Duben
ohodnotit

Neúplatní

The Untouchables

Další název:
Nepodplatiteľní (SK); Nedotknutelní; Die Unbestechlichen
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1990
„Nelítostný boj proti zločineckému gangu Al Capona.“

Komentáře k filmu Neúplatní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2022
Není mnoho co dodávat.   Režisér Brian De Palma za   pomoci svého specifického   pohledu na použití kamery a   plejády vynikajících herců   našlehal správnou   "prohibiční"   atmosféru USA a brilantně   vykreslil historické   události kolem honu na Al   Capona. Robert De Niro byl v   roli proslulého   gangsterského bosse   výtečný a všechno má   správně surrealistický   šmrnc. Zkrátka a dobře   tohle je vynikající biják.   Byl jím před 35 lety při   své premiéře, je jím teď   a troufnu si tvrdit, že jím   bude i za dalších 35 let.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2014
Myslím si, že jde o top film   s touto problematikou, navíc   Sean Connery za ztvárnění   ostříleného irského   policajta získal Oscara.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2017
Takoví Neúplatní dnes nenajdete:-)
Viděno už vícekrát, co   dodat. Skvělé herecké   osazenstvo, slušná akce,   napětí, zajímavé téma,   solidní technická stránka.   Démonickej Robert De Niro   jako Al Capone. Dobrá volba a   film porád i po letech   funguje!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2019
Že byl Al Capone v době   prohibice nejmocnějším   gangsterem nemůže být   pochyb. Ironií jeho osudu je   však skutečnost, že přes   všechny své hrůzné   zločiny byl nakonec uvězněn   na základě dluhu na daních.   A jak ukazuje tento příběh   i během soudního   přelíčení na základě   tohoto skutku byl málem   osvobozen. V 80. letech   vzniklo tzv. gangsterských   filmů více než dost a tento   se klidně a hrdě může   řadit vedle ně. Je   považován za jeden z   největších a   nejsilnějších filmových   počinů tohoto žánru. Sean   Connery byl dokonce za   vedlejší roli policisty Jima   Maloneho oceněn Oscarem.   Snímek sice nemá takovou   hloubku a hutnou atmosféru   jako třeba nejslavnější   'Kmotr', ale jako taková   prachobyčejná vyprávěnka,   kterou svým umem sobě   vlastním podpořil i Robert   de Niro právě rolí Al   Capona, bohatě postačí.   Brian de Palma už měl za   sebou remake snímku   'Zjizvená tvář' z roku   1986, a tak moc dobře věděl   kde, co a jak. Kevin Costner   dostal svou rolí nelehký   úkol, ale nedá se říct,   že by to nezvládl. Krapet   naivní človíček, avšak ve   svém zájmu důvěryhodný.   Asi nejsilnější scénou je   přestřelka na schodišti,   kde je centrem dění   kočárek s dítětem   sjíždějící po schodech.   Tato scéna se zapsala do   filmových dějin. Dokonce   byla v budoucnu ještě   nejednou použita. Buď jak   buď, snímek jako celek má   ohromný potenciál a i když   se v jádru atmosféry   polevilo, stojí za to ho   neminout.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2012
Mafiánské filmy to je   moje.Tento je sice z druhé   strany zákona, ale působil   na mně velmi   pozitivně.Člověk by dnes   už pomalu ani nevěřil, že   by někde někdy existovali   neúplatní muži zákona.
A mám takový pocit, že   to zřejmě bylo podle   skutečných událostí,   protože Al Capone vlastně ve   skutečnosti opravdu dojel na   ty daně.
Tvůrci   vsadili na známe herecké   osobnosti a udělali jenom   dobře.Líbil se mi Sean   Connery a Robert De Niro.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Mám rád filmy o "Cosa   nostře" tenhle je celkem   povedený. i když trochu   nepřesný Eliot Ness nebyl ve   skutečnosti takový hrdina   .perfektně zahraný Al Capone   Robertem De Nirem
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Al Capone se svou bandou   porušuje snad všechny   zákony
Ameriky.A přesto se   najdou muži zákona kteří   se nebojí.Skvělí film od   skvělého režiséra tento   film se podařilo i skvěle   obsadit.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2014
Pěkný film Briana De Palmy z   gangsterského prostředí s   Kevinem Costnerem v hlavní   roli. V první řadě   vynikající herecké   obsazení, které dovršil   Sean Connery ve své   vedlejší roli. Pěkná   muzika, která perfektně   zapadá do děje, na tu dobu   skvělé efekty a dech   beroucí akční scény,   zvlášť ta v tom nádraží,   ta mě dostala.
Snímek   velice chválím, velký   filmový zážitek!
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Skvělý film se skvělými   herci a perfektní atmosférou   Ameriky 30. let v době   prohibice kde vládl Al Capone   (skvělý Robert de Niro).   Filmu vévodí hlavně   skvělý herci v čele s   Costnerem (podle mě jeho   nejlepší role) a Connerym (i   když hraje vedlejší roli   stejně je skvělý - jak   jinak). Navíc film vyniká   skvěle zvládnutými   akčními scénami (hlavně   přestřelka na schodišti je   nezapomenutelná). Můj   nejoblíbenější mafiánský   film, který alespoň u mě   překonává i legendárního   Kmotra.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2009
De Palma je pro mě jak Peter   Hyams. Je to jak na houpačce.   Jeden film je jasná pecka,   další film shit. Neúplatní   patří k absolutním peckám   vůbec. Příběh z Chicaga o   honbě za Al Caponem,   parádní herecké obsazení,   parádní herecké výkony,   parádní hudba. Prostě tahle   gangsterka válí! A jako   perlička pro mě Billy Drago.   Fakt výborný!
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2015
Neúplatní
Povedená gangsterka, která   suprově vystihuje atmosféru   30. let v Americe (ikdyž si   to osobně nepamatuju). Film   nabídne nadprůměrné   herecké výkony a je možná   škoda, že zde nedostal více   prostoru Robert de Niro v roli   jednoho z největších   mafiánů všech dob. Dále se   zde najde několik stylových   přestřelek, konec konců   samozřejmě i ta nejvíc   diskutovaná střílečka na   schodišti.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Naprosto úchvatný film z   kategorie nesmrtených.   Herecké obsazení bylo   bezchybné a ta hudba taky   dobrá...taková vítězná:D   . A teď ta špatná stránka   filmu, děj mi přišel až   moc zdlouhavý a zbytečně   vykresloval hlavní hrdiny moc   bezchybně....Dyt při jedné   scéně na vlakovém   nádrží, Costner postřílý   snad 5 chlapů brokovnicí a   ješťe zachrání kočárk s   dítětem. Ale stejně   nelituju že jsme ho viděl.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Konečně film tak nějak z   „druhé strany barikády“.   O zlaté době mafie bylo   natočeno spoustu skvělých   snímků, ale vždy právě   oni muži za hranicí zákona   byli hlavními „hrdiny“.   Neúplatní jsou prvním   snímkem, kde třicátá léta   vidíme konečně z té   správné strany. Dojmu   povedené gangsterky to však   v nejmenším neškodí,   naopak konečně je pryč to   morální dilema – jak   můžu fandit De   Nirovi/Pacinovi/Liottovi/atd.   , když dělá, to co   dělá?:-) Mohl jsem se tedy   soustředit jenom na povedený   scénář, který napsal sám   život a působí tudíž   chvílemi dosti drsným   dojmem, ovšem ne   prvoplánovitě. Na nějakou   tu krev se moc nehledí a na   mrtvoly vlastně taky ne.   Navíc, není tu příliš   mnoho scén, které by se v   rámci žánru nějak   vymykaly, ale některé jsou   opravdu výborné – jako   třeba „výslech“   mrtvého, návštěva v   Maloneově bytě, výtah či   čekání na účetního a ona   památná schodišťová   scéna. Všechno je to   zaštítěno báječnou   atmosférou, kdy třicátá   léta opravdu dýchají z   plátna a já konečně   vidím, odkud (mimojiné)   určitě čerpaly tvůrci   naší PC hry Mafia. Ty auta   vyloženě bijou do očí.   Hudba je také povedená (jak   jinak, když je opět od   génia Morriconeho) a o   hereckém ansámblu asi   netřeba se příliš   zmiňovat – ať už Costner,   Connery nebo třeba De Niro   (konečně jako pořádně   nesympatickej mafián:-),   všichni jsou fajn. Délka   snímku navíc je ani ne dvě   hodiny, tudíž to opravdu   uteklo rychlostí blesku. A   hlavně velmi příjemně.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Tenhle film mě spíše   zklamal než potěšil, jednak   sem čekal že Robert De Niro   dostane více prostoru, jako   Al Capone byl skvělý ale byl   vidět opravdu málo a přitom   má ze všech hlavních   protagonistů nevíce   zkušeností z gangsterek, ale   tenhle film byl hlavně ze   strany kladných hrdinů,   podle mě jsou tyto filmy   atraktivnější právě z té   druhé strany, jako třeba   Kmotr, Tenkrát v Americe,   Mafiání atd. atd. Těmto   klasikám se tento snímek   nevyrovná...
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Gagsterska klasika. Uzasny   Robert De Niro a Sean Connery,   verna vyprava a hudba (zvlast   podtitulkova melodie) Ennia   Morriconeho.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Nevěrohodní
Je to všechno krásné,   skvěle zahrané, hudebně   podtržené a příběhově   kvalitní. Bohužel oslavovat   tohohle Mirka Dušína, jenž   ve skutečnosti pomohl k   zatčení a odsouzení Al   Caponeho stejně jako místní   prodavač párku, je opravdu   na mne moc. Z   několikačlenné skupiny   Neúplatných se najednou   stala třičlenná parta   ,vystřižená jak z Rychlých   šípů?! Eliot Ness začne   válku kvůli náhodnému   zabití malé holčičky a   své spolubojovníky sbírá   různě po ulici?! Říká   vůbec tvůrcům něco výraz   historická věrnost?! Kdyby   se jednalo o smyšlený   příběh, nebo alespoň o   jiného gangstera, ale o   Krále mafie? Ne, to opravdu   nesnesu.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Miluju gangsterky a proto   nemůžu dát méně než   čtyři hvězdičky i když k   tomu, aby se z tohohle filmu   stala legenda žánru, jako   například Kmotr, Mafiáni,   Casino, Krycí jméno Donnie   Brasco, něco chybí. Zaboha   nemůžu přijít na to, co to   je. Možná je hlavní hrdina   na můj vkus až příliš   velký "klaďas".
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Tenhle film jsem videl snad   dvacetkrat a pamatoval jsem si   ho slovo od slova..Pro mě je   to určitě nejlepší   gangsterka, krásné město   30.let a výborné výkony   neúplatných a De Nira..k   tomu krásná hudba a dostatek   akce i napětí...nemám co   dodat....
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Mám ráda filmy z Chicaga   30.let a tenhle si s velkou   chutí kdykoliv zopakuju. Ale   něco, nějakej malej   kousíček mu chybí, aby se   zařadil mezi opravdu   geniální díla.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
30 let po vzniku tohoto filmu jsem si konečně naše
30 let po vzniku tohoto filmu   jsem si konečně našel čas,   abych se na to podíval a   myslím, že je dobře, že   jsem si nechal odstup až na   věk, kdy dokážu takový   film ocenit a nehltám už jen   ta akční béčka jako kdysi.   Příběh, soundtrack, herci   (prakticky většina mých   oblíbenců), prostě není   nic, co bych tomu filmu   vytknul. Je to paráda.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Well, konečně jeden z filmů   z éry, kdy mafie měla   nějaká pravidla a alkohol   byl zakázán. Tento   "retrofilm" je   opravdu kvalitní převedení   reálných událostí na   plátno. Connery, Costner a   DeNiro zde předvádí   opravdový herecký koncert.   Není to tak dobré jako   trilogie "Kmotr",   ale jen o fous. Tím fousem je   pochopitelně zakončení   filmu, které mohlo být   poněkud jiné, ale budiž.
Milovníci hry   "Mafie" přidají k   hodnocení jeden bod...
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Gangsterka?
Marně přemýšlím, co bych   tomuto filmu vytkla.   Napínavý od začátku až do   konce a happyend mě vůbec   nepobuřuje, přestože trochu   otupuje můj pocit z celého   filmu. Nepovažuji ho za   klasickou gansterku, protože   hlavní hrdina je příliš   lidský a hlavní padouch   příliš přesvědčivý.   Určitě vyjímečný film,   který jsem si užila. (Jen   bych ještě podotkla, že   Andy Garcia je tady skutečně   sladký.)
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Přiznám se, že gangsterky   moc nemusím. Když jsem ale   viděl tu plejádu hvězd v   Neúplatní, myslel jsem si,   že to i tak pro mě bude   nářez. Nakonec ale rozhodně   nebyl.
Děj mi   připadá strašně   jednoduchý a primitivní   (někdo se objeví, něco   řekne, někdo ho odstřelí,   tečka a znovu), některé   scény zase zbytečně   protáhlé, napětí jsem tu   osobně moc nenašel a ani   výkvět Hollywoodu mě   příliš nepřesvědčil.   Nemůžu si pomoct, ale u mě   je to za 5.
filmouš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Film velice pěkně   vyvážený a uvažoval jsem   ještě o vyšším   hodnocení, ale nechápu co   tam dělala ta idiotská   scéna s děckem v kočárku.
Joker93
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Gangsterka z období tzv.   prohibice. Film je plný   hvězd, z nichž nejvíce   vynikal Sean Connery se svým   brilantním hereckým výkonem   jako ostřílený pochůzkář   a Robert De Niro, který byl   Al Caponemu nejen hodně   podobný, ale i jeho herecký   výkon nebyl špatný(ikdyž   ve filmu moc nevystupuje). No   a samotný příběh se   vlastně točí okolo party   policajtů, která se snaží   dostat Al Caponeho do vězení   za vraždy a obchodování s   alkoholem, je tedy až   komické, za co půjde ve   filmu (i ve skutečnosti)   sedět...Samotný film je   ještě navíc okořeněn   skvělou hudbou, která se zde   náramně hodí. Jste-li   fanoušky gangsterek, nesmíte   si tohle dílo nechat   uniknout.
mmartina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Perfektní film až na ten moc   dobrý konec. Takový happy   end se ke gangsterce nehodí.   Jeden špatný zákon, pro   který jedni zabíjejí a   druzí umírají.
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
ano, ano,ano
Až po   rokoch keď som si ho pozrel   opäť som s úžasom zistil   že tu hraje aj Costner a ja   nevšímavec som ho   zaregistroval až o niekoľko   rokov neskôr...ako superstár
PinPrick
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Stálice Robert De Niro a Sean   Connery. Začínající   hvězdy Kevin Costner a Andy   Garcia. Film s takovým   hereckým ansámblem nemůže   zklamat, a taky že nezklamal.   Neúplatní jsou plní   mrazivých scén(přestřelka   na schodech, zastřelení Jima   Malona, dvojitá poprava ve   výtahu) a mrazivých postav,   ten chlápek v bílém obleku   mě opravdu děsil. Andy   Garcia mohl dostat mnohem víc   prostoru, třeba namísto   vlezlého účetního Oskara.   Ten mi po dobu svého   vystupování lezl pěkně na   nervy, především svým   nebojácným chováním pří   přestřelce na mostě. Nebýt   této postavy a některým   nemístným vtípkům, film by   byl dokonalý.
JohnCoestler09
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2010
BOMBA!!!
Fantastický film.Výborné   herecké výkony,postava Seana   Conneryho bola   vynikajúca,skvelo to   zahral.Kevin Costner,De Niro   aj Garcia boli taktiež   výborný.Skvelá   hudba.Vzrušujúce,nezabudnute   lné momenty.Scéna s detským   kočíkom,tuším posledná   prestrelka bola   fantastická.Bravo!
KarasFilm
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2006
NEÚPLATNÍ
Neúplatné kde kdo kritizuje   za happy end, moc kladného   hrdinu, málo hereckého   prostoru pro Roberta de Nira a   pod. Pravdou je že Brianovi   de Palmovi jdou lépe jeho   vlastní scénáře než   adaptace, ale přesto musím   pochválit, že trochu toho   vlastního rukopisu vtiskl i   do této komerčárny.
Dlouhé záběry (vždy   před smrtí některého z   hrdinů) a pověstná   palmovská scéna (zpomaleně   nasnímaná přestřelka na   schodech), patří v   technickém světě filmu ke   špičce. A tak je mi ve   finále jedno toho   kritizovaného happy endu...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60460minih60460Osudová láska Jany Eyrové (2006) [TV minisérie] 
Jane Eyre n
minih28246minih28246Slečna Drsňák (2000) 
Miss Congeniality n
minih136344minih136344Noc oživlých protinožců (2014) 
Wyrmwood n
minih2624minih2624Agrese (1975) 
L'agression n
minih93369minih93369Tajemný muž (2012) 
The Tall Man n
minih140859minih140859Než jsem tě poznala (2016) 
Me Before You n
minih82039minih82039Studená fúze (2011) 
Cold Fusion n
minih9166minih9166Invaze z Marsu (1986) 
Invaders from Mars n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih103516minih103516Ulánbátar: Rudý bohatýr (2007) [TV film] 
Ulánbátar: Rudý bohatýr n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:35 - 01:15

23 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Tátové v rolích matek

00:20 - 01:15

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:45 - 01:45

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697745
Fotografií: 763802
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10