Duben
ohodnotit

Něco na té Mary je

There's Something About Mary

Rok:
1998
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
12.11.1998
„Je úžasná, všichni ji milují, ze všech sil a všemi prostředky o ní usilují. Něco na té Mary asi opravdu je.“

Komentáře k filmu Něco na té Mary je

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2020
Ben Stiller je sice bezesporu   klasa ale tenhle film mne   nijak neoslovil. Asi to je   romantika i komedie ale uniklo   mi jedno i druhe!
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Něco na tom filmu je.   Zhlédnuto po dlouhé době,   čili fóry neokoukané,   dobrý. Občas něco   dotažené do extrému, ale   jako celek lehoučce nad   průměr.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2021
Když se vysloví název   snímku 'Něco na té Mary je'   určitě se najde málo lidí,   kteří nebudou znát scénu   se speciálním gelem na vlasy   či už od pohledu bolestivou   scénu z toalety se zipem u   kalhot. Právě tímto se   snímek řadí mezi   počáteční teenagerovské   komedie s takzvaným   fekálním humorem, neboť   průkopový startovní film   tohoto komediálního žánru   odstartoval až následující   rok snímkem 'American Pie'   (1999). Pro Cameron Diaz a   Bena Stillera to však   znamenalo věhlasný úspěch,   byť už oba měli několik   snímků na kontě. Někdo   inicializuje snímek s   laciným humorem, s čímž by   se dalo místy i souhlasit,   ale záměr diváka pobavit se   vyplnil. Jsou tu také vtípky   hodné grotesky, crazy a   dalších vymožeností   komediálního žánru, takže   všeho dost. A k tomu   samozřejmě romantická   šablona. Příběh dobře   začne, přívětivě   pokračuje, ale nějak divně   skončí. Toho si však   málokdo, přes kanonádovou   palbu bláznivin, všimne.   Celkový koncept funguje,   takže koho pobaví zmíněný   gel na vlasy, bude se bavit   celý film. Bohatý děj, k   tomu občas hloupý humor, jen   tak na pobavení to postačí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Nic moc, ale dá se vidět i zasmát...
...taková nenáročná   komedie, u níž nemusíme   přemýšlet ani nic jiného,   ale lze říct, že se   můžeme u některých scének   i dobře pobavit. Jestlipak   uhodnete Vy, co film znáte,   která scénka se mi líbí   nejvíc? Správně, odehrává   se v koupelně u zrcadla a   Mary si pak do vlasů vetře   super "gel":-))) Že   by malá inspirace pro   kadeřníky?:-)))
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2012
V tomto filmu jsem si poprvé   všimnul Bena Stilera kterého   jsem si později velice   oblíbil . nepamatuji si už   celý film, jen pár scén a   dobrých hlášek, hlavně jak   si skřípne koule na   záchodě :-) .
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Spíše průměrná komedie,   které sice vévodí dobří   herci ale hlavně kvůli   svojí délce občas nudí.   Ale minimálně scény se psem   mě dostanou vždycky.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2015
Něco na té Mary je
Romantickými komediemi se mi   tvůrci většinou   nezavděčí a je to hlavně   tím, že v nich je humor   odsunut až na druhou kolej.   To ovšem není případ   tohohle filmu, kde je důraz   kladen na komické situace a   romantika zde představuje   takový nezávadný bonus.   Scény jako přiskřípnutí   pindíka do zipu nebo   něchtěně zapletení mezi   sraz úchyláků skutečně   výborně pobaví. No a ta   přehlídka exotů, kteří se   ve filmu ucházejí o Mary, je   taky fantastická.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2009
Něco na té komedii je
Nevidím nejmenší   důvod,proč nedát komedii   při které jsem se   "chlámal" od   začátku do konce deset   hvězdiček.I po jedenácti   letech film stále   baví,navíc hodně gagů je   zkrátka   nezapomenutelných.Vtipné   situace jsou vehnány do   extrémů a přitom nejsou   vůbec   trapné.Např.:skřípnutá   kůžička v   poklopci,svěšená prsa   spolubydlící,první pomoc   pejskovi,"gel" na   vlasy,zvětšené zuby kvůli   atraktivnosti,atd atd.Ben   Stiller zahrál svůj part   perfektně a Matt Dillon se   svým zjevem je parádní   slizký záporák.Cameron Diaz   jen chválím,že bez   problémů roli Mary   přijala.Komedie Něco na té   Mary je splnila svůj účel   do puntíku-pořádně   pobavit.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Ted měl opravdu dobře   nakročeno. Zrovna se blížil   maturitní ples a ta úžasná   Mary si kdoví proč vybrala   jako doprovod zrovna jeho. Ten   kluk nemohl být   šťastnější…Škoda jenom   že se to u Mariiných   rodičů všechno tak   neskutečně zhroutilo. A o   tedově trapasu se v rodné   čtvrti mluvilo ještě hodně   dlouho. O 13 let později je z   Teda třicátník, rovnátka   už nenosí, ale je stále   sám. Možná proto že na tu   skvělou Mary stále nemůže   zapomenout. A tak mu kámoš   Dom dohodí soukromýho   detektiva Healyho, aby mu jeho   osudovou lásku našel. Jenže   i Healy rychle podlehne   jejímu kouzlu. A není   zdaleka poslední. Na tý Mary   vážně něco je…
Mý pocity sou hodně   smíšený. Tuhle věc jsem si   pamatoval jako super komedii,   u který jsem se opravdu   hodně zasmál. Ale přeci   jenom už je to pár let.   Takže mý postřehy jsou   následující – začátek v   85tym – trapnej,   obzvláště ono vyvrcholení   u Mary doma. Nástup Dillona   – průměr, ovšem jenom   dokud se do ní nezamiluje a   nezačne jí balit, pak je   skutečně dokonalej a opravdu   jsem se zasmál (Pes,   návštěva mentálně   postižených, „hajzle“,   vrah z Bostonu, telefonát se   scénářem…) Tedova   strastiplná cesta –   slušná, občas opravdu   povedená (zatčení,   policejní výslech).   Romantická linka mezi Mary a   Tedem – klasika, nenadchne   neurazí, ale některý   vtípky jsou opravdu moc. Tim   myslim třeba ten gel, ale ne   scénu se psem – ta je tak   moc trapná, až se mi   líbila:-) Finále solidní,   škoda že onu Tedovu hru   nedotáhli tvůrci skutečně   dokonce. Hned by u mě měli   další plusový body. Takže   výsledek je stále   uspokojující, i když o   nadšení se nedá mluvit.   Kdyby Farrellyové dali   větší prostor Dillonovu   buranství, rozhodně bych se   nezlobil, takhle je to jenom   na půl cesty. Ale zřejmě   sem to neviděl naposled…
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2018
Pro mne
jedna z nejoblíbenějších   komedií.
Bratři   Farrellyové a jejich mnohdy   až brutální humor.
O   Benu Stillerovi se ví, že je   výborný komik, ale zde   dostal výbornou parťačku.   Cameron Diaz dokázala, že to   není jen hezká tvářička,   ale že si umí udělat i   srandu sama ze sebe.
Na   milost tentokrát musím vzít   i Matta Dillona, zejména   proto, že role byla pro jeho   mizerné herectví jako   stvořená.
Kdo se rád   od srdce zasměje a není   nějaký hnidopich, kterému   by vadil šourek zastrčený   do zipu, je pro něj film,   Něco na té Mary je, jasná   volba.
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Musím snížit hodnocení   téhle teenegerské komedie,   která scénkami s pejskem a   spermatem ve vlasech Mary   místo gelu vstoupila do   historie. Určitě se   pobavíte, ale celkově na mě   působí dojmem slepence   tuctového příběhu s   vložkami trapných písniček   a závěrečnými   "vtipnými"   scénkami z natáčení jak je   trhlým zvykem. Dříve mě   zde uchvátila krása Cameron   Diaz a na poprvé jsem se   rozhodně bavil, takže pokud   hledáte komedii, u které jen   tak vypnete, dobrá volba a   rozhodně naprůměr v   žánru.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Další velmi dobrý kousek od   bratří Farrellů se spoustou   brutálních seků a   šílených scén. A na té   Mary opravdu něco je. ;-)   Film: 75%
Ela
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2008
Tato komedie je zvláštní   tím, že patří mezi první   vlnu ztřeštěných   komedií,které se nezastaví   téměř před ničím a tabu   pro ně neexistují a je   předstupněm všech prciček   a podobných ptákovin,které   narozdíl od Mary nepřinesly   nic nového. Já jsem se i   přesto,že tento typ komedií   nějak nevzhledávám,jsem se   docela dobře bavila.
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2004
Docela povedená komedie.   Člověk se zasměje a i po   několika letech si ještě   pamatuje o čem film byl, což   se o velké spoustě komedií   nedá říct.
Petr1984
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2009
Geniálně jednoduchá   komedie, která je od   začátku až do konce   vtipná. Přitom zůstává   nevtíravá a má to prostě   grády. Navíc Cameron Díaz   je nádherná baba, tak co   ještě dodat?
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2006
Mam slabost na komediální   umění Bena Stillera a proto   co komedie s ním, tak   výborná. A tak je tomu i v   tomto případě.
Rumenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Slaboduchej, béčkovej biják   z americkejch dílen. Ne   tenhle film jsem opravdu   nepochopila stejně jako jsem   nepochopila co je na Cameron   Diaz pěkného.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
No film je sice 10 let starý   a ačkoliv sem ho viděl až   dnes, můžu říct že na   tohle bych se s chutí kouknul   znovu. Občas mě to v něčem   připomene prcičkovské   fórky, ale zaručeně se u   toho pobaví každý,a navíc   B. Stiller a C. Diaz, no co   dodat víc, je to záruka   skvělého filmíku a patří   mezi moje top 10.
vlcinek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Bláznivá komedie a skvělé   výkony Bena Stillera i   Cameron Diazové. Vtipné   scény a trapasy u kterých se   člověk opravdu pobaví.   Zamotaný děj a zajímavé   rozuzlení...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17160minih17160Pruhovaná plavba (1961) 
Полосатый рейс n
minih44402minih44402Vondráčkovo pozdní odpoledne (1978) [TV inscenace] 
Vondráčkovo pozdní odpoledne n
minih181547minih181547SAS: Zrození Černé labutě (2021) 
SAS: Red Notice n
minih23878minih23878Zlaté dítě (1986) 
The Golden Child n
minih95860minih95860Red Faction: Počátek (2011) [TV film] 
Red Faction: Origins n
minih45209minih45209Dědictví slečny Innocencie (2002) [TV film] 
n
minih15395minih15395Páni mají radši blondýnky (1953) 
Gentlemen Prefer Blondes n
minih9657minih9657JFK (1991) 
JFK n
minih44934minih44934Boty (1987) [TV inscenace] 
Boty n
minih19972minih19972Svatý Václav (1929) 
Svatý Václav n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

47 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10