Nemorální pan Teas (1959)

Nemorální pan Teas (The Immoral Mr. Teas)
60 %
 
 

The Immoral Mr. Teas

Další název: Steam Heat; Mr. Teas and His Playthings

    Žánr: komedie / erotický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 63 min.
První komerčně úspěšný film režiséra Russe Meyera. Náklady filmu 24.000 dolarů bohatě pokryl výdělek z nezávislých kin vyšší než 1,5 miliónů dolarů. Ve filmu není žádný dialog, jen mluvený komentář, který popisuje každodenní počínání pana Tease a žen okolo něho. Režisér vycházel v zobrazení nahoty z rozsudku nejvyššího soudu v případě naturalismu ve filmu "The Garden of Eden" z roku 1957, kdy soud konstatoval, že nejde o pornografii, pokud nahota není implicitně obscénní.

Hlavní postavou příběhu je pan Teas, obchodní cestující se zubařskými nástroji a vybavením pro ordinace. Na svých cestách se pohybuje na kole a v barevném overalu. Nesmělý muž vysílá jen kradmé pohledy do výstřihů žen a představuje si jejich nahotu. Po zákroku u zubaře, kdy podstoupí částečnou anestezii, má pocit, že vidí všechny ženy bez šatů. Zda je to pravda nebo jenom fantazie pana Tease, je už na divákovi.  Autor: curil

režie:
Russ Meyer
 
 
hraje:
Bill Teas (Mr. Teas), Ann Peters (servírka v coffeeshopu), Marilyn Wesley (zubní asistentka), June Wilkinson (nahé tělo v okně (neuvedena)), Russ Meyer (divák), Michele Roberts (sekretářka), Dawn Danielle (kráska na pláži), Peter A. DeCenzie (divák), Mikki France (psychiatr), Don Couch (zubař), Althea Currier (Althea), Monica Liljistrand (Monica), E.M. Nathanson (milenec)
 
 
scénář:
Russ Meyer, Edward J. Lakso
 
 
kamera:
Russ Meyer
 
 
hudba:
Edward J. Lakso
 
 
střih:
Russ Meyer
 
 
asistent režie:
E.M. Nathanson, Ken Parker
 
 
fotograf:
Ken Parker
 
 
producent:
Peter A. DeCenzie, Russ Meyer
 
 
asistent střihu:
John F. Link
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.