Něco, co stvořil Bůh (2004) [TV film]

Něco, co stvořil Bůh (Something the Lord Made)
83.1 %
 
 

Something the Lord Made

    Žánr: drama / životopisný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 105 min.
Film Něco, co stvořil Bůh, vypráví skutečný příběh dvou mužů, kteří v polovině dvacátého století zahájili vědeckou revoluci. V roce 1940, v době zmítané rasismem a nerovnými příležitostmi, utvořili doktor Alfred Blalock a laboratorní technik Vivien Thomas z marylandského Baltimoru zdatný tým, jemuž se podařilo objevit zcela nové metody léčby pacientů se srdeční vadou známou jako nemoc tzv. modrých dětí.

I když v boji za záchranu umírajícího dítěte závodí s časem jako jeden muž, oba zaujímají ve společnosti velmi odlišné postavení. Blalock je zámožný běloch, který stojí v čele chirurgického oddělení nemocnice Johna Hopkinse. Thomas je naproti tomu kvalifikací tesař černé pleti, jehož sny o studiu na vysoké škole a dosažení lékařského titulu rozmetala hospodářská krize. Přestože se Blalockovi s Thomasem podaří vytvořit nový obor medicíny a zachránit tisíce životů, jejich spolupráce i přátelství se pod vlivem společenských tlaků ocitnou v ohrožení.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 28.03.2015 CX

režie:
Joseph Sargent
 
 
hraje:
Alan Rickman (Alfred Blalock), Yasiin Bey (Vivien Thomas), Kyra Sedgwick (Mary Blalocková), Gabrielle Union (Clara Thomasová), Charles S. Dutton (William Thomas), Mary Stuart Masterson (Helen Taussigová), Merritt Wever (Saxonová), Irene Ziegler (Frances Grebelová), Douglass Watson (Dean Hamilton), Elisabeth Noone (úřednice), Al Brown (Dr. Ford), Carlyncia S. Peck (mladá Theodocia), Antonio D. Charity, Cliff McMullen (Lodel Williams), Linda Williams (May), Wil Love (Dr. Hecker), Michael Mack
 
 
scénář:
Peter Silverman, Robert Caswell
 
 
kamera:
Donald M. Morgan
 
 
hudba:
Christopher Young
 
 
kostýmy:
Karyn Wagner
 
 
střih:
Michael Brown
 
 
zvuk:
Rick Ash, Joseph T. Sabella
 
 
produkce:
Julian Krainin, Mike Drake
 
 
zvláštní efekty:
William Catania
 
 
masky:
Diane Hammond
 
 
výprava:
Vincent Peranio
 
 
producent:
HBO
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.