Nezničitelná láska (2004)

Nezničitelná láska (Enduring Love)
57 %
 
 

Enduring Love

Další název: Trvalá láska

    Žánr: drama / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 100 min.
„Daniel Craig a Rhys Ifans v přepisu slavného románu Iana McEwana o lásce a posedlosti.“
Kdo mohl tušit, k čemu dojde, když si Joe a Claire udělají piknik v přírodě? Ve chvíli, kdy chtějí bouchnout láhev šampaňského, se stanou svědky děsivé události: horkovzdušný balon špatně přistane na travnaté louce a uvnitř koše zůstane malý chlapec... Bylo možné zabránit následné tragédii? Joe se cítí provinile, jeho vztah s Claire se dostává do krize a mužův psychický propad ještě zhoršuje podivínský Jed, který byl svědkem oné nehody a vytrvale ho pronásleduje. Kudy vede cesta z bludného kruhu zraněných citů? Nejvíc mě zajímá situace, v níž se Joe ocitl: je totiž zároveň předmětem i obětí lásky, říká režisér. Jak to může vydržet? Právě tato otázka mě k námětu neustále vracela.
Film Nezničitelná láska je adaptací stejnojmenného románu (česky vyšel v roce 2000) známého britského spisovatele Iana McEwana, autora slavné Betonové zahrady či románu Pokání. Nezničitelná láska bývá mnohdy označována jako McEwanův nejlepší román.

režie:
Roger Michell
 
 
hraje:
Daniel Craig (Joe), Samantha Morton (Claire), Bill Weston (dědeček), Jeremy McCurdie (klučina v baloně), Lee Sheward (John Logan), Nick Wilkinson (farmář), Rhys Ifans (Jed), Bill Nighy (Robin), Susan Lynch (Lee Pageová), Ben Whishaw (Spud), Justin Salinger (Frank), Andrew Lincoln (produkční v TV), Helen McCrory (slečna Loganová), Rosie Michell (Katie Loganová), Ella Doyle (přítelkyně Katie Logan), Félicité Du Jeu (dívka v Loganově autě), Alexandra Aitken (Nataša), Aoife Carroll (dítě Robin a Rachel), Rory Carroll (dítě Robin a Rachel), Sophie Duncan (dítě Robin a Rachel), Anna Maxwell Martin (Penny), Corin Redgrave (profesor)
 
 
scénář:
Ian McEwan, Joe Penhall
 
 
kamera:
Haris Zambarloukos
 
 
hudba:
Jeremy Sams
 
 
výprava-architekt:
John Paul Kelly
 
 
kostýmy:
Nathalie Ward
 
 
střih:
Nicolas Gaster
 
 
zvuk:
Danny Hambrook
 
 
produkce:
Kevin Loader
 
 
zvláštní efekty:
Garth Inns, Jonathan Bullock
 
 
vizuální efekty:
Michelle Camp
 
 
výprava:
Sara Wan
 
 
výkonný producent:
François Ivernel
 
 
asistent produkce:
Katie Bullock-Webster
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.