Duben
ohodnotit

Nekonečný příběh

Die unendliche Geschichte

Další název:
The NeverEnding Story; Nekonečný príbeh (SK)
Rok:
1984
Délka:
94 minut, 102 min.verze
„Říše Fantazie potřebuje skutečného hrdinu!“

Komentáře k filmu Nekonečný příběh

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 45
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
je vidět, že všichni máme   fantazii. V tomto případě i   scénáristé! jen bych   chtěla vidět, jestli je to   možné i doopravdy přáním   takto zvelebit naší   zemi!!!???
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Nejlepší pohádkový fantasy   příběh všech dob. Dobře   propracovaný scénář,   který jedinkrát neuhne z   hlavní dějové linky a jde   neustále kupředu, byl   skvěle natočen v tý době   ještě ne moc známým   Wolfgangem Petersenem.   Ohromná výprava s tak   povedenými vizuálními   efekty, že by se nemuseli   stydět ani v dnešní době   počítačů. Vyprávění   neztrácí tempo a doslova   vtahuje diváka do všeho   dění plného dramatických   chvil, napětí i citů.   Pochvalu si zaslouží i   skvělý český dabing. Kdo   by nemiloval roztomilého   Falca, neobdivoval statečnost   Atreje, neobdivoval pevné   zuby Kamenožrouta a   nezáviděl onu knížku   Bastianovi. Svět fantazie je   ničen nicotou a tak je třeba   tuto říši zachránit.   Fantastické dobrodružství   musí začít.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Výlet do světa fantazie
Snad každý toužil v   dětství objevit knihu, po   jejímž otevření by se   přenesl do světa fantazie,   knihu která by ho vtáhla do   záhadného, tajemného světa   plného podivných tvorů a   leckdy krásných bytostí a   podivuhodných krajin. A na   takový výlet nás zve tento   film... Je to výlet   nevšední. Bastiánova kniha   nás zve...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Holky, taky jste byly zamilované do Atreje?
Já ano, tuhle fantasy   pohádku jsem zbožńovala.   Zvláštní, dnes tento druh   žánru v případě Harry   Potterů a jiných výmyslů   nemůžu přenést přes   srdce, ale tento film mne jako   holčinu na kraji dospívání   naprosto očaroval. Přála   jsem si být Vládkyní a   stát se součástí knihy,   kterou malý Bastien četl na   půdě školy. A samozřejmě   se setkat s Atrejem, jehož   hrál Noah Hathaway, který   později přesedlal na   hudební dráhu a dnes vypadá   spíše jako rocker:-)) Never   Ending Story - number 1 byl   natočen s precizností,   veškeré triky i animace jsou   naprosto originální. Ale   natočit později dvě   pokračování pochopitelně s   jinými dětskými herci,   neboť ti původní zatím   vyrostli, to bylo nešťastné   řešení a nastavovalo se   něco, co bylo nenastavitelné   a mělo své kouzlo   jedinečnosti. Domnívám se,   že ty další dva nepovedené   díly spíše jedičce   uškodily a odsunuly ji do   pozadí. Na druhou stranu -   své věrné diváky i   "pamětník" si   vždy najde a pod kouzlem   nádherné písně od Linahla   budeme Atrejův a Bastienův   příběh znovu prožívat.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
v době vzniku naprostá   senzace po stránce efektů   jedinečné zpracováno ve   špičkové technice příběh   jetaké naprosto senzační i   dnes si ho občas pustím a   pobavím se je to naprostá   bomba a tak doporučuji
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Jedno z nejlepších fantasy
Krásný film, který mě   vždycky uchvátí. Ta   Fantazie je vážně   úchvatná. Film vtáhne do   děje a vám se zdá, jako   byste příběh prožívali   společně s... Atrejem.   Kromě toho tady je spoustu   úžasných postav, hlavně   můj oblíbenec Kamenožrout   je nezapomenutelný. Na druhou   stranu tady je i dost   smutných okamžiků, hlavně   smrt Artaxe. Ale ten film   prostě okouzlí ať je vám   deset, třicet nebo padesát.   Nádherná výprava, krásný   příběh, efekty, napětí,   humor a také nádherná   úvodní píseň. Jasných   100%.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Film, který byl jedním z   pilířů filmové tvorby   mého mládí a zůstal svůj   v podstatě napořád. Film,   kterýmu já dam 10 zkrátka   pokaždý, když si to pustim.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Legenda všech fantasy filmů!   Tohle prostě fungovalo v   dětství a na plné čáře   funguje pořád. Nesmrtelná   klasika! Nesmrtelná hudba!   Desítky scén, které mě   buď strašily nebo dojímaly.   Viděl jsem stokrát a   vždycky jsem fascinován.   Dokonalý dabing k tomu a   mazec je, že pes Falco   vypadá opravdu jako Eda   Cupák, který ho dabuje. Až   teprve nedávno jsem se   dozvěděl, že prastarý   Morlor měl být ve   skutečnosti Morla, želva   ženského pohlaví. Český   dabing si upravil více jmen a   názvů, ale ději to   absolutně nijak neškodí.   Tenhle film nelze nemilovat.   Gmork, Nicota, Kamenožrout,   Atrej, Artex, Sandonoriko,   Močál smutku.........Navždy   v srdci.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Jedna z nejkrásnějších   pohádek vůbec. Nikdy mně   neomrzí, podívám se na to   kdykoliv znovu a rád.   Nádherná hudba, příběh.   Jsem u toho i schopen brečet,   u scény kdy se Artex utopí v   bažině smutku. Sympatičtí   hlavní hrdinové, Bastien,   Atrej, kouzelný Falko. Není   nic, co bych vytknul. Pohrajte   si s fantazií a vznikne vám   tento nádherný film.   Samozřejmě, jak to má u   pohádek být, konec je   šťastný. Kdo neviděl, o   hodně přišel.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2013
Každý má svou   nejoblíbenější pohádku z   dětství a já mám   Nekonečný příběh. Není   to jen obyčejná pohádka,   má i filozofickou rovinu a   poselství. Kdo kouká a   vidí, poslouchá a slyší,   ten ví..
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Překrásná pohádka, která   ani po letech neztratila své   kouzlo.

Když   se ale dívám na současné   filmy, tak je jasné, že   Nicota je již velmi blízko.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Když jsem ho viděĺa   poprvé, byla to naprostá   bomba. Na to dobu nevídané   triky, náhlé dějové zvraty   a prostřihy a podmanivá   hudba byly opravdu   revoluční. Samozřejmě, že   zapracoval zub času a dnes   už asi tolik nikoho   neohromí. Nicméně za   vidění rozhodně stojí.
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
V roce ´84 si nasadil   Wolfgang Petersen   Nekonečňákem laťku tak   strašně vysoko, že ji dosud   nepřekonal:)
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2004
Příběh, který nikdy nekončí...
Kniha Michaela Endeho patří   dnes mezi klasiku dětské   literatury i fantasy. Tento   film vznikl podle první   poloviny románu a poměrně   věrně se drží předlohy.   Barett Oliver v roli malého   Bastiena zazářil stejně   jako Noah Hathaway v roli   indiánského chlapce Atreye.   Scenérie pohádkové krajiny   nemá chybu, drak Falco je   roztomilý a Věž ze   slonoviny prostě bere dech.
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Kouzelná podíváná na   kterou se jde dívat pořád   dokola. Už jako dítě mě   filmový svět Fantazie   nadchnul a nepustilo mě to   dodnes. Napínavé, milé a   neskutečně skvěle obrazově   zpracováno. Škoda jen těch   dalších dílů, ty fakt   nestojej za nic !
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2007
ADRENALÍN!!
Když jsem ten film poprvé   viděla, mohlo mi být tak osm   let, viděla jsem ho ve   školní družině a byla jsem   ním děsně nadšená, ale   také hodně vystrašená ( z   toho černýho psa, se   svítícíma očima) což byl   důvod, proč jsem asi v noci   nespala a pořád se dívala   pod postel, jestli z pod ní   nevyleze a nesežeremě.   Naštěstí nevylezl, a film   zůstal mím oblíbeným   dodnes. A to už od mích osmi   let nějaký ten čas uběhl.   A stále se bojím toho psa!   :-)
Komparsista11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Sám se divím, že při   svojí antipatii k filmům pro   děti a o dětech se občas   objeví něco, co mě fakt   chytne. Možná proto, že   tohle je sci-fi. Není to   klasická pohádka, ale docela   dobrej dobrodružnej   příběh. Další dva díly   už pak nebyly tak dobrý.   Tohle je fakt perla, dobré   efekty a hudba se musí líbit   snad každýmu. Nejlepší   film pro mládež, co kdy kdo   natočil.
James000
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Je to super fantazie a taky   psycho :D :D Ten drak je tak   krásnej..Neni možný že to   začalo jen knížkou..Teda   byla by to síla no..Takoví   Fantasi svět bych bral ale je   tam i nebezpečí tak nevim ..   No rozhodně dávám tomuto   filmu 10 b
Soy_El_Rey_Del_Mundo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Jako malý kluk jsem na téhle   pohádce vyrůstal. Nebyl den,   abych si jí nepustil a doteď   moje nejoblíbenější   pohádka. Rád se na ní vždy   podívám a právě jsem si   jí musel pustit. :)) Řekl   bych, že tohle je asi jedna z   nejlepších pohádek, co kdy   byly natočený. Vše už tu   bylo napsané, můžu jen   souhlasit a musím se k   něčemu přiznat. :)) Jako   malý jsem vždycky brečel u   scény s Artexem, kde podlehl   smutku a abych řekl pravdu,   tak i teď, když se na to   podívám, tak mi to nahání   slzy do očí. :)) Nemám, co   dodat. Pro mě nejlepší   pohádka a ať si říká, kdo   chce, co chce.
Lucifer15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Tak na tenhle film můžu   koukat kolikrát chci za sebou   a nikdy mě neomrzí!!   Skvělý stvárnění všech   postav!! Úžasný scény a   super děj !!
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Nejlepší pohádha pro malé i velké
Na této pohádce, stejně tak   jako mnozí další zde, jsem   doslova vyrstal, i já ronil   slzy při utopení koníka v   bažině. Dnes vznikají   desítky, stovky pohádek, ale   krásná díla jako je toto,   nebo s čerty nejsou žerty a   pár dalších nám ukazují,   že to šlo i krásně, bez   trapných kravin, umělého   smíchu... Dnešní pohádky   se mi ani trochu nelíbí,   ano, u některých   animovaných se zasměju, ale   nemá to to kouzlo... kdo z   Vás si vzpomene za 5,10 let   na Shreka nebo spíš nějaké   scénky z něj ? A kdo zavře   oči a vidí celý nekonečný   příběh...
dun.dee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Nekonečný příběh je   taková pohádka-drama, ale   neuvěřitelně kouzelná.   Dodnes, když ji vidím,   pláču u ní...
Martin79proqavqis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Falco
Jako malý jsem snil o tom,   že se jednou proletím na   Falcovi. Nedávno se mi tento   sen splnil. Falco je atrakcí   filmového muzea v Berlíně,   a já sem se na něm nechal   vyfotit. FASCINUJÍCÍ!!!   Tento film je rozhodně   nejkrásnější fantasy   všech dob, škoda že dnes se   již takové filmy netočí.   NES forever!
havLord
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
geniální záležitost. film,   který jsem jako děcko   naprosto žral a děsně jsem   ho prožíval....ano, emoce,   to je to hlavní, čím se mi   neverending story tak zapsal   do paměti....a teď po   dlouhé době jsem ho sehnal   na dývku, tak až bude ta   správná atmosféra, tak si   osvěžím vzpomínky....100%
stajk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2007
Moudrost, silného příběhu.   Takový film se objeví jen   velice zřídka. Už jsem   nějaký ten pátek na světě   a "Nekonečňák"   mne stále oslovuje a   inspiruje. Díky takovým   filmům, filmy miluji...
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Snad každá generace má své   velké fantastické filmové   příběhy. Dnešní žije   Harry Potterem. Ta naše   ulítávala na E. T.   mimozemšťanovi či právě   na Nekonečném příběhu.   Dnes už je velkou nostalgií   za dobou, kdy člověk byl   školou povinným dítětem.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Můj oblíběný film z   dětství pěkná pohádka o   Bastianovi, krerý se díky   knize dostává do světa   fantazie. Skvěle natočeno a   na dobu vzniku i dobré   efekty.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Príbeh, ktorý nekončí
Tak z tohoto som bol ako decko   nadšený, to bola vtedy   pecka. Na tú dobu to muselo   byť úžasné. Pozrel som si   to po nejakých tých rokoch a   stále ma nadšenie   neopustilo. Treba povedať,   že to je geniálna fantasy   rozprávka(?), ktorá ani po   rokoch nestráca na sile. Fakt   sa autori v predstavách   vyriadili, ale to je len   dobre. Aj hlavná myšlienka   je fajne originálna, až   núti k zamysleniu. No a   najväčší rešpekt a hrôzu   vzbudzoval ten beštiálny   zver z močiarov, to niet o   čom. Ďalej boli fantastické   tie scény ničoty, tak   nepríjemne temné a smutné,   atmosféru to malo   fanstastickú. A nesmieme ani   zabudnúť na magické sfingy.   Takýto filmík sa vydarí raz   za čas a určite neupadne len   tak do zabudnutia a i dnes je   doslova aktuálny. A ešte   nesmiem zabudnúť na   nádhernú hudbu i titulnú   pesničku, ktorá je fakt   vydarená
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Na německé poměry velice   nadprůměrná fantasy   záležitost,tak   nadprůměrná,že se to   chytlo i ve světě, s čímž   se rozhodně německá   kinematografie pravidelně   chlubit nemůže. Wolfgang   Petersen nám tu naservíroval   parádní   atmosféru,doplněnou o   neméně kvalitní triky a psa   Falca...a ta hudba?tenkrát to   byla slast pro mé uši   --->90%
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Nádhera!
Tohle je skutečně něco tak   geniálního, že je skoro   hřích to nevidět, kdo to   tedy ještě neviděl, tak ať   se na to honem podívá. Je to   nádherné, povznášející,   pestré a dobrodružné. Ano,   i já jsem to jako dítě   žrala a moje city se k tomuto   snímku rozhodně nezměnily   ani po letech.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2018
Je to film mého dětství a   nikdy to nebude jinak, i když   dnes už se na to samozřejmě   dívám jinak. Nejvíc mi   paměti utkvěla scéna v   bažinách a pak ta hudba.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Nádherné pohádkové fantasy   , které pohladí divákovy   smysly i po letech a prakticky   neztratilo nic ze svého   kouzla. Vynikající práce   Wolfganga Petersena , která   je po zásluze stále na   špici žánru. 92%
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Velmi dojemný a krásný   příběh,pardon Nekonečný   příběh se spoustou velmi   krásné hudby,na tu dobu   výbornými efekty a hlavně   originálním nápadem,který   byl sice použit i do   dalších dílů,ale ty už u   mě bohužel zcela propadly.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Jako dítě jsem tento film   milovala.Kamenožrout nebo   nádherný létající pes a   plno dalších bytostí mě   doslova fascinovali....   Jediné co mi mamka musela   přetáčet byla scéna kdy se   Atrejův kůň utopí   (protože jsem vždycky   brečela) :-))
Otek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Velmi dobře si vzpomínám,   když jsem Nekonečný   příběh viděl poprvé. Bylo   to dávno, ale stejně na mne   působí i dnes. I dnes se   stávám malým klukem a jdu   do boje zachránit říši.
DaveDeMode
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Skvělá pohádková fantasy.   Pamatuju si, že když byla   premiéra v kině, tak jsem na   tom byl asi 5x a vždy jsem is   vychutnával na tu dobu   extrémně dlouhé titulky, se   skvělou písní Neverending   Story od Limahla
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Veľmi pekná a príjemná   rozprávka, ktorá patrí   medzi moje obľúbené z   detstva. Dej tohto filmu je   perfektný a pútavý.   Špeciálne a zvukové na tu   dobu keď sa tento fantasy   store nakrúcal bol na   výbornej úrovni. Film je   doprevádzaný vynikajúcou   hudbou od britského speváka   Limahla.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2012
Na to, v jakém to bylo   natočeno v roce a na   Německé poměry je to   opravdu luxus. Pamatuji si,   jak jsem na tento snímek   koukal ve školce. Film pro   děti, ale ne tak docela.   Dospělý člověk se však   také pobaví.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2023
Skouknuto v dospělosti s   dětmi a i tak si člověk   připomněl, jak moc na něj   tento snímek působil v   dětství. Fajn příběh,   dobře natočeno, výborný   výběr herců. Škoda jen   slabšího překladu...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Krásně pohádkový fantasy   dobrodružství jednoho   obyčejnýho kluka, co má   rád knížky a je tak trochu   šikanovanej bandou velkejch   drsňáků. Při jednom z   častých útěků před nima   se malej Bastian dostane do   knihkupectví, kde se   setkává s podivnou knihou, o   který mu prodejce nechce nic   určitýho říct, neřkuli mu   jí pučit. Vzbudí tím   pochopitelně chlapcovu   neodolatelnou zvědavost, tak   si knihu ne zrovna čestným   způsobem vypůjčí.   Bastianova školní morálka   nejni zrovna příkladná –   s Nekonečným příběhem,   jak se onen poklad jmenuje   prohákuje celý vyučování   ale prožije přitom příběh   skutečně neuvěřitelnej.   Film je to po vizuální   stránce i dnes docela   pohlednej, v tý době to   musel bejt pro diváky docela   šok – vždyť měl   premiéru už před   čtvrtstoletím. A onu   klasickou „NeverEnding   Story“ od Limahla zná asi   skutečně každej. I když   už nejsem žádný dítě   (teda alespoň podle věku),   tak se mi tenhle pohádkovej   příběh líbí dodnes…
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2005
Skvěle natočená moderní   pohádka se silným   příběhem.
pakacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Nekonečný příběh byl   součástí mého dětství -   vždyť kdo by se nechtěl   proletět na Falcovi? Pak to   trvalo pár let, kdy jsem film   neviděla, protože jsem si   hloupě nalhávala, že jsem   už přece "velká   holka". Až včera jsem   se odhodlala a znovu se   pomořila do kouzelného   světa fantazie, která nemá   hranice. A znovu se ze mě   alespoň na chvíli stalo   malé dítě (teda, ne, že   bych byla zrovna na smrtelné   posteli:o)). Díky Bastiane,   Atreji, kamenný muži, Falco   a mnoho jiných. Díky   Petersene.
jpia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2004
Jako kluk jsem film viděl   poprvé a moc se mi libil. Až   později jsem se dověděl   proč asi - látka, kterou se   snaží spracovat, je obecně   lidským tématem - spása   člověka. Používá k tomu   evangelijní prvky způsobem   srozumitelným dětem.
Georgie2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2013
Film jsem samozřejmě viděla   jako dítě a spíš mě   vystrašil než nadchl. Ale   teprve když jsem v   dospělosti objevila předlohu   - román Michala Endeho,   pochopila jsem, že číst   knihu Nekonečný příběh a   vidět film Nekonečný   příběh je jako jíst   svíčkovou a jíst jenom   suché knedlíky. Prostě   vybrali vizuálně   nejnapínavější jakžtakž   ucelenou část příběhu a   skončili tam, kde kniha   teprve začíná být opravdu   zajímavá. Když jsem teď   viděla NP po letech znova,   mám neodolatelnou chuť si ho   zase i přečíst :)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Taková trošku podivná   pohádka. Nicméně už   tenkrát němci věděli, že:   "Lidem, kteří ztratili   naději se lépe   vládne!" A podle toho se   teď snaží zničit celou   Evropu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21677minih21677Ultra Force 2 (1989) 
Lie mo qun ying n
minih39223minih39223Znamení hada (2004) 
Snakehead Terror n
minih6269minih6269Dick Tracy (1990) 
Dick Tracy n
minih82134minih82134Dvojitý agent (2011) 
The Double n
minih82364minih82364Mimo zákon (1968) 
Al di là della legge n
minih192966minih192966Vstupenka do ráje (2022) 
Ticket to Paradise n
minih28682minih28682Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001) 
Crocodile Dundee in Los Angeles n
minih63324minih63324Masakr v kopcích (2009) 
Staunton Hill n
minih137834minih137834Odstíny lásky (2013) [TV film] 
Pass gut auf ihn auf! n
minih42880minih42880Mstitel (1989) 
The Punisher n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Nekonečný příběh 3 (1994)

 Nekonečný příběh 3 (1994)
Nekonečný příběh 3 n
The Neverending Story III.
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / pohádka
Země: Spolková republika Německo
Režie: Peter MacDonald

(pokračování)

Nekonečný příběh 2 (1989)

 Nekonečný příběh 2 (1989)
Nekonečný příběh 2 n
The Neverending Story II: The Next Chapter
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / pohádka
Země: Spojené státy americké / NSR
Režie: George Miller

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178215

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10