Jeden svět
ohodnotit

Není čas zemřít

No Time to Die

Další název:
Bond 25
Rok:
2021
Délka:
163 minut
Premiéra v ČR:
30.9.2021

Komentáře k filmu Není čas zemřít

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2022
Tato bondovka vybočuje v   mnoha směrech ze svých   obvyklých kolejí. Na   začátku žádná akce, Bond   je v důchodu, jeho označení   007 převzala černá žena...   a jde to dál až k trochu   srdcervoucí poloze. Rodina   nadevše.
Něco málo   jsem o filmu četla, takže   jsem byla připravená a nic,   co se na plátně odehrálo,   mne nerozhořčilo. Naopak,   vítám ono vybočení jako   příjemnou změnu. Neboť   změna, to je heslo dnešní   doby. V tomto případě to   není nic proti ničemu, tak   proč ne.
Jen snad ta   neprůstřelnost... a když,   tak až řekne pan režisér.  
Líbí se ti typický   jemný britský humor. A Q   nám vyzrává v muže.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2021
PROCESOR!
Už jsme si zvykli, že   bondovky v podání Craiga   jsou většinou kvalitní a   žádný velký průšvih se   nekoná. To splňuje i jeho   poslední, a tedy i důstojné   rozloučení s Bondem. Jenom   si nejsem jistý, zda tvůrci   zvolili dobře v   pokračování jeho role a   svěřit jí prdelatý   černošce co vypadá, jako   chlap.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Popravdě podle toho jak   oddalovali premiéru ,čekal   jsem to o trochu lepší ale i   tak skvělá podívaná   ,začátek úžasný nabitý   akcí ,obsazení záporáka mi   moc nesedlo,zrovna tak mi   nesedla jeho nástupkyně snad   to bylo jen na pár   scén,chyběla mi tam   pořádná Bond girl a hlavně   mi tam chyběla nějaká   vtipná hláška od Bonda   ,bylo vidět že to bude jeho   poslední díl,akční scény   povedený.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2022
V pořadí dvacátápátá a s   Dnielem Craigem pátá a   poslední bondovka. Hlavní   melodii nazpívala Billie   Eilish, kterou moc rád nemám   (můj problém). Především   díky postavě Safina je děj   poněkud zvláštní.   Nicméně nám odhaluje   mnohé, dosud skryté vazby   mezi jednotlivými aktéry.   Ale jinak má všechny   předchozí prvky bondovek,   bohužel pro vlastního   hlavního hrdinu – Jamese   Bonda, končí tragicky. Ale   film mě pobavil a rád se k   němu vracím.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2022
Je neuvěřitelné jaký kus   cesty ušel James Bond od   svých počátků až po   dnešní díl. Je   neuvěřitelné jakým   vývojem prošel od roku 2006   i Daniel Craig. Bylo ta   dlouhá cesta a závěr této   mini série 5 dílů byl   opravdu velkolepý. Proti   srsti mně je vnucená   genderová vyváženost, ale   co naděláme. Svět zažil   katolickou inkvizici,   komunistickou ideologii,   americký Mccarthismus, tak   snad film přežijeme i tohle.
jentak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2021
Bonde, bonde, i na tebe s korektnosti dojde (došlo)
Film je to pěkný, dějově   bohatý, filmově dokonalý.   Líbil se mi, hodnotím jej   velmi vysoko. Nicméně Bonda   mám ve své mysli v poněkud   jiném nastavení. Huntů,   Bournu, kapitánů Klosu je ve   filmografii víc než dost.   Bond měl v sobě charisma   právě v nadhledu a   vtipkování nad sebou samým.   Vážně míněný děj   prostě není pro mého Jamese   to pravé hřiště.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2022
James Bond už není co býval   a bohužel to v budoucnu bude   ještě horší. Ne. Při   sledování tohoto posledního   bondovského snímku Daniela   Craiga se nesmí myslet na ty   předchozí, obzvlášť s   jinými hereckými   představiteli, neboť v   ústech může také vzniknout   hořká pachuť nelibosti.   Tohle prostě není James   Bond, jakého jsme kdysi   znali. Jasně, dějově není   svou vůlí v aktivní   službě, čímž je   vysvětleno, proč má jeho   číslo agenta někdo jiný,   ale prostě zanikl jeho   osobitý šarm a dámským   okem sexappeal typického   gentlemana. To je tak, když   se několika psychopatickým   aktivistům najednou zdá být   Bond sexistický. Původní   kořeny Jamese Bonda jsou   prostě pryč a je to ke   škodě jeho osobnosti. To je   jakoby jedinci trpící   anorexií vybojovali zákaz   svalů u Johna Ramba. Dle   současných měřítek je   však celý koncept ke cti,   jakým impozantním stylem se   dokázalo zabalit celou   bondovskou sérii. Po dějové   stránce to byl docela   oříšek, avšak přes   různé kýče a hanebné   nesmyslnosti, kdy se   především vytrácí motiv,   co je vlastně v sázce, se   může zdát, coby velkolepý   akční blockbuster, vcelku   povedený. Dojde tedy k pocitu   diváckého uspokojení z   této filmové epizody   poslední bondovské éry? Ano   i ne. Přijde na to, z jaké   divácké barikády,   politického myšlení či   fanouškovského literárního   díla Iana Fleminga, který   divák je.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2022
Poslední návrat
Myslím velice dústojné   rozloučení, s kariérou 007   Daniela Craiga. Na co jsme si   za jeho éry filmů zvykly,   tedy úžasně nasnímané,   parádní lokace, skvělý   zvuk a střih nám už přijde   jako standart.Nepovažuji   poslední díl za nejlepší,   ale v žádném případě   špatný. Pouze to je na mě   bylo po úžasném vstupu   trochu moc nostalgie, a   závěrečná hodina je   obsahově lehce sterilní. Ale   hledám na chyby na bezvadném   zážitku, jen pouze ta laťka   třeba ve Skyfallu byla   nastaveno proklatě vysoko.   Díky za posun série k   současné typologii filmu,   nečekal bych že někdy budu   fanouškem 007. 75%
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Uz dost!!
No time to die

Film na který jsem se   cely rok těšil se dostal   konečně do kin. Jestli se   však nový Bond povedl nebo   ne, se podíváme v teto   recenzi. Daniel Craig se tu   naposledy vrací do role   Jakeše Bonda a musím uznat,   že vzhledem k jeho věku se   toho zhostil bravurně.

Bond je tentokrát   na odpočinku a užívá si   svoji love story s Madeleine   (Léa Seydoux). Vše to docela   i zapadá a navazuje na   předchozí díly, dokonce i   vzpomínka na Vesper byla   docela fajn. Nebyla by to   však bondovka, kdyby tento   happy end nenarušil nazvaný   host.

Ten se   představí hned ve flashbacku   v úvodu filmu. Díky kterému   máme možnost nahlédnout do   minulosti Madeleine. A právě   o její minulosti je cely   tento film. Nezvaní hosté   naruší jejich   “líbánky” a díky tomu   ji oddělí od Bonda a nový   příběh tak může začít.  

Musím však   uznat, že oproti například   Matrixu IV. má tato bondovka   pěkné akční scény, které   se ukáží už na začátku   filmu a postupně provází   celý film. Co však trochu   zamrzelo, možná můj dojem   byla scéna, kde Bond   rybaří. Nevím, ale oproti   předchozím filmům se mi   zdálo, že pro tento film   trénoval spíše pivní   mozol, než svaly. (Možná   jen můj dojem.)

Co mne ale více štvalo   bylo obsazení Lashana Lynch,   která se mi sem prostě   nehodila. Jako chápu rasovou   vyrovnanost ve filmech, i   nutnost feminismu, ale boha   jeho! Je tolik krásných   Afroameričanek, a oni musí   vybrat p*delatou ne zrovna   charismem výraznou herečku,   kterou si občas můžete   splést s chlapem. Což kazí   i flirt s Bondem v jedné   scéně.

Naopak   potěšila přítomnost   Moneypenny v podání Naomie   Harris, kterou jsem si   oblíbil už ve filmu Skyfall.   Co se týká dalších postav   z předchozích dílů, tak tu   najdeme většinu herců od   Skyfall po Spectre. A to mají   tvůrci u mně k dobru. Díky   tomu i v jistých místech   funguje jistý druh humoru,   který pochopí jenom   fanoušci teto “Craig”   série.

Humor   tu je však o dost   vážnější, než u   předchozích dílů a místy   mi připadalo, že už je   Craig z role dosti unavený a   z Eso si opravdu už přeje   konec. To však na jeho   výkonu nijak neubralo,   spíše naopak se mi zdálo,   že do toho šel na 110% ne   jako u filmu Spectre.

Co mi však hodně   kazilo celou bondovku byl   hlavní záporák a ta   zápletka.
Jako Rami   Malek je skvělý herec, ale v   roli Safin. Jako já nevím,   ale prohlášení Maleka, že   jeho Safin vyděsí moderní   svět byla dost zcestná. Jeho   postava nepůsobí zrovna   děsivě. Vlastně působí   spíše jako že tam prostě   je. Jako kdyby tam byl jen   kvůli tomu, že bez   záporáka to prostě nejde.   Safin se snaží trochu   působit, jako Dr. NO, ale i   tak to prostě nefunguje.

A slavná   zápletka s nano virusem? Ale   no ták. To už bylo snad v   každém špionážních filmu   a tady tvůrci mohli vymyslet   opravdu něco lepšího. Jako   kdyby utekl Bloefeld   (Christoph Waltz) a chtěl   opět zničit svět, tak bych   to bral jako lepší volbu,   než nano virus.

No co říct všeobecně   na závěr? No time to die je   povedená bondovka, která   funguje, jako zakončení   série. Jako samostatné dílo   dosti pokulhává. Nejvíc je   však povedený závěr filmu   u kterého jsem si říkal,   že po titulkách nechci   vidět větu “James Bond se   vrátí.” Bohužel tam byla.   Tím se dostávám k tomu,   čeho se bojím. Toto dílo   není jen bravurní   zakončení Craigovi série   ale vlastně i celé série s   007. A díky tomu mám dojem,   že další restart série 007   už jen uškodí, nebo jen   zabije skvělé zakončení   nějakým béčkem…
RwlBem
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2022
První
co mě rozladilo, byla   ukníkaná melodie v   titulcích. To byl hodně   slabý odvar toho, co si   představuji pod   "Bondovskou   muzikou". Bohužel,   odpovídal úrovni filmu.   Bondovky odjakživa vnímám   coby druh rodokapsů;   příběhy o elegantním,   šarmantním a originálním   pánovi, který svou noblesou   láme ženská srdce jak   kombajn obilné pole a při   tom jen tak mimochodem   zachraňuje svět před   padouchy co ho chtějí   zničit. Tohle byl ale   prapodivný mix, který   nevěděl zda se má tvářit   jako sociální drama, krimi   nebo akční fantasmagorie.   Tlusté mínus u mě má   výběr pro roli nové 007.   Takže pokud bych byl na   místě originální   nulanulasedmičky a viděl,   kam se svět řítí, asi bych   se taky nechal sestřelit   raketou, než se na tom dál   podílet...
rommel88
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.11.2021
Konečná
Pro mě druhý nejhorší   Bond, hned po QOS. A vzhledem   k dalšímu představiteli,   paní BONDové, pro mě i   poslední bondovka.Tohle se   klidně mohlo jmenovat   Smrtonosná past, zbraň, díl   xy a nikdo by nřekl ani ň...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih141776minih141776Maggie má plán (2015) 
Maggie's Plan n
minih96779minih96779Mílový běh (2013) 
One Square Mile n
minih31256minih31256Přestřelka u O.K. Corralu (1957) 
Gunfight at the O.K. Corral n
minih93890minih93890Mistr (2012) 
The Master n
minih62425minih62425V peřině (2011) 
V peřině n
minih18661minih18661Serpico (1973) 
Serpico n
minih117923minih117923Chraň nás od zlého (2014) [2k digital] 
Deliver Us from Evil n
minih11860minih11860Malé dohazovačky (1995) 
It Takes Two n
minih21430minih21430Tři vejce do skla (1937) 
Tři vejce do skla n
minih185406minih185406Buko (2022) 
Buko n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190377
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 178000

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10