Duben
ohodnotit

Něco jako láska

A Lot Like Love

Další název:
Niečo ako láska (SK); So was wie Liebe
Rok:
2005
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
23.6.2005
„Na správném místě v nesprávnou dobu.“

Komentáře k filmu Něco jako láska

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2006
docela dobra komedie, o tom,   ze ne vzdy vime, co chceme a   co je pro nas dobre...nic   zajimaveho film neprinese, je   docela predvidatelny, ale   vcelku nenudi, coz posledni   dobou u komedii nebyva vzdy   zvykem. Pokud mate navic radi   predstavitele hlavnich hrdinu,   neni co resit.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2010
A Lot Like Love
Hned na úvod se přiznávám,   že Něco jako láska patří   k mým oblíbeným co se   týče romantického žánru.   Příběh o dvou lidech,   kterým tak nějak čas   nepřeje a tak se v příběhu   vždy posouváme o několik   let, aby jsme zjistili jak   naši hrdinové dospěli ať   už po té emocionální   stránce nebo po   profesionální. Volba Ashtona   Kutchera a Amanda Peet byla   hodně šťastná, protože od   první chvíle to mezi nimi   správně jiskří a tu jiskru   si udržují po celou délku   filmu. Ano, pořád je to   romantický film který se   nedá ani tak přirovnávat k   realitě, ale pokud jste   romantici tak vaše srdce bude   plesat a pokud jste jako já   (nejsem romantik ani náhodou)   tak i tak si myslím přijdete   na své. Jistě, pro realistu   je to někdy až moc cukru,   ale protože jsem na sladké   tak to překousnu. Nehledě na   to, že filmu kraluje naprosto   úžasný soundtrack, který   mám ve svém iPodu do dnes a   vždycky se k němu ráda   vracím, řekla bych že je to   jeden z nejlepších   soundtracků které v   podobném žánru můžete   najít.
Herecká   souhra, skvělá hudba,   příběh by chtěl někde   vypilovat a jít s ním trochu   do hloubky, ale pořád si   stojím za tím, že je to   film, který diváka neurazí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Jemný a podmanivý   romantický snímek   překvapuje především svou   syrovou životní reálností.   Ashton Kutcher a Amanda Peet,   v hlavní roli příběhu o   budování milostného vztahu,   jsou po divácké stránce   neobvyklé sympatičtí a   okouzlující. Děj je   striktně rozdělen na různé   věkové období, a tím i   postavení obou postav v   životě, čímž přináší   postupný vývoj dané věci.   Možná se v tomto příběhu   i někdo najde. Potkají se   dva a byť to vypadá na   vzájemné sympatie, ve   skutečnosti to prostě nějak   nefunguje. Jenomže přelstít   vzájemné city není jenom   tak. Léta běží, člověk   stárne a v hloubi duše   stále jakoby zůstalo něco,   co nebylo dotaženo do konce.   Takže láska na první   pohled? Přijde na to, jak se   to vezme. Někdy je to hned,   někdy to trvá i roky.   Vzájemně se přitahují, ale   zároveň i odtahují. Avšak   jiskřička naděje stejně   jakoby poblikávala i po ty   roky a stále věřila v   šanci prohloubení   vzájemných citů. Zkrátka a   dobře, stejně tak, jako jsou   cesty Páně nevyzpytatelné,   tak i cesta lásky je velice   klikatá. Snímek se drží   přirozenosti a lehké zábavy   a povznáší mladistvé   kouzlo osobnosti a nezralé   lásky. Životní hravost s   osudem se tak stává   ohromujícím. Nejedná se o   svěží romantický film   plný komediálních etud, jak   bývá obvyklé, ale o   přiměřenou zábavnou   milostnou jízdu, která je   svým námětem hodně   podobná postaršímu snímku   'Když Harry potkal Sally'   (1989). Vlastně je rozdíl   jen v tom, že se jedná o   jinou věkovou hranici. A tak   se v podstatě jedná o   snímek, který musí získat   v jádru věci divácké   pochopení ke správnému   vcítění milostné   problematiky hlavních postav.   Jinak snímek nemá šanci   uspět.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Příjemný Ashton Kutcher a   kouzelná Amanda Peet - to   jsou podle mě 2 veliké klady   této "komedie". A   podle mě tímto výčet   pozitiv končí, ostatní je   jedno obrovský klišé,   opakující se neustále   dokola celý film. A po   chvilce už to začnej bejt   celkem nuda.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Čekala jsem, že si   příjemně odpočinu u   romantiky. Stalo se. Čekala   jsem, že se pobavím s   věčným klukem, jakým je   Ashton Kutcher. Stalo   se.Nemám nic proti tomu,   vidět tento příběh,   opakovaně i se všemi jeho   klišé a předvídatelnostmi.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Něco jako láska
Ucházející komedie s   romantickým námětem, který   se více méně táhne celým   filmem. Na můj vkus mi tu   chybělo více scén a   situací, kterým bych se   zasmál. Ikdyž to dějově   není nic převratného a   originálního, tak se na   tento film, když sečtu   všechny klady i zápory, dalo   dívat.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2019
Lehká, nenáročná   romantická komedie, která   ubíhá v čase a sleduje   vztah Amandy Peet a Ashtona   Kutchera. Nic nového pod   sluncem, ale na odreagování   a podívání se na filmek s   přítelkyní u sklenky tak   akorát.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Poněkud mě opět překvapuje   popis děje od našeho   “oficiálního   distributora”, opět mám   totiž dojem, že jsem viděl   jiný film. Obsazení sedí,   časové rozpětí sedí ale   ten zbytek? Ashton Kutcher se   možná chová (i vypadá)   jako třicátník hrající si   na puberťáka a Amanda Peet   jako punková princezna, ale   jinak už to jejich první   setkání svědčí o tom, že   by mezi nimi mohlo něco být.   A další setkání? Vždyť   skoro pokaždý spolu skončí   v objetí a i když zrovna   nesouloží, docela si   rozumí. Tudíž ten popis od   distributora je pěkná   blbost. Ale to tenhle snímek   taky. Nic komediálního jsem   nenašel a ta   romantika…neříkám že mě   to někdy nechytne za srdce,   ale není to rozhodně tenhle   případ. Ti dva se totiž   chovají jako dvě malý děti   a ne jako dospělí. Všechno   je to korunováno zoufale   nepříznivýma okolnostma (to   je aspoň zčásti ironie),   který ty dva chudáky stále   oddělují. Ano, jejich   problémy jsou opravdu   strašný, takže náš milý   Oliver, poté co mu krachne   jeho byznys si najednou   vzpomene na svojí osudovou   lásku a čeká, ž ta ho   přijme s otevřenou   náručí. A to se vlastně   taky stane. A blababla   mezitím i potom. Největší   problém mám s Ashtonem   Kutcherem (potažmo spíše s   jeho rolí). Tak nějak jsem   očekával že na začátku   bude lehce nevyzrálej, jenže   on je to takovej pošuk od   začátku do konce (stejně   jako jeho Emily když je s   ním). V podstatě se vám to   třeba bude i líbit, pokud   tedy:
a)máte opravdu   rádi romantický filmy
b) jste hotový z Ashtona   Kutchera (nebo se vám jenom   líbí/máte ho jako   oblíbenýho herce)
c)jste hotový z Amandy   Peet (totéž co bod a))
d) jste hotový z očí   Amandy Peet
e) Amanda   Peet se vám líbí alespoň v   jednom z období těch sedmi   let (pro mě vede s přehledem   její punková princezna,   která jí doopravdy ubírá   roky (ne že by jinak vypadala   špatně!), narozdíl od   Kutchera který s podlouhlými   vlasy vypadá tak trochu jako   úchyl :-)
e) je vám   jedno na co koukáte, hlavně   když je tam obraz a zvuk
f) máte rádi, když   přesně víte, jak se film   bude vyvíjet i jak   skončí
g) jste   nenapravitelný romantici
h) nemáte rádi   realitu
i)jste   nechutný optimisti /máte   rádi pohádky
j)   právě před filmem “Něco   jako láska” jste koukali na   nejhorší film co jste kdy   viděli (nebo se vám alespoň   nelíbil)
k) stačí   vám ve filmu pár scén,   které si (možná) nějakou   dobu zapamatujete (u mě je to   společný duet v autě a   možná snad ještě posezení   v hospodě hned někde u   začátku)
l) jste   našrot :-)
Já   patřím hned do několika   skupin a proto jsem to   přežil docela v pohodě (i   když komentář se nese   spíše v negativním duchu),   ale jednou mi to docela   stačilo.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Hodně nenáročná   romantická záležitost,   které dominují některé   humornější pasáže a fakt,   že to ústřednímu páru   šlape a sluší. Děj je   stokrát omletá káva (tu   okořeněná o příchuť   Když Harry potkal Sally), ale   výsledkem není překvapivě   bezbarvá břečka bez špetky   chuti, ale celkem lahodný   nápoj, který už jsme měli   sice nespočetkrát, ale v tom   správném podání pořád   docela chutná...
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Tento film ma naozaj dostal.   Jedna z mála romantických   komédii, ktorú si rada   pozriem 2,3,4....krát. Aj   keď už na začiatku je   vlastne jasný koniec, ako je   to pri romantických   príbehoch zvykom, film sa   vyhol prehnanej sladkosti,   beží si svojim tempom,   chvíľu baví, chvíľu   dojíma, ale hlavne nenudí. A   Ashtonov úsmev s týmto   tempom dokonale ladí...:)))
Zelisko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2008
I když nejsem velký fanda   romantických roztahaných   příběhů, tenhle mě   opravdu nadchl. Hlavním   důvodem byl samozřejmě jako   vždy perfektně vypadající   Ashton Kutcher. Tím dalším   důvodem bylo, jak mě děj   celou dobu překvapoval.   Vřele doporučuji všem i   neromantickým povahám.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Já řikám proč   ne...nesmíme se na film   dívat jako z reality atd, je   to takový příjemný   odpočinkový film, kde vše   dobře dopadne a ono se i   člověk u toho občas   zasměje že :), jednoznačně   9b.
teko
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2006
Něco jako láska
Film Něco jako láska   vypráví příběh Olivera   (ASHTON KUTCHER) a Emily   (AMANDA PEET) – dvou zcela   odlišných lidí, kteří se   před sedmi lety potkali na   palubě letadla z Los Angeles   do New Yorku a už tehdy si   uvědomili, že se k sobě   snad ani nemohou hodit   méně.Po následujících   sedm let je ale osud svádí   znovu a znovu dohromady –   bohužel, pokaždé v   nesprávnou chvíli. Zatímco   se potýkají s problémy ve   vztazích, střídají   kariéry a trpí stále   novými rozchody, postupně se   z příležitostných   kamarádů stávají   nejlepšími přáteli,   kteří se spolu mohou bavit o   všem.Oba zoufale hledají   lásku a vztah, které by   nebyly odsouzeny ke   katastrofickému konci, až je   jejich sedmileté   přátelství dovede ke   zjištění, že je mezi nimi   možná… něco jako láska.
gemini3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Vlastně ani nevím co se mi   na tomhle filmu líbí, ale   dost mě zaujal. Ráda se na   něj podívám, když nechci   nad ničím přemejšlet...
bombyste
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2009
jestli chcete slyset kratky   komentar k tomuto filmu tak   nazev: Neco jako laska to   dokonale vystihuje.
michaelka.m
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
:-)
Skvělá komedie.. Úžasný   soundtrack.. Herecké   obsazení na jedničku!   Dokonce mi ukápla slzička!   Scénu "fotografování   při měsíčku" chci v   tomhle životě zažít!!!
jamie007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Stačí pár slov na   ohodnocení tohoto filmu ale   mezi ty hlavní by se určitě   zařadilo slovo NUDA tyto   filmy jsou všechny absolutně   stejné a pozorného diváka   už to začne nudit.Na druhou   stranu má tento film dvě   dobré věci které tady   určitě musím napsat,první   jsou výborné herecké   výkony,hlavně Ashton Kutcher   zazářil ale ta   podstatnější věc je až ta   druhá:scéna kdy se hlavní   postavy líbají za   měsíce... Jinak tento film   nemohu doporučit bohužel ale   tento film nepatří mezi ty   lepší romantické komedie.
Kitties
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Musím se přiznat, že jsem   od tohoto filmu čekala   víc..Děj byl   předvídatelný. Ale bylo zde   pár vtipných scének. Ty ale   bohužel nedokázaly   zachránit celkový dojem z   filmu, který u mě vznikl.   Vím, že pokud se na tento   film budu chtít ještě   někdy podívat, tak až za   pěkně dlouhou dobu..
Ergon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2008
:-)
Ve filmech stále omílané   téma, o dvou lidech, kterým   se dlouho křižují cesty.   Konec je sice   předvídatelný,ale film je   nádherně zpracován a stále   se v něm něco odehrává.  
Řekl bych, že je to   hezky rozpracováno do hodiny   a půl, narozdíl od jiných   filmů, kde vše vyprchá na   začátku, nebo se vše   odehraje v posledních pěti   minutách.
Vřele   doporučuji:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9108minih9108Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) 
Indiana Jones and the Last Crusade n
minih14433minih14433Noční můra v Elm Street (1984) 
A Nightmare on Elm Street n
minih49696minih49696Nic než pravda (2008) 
Nothing But the Truth n
minih14413minih14413Noční dravci (1981) 
Nighthawks n
minih6327minih6327Discopříběh (1987) 
Discopříběh n
minih48454minih48454Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 
Crank: High Voltage n
minih11682minih11682Lupič Legenda (1972) 
Lupič Legenda n
minih7994minih7994Gumídci (1985) [TV seriál] 
Adventures of the Gummi Bears n
minih24848minih24848Zlaté kapradí (1963) 
Zlaté kapradí n
minih58967minih58967Dlouhé loučení (1973) 
The Long Goodbye n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:05 - 00:35

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

23:35 - 00:30

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:40 - 00:40

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

00:00 - 01:05

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697843
Fotografií: 763969
Plakátů: 376571
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10