Nepolíbená (1999)

Nepolíbená (Never Been Kissed)
68.2 %
 
 

Never Been Kissed

Další název: Nepobozkaná (SK)

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 8.7.1999        
    Délka: 107 min.
„V ničem nevynika!a, nebyla okouzlující ani oblíbená, až jednou...“
Josie Gellerová, pětadvacetiletá přepečlivá novinářka Chicago Sun-Timesů, je nejmladší z týmu a vůbec nic ji nezajímá než novinařina. Její soukromý život je prakticky nulový, vždyť ještě neměla žádného kluka, který by jí dal pořádnou pusu. Nesympatický a směšný vydavatel novin, ve kterých Josie pracuje, ale přísně hlídá čtenářský zájem a ignoruje možnosti svých zaměstnanců, a proto vyšle právě Josie, aby napsala senzační článek o středoškolácích. Mladá novinářka, sama spíš ve škole neoblíbená šprtka, musí něco za každou cenu udělat, aby se stala populární a získala podklady pro svou práci. Pomůže jí její sportovní brácha. Přihlásí se do stejné školy, do které chodí naše hrdinka kvůli reportáži jako studentka a naučí ji, jak v tom chodit.
Josie se podaří nejen napsat skvělý článek, stát se populární, ale také zapůsobit na úžasného učitele angličtiny a necht se od něj políbit.
Drew Barrymoreová, nebo vlastně novinářka Josie, v nové komedii "Nepolíbená" se přihlásí na střední školu, aby mohla napsat přesvědčivý článek o životě studentů. Jak se ukáže, ti se o školu zajímají minimálně. Jejich hlavní zájem je soustředěn na mladého a zajímavého pana učitele, na večírky, randění, módu a sport.

"Nepolíbená" je komedie, která se bude líbit všem, kteří byli odvázáni z úspěšného filmu "Něco na té Mary je". Drew Barrynoerová (např. Věčný příběh, Vřískot, Všichni říkají: Miluji tě) hraje perfektně a budete jí věřit i to, že jí jde víc o novinařinu než o líbání. Fakt je, že na konci filmu to bude naopak. Zdařile jí sekunduje v roli vlastního bratra David Arquette (hrál ve všech Vřískotech) a zamilovaného učitele jí budou i naše holky závidět, protože Michael Vartan je velký fešák. Režie: Raja Gosnell (např. Sám doma, Mrs. Doubtfire - táta v sukni, Zázrak v New Yorku, Dva v tom).

režie:
Raja Gosnell
 
 
hraje:
Drew Barrymore (Josie Gellerová), Molly Shannon (Anita), David Arquette (Rob Geller), Michael Vartan (Sam Coulson), John C. Reilly (Gus), Garry Marshall (Rigfort), Sean Whalen (Merkin), Leelee Sobieski (Aldys), Jeremy Jordan (Guy Perkins), Jessica Alba (Kirsten), Marley Shelton (Kristin), Jordan Ladd (Gibby), Cindy Williams (George), Jenny Bicks (učitelka Haskellová), Katie Lansdale (Tracy), Branden Williams (Tommy), James Franco (Jason), Martha Hackett (paní Knotová), Denny Kirkwood (Billy Prince), Maya McLaughlin (Lara), Allen Covert (Ed), Joe Ochman (porotce na školním plese), Carmen Llywelyn (Robova přítelkyně), Sarah DeVincentis (Rhoda)
 
 
scénář:
Abby Kohn, Marc Silverstein
 
 
kamera:
Alex Nepomniaschy
 
 
hudba:
David Newman, Mary Ramos (supervize), Michelle Kuznetská (supervize), George Clinton ("Me, Myself and I")
 
 
výprava-architekt:
Steven J. Jordan
 
 
kostýmy:
Mona May
 
 
střih:
Debra Chiate, Marcelo Sansevieri, Zdenek Patočka
 
 
zvuk:
Keith A. Wester
 
 
vedoucí produkce:
Drew Barrymore
 
 
produkce:
Sandy Isaac, Nancy Juvonen
 
 
titulky-česká verze:
Lenka Pospíchalová
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "Like a Prayer"), R.E.M. ("At My Most Beautiful"), Pat Benatar ("Heartbreaker")
 
 
choreografie:
Marguerite Pomerhn Derricks
 
 
zvláštní efekty:
John C. Hartigan (koordinátor)
 
 
koproducent:
Jeffrey Downer
 
 
úvodní titulky:
Robert Dawson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.