Nelly a pan Arnaud (1994)

Nelly a pan Arnaud (Nelly et Monsieur Arnaud)
85 %
 
 

Nelly et Monsieur Arnaud

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 106 min.
„Hluboký, spletitý a především nevypočitatelný je vztah dvou lidí, i když je od sebe dělí desítky let.“
Nelly je krásná, mladá Pařížanka. Není příliš šťastná, neboť nemá stálou práci, dluží za několik měsíců nájemné a navíc její manžel je také bez zaměstnání. Na rozdíl od ní však práci nehledá, odmítá příležitostný výdělek a většinu času tráví na pohovce před televizí. Náhodně se Nelly seznámí s panem Arnaudem, mužem o mnoho starším než je ona, který byl kdysi milencem její přítelkyně. Ten jí nabídne okamžitou pomoc a navíc i práci. Píše knihu o svém působení ve francouzských koloniích. Po krátkém váhání Nelly přijímá peníze i práci. Zaplatí dlužné nájemné a odchází od manžela. Je smutná, ale volná. Arnaud je velmi distinguovaný, vzdělaný muž, který ve svém životě prošel mnohým, a tak mezi ním a Nelly vzniká podivuhodné křehké pouto.

Film Nelly a pan Arnaud natočil francouzský režisér Claude Sautet. Našim divákům je velmi dobře znám především filmy Docela obyčejný příběh, Věci života, Vincent, Francois, Paul a ti druzí, či Srdce v zimě. Za tento film získal Claude Sautet Césara (nejlepší režie) a Michel Serrault za herecký výkon.

Zdroj: ČT

režie:
Claude Sautet
 
 
hraje:
Emmanuelle Béart (Nelly), Michel Serrault (Pierre Arnaud), Jean-Hugues Anglade (Vincent Granec), Claire Nadeau (Jacqueline), Françoise Brion (Lucie), Michèle Laroque (Isabelle), Michael Lonsdale (Dolabella), Charles Berling (Jerôme), Jean-Pierre Lorit (Christophe), Michel Albertini (Djamel), Olivier Pajot (Marc), Janine Souchon (Maria), Philippe Leliévre
 
 
scénář:
Claude Sautet, Jacques Fieschi
 
 
kamera:
Jean-François Robin
 
 
hudba:
Philippe Sarde
 
 
střih:
Jacqueline Thiédot
 
 
výprava:
Carlos Conti
 
 
producent:
Alain Sarde
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.