Říše slunce. Jen tak   nezapomenu první úlevný   úsměv pro radost ze   vzájemné blízkosti v   bezpečí a také nelituji   svých slz, neboť nebyly   prolity pro patos...
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2013
Španělské drama s   hollywoodskými herci podle   skutečné události.Skvěle   natočeno,výborně   vybalancováno pro   náročnější i   "popcornové"   diváky (scéna náhodného   setkání všech bratrů i   otce působila lehce   uměle).Lidství a výborná   propracovanost příběhu ale   přímo z toho   čiší.Digitální efekty   hrají pouze jako doplněk k   velice emociálnímu   snímku.Takhle si představuji   využití digitální techniky   ve filmu (že,pánové   Emmerichové a   Bayové).Přitom s vlnou   tsunami mi běžel mráz po   zádech.Dojemné,dramatické a   reálné.To je překvapení ze   Španělska.Kdo by to byl   čekal.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2014
NEMOŽNÉ
Takhle to na tom světě   chodí. Přijde cunami a než   stihneš odlepit list papíru   z okna, plaveš mezi mrtvolama   vlastních dětí, pokud   nemáš sakra štěstí a   všichni se nezachrání, což   se ale zdá skoro nemožné..
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Pamatuji si ty Vánoce, kdy   celý svět s otevřenou pusou   zíral na šokující   autentické záběry tsunami a   modlil se za všechny, kterým   osud připravil tolik   utrpení. Vyvolat znovu tu   tíživou a emocionálně   vypjatou atmosféru na   příběhu jedné rodiny se   tvůrcům podařilo do té   míry, že jsem prožívala   jejich utrpení s nimi, i   když vyvarovat malinkého   přibarvení a happy endu se   jim tak úplně nepodařilo,   protože si jsem zcela jistá,   že skutečnost musela být   ještě daleko horší.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2013
Film natočený podle   skutečných událostí o   rodině, která v roce 2004   přežila ničivé a smrtící   TSUNAMI. První hodina je   hodně dobrá a silná, pak   už to trošku vázne, ale i   tak obdivuji jak je film   naprosto věrohodně a   reálně natočen (zajímalo   by mě kde se natáčelo)   Herecké výkony, triky,   lokace vše na vysoké   úrovni. Smutný a depresivní   film, ale s dobrým koncem.
Itsfullofnames
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Velká vlna
Celý film je krásná   emotivní akce a je opravdu   solidní. Doslova z tohoto   snímku príští. Bohužel to   je asi tak vše. Problém   celého filmu je že se   soustředí jen na jednu   rodinu. Taková kastrofa se   dle mého názoru nedá   pojmout jen na pětičlennou   rodinu. A s tím souvisí   další problém jak moc je   reálné že pětičlenná   rodina přežije v celku   takovou těžkou situaci.   Budiž zázraky se dějí.   Tedy celý tento film se jeví   jako zázrak. Přehnaná   stopáž mě postupně málem   unudila ke spánku. Doufal   jsem v nějaký zvrat na konci   například smrt matky by byla   sice devastujici, ale měla by   smysl a hlavně větší dopad   na diváky. Herecké výkony   drží nad vodou jen McGregor.   Po dětech zázraky prostě   chtít nemůžete a to ani po   budoucím Spidermanovi. Celý   film zdatně nevyužil   možnosti které měl k   dispozici. Je to škoda.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih65729minih65729Černá smrt (2010) 
Black Death n
minih79943minih79943Méďa (2012) 
Ted n
minih28144minih28144102 dalmatinů (2000) 
102 Dalmatians n
minih46386minih46386Hranice smrti (2007) 
Frontière(s) n
minih10318minih10318Kmotr III (1990) 
The Godfather: Part III n
minih66855minih66855Auta 2 (2011) 
Cars 2 n
minih32698minih32698Ples příšer (2001) 
Monster's Ball n
minih75259minih75259The Divide (2011) 
The Divide n
minih55061minih55061Hory zalité krví (2009) 
Hills Run Red n
minih29884minih29884Hodiny (2002) 
The Hours n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

40 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann