Nespoutaná volnost (1999)

Nespoutaná volnost (Liberty Heights)
64 %
 
 

Liberty Heights

Další název: Liberty Heights - Rock'n'Roll & krumme Geschäfte

    Žánr: drama / historický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 127 min.
„Antisemitismus, rasové problémy a období dospívání v Baltimoru roku 1954.“
Jsme v Baltimoru v roce 1954. Americká společnost právě prochází obrovskou a komplexní změnou. V tomto roce se ve školách poprvé zrušila rasová segregace a bílé i černošské děti z různých čtvrtí poprvé zasednou do lavic v jedné třídě. Tento rok je úsvitem také pro rock 'n' roll, jenž se postupně stane jedinečnou hudební silou. V tomto roce se také protrhne masivní přísun automobilů a stane se hybnou silou Ameriky a umožní tak lidem, aby cestovali na vlastní pěst a poznávali místa, která jim byla předtím zapovězena. A tento rok rodina Kurtzmanových zažije hluboké porozumění tomu, co znamená být židem v rychle se měnícím světě.

Vtipný i dramatický film představuje pohled na strukturu života v klíčovém okamžiku americké sociální historie. Oscarový režisér Barry Levinson zkoumá proměny v polovině padesátých let a problémy spojené s rasovými, třídními i náboženskými rozdílnostmi. Příběh je vyprávěn očima židovské rodiny, Natea a Ady Kurtzmanových , jejich synů Vana a Bena a jejich přátel. V očích obou generací byl rok 1954 obdobím zkoušek a proměn rodinného života i osobností v rychle se měnícím světě.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Barry Levinson
 
 
hraje:
Adrien Brody (Van Kurtzman), Ben Foster (Ben Kurtzman), Orlando Jones (malý Melvin), Joe Mantegna (Nate Kurtzman), Christina DeRosa (studentka), Bebe Neuwirth (Ada Kurtzmanová), Rebekah Johnson (Sylvia), David Krumholtz (Yussel), Vincent Guastaferro (Pete), Justin Chambers (Trey Tobelseted), Carolyn Murphy (Dubbie), James Pickens (Sylviain otec), Kiersten Warren (Annie), Evan Neumann (Sheldon), Kevin Sussman (Alan Joseph Zuckerman), Shane West (Ted), Cloie Wyatt Taylor (Gail), Elizabeth Ann Bennett (Mary), Doug Roberts (asistent D.A.), Al Brown (Bailiff), Kimberlee Suerth (ošetřovatelka), Katie Finneran, Brenda Russell (zpěvačka), Stacy Keibler
 
 
hudba:
Andrea Morricone
 
 
kostýmy:
Gloria Gresham
 
 
střih:
Stu Linder
 
 
zvuk:
Steve Cantamessa
 
 
výtvarník:
William Catania
 
 
zpěv:
Perry Como ("Ko Ko Mo (I Love You So)")
 
 
vizuální efekty:
Phil Holland, Douglas Smith, Betsy Patterson
 
 
asistent režie:
Michael Haley
 
 
výprava:
William A. Cimino, Randy Bobbitt
 
 
výkonný producent:
Patrick McCormick
 
 
producent:
Barry Levinson, Paula Weinstein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.