Jeden svět
ohodnotit

Nebezpečné myšlenky

Dangerous Minds

Rok:
1995
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1996
„Jak přesvědčit školní grázly, že báseň je někdy lepší, než vystřelovací nůž?“

Komentáře k filmu Nebezpečné myšlenky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Vyjímečný film z   prostředí školy, který se   mi moc líbil. Určitě mě   zaujal herecký výkon nadané   Michelle Pfeiffer. Dokázala   se do toho vžít a podala   opravdu dobrý výkon
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Chudoba a vzdělání
Sociálně pojaté drama   pojednává o chudobě,   vzdělání a dospívání na   ulici. V tomhle žánru bych   řekla nejlepší film a to   nejen Pfeiffer. Vedle   příběhu a herců mě   oslovila i hudba a to hlavně   ústřední motiv od Coolia   "Gangsta's   Paradise". Pro mě   klasika z 90 let o tom jak moc   důležité je vymanit se z   chudoby a dostat vzdělání.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2006
Zážitek !!!
Teď jsem tento film dokoukal   (již poněkolikáté)... a co   jen napsat abych se neopakoval   a byl alespoň trošku   originální??? :@)
V   tomto flmu !!! naprosto !!!   nic nechybí ... napětí,   humor, velmi hluboký a velmi   dojemný příběh a to   prosím je celý založen jen   na jednom jediném   herci.Perfektní, krásná,   pro tuto roli, maximálně, se   hodící MICHELLE PFEIFFER   (nechápu, proč za tuto roli   nezískala Oskara).
Je   to film number one !!! :@)
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2007
Chtěla bych prvně reagovat   na to, na co narazil Hvezdyn.   Já myslím, že kdyby to byla   normální škola, tak by se   učitelé střídali, ale   tohle nebyla obyčejná   škola, ale nějaká   zvláštní či speciální.   Mám pocit, že v úvodu je to   někde řečeno.
Jako   téma to rozhodně není   originální (vždyť i ta   Sestra v akci II se tomu   trochu podobá). Nevadí,   protože tento film se mi   líbil od úvodních titulků   s nezapomenutelným hitem od   Coolia, který se sem   mimochodem výborně hodil,   až do závěrečných   titulků. Studenti jako   závažné sociální   případy, grázlové a   pouliční gangsteři, kteří   však ve své podstatě mají   dobré srdce – jasně, je to   ve své podstatě strašně   naivní a přesládlé, na   hony vzdálené od reality.   Ale mě tento film prostě   bavil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Nebezpečné myšlenky
Mě si tenhle film získal, i   přes jeho lehce okoukaný   děj. Nebudu zastírat, že je   to hlavně kvůli Michelle   Pfeiffer, která je v téhle   roli ostatně jako ve   většině jejich rolí   skvělá. Příběh poněkud   problémových dětí je   místy kýčovitý místy   dramatický. A vždycky, když   tenhle film dávají tak se na   něj s radostí koukám.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Systém je nastaven a už si   sedá.-S!- Může zemřít   mladý člověk jen proto, že   než vstoupil tak   nezaklepal?-S!- Soundtrack   naprosto geniální. Snímek   nestárne.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Lou Anne Johnson nastupuje   jako učitelka angličtiny na   Parkmontskou střední školu.   Přestože má tahle mladá   žena za sebou i zkušenost u   námořní pěchoty, tak na to   co jí zde čeká jí nikdo   pořádně nepřipravil. V   její třídě jsou studenti   ze sociálně slabších   rodin, většinou barevní a   jejich zájem o cokoliv, co by   se jenom vzdáleně podobalo   škole je nulový. Lou to chce   zpočátku vzdát, ale nakonec   se nové výzvě statečně   postaví…
Tenhle film   jsem miloval od doby, kdy jsem   ho poprvé shlédl – a to   bude dobrách deset let. Od   té doby jsem s ním měl tu   čest jedinkrát se stejným   výsledkem. A to je taky už   velmi dávno. Myslel jsem, že   mi utkvěla už jenom mlhavá   představa o Michelle Phieffer   v hlavní roli, Emiliovi,   Raulovi a v uších znějící   „Gangsta’s Paradise“.   Skutečnost mě však vyvedla   z omylu – až na několik   příjemných detailů, jsem   si vzpomínal téměř na   vše. Pravda, příběh není   příliš sofistikovaný a jde   ve vyšlapaných stopách   tématem podobných snímků,   ovšem ta skutečnost, že si   ho tak dobře i po těch   letech pamatuju je rozhodně   pochvala. Při prvním   shlédnutí mi snímek přec   jenom přišel mnohem   hlubší, ale to mi taky bylo   asi dvanáct. Dnes jsem ocenil   spíše několik humorných   dialogů, spolehlivě   hrající Michelle Phieffrovou   a povedený soundtrack, z   něhož vysoce vyčnívá   Coolio s již zmiňovaným   songem, který se vyskytuje   sice spíše jenom sporadicky,   ale vždy vhodně k dané   situaci. Ono obligátní   „podle skutečné   události“ ponechávám   stranou – přeci jenom to   končí příliš moc happy,   abych tomu beze všeho   uvěřil:-)
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2006
Viděl bych to podobně, jako   AlbertPeta. Děj filmu   Nebezpečné myšlenky, jako   by tu už několikrát byl.   Hned jsem si vzpomněl na dva   snímky, a to na Džungli   před tabulí a Panu učiteli,   s láskou. A i na francouzský   film Učitel (s Depardieuem),   ale ten je možná   novější.
Snímek   Nebezpečné myšlenky   rozhodně patří ke   kvalitnějším dílům   americké produkce.
A   to bych měl v závěru také   jeden dotaz. To jako každá   třída měla za celý den   (každý den) pouze jednoho   učitele a pouze ten jeden   předmět?
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2017
Ano, je to příliš   amerikanizované. Ano je to   idealizované. Ano, věřím,   že lidská společnost má   naději ve svých dětech.O   tom je tento film.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Na tenhle film se pěkně   kouká i po letech. Ukazuje   zajímavý pohled na   rebelující americkou   mládež, i když realita je   určitě trochu jiná a   myslím, že v podobné   zvláštní škole to vypadá   mnohem hůř. Na psychiku je   to celkem nenáročný film, i   když občas dojemný, ale je   celé je to hlavně o Michelle   Pfeiffer. Nezapomenutelný je   i úvodní song Gangsta's   Paradise od Coolia.
AlbertPeta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2006
Další z filmů zabývající   se problematikou   nezvládnutelné barevné   mládeže, tentokrát s mladou   učitelkou. Té se nakonec   podaří přilákat děti ke   studiu natolik, že když po   roce chce odejít pro neshody   s vedením školy, mladí ji   nakonec přesvědčí aby   zůstala. Film se dá vidět,   ale je podobný jako   předcházející.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2015
Určitě to lepší s   Michelle, teda aspoň pro mě.   Krásná ukázka toho, jak   jsou studenti v USA   inteligentní a vzdělaní,   když rok před maturou ani   neví, co je to sloveso nebo   neumí pořádně číst.   Docela by mě zajímalo, co   probírali na základní   škole...asi jen podstatný   jména a malou násobilku.To   mě fakt úplně zabilo :-D   Jestli je školství v americe   na takové úrovni, tak to je   teda bomba. Film jako takovej   zaujme. Nezkušená mladá   učitelka ,,vyhraje,, učení   ve třídě buranů a   negramotů, kteří její   předchůdkyně poslali do   blázince. Postupem času   zjistí, že do té školy   chodí i někdo inteligentní   a že vlastně nejsou tak   špatní. Projede se s nima na   horské dráze, pozve je na   véču nebo jim kryje záda. O   ničem jiným, než o   sbližování to vlastně   nebylo, ale každopádně se   na to dalo koukat. 60% je   adekvátních kvalitě snímku
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2020
Tento film je sice solidně   natočený a Michelle Pfeiffer   si z pozice hollywoodské   hvězdy odvedla určitě své   ale scénář je kulantně   řečeno hodně neoriginální   tak něco mezi "Panu   učitelovi z lásky" a   "Sestra v akci 2".   Úplně nejlepší na tomhle   filmu se mi zdá být dobrá   perfektně padnoucí hudba   takže jako celek z mého   pohledu jen slušný průměr.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Toto je typický   "americký"   film.Nová učitelka ve   třídě plné problémových   vesměs barevných žáků si   myslí, že spasí svět nebo   aspoň teda ty své   žáčky.
Nemůžu si   pomoct, ale přišlo mi to   takové moc   ideologické.Osobně bych   řekl, že skutečnost je   úplně někde jinde.
Někdy taky nechápu   mentalitu amerických   studentů.Těžko by se něco   takového dělo u nás, jak   už z pohledu učitelů, tak i   žáků.
Ovšem je to   jenom můj názor.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Naprosto zidealizovaný a   zkreslený film ze střední   americké školy. To snad jen   mi Čecháčci jim skočíme   na tu jejich Pfeifferovou a   jejich středoškolský   systém. Zajeďte se podívat,   já tam byl, u vchodu   ochranka, na chodbách   ochranka. Učil bych tam pouze   s dvěma browningy za pasem a   třetím v ponožce. Jó, i Vy   líní, Vám se nechce!   Uvidíte ten bordel na   chodbách, v šatnách, bílý   rasismus. Doufám, že už se   mě to nebude týkat, až se   tyhle problémy objeví u   nás. A nebude to zase tak   dlouho trvat. Já když jdu   někdy později z práce   domů, na našich dvou   náměstích v bývalém   krajském městě po šesté   hodině nepotkám nikoho   jiného, než korzující   rodiny s kočárky určité   menšiny.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29136minih29136Nevěsta Re-Animátora (1990) 
Bride of Re-Animator n
minih3316minih3316Ať žijí duchové! (1977) 
Ať žijí duchové! n
minih46394minih46394Organizm (2008) [TV film] 
Living Hell n
minih62632minih62632Osudový mejdan (2008) 
Donkey Punch n
minih18400minih18400Sám doma (1990) 
Home Alone n
minih47952minih47952Ďáblovo dítě (2008) 
Babysitter Wanted n
minih23065minih23065Vymítač ďábla (1973) 
The Exorcist n
minih32691minih32691Doba ledová (2002) 
Ice Age n
minih34893minih34893Kruh (2002) 
The Ring n
minih69944minih69944Tisíc a jedna noc (2006) [TV seriál] 
1001 gece n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10